zdravilo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porodSporočilo


Anonimen -> zdravilo (30.1.2006 16:21:37)

Zdravo!

Ali je katera od vas v nosečnosti mogoče uporabljala Regaine 2% ?
Anonimen -> RE: zdravilo (15.2.2006 19:29:23)

To zanima tudi mene. A ga ti uporabljaš? Si noseča? Na enem forumu (odgovarja dermatolog) sem prebrala, da se ga lahko uporablja, v navodilih pa piše, da se ne sme. Si ti noseča? Jaz načrtujem nosečnost, pa me zanima, če ga lahko uporabljam.
Anonimen -> RE: zdravilo (16.2.2006 14:55:53)

Pozdravljena!

Jaz uporabljam Regaine 2% raztopino že 2 leti. Sedaj sem v 16. tednu nosečnosti. Pred tem sem za nasvet vprašala svojega dematologa in osebno zdravnico in oba sta bila mnenja, da ga lahko še naprej uporabljam, ker se nanaša lokalno (torej na lasišče in ga ne zaužijem). Na pregledu sem to povedala tudi svojemu ginekologu. Malo je brskal po knjigah, potem pa je rekel, da če ga nanašam samo na lasišče, potem ga lahko uporabljam še naprej.

Lep pozdrav in prijetno načrtovanje!!!
Anonimen -> RE: zdravilo (16.2.2006 16:21:25)

Hvala za pojasnila. Sem kar malo zbegana glede uporabe regaine 2% v nosečnosti, tako da sem vesela vsake informacije.  Na med over net sem vprašala dermatologa in  pravi da ne priporočajo uporabe, na forumu ginekologija pravi, da prve tri mesece uporaba ni priporočljiva. Na forumu zdravniški nasveti pa sem zasledila(odgovarjal dermatolog), da je regaine varno zdravilo tudi v nosečnosti. Zanima me, a ti uporabljaš zdravilo že ves čas- tudi v prvem tromesečju? Kaj pa v času dojenja? Tudi sama uporabljam zdravilo že 2 leti in sem zadovoljna z njim zato ne bi rada prenehala, me pa je strah, da ne bi pustilo to kakšnih posledic na otroku. Če se ne motim-si  ti vprašala glede uporabe zdravila na med over net (dermatologija)?

Lp in želim ti lepo nosečnost
Anonimen -> RE: zdravilo (28.2.2006 11:06:09)

Pozdravljena!
Se opravičujem zaradi daljše odsotnosti. Imela sem virozo in sem morala 1 teden odležati.
Ja, na med- over.net sem jaz postavila drugo vprašanje dermatologu, vendar nisem dobila odgovora. Regaine pa jemljem že veš čas, ker sem se o tem posvetovala z 3. zdravniki.

Lep pozrav!
Anonimen -> RE: zdravilo (4.3.2006 17:28:54)

Hvala za odgovor. Vsaka dodatna informacija mi veliko pomeni.Tudi jaz sem se odločila, da bom uporabljala regaine skozi celo svojo nosečnost ( seveda najprej moram zanosit). Na med over net (ginkologija) sem zasledila še eno vprašanje na to temo in Pušenjak misli, da lokalna uporaba minoksidila ne more škoditi plodu...........
Tako da  po mojem lahko zdravilo uporabljamo varno tudi v nosečnosti.
Se opravičujem, ker postavljam toliko vprašanj, ampak odgovori osebe, ki je v podobni situaciji mi veliko pomenijo. Kakšno pa je stanje zdaj med nosečnostjo-se poslabša, izboljša ali ostaja tako kot pred nosečnostjo?
Mogoče veš kako je v času dojenja z uporabo zdravila??

Lp in uživaj v nosečnosti!!
Anonimen -> RE: zdravilo (6.3.2006 9:06:31)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem prebrala odgovor dr. Pušenjaka in sem bila zelo vesela.
Med nosečnostjo opažam rahlo izboljšanjepri laseh. Opažam tudi lepšo kožo na obrazu. Že prej nisem imela kakšnih problemov, tu in tam kašen majhen mozoljček, zdaj pa je koža čisto gladka.
Glede na to, da lahko uporabljamo Regaine skozi vso nosečnost potem lahko tudi pri dojenju.
Tudi jaz sem zelo vesela, da se lahko o tem pogovorim z nekom, ki ima enake težave! Kako dolgo že načrtuješ zanositev?

LP
Anonimen -> RE: zdravilo (9.3.2006 13:00:58)

Pozdravljena!

Na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] "delava"   komaj en mesec in upam, da nama bo kmalu uspelo. Že kak mesec jemljem tudi tifol. Si ti kmalu zanosila ali si imela težave? Moja koža je dokaj čista že sedaj, samo dan pred M in v času M se mi pojavi kakšen mozolj  (podkožni). No ja to že nekako potrpim. Sem pa pred regaine bila na diane in sem pred dvema letoma in pol prešla samo na regaine losion. Sicer pa tablet tako ne moreš jemat če načrtuješ zanositev.
Res sem vesela, da lahko poklepetam z nekom, ki ima enake težave.

Lp in pazi nase in na svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!
Anonimen -> RE: zdravilo (10.3.2006 8:46:46)

Zdravo!

