Kako se sprostiti??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


krfjolca -> Kako se sprostiti??? (18.3.2006 11:04:25)

To je moja prva nosečnost, zdaj sem komaj v petem tednu. Že prej sem naganjala paniko, kaj če ne bom mogla zanosit, pa je nazadnje uspelo v prvem poskusu.
Zdaj pa paničarim, da ne bi bilo kaj narobe z otročkom. Kako ste se ve spopadale s temi strahovi? Vem, da tesnoba in strah lahko precej vplivata na potek nosečnosti. Ob branju forumov se mi postavljajo najrazličnejša vprašanja, se moram prav prepričati, da ne bi spremljala posameznih tem. Naprimer, ko preberem, da je katera splavila, me že panika grabi in letim gledat, če slučajno ne krvavim ...
Kako samo sebe prepričati, da bo vse v redu? Vem, da imam idealne pogoje za zdravo nosečnost, stara sem 23 let, nikoli nisem imela ginekoloških težav, folno kislino sem jemala že 2 meseca pred zanositvijo, jem skrajno zdravo, gibam se redno, nobenih družinskih bolezni, otroške bolezni po večini prebolene itd.

Prav jezna sem sama nase! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




lenika -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 11:13:09)

Jaz te čisto razumem, ker sem bila precej podobna. Prve 3 mesece sem vsakih pet minut visela na wc-ju in preverjala, če je vse OK. Moj strah je bil precej bolesten. Verjetno meje bilo tako strah zaradi vseh zgodbic, ki sem jih brala na RR. Moj opis je precej podoben tvojemu, le da sem jaz 4 leta starejša. Ni bilo torej razloga za takšno skrb, pa vendar. Sedaj sem noseča 33 tednov in strahov več ni, čeprav se kdaj pa kdaj še pojavi kakšen dvom.
No to je moja zgodba in upam, da ti bo pomagala do tega, da te ne bo tako strah kot je bilo mene. Lepo nosečnost ti želim. [sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]




naja78 -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 12:12:37)

nimaš popolnoma nič za nardit.delaj tako kot si do zdaj,vedi  da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ni bolezen ampak je pač......samo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

tudi jaz in verjetno vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] smo v strahu da bo vse ok.pa doživiš in preživiš 1 pregled,pa spet si v trahu do 2 itd....
sprosti se,uživaj je pa čist normalno da vsako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]skrbi če bo ok.to nas spremlja skozi vso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

srečno.




karin412 -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 13:40:33)

Mene je bilo v prvem trimesečju tudi strah, da bi splavila, pa se nisem upala iti nikamor (bilo je poletje in nisva šla na morje). Pa imam zdaj lepo in zdravo punčko!
Provaj z meditacijo in pozitivnimi mislimi, pa ne beri tolk forumov - sklopi vse, boš potem brala ko bo mimo 13 tednov, saj boš imela čas. Jaz sem si kupila CD od dr. Pajntarja, Sproščanje v nosečnosti in Porod - ta drugi te vodi  s pomočjo vizualizacije in je meni zelo pomagal, da je porod res lažje potekal.




krfjolca -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 20:14:11)

Karin, ali lahko zaupaš, kje si kupila omenjena CDja?




Pupica -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 22:39:59)

Ne vem kok ti lahko pomagam, ampak v prvo sem bila brez vsakršnih strahov in vse je potakalo normalno.
v drugo pa so se prikradli strahovi, in niso minili do danes. In težave se večajo. ampak pomoje samo zaradi psihe, ker s ene morem sprosti in si rečt, vse bo OK. Tako da ne vem...poizkusi in misli, na to, da je bilo do sedaj vse Ok, če ne si boš samo zakomplicirala vse skupaj.Če bo pa kak težava potem, pa lahko začneš paničart!

lepo nosečnost, pa upam, da te nisem prestrašila![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako se sprostiti??? (18.3.2006 22:43:13)

ma daj ne kompliciraj!
najbrz si se mlada a ne?, ko se tako neumno obnasas.




polona2 -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 2:45:10)

Anonimna, lahko bi se kar s svojim nickom podpisala, imaš namreč pisalni slog, ki prav "skače" v oči.

