žalostna..... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> žalostna..... (18.3.2006 2:04:54)

moram se malo "skihati". 

Včeraj sva z mojim imela precej pester dan,ki pa zame ni bil prijeten. Znašla sem se namreč pred razpotjem, kjer ne vem več kako naprej. Moj partner je zelo prijeten,ampak žal iz dneva v dan opažam, da nekako ni dovolj odločen za svojo družino. Težava je v temu, da ga njegovi doma dobesedno "gulijo". Kar naprej teče debata o temu, da ni denarja in moj je vedno tisti, ki nekako ne more gledati da starša trpita. Ta mesec jima je ponovno pomagal tako, da jima je dal 50k (da ne omenim da ima kredit za hišo v kateri starša živita - tega je vzel že preden sva se midva spoznala), pa še se kaj najde.

Ko pa želim sama kar koli kupiti (pa sploh nisem zapravljivka) ali pa izrazim željo da bi si karkoli privoščili, pa jamra da ni denarja....

Sama ne vem več kaj naj naredim, ker sem že čisto obupana. Polovica plače gre k njegovim, mi pa pazimo na vsak tolar.

Poskušala sem že na vse možne načine spregovoriti z njim, pa pravi da on drugače ne more (starši mu pomenijo preveč)

Sama pa trpim, ker sem predobrega srca in ne morem postaviti ultimata. Priznam, da iz dneva v dan bolj sovražim njegovo družino, ker sploh ne pomislijo na to, da je zaradi njih prikrajšana njihova vnukinja.... 




Minka Pobalinka -> RE: žalostna..... (18.3.2006 8:16:45)










Poskusi takole.. vse stroške za položnice, hrano in ostale mesečne izdatke, ki jih imate lepo seštej, deli na pol in ob vsaki njegovi plači zahtevaj naj ti da svojo polovico.. verjetno mu ne bo ostalo veliko.. no in s tem preostankom plače naj financira kogar hoče, če mu zmanjka - too bed.. ko se bo parkrat zgodilo, da ne bo imel denarja niti za bencin za v službo, kaj šele za kavo pa naj gre "žicat" starše naj mu dajo.. ti mu ne daj niti tolarja. mogoče bo potem začel drugače razmišljat. Če pa še to ne "vžge" mu pa spakiraj kovčke in ga postavi pred vrata pa naj gre k staršem..

Postavi se zase in predvsem za svojega otroka !!!




Dejča -> RE: žalostna..... (18.3.2006 11:20:01)

Se 100 % strinjam s predhodnico. Najbrž se mu še sanja ne, koliko dejansko gre za gospodinjstvo in otroke. Poskusi na ta način, če se ne bo strinjal, očitno zmoreta (finančno) tudi brez njega, saj - predvidevam - to že zdaj počneš.




Stran: [1]