Mar(sov)čke/-i 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


beti 1 -> Mar(sov)čke/-i 2006 (14.3.2006 11:40:51)

Kot obljubljeno odpiram temo za naše marčevske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] .

Midva sva danes dala skozi že drugi obisk patronažne. Popek nama je odpadel že v porodnišnici, a se še občasno cedi ven.
Drugače je Blaž še vedno zelooo priden, danes je prvič prespal večji del noči v svoji posteljici. Je pa že staknil svoj prvi prehlad in ima malo zamašen nosek, tako da bomo v naslednjih dneh verjetno porabili na litre fiziološke za čiščenje ubogega malega noska. Ja, tko se pa drugorojencem godi, ker se ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  zima noče in noče poslovit.
Zdaj jo mam pa že res poln kufer.

Žiga je malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  presenetljivo dobro sprejel, ga pa vseeno tu in tam poskuša udarit (zaenkrat je bistveno bolj nežen z njim kot z igračami). Upam, da nam bo uspelo to zreducirat na minimum.

Upam, da ma še katera kaj časa in bo malo poklepetala z mano.

lp
beti 1




tananejka -> RE: Mar(sov)čke/-i (14.3.2006 11:57:06)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Super, za novo temo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja, tole vreme nam je letos dalo vetra. Upam, da bo Blaž hitro prebolel prehlad. Imajo pa dojenčki, ki imajo starejše bratce/sestrice nažalost več možnosti za te zoprne prehlade in viroze.

Povej Beti1...s kom je več dela: z Žigo ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ? Je patronažna povedala kaj zanimivega al se še vse spomniš od prejšnjič?

Uživajte!




Peli -> RE: Mar(sov)čke/-i (14.3.2006 13:19:23)

Ojla!
Naju je danes spet obiskala patronažna, spet smo se kopali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pravi da pride danes teden še enkrat, ne vem zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] že 6. itak nima kaj počet parkrat je pršla samo klepetat.
Aljaž pridno je ,spi, je, spi...in se redi?
Beti 1 - me veseli da si začela z novo temo. Upam da se vaš prehladek čimprej pozdravi - a niso tolk bogi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] če je karkoli narobe pa četudi je samo prehlad. Jaz sem se na začetku tud bala da bo zbolel k je tolk kihal, no pa še vedno kiha in je na srečo zdrav.
A mate kaj težav z vašimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?
Midva sva mela krčke, pa je trenutno nekoliko boljše k mu dajem kaplice simplex. Tako da sedaj že par noči lepo prespimo, no razen kar se hraniva.
Pa vneta ritka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], no sedaj je malo boljše - toliko da ranice več ne zakrvavijo, sedaj mažem ritko z ribjo mastjo upam da se izboljša, prdvidevam pa da je to zato ker je naš fant kar naprej pokakan.
Punce a ve dojite?
Jest sm bla tolk podučena o tem pred porodom, da sm bla ful razočarana - ni blo navala mleka pa ne "mleka da bi lahko dvojčke nahranla", niso pomagale tablete za nastanek mleka pa ne izbrizgavanje. Izbrizgavanje je bla prava nočna mora, izbrizgavanje po vsakem podoju, na tri ure tudi po noči - rezultat mleka od celega dneva in noči skupaj 40 ml, joške pa tako boleče da sm komaj še dojila.
K sreči sm se zdaj glede tega skulirala in podojim kolikor je potem pa še dodatek.
Drugače sm kar vesela k mi je danes patronažna rekla da Aljaža ni več treba budit za jest (ponoči ga itak nisem), pa še vagat ga ni več treba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Ma dost mam tega pisanja...grem mal poležat.
Lepo se mejte!




