Drobni izpuščaji ... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


PBJ -> Drobni izpuščaji ... (28.1.2006 21:46:43)

Moj 6-mesečnik je dobil zelo drobne izpuščajčke po telesu. Sprva sploh ne bi opazila, a ko sem ga zvečer po kopanju zmasirala z mandljevim oljem je bila koža na hrbtni strani nog hrapava.
Vidne so drobne rdečkaste pikice, izpuščajčki. Eni se malo večji in zgleda, kot da imajo na vrhu belo pikico.. Ima jih tudi na hrbtni strani dlani, rok, nekaj na trebuščku, za ušesi, okoli ust, po licih. Najmanj jih je na hrbtu.
Tam, kjer je večji izpušaj so okoli še drobne manjše pikice.
Že včeraj sem opazila tri večje mozoljčke na ritki, danes pa so se razpasli po celem telesu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Drugače se dojiva in imava dopoldne sadni obrok (babana, jabolko) ter popoldne zelenjavno juhico-kašico (korenček, cvetača, krompir ali riž) Vsak drugi dan s to zelenjavo skuham še košček puranjega mesa. Nekaj dni mu dam v juhico tudi malo peteršilja in pora. Ali je morda kateri izmed teh med alergenimi?
Nimam pojma, kaj bi še lahko bilo. Morda je kaj v mojem mleku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Upam, da bo prehodno.

Ima katera izkušnje s tem??

Hvala.




KODA -> RE: Drobni izpuščaji ... (28.1.2006 23:30:29)

Naš tamali je alergik.Imamo rdečo luč na začimbe.Jaz moram zanj hrano kuhati tako,da prej vzamem nekaj zanj ven iz lonca,nato pa naredim za nas naprej.Peteršilj,je lahko alergen.Naš ga ne sme.
Pa kadar je imel hudo alergijo,so nam odsvetovali banane.
Če se bo to stopnjevalo,je najboljše,da to vidi zdravnik. Lahko je ekcem.Lahko tudi,da mu kaj ni ustrezalo,kar bi ti pojedla.




PBJ -> RE: Drobni izpuščaji ... (28.1.2006 23:51:25)

Mogoče bi res lahko bil peteršilj. V juho ga dajem od torka. Ali se lahko tako pozno pojavi alergija na dol. hrano??

Hvala ti. Sem prebrala tudi nekaj tvojih sporočil na forumu glede alergij.

lp




KODA -> RE: Drobni izpuščaji ... (29.1.2006 11:56:59)

Do 72 ur,po zaužitju hrane se lahko pojavi alergija.




Stran: [1]