RE: JANUARSKE MAMICE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


uniq -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 10:37:43)

Dan bejbike....
jaja Majčica še vedno straši tu v enem kosu...pa tko lepo vas je brati. Mene pa popadki primejo ...dones zutri na 8 min tud v križu...pa minejo ko da bi odrezal . Tko da jutr se pa ne izognem....vedno sem cviknila umetnih popadkov da bi se lahko predolgo vleklo....jutr sem pa pečena. Moj me je doma tud že sit k sam paniko zganjam in sem tko neodločena...hehe...ga delam živčnega.
Tko da jutr morem bit ob 9 00 gor gremo na ctg poj pa dalje.....nekje popoldan jast upam da tam okoli 13 da bi že uspelo kej biti k pomoje sm že dost odprta. Tko da drage moje januarčice držte pesti....poj pa pridem k vam.....jamrat....hehe......saj za neki dobro k mate ve zej že tolko izkušenj.....
mogoče pa bo že dones kej naravno k me skoz neki šraufa in ščiple pa trebuh ko kamen...




Nyah* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 10:59:35)

Jutro!

Pri nas je bilo pa dva dni prav peklensko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. V ponedeljek zvecer sva bila z Najo pri zdravniku, je imela driskico pa tako je jokala cel dan, niti jesti ni mogla, midva pa v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] z njo. Tako nemocna sva se pocutila, ko je nisva mogla potolazit. V glavnem, zvedela nisva nic posebnega, kapljic proti krcem ji pa ne dajo, ker mora biti baje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zanje vsaj 3 tedne star.

Spala je potem sele od 3.30 do 7.30 zjutraj, sva bla oba cist koma, ko sva jo celo noc tolazila. Potem pa, glej ga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ob 10-ih pride babica in nama rece, da je Naja LACNA in zato toliko joka, da mam jest, k sem imela mleka za izvoz, premalo mleka. Zdaj ji morava dodajati Aptamil, ker je ful shujsala, pa se jaz si mleko crpam, tako mi je hudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], da sem vceraj cel dan prejokala, ker se bojim, dsa se nikoli vec ne bova dojili, meni pa to toliko pomeni.

V glavnem, vceraj je pojedla le pol obroka mojega mleka, danes-sedaj, pa sem si ga nacrpala za cel obrok, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], tako da jo grem zdej zbudit pa jo crkljat, ce ne na dojkah, pa vsaj z mojim mlekom.

A ma se kera podobne tezave? Kar naenkrat, v dveh dneh, mi je zmanjkalo mleka, prej sem bila pa ze na robu mastitisa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ker ga je blo prevec. Pijem vsaj 4 litre na dan, jem pravilno in dovolj, nic me ne skrbi,... kaj bi bilo lahko narobe?

Naja se spi, ze od 7 zjutraj, grem jo budit da pojeva, potem pa upam, da bo z njo spet vse ok.

Se beremo,

papa.




Kami -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:00:56)

Dobro jutro, mame in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!
Ja, vidim, da imamo zelo podobne težave vse. Moj ravnokar prdi in stoka tamle v stolčku. Je ful pridkan, zajoka samo, ko je pretežko, drugač pa kar sam trpi, na pol drema in se totalno napenja. Če ga vzamem v naročje začne jokat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako da ga kar pustim na ležalniku. Kaka sicer vsaj 3x na dan ornk, tako da ni zaradi tega. Jaz ful pazim kaj jem. A morda veste, če obstaja kak spisek, kaj NE jest zarad krčev?
*hana* je bila tako prijazna, da mi je poslala kapljice iz Tržiča. Tiste, ki jih uporabljate, kako oz. koliko jih dajete? Jaz si res nisem upala več kot 5 za začetek. Včeraj cel dan in ponoči je bilo hudo.Težko rečem, ali pomagajo, ker sem mu jih dala popoldne 5 in ponoči 5 v malo vode, kot piše. Morda bi ga brez njih še bolj napenjalo.
Za piko na i pa se je ponoči polula še naš "ta velik" in to tako, da je bilo totalno vse premočeno in potem smo štirje spali v spalnici. Za znoret. Liam se me je držal na eni strani, Evan dojil in jokal na drugi. Dans sem kot zombi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zjutri sem prav vesela, da gre Liam v vrtec, pa ga imam rada zelo, ampak sem res zmučena. Tole, da grem na RR je zame totalna sprostitev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Zdaj pa učit! Za dodatno sprostitev![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nyah* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:01:33)

Uniq, nate bomo pa valda fjst mislile, bos videla, da bo vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Cimprej se podaj po svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], na jesenicah so pa tko fajn, bos videla, babice, zdravniki, vsi...

