cerebralna paraliza (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


jajo -> cerebralna paraliza (21.3.2006 15:59:26)

Želela se bi pogovoriti s kakšno mamico katere otrok je imel podobno simptomatiko kot ima moja hči rojena s 7 meseci. V razvojni je napisala da ima izrazito nevrološko simptomatiko, izstopa zvišan mišični tonus zlasti spodnjih okončin. Začele bomo hoditi na fizioterapijo v KC k dr.Travnik. V razvojni me je opozorila da če to ne odpravljamo pride do cerebralne paralize.
Sem vsa panična in na tleh.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Ali katera karkoli ve o kakšnem primeru.




POKPOK -> RE: cerebralna paraliza (21.3.2006 16:26:11)

Pozdravljena!
Tudi moja hčera, 2,5 m prezgodaj rojena, je imela izrazito povišan mišični tonus - napetost mišic. Takoj po odpustu sva začeli z fizioterapijo. Še vedno jo obiskujeva 2 x tedensko privat in 1 x v zdravstvenem domu (če ne odpade). Sedaj pri 10 m korigirano je napetost mišic popolnoma izginila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Prosi fizioterapevtko, da ti pokaže masažo. Večkrat dnevno masiraj cele noge, stopala, vsak prst posebej... Pa seveda redno telovadit in razgibavat... Na spodnji in notranji strani noge se vidijo gubice, poglej kje jih je več, tam je višja napetost.
Boš videla, čas in redno delo bosta prinesla rezultate.
Samo brez panike.
Lp




Anonimen -> RE: cerebralna paraliza (21.3.2006 19:34:22)

Hoj!
Najbrž misliš g. Stravnik v KC. Če  si napotena k njej boš tam dobila vsa potrebna navodila, saj je odlična terapevtka z odličnimi uspehi.
Glede cerebralne paralize te čisto razumem da si na tleh, saj sem bila sama tudi na tem. V porodnišnici so mi že rekli da je velika možnost da se razvije in sva bile napoteni na NFT že takoj ob odpustu, praktično je bila hči še v minusu korigirano. Ko sem izvedela o CP sem bila čisto na tleh, saj še nisem vedela da je vse mogoče omiliti in celo odpraviti z NFT, pravilnim handlingom in vestnim delom tudi doma. Res velikooo delava, pustim se voditi samo terapevtki in vse delam tako kot reče ona. In rezultati pri 16 m - korigirano13.5 mes:
- nobenega napačnega vzorca gibanja
- prav te dni se je začela sama vsedati
- gre na vse štiri,
v glavnem glede na pričakovanja pediatrov je presenetila vse, saj je zelo težka, s poškodbo v možganih.
Še veliko bo treba delati da jo spravimo na noge, vendar ni važno kdaj bo to važno da bo pravilno !!!

Probaj se umiriti in  razmišljati pozitivno, saj je velik plus če bo obravnavana že od vsega začetka. Sploh pa pri tako odlični terapevtki.

[sm=rozica.gif] LP tebi in hčeri in veliko uspeha
(mogoče se še kdaj vidimo na terapiji)





Stran: [1]