ali ste vedele - dopust (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


k1 -> ali ste vedele - dopust (1.2.2006 18:00:00)

za vse, ki hodimo na fizio - če prineseš delodajalcu potrdilo, ki ga dobiš (zdaj pa mi ni kolegica znala povedat ali na comru ali na csd), ti pripada še 5 dodatnih dni dopusta. velja za oba starša....

jaz se bom malo pozanimala, pa javim, ko izvem kaj več.




blev -> RE: ali ste vedele - dopust (1.2.2006 22:27:41)

Zdravo,dopusta dobiš 3-5dni oz.koliko ti delodajalec odobri.Jaz sem dobila 3dni.Še ena stvarca obstaja-po vseh podaljšanjih zaradi nedonošenosti ,lahko dobiš tudi bolniški stalež cc.6mesecev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].Pa dosti sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




k1 -> RE: ali ste vedele - dopust (2.2.2006 15:37:38)

blev, to pa ne razumem, 6m bolniškega staleža. zakaj? kako?




KODA -> RE: ali ste vedele - dopust (2.2.2006 17:22:07)

Daj razloži to.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




blev -> RE: ali ste vedele - dopust (2.2.2006 18:18:18)

Pozdravljene,ko ti potečejo vse podaljšave,zaradi nedonošenosti in še otrok ne hodi ti v razvojni zdravnica napiše,da še otrok rabi fizikalno terapijo in nego mame.To in še otrokov pediater kaj dopiše in pošlje na komisijo.Meni so podaljšali 3krat po 2meseca.To podaljšajo v Mariboru.No mi smo rojeni v 24t doma sem pa bila do Sarinega 2 leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].To in še druge informacije pa si mamice izmenjujemo na sestankih društva prezgodaj rojenih.




k1 -> RE: ali ste vedele - dopust (2.2.2006 19:34:23)

hja, vidiš, kako je vsa stvar različna - odvisno na koga naletiš na komisiji. jaz bom sicer vložila za podaljšanje, ampak so mi rekli, da to, da otrok ne hodi, še ni razlog za podaljšanje. zato so jasli. to mi je bil odgovor. pa tudi hodim v mb. javim čez kake 3tedne, ko dobim odgovor. bi pa bila tega res zelo vesela.




blev -> RE: ali ste vedele - dopust (2.2.2006 20:00:53)

Zdravo,če imaš dr.Koražijevo mislim ,da ne bi smela imeti težav.Dosti pa je odvisno od otrokovega pediatra ,kaj ti zraven napiše.Mi imamo dr.Babič.Če te pa še kaj zanima pa vprašaj privat-vse ni za javnost




Barči78 -> RE: ali ste vedele - dopust (16.2.2006 22:12:29)

Tudi mi hodimo na fizioterapijo, pa je mož omenil v službi za dopust, pa so mu rekli, da pripada enemu od staršev, tako da je mož dobil dodatne tri dni dopusta, brez vsakega potrdila.
Zanima me, ali je to res, da pripada samo enemu od staršev, ker midva sva zaposlena v isti firmi.




k1 -> RE: ali ste vedele - dopust (17.2.2006 8:08:50)

ja vidiš, kako so stvari različne.

pri nas na lepe oke ne dobiš kar tako dopusta. sem pa šla v RA, prosila za zdravniško potrdilo, ki ga napiše zdravnica in ga nesla v službo. sedaj pa čakam, da vidim, za koliko dni se me bodo usmilili. dobila sem za naju oba, je pa res, da me je vprašala, če želim za enega starša ali za oba. valjda, da za oba, a ne?







Petrolinka -> RE: ali ste vedele - dopust (17.2.2006 12:04:26)

Pozdravljene mamice!

Kaj mi lahko katera pove kako je s tem dopustom. Jaz sem sedaj še doma, delati začnem 22.07.2006. Ravno danes sem domov dobila odločbo za dopust. Sedaj pa me zanima ali lahko tudi jaz dam to vlogo za teh 3-5 dni dodatnega dopusta čeprav sem še doma? Ali to dobijo samo mamice in atiji, ki so že v službi pa še vedno morajo vozit svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na FT in RA.

Tudi mi hodimo na FT in RA, Vid je star 7 mesecev in pol. Rodil se je v 35 tednu. Do sedaj še nisem dala prošnje za dodatek in tudi ne za podaljšanje.

Nekako se ne morem odločiti ne za eno in tudi ne za drugo. Za podaljšanje si sploh ne znam predstavljat kako bi reagirali v službi, ker me celo nosečnost niso pustili pri miru, sedaj pa vsaki teden kliče (šef) in komaj čaka da pridem nazaj. No za dodatek pa tudi ne vem. Mogoče se sliši malo mimo ampak se mi zdi da bi, če bi dala prošnjo za dodatek, prav izzivala usodo. Vem da ga veliko mamic, ki imajo res dosti več problemov z svojimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne dobijo. Naju so napotili na FT zaradi tega, ker je bil mehak. No sedaj mislim da je njgov razvoj čisto primeren svojim vrstnikom. Po drugi strani pa si mislim, zakaj pa nebi potegnila od države kar lahko....

Se opravičujem, ker sem sedaj napisala pol romana samo zato, da bi zvedela kako je s tem dodatnim dopustom. Aja pa še to ali lahko ati tudi da za te dodatne 3 dni?

Hvala za odgovor!

Petrolinka




KATI321 -> RE: ali ste vedele - dopust (17.2.2006 19:53:37)

Kar se tiče teh 3 ali 5 dni vam lahko povem da pripadajo staršem za nego otrok s posebnimi potrebami. Je pa čisto odvisno od firme do firme. Ene imajo 3, druge 5 dni, v enih lahko koristita dopust oba starša, pri drugih le eden, za priznanje je v nekaterih firmah dovolj potrdilo zdravnika v drugih firmah pa mora biti to odločba centra za socialno delo ali celo ZPIZ. Za najlažjo ugotovitev je najbolje, da v kadrovski službi podjetja pogledate kolektivno pogodbo. Kaj komu pripada in na podlagi česa piše v njej.




KATI321 -> RE: ali ste vedele - dopust (17.2.2006 19:55:53)

Pozabila sem povedati edino to, da se dopust odmerja enkrat letno - navadno v začetku leta, vendar vam v firmi morajo na podlagi naknadno na novo odmeriti dopust. Je pa tako, če so OK odmerijo vse, drugje pa za naknadno prinešena potrdila priznajo le % delež glede na del leta ko je še ostal do konca.




k1 -> RE: ali ste vedele - dopust (18.3.2006 9:34:11)

po 39. čl. ZDDO (če delaš v javni upravi) ti pripada 5 delovnih dni dopusta. je pa fajn, če oddaš zdravniško potrdilo, še preden se izdajo sklepi o dopustu.





Stran: [1]