Srecno, dobro se drzi, pa cim manj bolec in cimkrajsi porod ti zelim!




*hana* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:12:53)

Jutro punce!

Kami, saj pri nas so delovale šele po opravljeni 24 urni dozi kapljic. No saj boš videla, upam da bo.
Sem pa ze naslednji dan dala 7 kapljic, je v lekarni rekla, da lahko.

No Hana se je celo jutro matrala mal zaspančkat, pa ni in ni šlo, je mami iz kopalnice hodila na cca 5 minut popravljat dudo in navijat pojočega sončka (5 min poje in ful posluša, ko neha, mala protestira).
Zdaj ko sem se "očedla" in naštimala za sprehod po sončnem Tržiču ona trdno spi. Jah kaj kavico sem si skuhala in šla mal sem čvekat.

Drugače pri nas še kar spimo in jemo točno na 3 ure.
Sva pa danes prvič same, očka je šel po enem mesecu dopusta v službo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], pa tako smo se imelu luštno. Sva se pogovarjala, da bi morala biti oba starša eno leto doma. No, verjetno se bi čisto majčkeno vseeno naveličali, tako pa se veselimo skupnih uric, pa še potrebščine nama pridno nosi iz Kranja. (pri nas žal še marsikaj ni za dobit).

Pikica* kje si kaj?

Jah, verjetno jo bom kar malo prebudila za ven, ker se že nekam skriva sonček, pa še vse "vozičkarce" vidim so že na položaju.
Uh, po sprehodu pa spet tako fino spi, da imam skoraj celo popoldne prosto.
Jo grem zmatrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Čau




šmarnica -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:18:45)

Nyah - nam zaupaš, koliko je bila velika in težka tale tvoja princeska (tvoj mož je sporočil le, da imate punčko Najo).
Pred petimi leti, ko sem rodila mojega najmlajšega fantka, sem imela za punčko tudi izbrano ime Naja. Še vedno se mi zdi zelo, zelo lepo ime. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





Nannn -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:24:19)

Hoj,

Ja za mano je spet malo boljsa noc...smo se zbudili samo trikrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in tamala je tako papala da se ni mogla ustavit....tak pozeruhec je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] mi je pa tako hudo ko jo gledam kako se napenja in tudi cez dan se to dogaja...se celo v spanju skoz neki stoka...prav grozno...moj mi bo prinesel kapljice iz Trzica da tudi mi probamo...

Danes smo se prvic kopali ker je imela Ela se vedno rahlo vnet popek...in moram rect da je fuuul uzivala in kar brcala z nogicami tako ji je bilo fajn...me je pa kar strah sama kopati tako da sva z patronazno se dogovorjeni da skupaj skopava se dvakrat potem pa jaz in moj [sm=love.gif] v akcijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

uniq upam da se nam kmalu pridruzis v dveh kosih in zelim cim hitrejsi porod [sm=pikapoka2.gif]

caffee vse zivo probavam ampak nasa se ne zbudi kar tako...zbudi jo samo preoblacenje in previjanje tako da jo slacim in oblacim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] noro res kaksna zaspanka je...

Nekaj sem zasledila da ste se pogovarjale bi bilo pametno probat kaksno majcko dati ji zraven njene glave da me voha...bom pa probala danes...

Nyah sem prebrala tukaj na RR da se dostikrat zgodi da tako hitro mamice zgubijo mleko tako da zal bos ocitno morala dodajati dodatek...in nic se ne obremenjuj vazno da tvoja puncka ne bo lacna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] si mogoce probala sezamova semena?Pravijo tudi kaksen deci piva na dan ali pa caj za dojenje?Probaj se vse to in bos potem videla kako in kaj...

AlenkaIST kako je bilo pri kopanju?Kdaj bos imela kaj casa da greva na en cvek?

Grem pogledat kaj dela nasa pupa...