Jaz sem začela jemati Tifol septembra 2005, ko sva se dogovorila, da bova poskusila. Oktobra sem potem dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], tako, da sem bila malo razočarana. Novembra pa sem že videla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] in sva bila čisto nora. Sedaj sem v 19. tednu in že čutim gibe!
Nič ne računaj plodnih dnevov in se ne obremenjuj z ovulacijo. Bodita čim bolj sproščena pa boš videla da vama bo uspelo.
Glede stanja z lasmi pa upam, da bo tudi po porodu vse vredu.
Tudi jaz sem bila približno dve leti na Diane 35 in sem jih prehehala jemati pol leta pred zanositvijo, ampak se mi zdi, da je Regaine boljši

Uživaj in vso srečo!
Anonimen -> RE: zdravilo (13.3.2006 15:10:33)

Pozdravljena!
O to je pa res hitro ratalo - že v drugo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Verjetno res veliko pomeni, če si sproščen in se ne obremenjuješ s plodnimi dnevi, ovulacijo... Sigurno je krasen občutek, da čutiš kako se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] premika[sm=9nebesa.gif]. Kako pa kaj s kilogrami, gre hitro navzgor ali ne? Namreč jaz se že zdaj bojujem z njimi. Moram shujšat najmanj kakšnih 7 kg.  Kdaj pa imaš PDP?
Tudi meni se zdi, da je regaine učinkovitejši kot diane.
LP tebi in [sm=duda.gif]
Anonimen -> RE: zdravilo (14.3.2006 9:40:21)

Pozdravljena!

Tudi jaz sem imela malo težave s kilogrami. Visoka sem 168 cm in sem vedno imela okrog 60 kg (pred 2. leti celo 67). Poleti 2005 sem zaradi osebnih težav shujšala in sem imela 56 kg. 56 kg sem imela tudi novembra, ko sem zanosila in tudi januarja. Od takrat spremljam težo in sem zelo vesela, ko vidim kako se kazalec na tehtnici premika navzgor. Sedaj imam 60 kg, tako da sem se v 20. tednih zredila za 4 kg. Trebušček pa imam že kar velik, tako, da iščem primerna nosečniška oblačila.
PDP imam 05.08.2006. 27.03.2006 imam pa morfologijo pri svojem G. 

LP
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 12:57:59)

Pozdravljena anonimna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] !

No pa smo dočakal sonce-pomlad, kot kaže. Sem takoj boljše volje. Nama ta mesec ni ratalo, no ja bo že. Ne smem biti
preveč nestrpna, saj delava na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] komaj drugi mesec. Kako si? Še malo pa boš imela morfologijo, verjetno se že veseliš.  Iz katerega konca Slovenije pa prihajaš, seveda če ni skrivnost? Jaz sem iz Dolenjske.
LP
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 13:22:20)

Zdravo!

Jaz pa sem iz Štajerske, Maribora natančneje. Še en teden do morfologije. Upam, da bo vse vredu. Tudi za spol bom vprašala, ker bi že želela vedeti ali bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Ti javim kako bo.
Jutri grem v Avstrijo po nosečniške obleke, pri nas namreč ne dobim nič pametnega.

Držim pesti za vaju! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Saj veš v tretje gre rado!!!
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 13:44:02)

Kje pa kupuješ v Avstriji? Tudi jaz si obleke in obutev kupujem največkrat v Avstriji- v Grazu.Grem v Seiersberg( Ne vem če sem prav napisala) ali pa tudi v Center west (tam ko je ikea).
lp
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 13:54:06)

Ravno danes sem vprašala sodelavko, ki je rodila pred kratkim, kje je kupovala obleke zase, pa mi je svetovala C&A v Grazu, še večji pa je v Seiesbergu. Tam je tudi H&M. Naš H&M v MB je totalno izropan, oblačila za nosečnice bi naj dobivali skoraj vsak dan, pa imajo vedno samo ševilke XS. Tega jaz že prej nisem spravila nase, kaj šele zdaj. Ne vem, katera lahko nosi tako majhne številke. 
Upam, da se bom znašla v Avstriji, ker še nisem kupovala tam.
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 14:06:19)

Ko se odpravim  v Avstrijo po nakupih grem najprej v Ikeo(kupim kej za stanovanje, ki ga ravno prenavljava) potem malo pogledam v center west(mislim ,da se tako reče), zatem pa v seiersberg. Ja tam imajo H&M, C&A( obe zelo veliki trgovini), pogledam tudi v esprit, tam vedno kaj najdem... preden grem domov pa še v Maribor v europark. Tam grem mal pogledat v zaro, pa v bato za čevlje... potem pa domov...  Evo to je moj vrstni red shoppinga v A in MB.. Včasih grem tudi v Zagreb ali pa v Ljubljano. Rada bi do sredine aprila še malo shujšala, potem grem pa v shopping...za nagrado[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 
Mogoče se kdaj dogovoriva in gremo skupaj  v A ali v MB nakupovat?
milla -> RE: zdravilo (20.3.2006 14:31:38)

Seveda lahko!
V sredo ti javim, kako bom opravila v Avstriji. Koliko pa si stara, če te lahko vprašam? Jaz sem 28 let.
Anonimen -> RE: zdravilo (20.3.2006 14:40:34)

O, ti boš pa mlada mamica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Jaz sem 34 let, tako da je že počasi čas,da postanem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].
milla -> RE: zdravilo (24.3.2006 9:54:04)

Pozdravljena!

Bila sem v Seiesbergu in tam je izbira oblačil tudi v H&M-u dosti boljša. Posebej pa so mi bila všeč oblačila za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]v C&A-ju, tako, da sem za zdaj založena. Lahko me kontaktiraš preko ZS, če želiš.

LP
Stran: [1]