Ležalnik (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

lenika -> Ležalnik (28.1.2006 10:09:09)

Noseča sem 26 tednov in v mesecu maju pričakujem svojega prvega otroka. Z možem sva se odločila, da košarice od vozička ne bova prenašala po stopnicah gor in dol, ker je pretežka in bova za v stanovanje kupila ležalnik. Mene zanima, kakšen ležalnik je primeren za dnevno bivanje v njem, katerega se splača kupit in koliko približno ležalnik stane?

Hvala za odgovore.

mojcadamijan -> RE: Ležalnik (28.1.2006 10:12:11)

Mi imamo chiccotovega, sicer je bil malo dražji, ampak nam ni niti malo žal, da smo ga kupili, saj ga uporabljamo že od 1,5 meseca tudi za spanje podnevi

mojcadamijan -> RE: Ležalnik (28.1.2006 10:13:11)

Bil je pa malo manj kot 18000 SIT, ampak dobiš tudi cenejše

larči -> RE: Ležalnik (28.1.2006 10:25:38)

Mi smo namesto kosa vzeli lunco in je super,za prenašat dojenčka ,kot stol za v avto in ležalnik za doma..Lezalnik sem dobila abc design in mi ni prav nic prakticen.

tinkatonka -> RE: Ležalnik (28.1.2006 10:27:58)

Jaz sem kupila ležalnik od ABC Design. Če misliš prenašat v njem novorojenčka je pomembno, da se da čisto v ležeč položaj. Moj ima možnost nastavitve treh naklonov: ležeči, polležeči in sedeči. Pa tudi za nogice ima dva naklona. Jaz sem sicer kupila rabljenega, ki izgleda kot nov, ima pa tudi lok z igračkami, ki pridejo prav kasneje, ko se otrok začne zanimat za stvari okoli sebe. Aja ima pa tudi moznost fiksnega položaja, ko ga postaviš na tla in možnost položaja za guganje. Mislim da tak nov ležalnik pride okoli 18 - 20 tisoč SIT. Jaz sem rabljenega kupila za 8.000 SIT. Se ti splača mal pogledat med malimi oglasi.

Tipi -> RE: Ležalnik (28.1.2006 11:41:17)

Jaz sem uporabljala tega od ABC design, ki ga je opisala tinatonka in je bil super. Je pa res, da se ti splača kupiti rabljenega ali pa si ga sposoditi. Malo glej baby centrove akcije, nikoli ne veš.

jasnica -> RE: Ležalnik (28.1.2006 20:23:49)

Jaz sem kupila chiccotovega kakšen mesec nazaj v Baby centru in je bil full znižan, tako da se splača njihove akcije spremljat. O uporabnosti pa malo kasneje, odštevam dneve do rojstva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

lelaval -> RE: Ležalnik (28.1.2006 21:14:52)

Jaz ga uporabljam od 1 meseca naprej - še sedaj pri skoraj 8 mesecih mi pride prav. Imam pa sposojenega od kolegice.
Če boš kupila za cca 12.00, mislim, da ne more biti tako slb.
Lupinico pa uporabljam le za prevoz v avtu.

KMALU -> RE: Ležalnik (28.1.2006 21:44:36)

mi imamo lupinico. A mislite da je to dovolj? A ve dajete tamale spat v lupinico cez dan? Zakaj pa ne v posteljico?

Grascakinja -> RE: Ležalnik (29.1.2006 9:53:24)

Tudi jaz imam ta listi ežalnik ABC design in je nepogrešljiv. Bil je 14.000. Pri 7m je še vedno vsak dan večkrat v uporabi in ga bomo čist amortizirali. Ker še ne sedi čisto, se je spremenil tudi v stolček za hranjenje!

KMALU, lupinica je AVTOSEDEŽ. Namenjena je vožnji v avtomobilu in prenašanju otroka iz avta in vanj. Spanje v lupinici čez dan gotovo ni primerno, kot tudi daljše bivanje v njej. Otrok naj spi na ravni podlagi. Moja je, ko je bila micena, spala čez dan na sedežni, kjer sva skupaj počivali, zdaj pa spi v svoji posteljici ali pa se na veliki postelji crkljamo in dremljemo vsi.