LP Nannn




*hana* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:24:35)

Nyah točno tako je bilo pri meni, ko je Hana iz Kliničnega po enem tednu prišla nazaj v porodnišnico, sva bile tam skupaj še 6 dni in sva lepo začele z dojenjem (kar je bil kar čudež, ker prej po rojstvu en teden nisva bile skupaj, sicer sem si črpala in nosila tja, da so ji dajali po cevki). Ker pa je takoj zaspala, je seveda premalo pojedla in nič pridobivala na teži, tako da so rekle, da lahko dojim samo vsak drug obrok, drugače pa dodatek. Tako se je začelo pomankanje mleka, črpanje je bilo bolj neuspešno (premalo-pravijo, da ga nikoli ne načrpaš toliko, kolikor ga otrok "potegne"), in zdaj sva na žalost samo na Milumilu 1, dojenje je samo še kot "desert", načrpam pa tudi parkrat na dan borih 20ml, tako da ji malo dodam k umetnemu mleku.
Res, da se redi kot za stavo, ampak mi je res hudo, pa še veliko bolj enostavno je dat zizo ven, kot pa gret/hladit te flašče, zraven pa neutolažljiv jok, ker ko je ura za jest, se ne da potolažit niti za minutko.

Upam, da pri tebi ne bo tako, vsekakor ti svetujem, da tudi po dodatku jo malo podojiš, da se preveč na flaško ne navadi, črpaj pa vseeno čimvečkrat, da se bo mleko delalo, ker če si ga prej imela veliko, bo verjetno spet prišlo, ker jaz ga po mojem že na samem začetku nisem imela bog ve kaj.

Veliko uspeha.





Nannn -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:27:24)

*hana* pri nas pa nic soncka..prav grdo vreme je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] itak pa do sedaj se nismo sle ven in sploh ne vem kdaj bo sla Ela prvic malo ven...kdaj je bil pri vas prvi sprehod?

LP Nannn




ajdaN -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 11:49:50)

Nannn vidm da sta najina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] enak stara. Mi smo bili prvič zunej v soboto in nedeljo. Patronažna je rekla, da glavno da ne piha in ni megle, pa največ 5 stopin minusa je lahko. In mali prav uživa v vozu! Tudi zdele šibava vn, ko se zbudi. Vsaj za pol urce, ker sm že jst vsega sita k sva skoz notr.

Nyah tud jst mam probleme z mlekom. Pred 14 dnevi mi je sitnaril od pol štirih ponoči, pa še čez cel dan. Zvečer sva mu dala flašo - popil vse in spal celo noč! Revež je bil lačn! So mu pa že v porodnišnici dodajali. Ampak pol doma sm probala brez in je cel teden lepo jedel samo pri meni, pol pa ni več šlo. Tako da zdaj zvečer zmerej po dojenju dobi še flašo, čez dan se pa matrava - tud na 1,5h. Če ne gre pa pač dobi flašo.

Pomaga pa meni nobena stvar - ne ogromno tekočine, ne čaj za dojenje, ne pir, ne malinov malinovec... NIČ! Včerej sm kupila še sezam, do zdej sm ga 2x pila, pa še ni učinka. Bomo vidl če bo kej pomagal. Če ne pa flaša. Jst se nč ne sekiram, bo vsaj otrok sit. Morm rečt, da me dojenje kr mal obremenjuje, ker ne vem kolk poje in me skrbi da je lačen.

A ima katera kakšno idejo kako ga odvadit spanja na rokah? Čez dan spi več ali manj na rokah. In sicer tko, da s trebuščkom leži na moji roki, glava mu pa maha dol. In če ga prestavim, je spanja konec. Če ga pa prestaviva z mojih rok na fantove pa spi naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Da ne govorim o tem kako me roka boli!




Tida -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 12:08:26)

Pozdravljene mamice. Končno smo se preselile tudi me na ta forum kaj. Jaz vas spremljam že celo nosečnost sodelovala pa niserm ravno veliko v razpravah. Bom pa sedaj. Mi se tudi crkljamo. Naša Zoja se je rodila 19. 01 težka 2930 kg in velika 50 cm.
Sedaj smo že pridni in smo presegli 3 kg. Razen podobnih težav kot jih imate vi nimamo.

