krst (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


Anonimen -> krst (17.3.2006 19:22:06)

Zanima me koliko časa prej moramo obvestiti botra da je izbran za botrstvo.
In koliko časa moramo prej pri župniku "rezervirati" temin za krst.
A ima katera kakšno negarivno izkušnjo glede krsta in "koruzništva".




Jessy -> RE: krst (17.3.2006 22:30:21)

Campek, to je čist odvisno iz katerega kraja si! Eni pridejo le 1 teden pred krstom, pa vse opravijo, eni pa MORAMO dati skozi kar 4 srečanja pri župniku.
Najbolje, da povprašaš vašega župnika, kako je s tem pri vas. Jaz sem to kar po telefonu uredila.

Na teh predavanjih (smo imeli že 2x) je župnik rekel, da ni važno ali sta poročena ali ne ali pa oba verna ali ne. Važno je, da je eden veren in da ta pelje "vero" naprej. Lahko te potolažim, da je naš župnik bolj med tečnimi!




Jessy -> RE: krst (17.3.2006 22:33:06)

Še za botra sem pozabila povedat.
Tudi to je popolnoma tvoja stvar, kdaj mu/jima rečeš, je pa res, da ljudje ne marajo izvedeti tik pred zdajci. Jaz sem izbrala botra in botrco takoj, ko sva se odločila, da krstiva, torej sta vedela vsaj 4 mesece prej.




tehnofil -> RE: krst (20.3.2006 9:09:10)

IZVIRNO SPOROČILO: CAMPEK
A ima katera kakšno negarivno izkušnjo

Zakaj bi rada otroka krstila?





Anonimen -> RE: krst (20.3.2006 17:33:57)

IZVIRNO SPOROČILO: CAMPEK
A ima katera kakšno negarivno izkušnjo

Zakaj bi rada otroka krstila?


Mislila sem negativno izkušnjo zaradi tega ker nisva poročena.




lumpy -> RE: krst (24.3.2006 8:31:55)

Pri nas župnik, kar precej zateži , če nisi poročen, saj ne da ne bi hotel krstiti zato, ampak teži pa teži, pa oblčjubiti moraš da se boš poročil, če pa greš krtit drugega otroka neporočen - taj pa je halo.

Pač pri enem ušesu not pri drugem ven, pa je. Saj nam ne morejo drugi diktirati kako bomo živeli z našimi malčki in jih vzgajali, pa kdo bo imel zakramente in ne...nič se sekirat pa bo, le korajžno,




Anonimen -> RE: krst (24.3.2006 8:48:13)

Saj midva sva poročena, ampak ne cerkveno. Saj živiva v veri, vse je lepo in prav. Problem je le dobiti moževe dokumente od krsta. Ker njegovi starši niso Slovenci ga niso krstili a Sloveniji. Med vojno se je tista cerkev zrušila- sežgala in tako ni več tistih dokumentov. Naš župnik je rekel da lahko pridejo najmanj tri priče katere lahko to potrdijo. In ker tretja priča živi v Avstriji jo sploh nismo morili z tem. In tako se nisva poročila cerkveno.

Svoje otroke pa bom krstila in  vzgajala v veri, ko pa bojo bovolj stari pa se bojo lahko sami odločili kako bojo živeli.

LP




Stran: [1]