Predelava hlač v nosečniške? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Jančika_ -> Predelava hlač v nosečniške? (1.2.2006 18:52:52)

Nimam pojma o šivanju - a se to da, navadne hlače s kakšnim vstavkom predelati v nosečniške? Navadnih hlač namreč že nekaj časa ne spravim več gor, nosečniške mi pa še dol lezejo. Za to prehodno obdobje bi rada dala predelati dvoje že malo dotrajanih hlač, ki jih rada nosim, ne bodo pa več za dolgo in jih po nosečnosti itak ne bom več nosila.

Predstavljam si nekako tako, da se sprednji del (tam, kjer je zadrga) odreže in tja všije kakšen širok elastičen trak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ali je treba odrezati celoten zgornji del? Če je katera dala delati kaj takega, naj mi prosim opiše, kako to zgleda, da bom znala pri šivilji vsaj približno razložiti, kaj bi rada.




matahari -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (1.2.2006 18:55:48)

Ojla Jančika,
sama s tem še nimam izkušenj, bom pa tudi sama v kratkem razmišljala v tej smeri..sem pa prepričana, da rabiš samo eno dobro šiviljo in se da..Seveda je treba potem bluzice nositi preko ampak logika mi pravi, da to ne more biti problem..Pustimo se presenetiti šivilji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




SPORTINA -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (1.2.2006 19:42:49)

Ojla, prav imata...
Jaz sem si lani naredila točno tako.
Stare hlače sem si dala predelati.
Najenostavnej je, da kupita raztegljivo blago v isti barvi,
šivilja pa vama bo to znala naredit...Všiti.
Res je, da potem moraš nosit malo daljše majčke, se pa raztegljivo blago prilagaja vso nosečnost. Je pa za pozimi super, ker je toplo, za poletje malo slabše...
Ali pa, še ena možnost, star pas odparat in gor nov pas (cel), pas na pas (in potem je še možnost za kasnejši popravek nazaj...Če me razumeta....
Sedaj pa veselo na delo!




Jančika_ -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (1.2.2006 19:47:55)

Hvala! Bom kar nesla hlače tja in se zmenila s šivljo. Pa daljšo majčko čez, pa bo. Itak so nosečniške majčke vse precej dolge.




klaja -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (1.2.2006 20:22:55)

Zdravo!

Seveda se to da narediti, zakaj pa ne. Jaz  si hlače šivam sama in sem si sprednji del spodrezala, ne celega, le kakšnih 13  cm, not pa sem vstavila raztegljivo blago, tako kot je rekla Sprotina. Lahko pa si daš vstaviti tudi gumico, ki jo reguliraš z gumbom, to je seveda odvisno od materiala hlač in seveda če ti hlače niso preveč tesne (to pride v poštev tudi pri trenirkah).
Odvisno je od šivilje, kaj ti bo predlagala, mislim pa da ne bi smel biti problem.





barba -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 9:05:04)

To ni noben problem!

Lahko tud na straneh všije raztegljivo blago. Najboljš je pogledat že kakšne narejene hlače v trgovini in boš vidla možne variante.




KMALU -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 11:09:12)

Jaz sem si v obdobju, ko mi moje niso bile vec prav , nosecniske pa prevelike.., pac kupila vecjo stevilko navadnih hlac...




Reja -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 11:35:47)

Jančika, take hlače, kot si jih ti opisala - z raztegljivim dodatkom - sem ravno včeraj sprobavala v Popku.

Kako se pa to naredi, pa nimam pojma. Znam šivati samo gumbe in krajšati hlače, dlje pa ne pridem:)




Reja -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 11:37:03)

Drugače sem si pa tudi jaz, tako kot KMALU, za vmes na razprodaji kupila ene malo večje kavbojke, ki mi bodo še kak mesec malo široke. Ko bodo preozke, grem pa na nosečniške.




DrejcDrejc -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 14:38:28)

Jaz še zdaj lahko nosim dvojne hlače od prej - ker imajo tako nizek in elastičen pas, da ne motijo mojga trebuha. Če imaš rada hlače z nizkim pasom, potem ti je to čisto udobna rešitev.

Drugače pa ti šivilje naredijo čudesa iz vsake cunjice, to sploh ni vprašanje! Če imaš dobro šiviljo, kar njo pobaraj, sigurno bo našla kakšno praktično in lepo rešitev.

Lp, pa pazi na svoje knedle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 20:54:27)

Hvala, punce.

Večja številka pri meni žal ne pride v poštev, ker nisem delana po JUSu (152cm) in so mi že navadne hlače, ki so mi prav v rit, 15-20 cm predolge. Že tako je problem s krajšanjem, ker so take bolj moderne hlače delane ponavadi tako, da imajo nakazana kolena ali pa se v začnejo širiti v kolenih - pri meni je to potem nekje sredi meč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Anonimen -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 21:20:27)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Aleksandrin -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (2.2.2006 22:06:38)

http://www.sleepingbaby.net/jan/index.html?Baby/asian.html




balaena -> RE: Predelava hlač v nosečniške? (4.2.2006 10:13:50)

http://www.babymall.com.au/bellybelt/

jaz sem tole nasla na internetu, ko sem bila se noseca in se mi je super zdelo. no, je nujna dolga majica za cez.
ker sem bila prvic noseca, mi je je ful pozno trebuh toliko zrasel, da so mi bile navadne hlace sploh premajhne. in takrat sem se pa kar spravila in predelala ene stare kavbojke in ene poceni nove kratke hlace, tako kot so punce ze pisale.




Stran: [1]