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (14.3.2006 14:59:56)

Tananejka, definitivno je več dela z Žigo.
Po eni strani je malega zelo vesel in bi ga nonstop gledal, pa božal in mečkal, po drugi strani mu je pa odveč. Blaž je zelo priden povečini se samo doji  in spi in mogoče kakšno uro na dan gleda, kaj se dogaja okoli njega. Tudi če le leži v svoji košari je zadovoljen, ima toliko za počet z rokicama, da mu ni dolgčas. Tud zdaj ko mu nosek nagaja je prav presenetljivo priden.
Si nisem znala predstavljat, da so lahko dojenčki tud tako mirni, kot je Blaž. Saj se zna tud ujezit, ko mu kaj ni prav, ampak to je res poredkoma.
Zaenkrat nama nos še ne nagaja pri dojenju, upam, da bo tako tud ostalo, mu ga pa skoraj vsako uro spiram s fiziološko, pa s pumpico ven vlečem. Bom morala to začet delat nekje drugje, da se mu previjalna miza preveč ne priskuti. Mu zelo paše malo božanja med previjanjem, upam, da bo tako tud ostalo.
Žiga je bil že od vsega začetka en tak mali živec, vse ga je zelo hitro znerviralo, nič ni blo prav in še zdaj je tko. Upam, da se ne bo Blaž tega od njega nalezel.
Hja, zdaj me pa čaka en stroj cunj za obesit, potem pa že Žiga pride.
Se tipkamo jutri.

beti 1




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (15.3.2006 10:50:23)

Bom pa sama s sabo malo čvekala, da naša tema ne izgine s prve strani, dokler nas ne bo malo več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Naš prehlad je stabilen, se na srečo ne slabša več, tako da bomo upam zvozili z rednim čiščenjem noska.

Komaj čakamo pomlad, daj pridi že, PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM!!!!!!!!!!!!!!!




katjandraž -> RE: Mar(sov)čke/-i (15.3.2006 11:12:58)

Oj, se še jaz pridružujem tukaj!

Beti 1, super, da se prehlad ne slabša. Mi imamo zaenkrat kar srečo, ker je tudi Andraž čisto zdrav (trkam!!!). Drugače sem bila pa včeraj zvečer spet v porodnišnici, ker sem dobila vročino in sem se ustrašila, da je v povezavi s koagulami, ki še vedno nočejo ven. No, pa se je izkazalo, da mi mleko zastaja v dojkah in sem dobila injekcijo, danes zjutraj sem morala iti še po eno.

Mi z Ano nimamo kakšnih težav, so jo pa že čisto razvadili z nošenjem po rokah. Sem ravno možu težila, naj jo neha skoz okrog vlačit, ker sploh noče biti več v zibki. Tele očki in babice in dedki!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zdaj je celo v zibki in bo zgleda zaspala. Dojiva se čez dan na 3-4 ure, ponoči na 4-5 in je super! Ponoči se tudi previjavamo, ker je vedno pokakana, pa ni težav. Na srečo!

A, ja, edino Anini očki še niso čisto ok, je fasala neko bakterijo že med porodom, ker sem imela vnetje. Zdej ji je naša pediatrinja na podlagi izvida brisa zamenjala kapljice, tako da upamo, da bo kmalu ok.

Zdej si grem pa hitro lase oprat, ker sem že kot strašilo. A se ve ponoči tudi grozno potite? Danes sem imela spalno srajco dobesedno mokro. Te hormoni so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]!

LP in se beremo!




Peli -> RE: Mar(sov)čke/-i (15.3.2006 16:55:06)

Naš Aljaž je kar priden le kadar ga zvija malo pojoka. Ponoči se hraniva okrog polnoči nato okrog 4h, nato pa okrog 7h, da pa se nahraniva rabiva kar 1 uro, tudi midva se ponoči previjava k je imu vneto ritko, sedaj se je nekoliko izboljšalo, drugače pa non-stop kaka, najraje to dela takrat ko je nagec, da ne govorim o tem kam luli nese...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tudi mi smo imeli vnete učke - so se izboljšale, čeprav iz desnega karnaprej teče.
Danes sva šla prvič na sprehod, pa je tako zaspal, da ga še ko sm ga preoblačila, nisem zbudila. Škoda k ni še sončka - bi bli lahko še dlje zunaj.
Glede potenja se je kar uneslo, sm pa 10 dni po porodu sama sebi tako smrdela ko[sm=smiley30.gif].
LP




