jagode na balkonu? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


Anonimen -> jagode na balkonu? (10.3.2006 16:19:23)

Pozdravljene!
Mene pa zanima če katera ve kako se obnesejo jagode posajene v korita za na balkon. Sem jih videla v katalogu. Pa res obožujem jagode in se mi zdi fajn da bi jih imela kar na balkonu(živimo v bloku).
Pa sem nekaj ljudem to že omenila pa so me gledal k da mi je kej na glavo padlo. Kolegica pravi da se mi bo cel blok smejal da to naredim. Meni je pa ideja grozno všeč pa mojemu tudi. Pa tudi sonček je cel dan na balkonu. Edino ki me skrbi je da bi jih prepih poškodoval. Smo v tretjem nadstropju pa kakšen dan res fajn vleče.
Kaj pa ve mislite?




Primoza -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 16:28:08)

Če imate veeeeliko sonca bi uspelo, nam na severu žal ni.




lelaval -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 16:51:54)

Tiste v katalogu so tudi meni všeč in razmišljam, da bi jih dala na balkon, čeprav živimo v hiši.




muha1 -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 17:48:38)

Ja, moja soseda jih ima! Poleti ni imela ne vem kaj jagod[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Mslim, da jim moraš posvečati več pozornosti, kot tistim na vrtu. Za probati je!




india -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 18:20:14)

Če kupiš pravi substrat za jagode in jih potem tudi gnojiš, boš na snocu imela zelo dober in lep pridelek. Mi smo jih imeli eno leto,a so nam jih pomagale zobati grlice, zato jih več nimamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kar se prepiha tiče, jih morda poskusi malo zavarovati, sicer pa tudi po tistih na vrtu včasih zelo piha.
Zakaj pa bi se ti moral kdo smejati? Moja kolegica ima v centru mesta, v 4. nadstropju na balknou vrt v malem. Posajeno ima vse od začimb, paradižnika, jagod, pa celo kaj drugega še verjetno.
Ti kar psokusi, ko bo s tvojega balkona mamljivo dišalo, ti bodo sosedje zavidali, ne da bi se ti smejali!




ona -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 20:02:17)

Jaz jih imam poln balkon poleti in jih vsi občudujejo!Res pa,da smo v hiši in tako,da ni mimo prometa!Je pa vsak ki je prišel k nam bil ful začuden,samo potem so jih vsi pohvalili!Ti povem,da ni lepšega,kot it poleti utrgat svežo jagodo na balkon,še posebej so navdušeni otroci!!!
Glede vrste pa ti ne znam povedat,so pa take,da plezajo dol,oz. visijo dol in jaz jih potem pretikam v zemljo in tako razmnožujem!Ni pa problema glede vremena,ker jih nič ne uniči,ali pa imam jaz tako trpežno sorto!?!?
Ti kar provaj,saj nimaš kaj zgubit,boš videla,da ti bodo sosedi zavidali in si jih še oni nabavili![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




al1* -> RE: jagode na balkonu? (10.3.2006 21:09:51)

Tudi jaz imam ponavadi v koritih jagode. Kupim sadike na tržnice, v jeseni pa jih posadim na vrt. Predlani so mi zelo lepo obrodile, lani malo slabše. 




snorlax -> RE: jagode na balkonu? (17.3.2006 12:49:50)

Jaz sem imela lani prvič jagode v koritih na oknu (smo tudi v bloku), samo niso bogvekaj rodile. Je pa res, da jih nisem z ničemer umetno gnojila, pa tudi sonca nimajo kaj dosti. Pojedli smo samo enih par. Potem sem jih pustila kar celo zimo v koritih, v jeseni sem v korita zraven podtaknila še mačehe in čebulice od mini tulipanov in žafranov. Sedaj pa čakam pomlad, da vidim, kaj bo iz vsega tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Moja mama je imela lani viseče jagode na balkonu, kjer ima dosti sonca in so ji fuuuuuul rodile. Njamm.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




koala -> RE: jagode na balkonu? (19.3.2006 17:16:02)

Jaz sem jih dobila od tašče lani v dar, tako da ne vem kakšne sorte so, sicer živim v hiši, pa mam korito
na verandi, ki je dopoldan sončna popoldan pa je senca pa so vseeno dobro obrodil, sem jih pa gnojila. Pa ble so ful sladke. Jaz pravim samo pogumno. Pa ogromno svežih dišečih jagod ti želim.




borovnička -> RE: jagode na balkonu? (30.3.2006 10:04:35)

Punce zdaj pa malo bolj konkretno o jagodah prosim. Totalen laik sem na tem področju. Jagode morajo bit mnogorodke? Viseče? Tiste navadne vrtne glih ne bodo ne vem kaj a? Jih lahko posadim v navadna korita za balkonsko cvetje? Kakšno zemljo lahko uporabim? Za balkonsko cvetje? Lončnice? Pa gnojilo se dobi prav za jagode?

Hvala za odgovore že v naprej.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




india -> RE: jagode na balkonu? (30.3.2006 11:30:04)

Borovnička, če si ne upaš tega lotiti kar tako, ti svetujem, da pojdi v Kalio, tam povej,kaj bi rada imela in ti bodo dali ta prave sadike! Pa posadiš jih v zemljo za presajanje, ne za cvetje, ker ima zemlaj za cvetje drugačno sestavo. Seveda jih posadiš v korita. Dobi se zelo kvalitetno Cvetalovo gnojilo za jagode, pa ne pretiravat, kupi majhno embalažo!
Jaz sem letos nasadila dvojne, viseče in plazilke, pa bomo videli,aktere se bodo bolje obdržale. Ima pa moja kolegica nasajene v kaskadi, na balkonu, pa zgleda zelo lepo, no, pa tudi dobre so bile lani!

Mnogo uspeha ti želim pri tem!




borovnička -> RE: jagode na balkonu? (30.3.2006 11:54:10)

O super miška, hvala ti![sm=smiley31.gif] Se bom res v Kalio odpravila, da mi dajo prave sadike in zemljo, da ga ne bom kaj posračkala.[sm=smiley9.gif]

Bom poročala o pridelku!




Stran: [1]