zmanjšali otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


lelaval -> zmanjšali otroški dodatek (8.2.2006 7:15:38)

Moram vam povedat, ker sem besna, kot ris.
Včeraj sva prejela novo odločbo za otroške - zmanjšano za celo polovico (no majčkeno manj) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Junija, ko sem rodila, sva hitro uredila vse, da dobiva še dodatek za veliko družino - če že država da (ko tako redkokdaj kaj da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]).  Dva dni ji je moj še osebno tja nosil papirje. Po pol leta pa dobiva novo odločbo - zmanjšano, ker nisva dala pravih podatkov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Pa saj takrat svaji vse podatke dala. A je potem najina krivda, če je soc. delavka vnesla napačne podatke. Midva sva ji vse lepo servirala - tekoče in celo za celi dve leti nazaj.
Pa še tako dvoumno je napisano, da ni razvidno ali bodo trgali vsak mesec, ali pa se zaustavi izplačilo, dokler ni dolg poravnan.
Povejte, se splača sekirat in pritožit.




CIPRESA -> RE: zmanjšali otroški dodatek (8.2.2006 7:30:39)

leleval seveda se splača pritožit...je bilo že zelo velikokrat da se jim je kaj "ponesreči izgubilo".
Ko sta oddajala podatke sta ziher dobila kaj kdaj sta to oddala in kak list kjer je blo napisano kaj morata oddati...pejt nazaj k njim pa ji pod nos pomol kaj si dobila na dom pa ji povej da si prinesla vse kar je bilo potrebnin zakaj te ni obvestila in je kar poslala če je vedla da kaj manjka. Pa jo prosi naj ti pove kaj manjka in pejt še to iskat.

To pa zato ker včasih še sami nevejo kako je prav in kako se pravilno odda te stvari pol je pa najlažje se kar na tisto osebo spravit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] to pa mene tud pogreje.
Pa še nekaj pri nas (sicer imamo s.p.) se je na občini že velikokrat kaj "zgubilo" ker babe ne znajo vtaknit tja kamor bi mogle in smo uvedli VROČILNICE ti pa vedno napiš nek dopis ali pa naj se ti na dokumente ki jih stiskaš za doma podpiše in napiše datum.....ti je prihranjena velikokrat kaka pot ker samo pokažeš datum in podpis kaj je kdo sprejel in kdaj in da je bilo takrat vse vredu.

Verjamem da te je pogrelo mene bi tud[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




lelaval -> RE: zmanjšali otroški dodatek (8.2.2006 13:58:09)

Cipresa, hvala za izčrpen odgovor.
Moram pogledat, kaj so (če sploh so kaj) napisale, da so sprejele.
Pritožila pa se definitivno bova (mislim, da so upoštevali podatke za leto 2005, da so spremenili odločbo, prej pa so vzeli leto 2004  - pa vse sva jim prinesla, a, če je smatrala, da so tisti pravi, mislim, da je njena napaka). Oba sva zaposlena in bi svoje napake morala poravnat s svojega žepa - tako vsaj piše v pogodbi. Da ti pa po polovici leta zmanjšajo za 30.000,00 SIT, pa mislim, da so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...




kofetek2010 -> RE: zmanjšali otroški dodatek (8.2.2006 15:39:06)

dokler ne "vrneš" protipravno pridobljenih sredstev, ti ne bodo nakazovali - s tem, da ti ne bodo nakazovali jim boš odplačala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja tako je to...[sm=smiley11.gif]





Anonimen -> RE: zmanjšali otroški dodatek (8.2.2006 23:57:00)

Če gre pa za njihovo napako, pa ne boš dobila nobenih zamudnih obresti... Če bi pa ti naredila napako, jih moraš pa plačati... ja, ni kaj... pravna država...




Stran: [1]