Lepo vas vse pozdravljam in želim vsem veliko sreče in crkljana.

Se slišimo.

LP




puri -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 12:29:31)

Hoj!

Mi smo se tudi danes prvič kopali[sm=bravo.gif] in tamalmu je bilo zelo všeč. Prej se je jokal, ko ga je umivala, potem, ko ga je dala pa v vodo, se je pa čisto umiril. Komaj čakam, da ga bom spet kopala.
Stehtala ga je tudi in sedaj ima končno čez 3 kg, ima 3050g, tako da bomo šli sedaj že lahko ven[sm=bravo.gif], komaj čakam!

Včeraj popoldne je pa tudi našega nekaj matralo, tako da ni spal od dveh pa do 9-ih zvečer[sm=smiley13.gif], ponoči je jedel na 4 ure, danes se pa spet že celo dopoldne nekaj zbuja, zgleda da ga nekaj matra[sm=smiley13.gif]
Upam, da ne bo imel naš tudi krčev.

Nyah, glede mleka, pa jaz mislim, da če si ga imela prej tako veliko, da ga boš imela sedaj lahko tudi še vedno dovolj, če jo boš čim večkrat pristavila k prsim, da bo jedla, ker toliko kot bo povpraševanja, toliko bo ponudbe. Večkrat jo boš dojila, bolj se bo delalo mleko. Ko se meni zdi, da da imam mogoče malo premalo mleka, da bi ga bilo lahko malo več, potem ga dam že čez 1 uro spet k sebi, da še malo poje in pri naslednjem obroku čez 3 ure, je že malo več mleka. Tako, da jaz na tvojem mestu ne bi obupala, sploh ker si tako želiš dojiti. Probaj jo res večkrat dati k sebi, pa boš spodbudila, da se bo mleko začelo bolj delati. Ker če bo jedla vedno na 3 ure, bo mleka vedno enako,........ če bo kdaj spala in potem jedla šele čez 4,5 ali še več ur, se bo tudi mleko začelo malo manj delati, zato ga moraš spet malo spodbuditi, . Upam, da si me razumela, kaj ti skušam povedati.
Jaz sem vedno delala tako, pa sem imela mleka vedno dovolj, nikoli nisem jedla kakšne določene hrane za več mleka, ampak sem količino mleka povečala samo tako, da sem začela bolj pogosto dojiti, pa je bilo mleka po nekaj obrokih spet dovolj, še preveč!

lp




pikica* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 12:35:27)

*hana*, evo mene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Naša mačkica je bila dva dni že čisto ok, včeraj popoldne pa jo je zopet začelo nekaj matrat. Ful jo napenja in potem joka kot za stavo. Z masažo trebuščka nama jo potem rata uspavat. Je pa zanimivo, da je ponoči vseeno lepo spala. Spat je šla ob dvanajstih, se zbudila ob pol štirih, pol urice dojenja, Nato pa spanje do osmih zjutraj. Ni slabo. Upam, da jo bodo tile krči minili, drugače se bomo pa tudi mi priporočili za tiste kapljice iz Tžiča (zanekra tje situacija še obvladljiva).
Joj, jaz bi šla tudi ven. Zdaj se je tudi pri nas pokazal sonček. Ampak ne vem, če ni malce prehitro? Zoja je namreč danes stara devet dni. V porodnišnici so sicer rekli, da je važno samo to, da ni premrzlo in megleno. In danes mislim, da so razmere ravno pravšnje. Bomo videli kako se bomo odločili.

Tida, vidim, da je vaša tudi Zoja. A si mogoče rodila v LJ? Ko sem bila tam, so namreč rekli, da imajo v porodnišnici še eno Zojo.




Lumpi -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 12:40:20)

Uniq............. držim pesti za čim lažji in hitrejši porod.

Noč minila mirno. Zaspal je okoli 24:00, ko so minili krči in spal do 08:30. Spal bi še dlje, ampak sem ga zbudila. Je pojedel, zaspal za 3 ure, spet pojedel in še sedaj spi.
Včeraj so bili krči kar hudi, tko da ga je verjetno to zelo zmatralo.

Nyah.....jaz sem prvemu dajala Aptamil, vendar so ga krči dajali še bolj, pa tudi kakal ni nič. Tko da sem potem prešaltala na Comformille. Tega uporabljam tudi sedaj. Midva sva od vsega začetka na dodatku.