Peli -> RE: Mar(sov)čke/-i (16.3.2006 17:18:12)

Halo mamice - a ste vse ful zaposlene z vašimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ?   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Bom pa kar sama pisala.
Z Aljažem in atijem smo bli spet na sprehodu, čeprav ni ničkaj prijazno vreme, a malo svežega zraka ne škodi. A ste že šle kaj vn z vašimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], a čakate sončka?
No vneta rita se je "pocajtala", sm pa vsa živčna k Aljaž ne mara več moje joške. Očitno se je najino dojenje končalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], ma raje flašo in kljub temu da iz prsi dobesedno teče njemu v usta - noče več zagrabit in protestira z glasnim jokom, ko pa mu dam flašo mu "pade v rit".
Danes je naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star 1 mesec in po novem je malo več buden, danes sm ga dala v ležalnik je tako glavo obračal mora vse ogledat. Najbolj uživa ko je nagec, seveda se takrat najraje polula in pokaka - ma saj mami mal dela s pranjem in likanjem.
LP




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (18.3.2006 20:47:20)

Peli, lepo da še katera piše na ta forum.
Jaz se bom še nekaj časa bolj poredko oglašala, ker je Blaž v bolnici zarad RSV bronhiolitisa. Od prve noči, ko so ga že hoteli dat na aparat, ki bi mu pomagal dihati se postopno a vztrajno popravlja, danes je že dvakrat pil po cuclju, ker ima še kisik v nosek in ker je to zanj manj naporno. Prej so ga hranili po sondi. Jaz sem čez dan z njim na pediatriji, kolikor mi pustijo biti v sobi (stalna prisotnost ni zaželena), zvečer pa pridem domov prespat. Sprva mi je bil hud šok, zdaj mi je pa tko kar v redu, ker lahko vidim in pocrkljam tud starejšega, pa ponoči si bolj odpočijem, ker spim v svoji postelji. Tud če bi tam spala Blaža zdaj, ko se še ne doji, ne bi kaj dosti več videla. Sem najprej mislila, da smo sami "krivi" za njegovo stanje, ker je bil Žiga prehlajen, ko sva prišla domov, vendar bolj ko razmišljam o poteku in ko se pogovarjam s sestrami, bolj verjetno se mi zdi, da je vse skupaj staknil že v porodnišnici, od koga pa bogsivedi. Bistveno je, da se mu stanje zaenkrat popravlja.

KJE STE OSTALE MARČEVSKE MAMICE, PREZAPOSLENE S SVOJIMI [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ZA KLEPET NA FORUMU?

lp
beti 1 in njeni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]




katjandraž -> RE: Mar(sov)čke/-i (19.3.2006 11:35:47)

Beti, krasno, da se Blaževo stanje počasi izboljšuje. Trenutno je res noro glede obiskov po bolnicah. Pri nas je zdaj Andraž ZELO prehlajen, ima kar rjavkast ali včasih zelenekast smrkelj, pa vsake tolko se mu malo nabere, da pokašlja. Upam, da mala ne bo kaj nalezla in da bo Andraži kmalu spet ok. Zdaj več kot pol noči spi pri nama in je prav zanimivo, ko moram dojit in se vsi 4 stiskamo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Ravnokar sta fanta šla na obisk k babici. Končno se je pikec odločil, da gre, kljub temu, da sva z Ano ostali doma. Zdajle dobiva obisk, pride prijateljica pogledat našo najnovejšo pridobitev! Ven danes še ne greva, očki še niso ok, jutri pa me res nič več ne ustavi, če bo spet tak sonček. Zdaj ji v oči stiskam svoje mleko, pa kapljice ji še vedno dajem, pa kljub temu še niso v redu. Mislim, da bom jutri popoldne klicala peditrinjo in ji povedala, ker bo že 1 teden, odkar ima nove kapljice, ki bi morale zelo hitro prijeti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lep dan vsem!




