Negovalna mazila (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


renbos -> Negovalna mazila (23.2.2006 19:07:51)

Pozdravljene

Naša devetmesečna pikica ima atopijski dermatitis. Za nego kože uporabljama 10% oleum olive v belobazi, vendar se mi ne zdi najboljši.

Zanima me, kaj pa vi uporabljate za nego kože pri atopijskem dermatitisu.

Hvala vam za pomoč in lepo pozdravljene
R.




tulip -> RE: Negovalna mazila (23.2.2006 20:15:14)

Mi imamo isti problem. Oliv.olje v belobazi je sicer nevtralno, a ne globinsko navlaži kože. Kupila sem kremo Trixera od Avenee v lekarni- je prav za atopične spremembe na koži in je zelo dobra, stane pa kar dosti- skoraj 4000 sit 200ml. Je bila pa vredna, dobiš tudi po 100ml!
Kopam ga pa v Linola Fett olji kopeli, ki tudi naredi lepo kožo- tudi iz lekarne!




poliloni -> RE: Negovalna mazila (23.2.2006 21:47:52)

Mi tudi samo belobazo z 10%ol.o. uporabljamo pa smo kar zadovoljni - res, da je bolj negovalno in ko je nekje že kakšen hud flek ne pomaga - takrat pa na tanko namažemo z advantan kremo (a res le enkrat). Ta belobaza je bolj negovalne sorte....
Kopamo pa ga samo v vodi, brez kakšnih dodatkov, razen ko umivamo lase, takrat uporabimo šampon.
Čeprav se naš ta mal full rad kopa, ga moramo ravno zaradi dermatitisa imeti le kratek čas v vodi in ne prav pogosto (na njegovo žalost).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Sicer pa ne uporabljamo nobene drugekozmetike. No, razen hladilnega mazila za ritko, ampak tam do sedaj še ni imel problematične kože).
Upam, da bo čim manj flekcov....




@ -> RE: Negovalna mazila (23.2.2006 23:28:07)

Nam je dermatologinja priporočala A-derma kremo za negovanje. Meni sicer malo smrdi po kislem mleku, ampak sem se navadila (v lekarni so se mi farmacevtke čudile... ampak meni res smrdi - sem najprej mislila, da imam pokvarjen tester). Kopamo tudi v Linola fett, sicer pa imamo šampon od Nivee - kar hvalijo njihovo kozmetiko.
Ampak ker smo ugotovili, na kaj je alergičen, nima več izpuščajev (smo na dieti) in je stanje kar ok. Pač lička večkrat mažemo, sploh ko gremo ven (včasih tudi kar z Niveino Wind + Wetter).




renbos -> RE: Negovalna mazila (24.2.2006 13:56:59)

Punce hvala za nasvete, bomo probali še kaj drugega in bomo videli, če bo kaj boljše.

Lep pozdrav
R.




KODA -> RE: Negovalna mazila (26.2.2006 21:46:14)

Mi imamo kadar se dermatitis najbolj razpase mazilo Elidel.Namažem 1x dnevno ,ponavadi zvečer pred spanjem,pa se po nekaj dneh že pozna izboljšanje.
Pred tem pa sem imela 20% Elocom,pa sem to mazilo opustila,ker dolgotrajna uporaba tega ,tanjša povrhnjico kože.
Za nego pa uporabljamo kozmetiko od Buebchna,ker mu ta kozmetika ne povzroča težav.




nat30 -> RE: Negovalna mazila (27.2.2006 17:25:35)

pri nas se je za obraz najbolj obnesla urea v hladilnem mazilu, za izpuščaj na telesu pa advantan. za redno nego smo preiskusili vse živo, potem pa odkrili Eucerin. Tako že dolgo uporabljamo Eucerin 3% urea losion. Mažem ga po telesu in po obrazu, včasih 2x na dan , včasih 1x, včasih sploh ne, pač po potrebi. Pri hujšem izbruhu izpuščaja še vedno uporabimo advantan. V začetni fazi pomaga tudi 10% losion, ki je sicer namenjen negi odrasle kože.

Ena je omenjala Linolo. Baje se res zelo obnese. vendar je treba biti pozoren pri alergiji na oreške, ker vsebuje arašidovo olje.








Stran: [1]