Krfjolca, jaz te popolnoma razumem. Jaz sem sicer imela slabše "predispozicije", pa še smrt v družini, ko sem bila v drugem mesecu, pa je bilo na srečo vse o.k.,
ukvarjaj se rajši z drugimi stvarmi, preberi kakšno lepo knjigo, sem pa prepričana, da bo tudi pomlad naredila svoje. Več bomo zunaj, manj se bomo med 4-imi stenami ukvarjali sami s seboj.
Srečno!!!




Marogica -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 7:35:54)

Postavila si zanimivo vprašanje, vsaj zame, ker jaz o tem v nosečnosti nikoli nisem razmišljala. Nekako sem vse skupaj vzela pač kot dejstvo in me to pač ni obremenjevalo. Obremenjena sem bila samo pri ta drugem, ko sem morala na AC in ko sem čakala na rezultate. Priznam, tiste 3 tedne sem bila kar nervozna, po rezultatih pa je bilo enako.
Kako se sprostiti? Ne vem, mogoče pač ne razmišljal toliko o negativnih straneh nosečnosti in posledicah, temveč jo jemlji, kot nekaj "vsakdanjega". Žal, drugega ne vem.




3new!yes!! -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 9:57:20)

Za mano je boleca izkusnja splava,a  sem  se vseeno pri drugi nosecnosti prepricala, da bo vse v redu in je tudi bilo. moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v trebuhu lepo napreduje in samo se en mesec je do poroda.

Sprosti se in uzivaj, saj je biti nosec nekaj najlepsega. No, priznam- zadnja dva meseca sta precej nadlezna, ampak saj bos vidla ko tja prides.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




krfjolca -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 12:55:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ma daj ne kompliciraj!
najbrz si se mlada a ne?, ko se tako neumno obnasas.


Ne vem, zakaj bi bilo to neumno obnašanje. Očitno nisem edina, ki ima take težave. In ja, sem mlada - neumno obnašanje je pa kvečjemu tvoj post!

Vsem ostalim - hvala za vzpodbudo, se že veliko bolje počutim, samo ko vem, da nisem edina.




Naja30 -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 17:25:35)

Krfjolca, sploh se ne obremenjuj s takimi anonimnimi. Kako so srečni, da se lahko podpišejo pod anonimne, da lahko solijo pamet drugim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Taki so ponavadi najbolj presrani!!
Čeisto normalno je, da te je strah in da  se sprašuješ, ali bo vse ok, pa čeprav se zavedaš, da to tudi ni dobro za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] Poskusi se odklopiti in res poskusi ne brat RR-ja, vsaj ne tistih spornih tem, od katerih boš letala na wc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ker, oprosti ampak moram to napisat, če se ima kaj za zgodit, se tudi bo. Jaz sem do 10t počutila čisto običajno z znaki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in priznam, da sem se tresla od straha, da bi kaj bilo narobe. Pa sem letala na wc. Ampak na običajni kontroli urina, ko sem omenila, da imam tak rumen izcedek, je G ugotovila, da mojemu plodu ne bije več srček. Pa se nisem nič drugače počutila!!
Brez zamere, nisem te hotla prestrašit, samo toliko da boš vedela, da kar bo, bo.

Držim pesti zate in za tvojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], pa uživaj v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Ancy -> RE: Kako se sprostiti??? (19.3.2006 19:06:13)

Se strinjam z ostalimi, dodala pa bi še besede dr. Pušenjaka, ki je rekel nekako tako, da se neda nič narediti proti splavu, lahko do tega pride, lahko pa ne. Lahko se sekiraš še naprej, pa zagotovo ne bo luštno, lahko pa se vsaj probaš sprostiti z glasbo, kratkimi sprehodi po sončku, knjigami.... Na izbiro maš eno ali drugo, zagotovo pa je nekaj za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]bolj koristno [sm=muca.gif]....




Stran: [1]