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (19.3.2006 21:04:04)

Katjandraž, deklica moje sestre je tudi imela take težave, ampak predvsem z enim očesom, ker je imela ob rojstvu preslabo razvit kanalček, ki sloze odvaja v nos. Zaradi tega se ji je oček solzil, v kotu pa se je nabiralo več gnoja kot običajno. Če vam noben antibiotik ne pomaga, je mogoče tud pri Ani razlog v tem. Sestri so pokazali, kako naj masira del med očesom in noskom in pri 6 mesecih nista imeli več problemov. To lahko omeniš pediatrinji, ko jo boš klicala, mogoče pa vam olajša težavo. Drugače pa se da ta kanalček odpreti tudi z posebno sondico, če masaža ne pomaga.
Jaz upam, da se bodo taki lepi dnevi nadaljevali tudi, ko z Blažem pridemo domov, da ga bomo lahko na svež zrak vozili, da prej pride k sebi.

Lp
beti 1




Peli -> RE: Mar(sov)čke/-i (20.3.2006 14:22:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Končno sonček!
Midva sva zdaj kar vsak dan zunaj sploh je fino tadva dneva k je tak lep sonček.
Aljaž je zdaj kar v redu driskica se je ustavla, samo krče pa mamo še zmeraj, drugače pridno spi in je in imamo že 1 kg plusa. Drug teden mava pediatra in upam da bo vse OK.
Se vam tudi zdi dan prekratek? Jaz mam za vsak dan tolk načrtov, pa mi niti približno ne uspe vsega narest, sploh zdej k se že mal potepamo.
Beti1 upam da se tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] čimprej pozdravi.
Lepo se imejte, Čao!







cebelicamaja -> RE: Mar(sov)čke/-i (21.3.2006 19:45:27)

Zdravo punce!

Vidim, da imamo kar podobne probleme, kot smo jih imele  na prejšnjem forumu.
Krči so pri našem Jakcu kar znosni, pa tudi vnetja ritke nima hujšega. Samo malo rdečo, tako da eno hranjenje čez noč niti ne previjem.
Ima tudi malo zamašen nosek. Si ga kar uspešno sam s kihanjem čisti, včasih pa malo s palčko in fiziološko razopino pomagamo.

Sem pa imela jaz nekaj problemov. V nedeljo sem prišla domov, popoldne pa sem imela že 93,5 vročine. No, dobila sem antibiotike in navodila, kaj naj delam s svojomo dojkami in moram povedati, da je že bistveno bolje.

Samo malega moram kar spodbujati, da mi čim dlje pije mleko, pa potem si ga moram do konca stisniti.

Beti1, želim ti, da se tvoje dete kmalu domov vrne.

Sedaj pa letim. Se še kaj oglasim.
Uživajte s svojomi otročki, pa čim manj problemov in čim več užitkov želim.

LP, maja





beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (21.3.2006 21:49:07)

Res samo zelo na hitro. Blaž je zdaj v fazi, ko se le zelo malo ali nič ne izboljšuje, mene to letanje sem in tja psihično in fizično izčrpuje in vse skupaj še težje prenašam. Me hitro kaj iz tira vrže. Še vedno upam, da bo ta faza pri Blažu čimkrajša, čeprav ima probleme s hranjenjem, ker veliko kašlja in potem bruha. Je shujšal že na 3200g, upam da se kmalu začne rediti nazaj.
Držte pesti za nas, prosim.

lp




katjandraž -> RE: Mar(sov)čke/-i (22.3.2006 10:29:25)

Beti, mi ogromno mislimo na vas in držimo [sm=miska.gif], da bo malček hitro boljši. Si raje ne predstavljam, kaj preživljate.