Žal, ene nimamo sreče z mlekom. Pravi tašča, da je boljše tako, kot pa, da bi ga imela v potokih, pa da bi ga mogla črpat. Ona ga je imela na litre in pravi, da ni fino.

ajdaN...........jaz sem prvega nosila po rokah 2 meseca skoz. Po 2 mesecih je bilo dobo iz dones na jutri. Ni bilo nobenega problema s spanjem v posteljici. Je rekla patronažna, da otrok ni mogel sprejet, da je "odcepljen" od mamice. Probaj mu dat v posteljico neko tvojo cunjo, samo zato, da te bo vohal. Mogoče bo pomagalo.




AlenkaIST -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 12:54:19)

No pa smo skopani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sem jo morala po še ne eni uri zbudit, ker me je patronažna mal prehitela. Je bla čist pridna. Jamrat je začela šele ko smo jo oblačili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Verjetno bi ona še malo plavala.

Meni je rekla, da grem lahko že danes ven [sm=sloncek.gif]. Počakam naj vsaj 2 uri po kopanju pa v voziček in na špancir za 10 minut[sm=kuza.gif]. Zdaj je šele dobro zaspala (voda jo ni ne vem kaj zmatrala) tako da bom videla koliko časa bo sploh spala. Se je pa sonček naredil in mi je kar škoda, da ga ne morem izkoristit. Bomo pa jutri voziček sprobali. Saj časa bo še dosti.

Nannn, ne morem nikamor. Sem sama doma.




Anonimen -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 13:48:16)

ojla Puri, a je tale slikca že od tvojega Maja? Če je, ne morem verjet, da že takole dvigne glavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Moji Klari uspe samo glavo obrnit iz ene na drugo stran, da bi pa takole gledala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ful bi rada pogledala kakšno slikco od Maja...




Kami -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 13:58:20)

*hana* danes sem ti poslala eno sporočilo na zasebno, pa še čakam na tvoj odgovor. Oglasi se, ko utegneš.

Evana šraufa, da je groza. Razmišljam, da bi res za en teden šla na krompir in polento, potem pa počasi dodajala.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sicer že zdaj ful pazim.... Tudi pri ta prvem smo imeli sranje s krči kar 6 mesecev... Prav zavidam tistim, ki ne vejo, kako to zgleda. Edino, kar je +++ pri mojem tamičkenem je to, da jih večino sam prebrodi in da sam jamra, edino ponoči joka. Ko berem na unem forumu za dojenje poste, da hrana mamic ne vpliva na dojenčkove krče mi kar pritisk zviša. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 
Eh, bomo že. Predvsem gremo zdele prvič na sonček, ki je končno pokukal v Ljubljano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




puri -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 14:32:33)

Cafee, ja to je že moj Maj[sm=smiley1.gif],.....je zelo močen in če ga dam na trebušček, se zelo dobro že dvigne gor in potem gleda.
Nekaj slikc mam v albumu (geslo: nuša)

lp




XXYY -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 14:55:55)

"Sonček je in Lara je škuštrana" . [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Tudi v Ljubljani smo dočakali sonček, da se nam kar smeji [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Danes zjutraj smo imeli prvi pregled in moram rečt, da se je naša Lara zredila za 740g v 1 mesecu od odpustne teže in zrasla za 3cm in pol. Kar lepo napredujemo. Sem zelo vesela, da je z njo vse OK. Začele se bove tudi dojiti, če nama bo uspelo. Pri zdravnici, kot da bi vedela, je prav lepo zagrabila bradavico in začela molziti. Bomo videli, če bo tako tudi naprej doma. Prej mi je prav lepo jedla iz prsi, tako da sem bila prav presenečena. Samo upam, da ni več tak razburljivček, glede dojenja, kot je bila v porodnišnici in potem še par dni po odhodu iz porodnišnice.

Bom vztrajala pri dojenju, ker črpanje je pa res prav mučno.

Lepo se imejte in pridni bodite.




*hana* -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 16:50:19)

Nannn, midve sva šle prvič ven ko je bila stara 2 dni manj kot tri tedne, pa ni še imela 3 kg.
Najprej za 15 min, potem pa sem podaljševala po 5 min, razen prejšnji teden nisva bile zunaj, ker je bil ta peklenski mraz, včeraj in danes pa spet.