Otroka v ležalnik ne daš spat (saj včasih vseeno zaspijo not, ko so mali), ampak ga imaš v njem naprimer v kuhinji, kadar kuhaš in tako naprej. Lupinica ima vedno en in isti položaj, ki za dojenčkovo hrbtenico ni najbolj primeren, ležalnik pa se lahko povsem poleže, kasneje pa njegov naklon prilagajaš otroku. Jaz ga toplo priporočam.

benika -> RE: Ležalnik (29.1.2006 10:41:04)

Mi imamo ležalnik od Pikola in ga ne zamenjam za nič na svetu. Ima 3 nastavitve višine naslonjala, ročko za prenašanje in lok z igračkami, edino nogice mu že mal ven ven štrlijo. Ampak važno, da tamali uživa noter.

Kmalu, naš fant pri 4 mesecih tako opleta s svojo ritjo, a mi je zadnjič zlezel ven iz lupinice. Tudi če ga privežem ni kaj dosti drugače, ker potem skoraj visi na štrikih, ritko pa še vseeno ven tišči.Lupinica sploh ni stabilna tako kot ležalnik.Se pridružujem mnenju Pupe25.

lp

Barbs -> RE: Ležalnik (29.1.2006 10:41:20)

Tudi jaz sem pri prvih dveh hčerkah uporabljala ležalnik. Toplo ga priporočam. Od vse "dodatne opreme" - hojice, stajica rararara mi je prav ležalnik prišel najbolj prav, medtem, ko sem ostale stavri kaj kmalu zapakirala in oddala naprej. Ležalnik pa sem imela kar v kuhinji na mizi, kosem kuhala, kaj drugega počela, da smo se lahko "pogovarjali" , prepevali itd... Tudi, ko smo bili vsi v dnevni sobi,  sta bili ta mali v ležalniku ( v budnem obdobju) , spat pa sem jih vedno (skoraj) dala v posteljico ( včasih seveda tudi v mojo) .
Meni se ležalnik zdi resnično pametna naložba .[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Aja, še to.... pri hčerkah sem imela chicco, potem smo ga oddali ( tako kot vse ostalo) ker smo pač mislili , da ne bomo nikoli več rabili . Malo smo se zmotili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

KMALU -> RE: Ležalnik (29.1.2006 18:09:38)

To da imajo otroke v lupinici cez dan, so napisale nekatere na forumu, zato sprasujem. Meni se zdi najbolj logicno, da ga das spat v posteljo.

eya -> RE: Ležalnik (29.1.2006 20:30:32)

A je katera prakticirala to, da je dojenček spal v matrix lupinici od Jane? Ker se da tudi čisto položiti, mislim, da bi bilo ok, tudi če ga pustiš spati v njej (da ga ne prestavljaš v posteljico, če že slučajno zaspi v lupinici).

soncek&luna -> RE: Ležalnik (29.1.2006 21:58:55)

jaz tudi uporabljam lezalnik za mojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].. imam bebe comfort in je mali prav zadovoljen v njem...
za spanje v lupinici pa sem jaz odlocno proti... dojencki morajo spati na ravni podlagi... jaz mojega brez problema zbudim, ko ga prinesem iz avta in ce spi... ga pac slecem in polozim na kavc ali v poteljico in zaspi naprej...

nana 27 -> RE: Ležalnik (29.1.2006 22:18:07)

Pri nas je pa bil ležalnik OK le na začetku.  Zdaj (pri treh mesecih) pa ga ne spravim več vanj, ker se z nogicami odriva in začne jokati. Mu je bilo zelo dobro v lupinici. V njej ni spal, ampak smo ga dali vanjo, ko smo jedli, ali ko je bilo treba kaj narediti. V njej je užival, ker se je gugal in če je bil kaj zaprt, se je v njej najlaže pokakal. Aja, pri krčih je bila lupinica nepogrešljiva, saj se je le v njej pomiril. Lupinico smo dobili za darilo in smo jo imeli samo za doma.

Stran: [1]