Tudi mi smo bolni, Ana ima vneta ušesa in še virozo za povrh, pa sem že čist "razštelana", kaj bi šele bilo, če bi morala v bolnico. No, pri nas je na srečo že nekoliko boljše, pogruntali smo super sistem za spiranje noska, tako da jo tudi ušesa skoraj ne bolijo več. Lahko pa da je tudi že antibiotik začel delovat. Pa končno spet vsaj približno normalno je.

Peli, sem ti kar fouš, ko pišeš o sprehodih. Ana je šla predvčerajšnjim na svoj prvi sprehod, zvečer je bila pa že bolna, tako da zdaj čakava, da bo ok in da spet posije sonce. Dan je pa definitivno prekratek, sploh ne vem, kako lahko čas tako leti.

Cebelicamaja, lepo te je spet brati. Glede črpanja mleka so meni isto rekli, ko sem prišla z vročino se pokazat v porodnišnico. Samo ti po pravici povem, da tega ne delam, ker me je strah, da bom imela skoz večje količine mleka. Sčrpam si, če mi mala dalj časa ne pije in čutim, da me vse tišči. Zadnja 2 dni si kar moram vsaj 2x na dan, ker slabo je, ker je bolna. Danes sem morala celo ponoči, ker me je pa že zelo bolelo, ker ni jedla 6 ur. Pa še je ostalo dovolj noter, da sem jo kmalu zatem podojila in je bila sita za 4 ure.

Grem počasi moževo dohodnino narest, pa za otroški dodatek moram obrazec izpolnit. Pa še neki sem hotela naredit, pa sem že pozabila kaj. Tale moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] zmedenost še kar ostaja, čeprav nisem več nosečka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




soncicaT -> RE: Mar(sov)čke/-i (22.3.2006 11:46:15)

Pa sem vas našla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Sem želela že odpret temo..super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Nam je popek že odpadel in se lepo celi, tudi dete pridno panča...joka,ko ga umivam, previjam, pa ko je pokakan ali lačen..

Ponavadi gremo spat (ga podojim) tam okoli 22. ure, nato se zbudimo ob 1h ponoči, nato pa spimo do 7h zjutraj...seveda so odstopanja..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače smo ok, le mene je začelo nekaj kuhat..rahlo vročična, najbolje se počutim ko letim pod tuš. Pa šivi me še bolijo, predvsem okoli anusa..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], pa še tiste presn.... h.. sem fasala...

Kaj kej jeste, meni zmankuje idej za kuhanje.[sm=smiley22.gif]

A ste bile že kaj na sprehodu, meni je patronažna predlagala 10 minutk sprehoda, jaz se pa bojim da bi ga prehladila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lepo se imejte, pišite.





tananejka -> RE: Mar(sov)čke/-i (22.3.2006 16:08:44)

Živjo marčice!

jaz se vam samo na hitro javljam. Danes sva prišli iz porodnišnice. Alina je pridna. Zelo rada papca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in veliko spi. Jaz se dobro počutim, razen tega, da me še vse boli od operacije.

Tudi mi smo šli iz porodnišnice z vnetim učkom. Dobila je antibiotike in je danes že veliko bolje. Vsake 3 ure ji dajem zdravilo prej pa ji oko umijem s fiziološko raztopino.

Hvala vsem za čestitke in lepe želje, zelo sem jih bila vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ko mi je moj [sm=love.gif] povedal, da ste pisale.
 
Kako je vse skupaj potekalo in več o dogajanju pa vam napiše, ko bom malo manj okupirana z vseh strani (moji starejši punci naju ne izpustita iz oči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).
 
Lepo se cartajte[sm=9nebesa.gif]




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (22.3.2006 22:05:32)

Tananejka in Katjandraž ful lepa avatarja mata.
No Blaž se je danes popravil, je preživel dan brez kisika in lepo pil po cuclju. Če bo šlo naprej po idealnem scenariju mogoče pride v petek domov.
lahko noč




tananejka -> RE: Mar(sov)čke/-i (23.3.2006 10:44:22)

Beti: šele zdaj sem prebrala malo za nazaj. Ful mi je hudo za tvojega fantka. UPAM in želim vam, da bo čim prej z vami doma. Si ne predstavljam, kako hudo more bit, ko moraš pustiti zakladek v bolnici. No, pomembno je, da je že bolje in da bo Blaž kmalu pri vas.
 