Pikica*, upam, da bodo te krčki minili, pri nas je bilo tako kot pri tebi samo cca 3 dni okrog 14 dneva starosti, zdaj je OK (uf kako trkam). Drugače pa je tale najin vozek špica, tako lahek in lepo vodljiv, da me še slabše spluženi pločniki ne motijo, čez kakšen kupček ga komot dvigneš, ali pa kar zrineš čez. Meni sploh ni žal.

Ovčka ali lahko na kratko napišeš kako izgleda prvi pregled, midve ga imava v petek. Kaj pregledajo?

Drugače pa je fino, ko greš že ven, evo midve sva prišle nazaj ob 13h, pa še kar pančka, ja ja zrak jih zmatra.

Dijo




XXYY -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 17:07:53)


Hana : najprej kar naredijo je to, da ti vzamejo vse podatke od tebe, otroka, očeta, kako je potekal porod, če so bili zapleti, itd. Pri sestri ga izmerijo in stehtajo, pa glavco zmerijo, pa še majčkeno ga tudi pregleda (sestra), če je imel kakšno nepravilnost po porodu. Zdravnica pa potem pogleda kakšen refleks ima v kolenih, koliko že dvigne glavo in jo malo na hitro spusti, da vidi če se bo kaj ustrašu, potem posluša srček pa kolke. V glavnem pregleda vse od glave do pete. Še to, če ima soor v ustih. Tako, to bi naj bil prvi pregled. Verjetno sem še kaj izpustila.

Zdaj me pa Lara kliče, saj se danes že cel dan polno dojive [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif], kar nama prej ni in ni uspelo. Upam, da nama bo sedaj.

Čao in lepo se imejte.




nejca1 -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 19:47:17)

Ojla!
Naj se vam še jaz javim. Z Janom sva prišla domov v ponedeljek, prejšnji teden, vendar je mali postajal vse bolj rumen, tako da sva bila čez vikend v bolnici. Zdaj sva doma, in ko sem prebirala vaša sporočila, sem ugotovila da imamo podobne težave, in sicer:
1. težave s podiranjem kupčka
2. včeraj so se začeli očitno krči

Mene pa nekaj zanima, tiste, ki dodajate otroku mleko, koliko mora spiti? Jaz ne vem, če mali dovolj pije, ker sva zelo hitro konec pa še hoče spati vmes in ga moram non stop budit.

Zdaj se nekako dojiva na tri ure. Danes sva bila tudi prvič na sprehodu, takole za 15 minut, ker smo imeli prelepo vreme, in tako bomo vsak dan izkoristili za sprehode. Kako ste pa drugače? Jaz sem na trnutke kar utrujena, aj nisem spala že cele noči do 20. januarja. Jan sicer spi, razen da se podojiva. A ve dojite ponoči?





Anonimen -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 19:55:00)

Joj, puri, kakšne luštne sončke imaš doma![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nejca ne vem če sem prav razumela....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] koliko ml naj vsebuje en obrok imaš napisano na embalaži od mleka. Jz moji
Klari naredim 110 ml (mleko Hipp1), včasih popije vse, včasih pa malo več kot polovico.Merilo imaš pa verjetno tudi na flaški...

Jz dodajam mleko, vendar ponoči dojim. Se zbudi sama, ko je lačna.




nejca1 -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 20:07:08)

Caffee - ja vem, sem čudno napisala.  MIdva se dojiva, ampak zaradi zlatenice je bil mali dehidriran in sem ga morala v bolnici pred in po dojenju vagati, da smo videli koliko spije. ZDAJ mi je patronažna do ponedeljka posodila vago, da se tehtava. MOj v povprečju pije 70, 80, včasih samo 50, spet drugič tudi 100 ml. Pa me zanima, koliko naj bi mali popili, da so siti in se bodo redili. Zato sem tudi vprašala, koliko mleka dajete tiste, ki jih hranite na flaško.





uniq -> RE: JANUARSKE MAMICE (1.2.2006 21:06:03)

Bejbike...odhajamo v Rim...dočakala naravne popadke na 7 min.....hudi....




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>