Ko boš imela čas pa malo napiši kako se je vse skupaj začelo....brala sem, da je imela zamašen nosek.

MISLIM NA VAS IN DRŽIM PESTI[sm=metulj.gif][sm=pujs.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif]





tananejka -> RE: Mar(sov)čke/-i (24.3.2006 15:56:53)

Evo, se tolk oglašam, da ne pademo na drugo stran....tega si pa ne smemo dovolit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Predvidevam, da vas je večina (tisti, ki ste zdravi) izkoristili sonček za skok na sperhod. Mi bomo z našo Alino še nekaj dni na toplem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Kako kaj Beti1 in Katjadraž? Sta vajina sončka kaj bolje?
 
Naša punca je zaenkrat zelo pridna. Veliko spi, zvečer je pa kakšne 2 uri pokonci...ravno prav, da potem zvečer zaspančka. Kako kaj ostali marsovčki?


Veliko sončka[sm=racka.gif][sm=ribica.gif][sm=racka.gif]




katjandraž -> RE: Mar(sov)čke/-i (24.3.2006 17:17:16)

Oj!

Naša princeska je boljše, čeprav je nosek še vedno zelo zabasan. Mučenje (spiranje in pumpca) je tako še vedno na sporedu pri vsakem previjanju in, seveda, ga sovraži. Zdajle sva se ravnokar podojili, [sm=love.gif] jo previja in rihta nos, mala se pa dere kot zverinica. Duda nekoliko pomaga, vendar kar pogosto leti ven. Danes sva bili spet na sprehodu do vrtca, da sva se malo zluftali. Upam, da tako vreme ostane in bova več na svežem zraku. Danes smo dobili s servisa vlažilec in ionizator zraka, tako da bi tudi to moralo pomagati.

Ne vem, če se katera spomni, ko sem pisala, da smo naročili nov kavč, primeren za vsakodnevno spanje. Ravnokar so ga dostavili in je OGROOOOMEN. Ko bomo kupovali novo stanovanje, bo morala dnevna soba meriti vsaj 40m2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Joj, bolj ga gledam, bolj se smejim, to je res ogromen trosed. V trgovini je zgledal pol manjši. No, nekaj manjši je bil, ker so ga za nas predelali tako, da ima ležišče 180x200, original je 140x200. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No, pa sva se še na drugi strani podojili in pikica zdaj spi v očitovem naročju. Andraži je šel zdajle k babici na obisk, jim delajo nov vodovod in je pred hišo bager, pa valjar in ne vem, kakšen stroj še. To bo užival.

Grem se malo na naš gromozanski kavč pridružit princeski in možeku.

Lep vikend!




beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (24.3.2006 21:37:15)

Pozdravljene!
Danes je pri nas spet dan za veselje. V sredo se nam je preveč mudilo in se ja naš ubogi Blaž preveč utrudil, ko je dihal brez kisika, tako da ga je včeraj spet rabil. Pa infuzijo je tud moral nazaj dobit, ker ogromno kašlja in potem bruha po hranjenju zarad vse sluzi, ki jo ima v želodčku. Je bil kar med najbolj bolnimi od vseh, ki so zdaj tam zarad te "golazni". Danes je bil spet brez kisika in je bistveno boljši kot v sredo. Še bruhat nehamo, pa pošteno začnemo jest, pa bo.
Aja, v sredo zvečer se nama je na oddelku pridružila Čebelicamaja s svojim Jakcem, ki je že pravi dedec, je pa tud staknil isto bolezen, samo zaenkrat pravi da nima nič na pljučkih. Rabi pa malo kisika, pa hrani se po cuclju, da se ne zmatra toliko.
Tananejka: ponavadi se začne z zamašenim noskom, značilen je zelenorumen šmrkelj, lahko ostane samo pri tem, kar je že samo po sebi za novorojenčke hudo nadležno, ker ne znajo dihat skozi nos. Lahko pa se zadeva razširi tudi na pljučka, takrat se temu reče bronhiolitis, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začnejo zelo pospešeno in hitro dihat, potem se pa vidi, da težko dihajo, ker se jim ob vdihu deli prsnega koša ugreznejo, namesto da bi se izbočili. Zelo rado se predvsem pri novorojenčkih, sploh če so prezgodaj rojeni zgodi da se jim stanje zelo hitro poslabša in nenadoma prenehajo dihati. Mi smo bili že zelo blizu temu, ker je Blaž občasno imel kar dolge pavze med vdihi. Smo ga ravno do časa na oddelek spravli, da je dobil kisik in se mu stanje ni več slabšalo.

Veselo klepetajte in uživajte na sončku.
Upam da se vam kmalu pridružimo.




PiaM -> RE: Mar(sov)čke/-i (25.3.2006 14:29:24)

Končno se vam lahko pridružim še jaz![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Najprej Beti1: močno stiskam pesti, da se tvoj Blaž čimprej pozdravi in da ga kmalu dobite domov! Verjamem, da je hudo, a samo da bo še vse dobro z njim, to je zdaj najbolj pomembno! Potolaži se!
Katjaandraž: tudi tvoji punčki želim, da se čimprej pozdravi!!
Tudi nas malo jezi nosek, oz.1 stran je malo prehlajena in ji teče ven, drugače pa smo vredu. Čez dan se kar pogosto dojimo, spi kakšne 3 urce, ostalo pa po obrokih dremucka, a glavno da ponoči lepo spančka. Cca.5 ur, nato se nahraniva in še kakšne 4 ure. Moram reči, da se tako tudi jaz naspim in odpočijem. 
Tanaejka, lepo slikico imaš!!!
SoncicaT, tudi jaz imam rahle probleme z hemeroidi, a je vsak dan bolje. Proti prvič je to nula. Šivi so pa fantazija. So me šivali po neki novi metodi, na zadrgo se reče - navznoter in je tako, kot ne bi bila šivana. Nič ne boli!! Patronažna sestra me je kar gledala, kako sedim in se dobro počutim, ko pa me je pogledala, pa je rekla, da še kaj tako dobrega ni videla, da se vidi le 1 šiv, drugo pa nič. jza tudi upam, da se kmalu srčamo s Frizerko na kavici, oz.da se še nam kakšna marčica s Štajerskega konca pridruži, ko bomo že lahko šle ven.

Kako ste kaj ostale?
Pišite kaj, ko boste imele kaj časa![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz sem izkoristila Opoldanski 3 urni spanec naše male Julie.

Pozdravček!






anajmad -> RE: Mar(sov)čke/-i (25.3.2006 14:44:52)

Oj marčevke.Pozdrav od ex marčevke.Sploh nisem na tekočem,kako je situacija.Pa zdej vidim,da se jih že večina crklja s svojimi sončki.
Mi tudi rastemo počasi,pa hodimo na sprehode pa vse ostalo,kar spada zraven. Se mi zdi že prav smešno,ker v ponedeljek bi morala imeti rok[sm=smiley14.gif],tako pa nas naše srčece osrečuje že več kot tri mesece.
Želim vam vsem čim manj neprespanih noči in čim manj krčkov.Pa svoje otročke pocartajte in scartajte jih,kolikor se jih le da. Naj vam ne bo žal.Jst vem,kaj to pomeni.
en lp[sm=morje.gif]D.




katerina -> RE: Mar(sov)čke/-i (25.3.2006 15:18:37)

živjo, marsovčki in marsovčke!
se moram oglasiti, toliko da vam čestitam za materinski dan! uživajte kot mamice, otročkom pa želim predvsem veliko zdravja!!!!!
glede na rok bi se vam danes morala pridružiti, pa zaenkrat ne kaže nič....

srečno vsem!




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>