kašljanje, na pomoč!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


**tanja** -> kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 21:30:18)

naša mala, drugi mesec bo stara 2 leti, kašlja že 2 dni skupaj, podnevi precej, ponoči pa neprestano, da vmes kar joka. ne pomaga Panatus, niti čaj, niti med.... pomoje jo že vse boli od kašljanja, jaz pa ne vem, kako naj ji pomagam...
ali ima kdo kakšen nasvet???

prosim!!!

tanja




* Mateja * -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 21:54:31)

Ste morda pomislili na obisk pri pediatru?
Sej en čas lahko otroka zdraviš z domačimi zdravili, sam če ne pomaga, jo pelji pokazat!




**tanja** -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 22:10:40)

saj smo bili, pa nič ne hrope, nima vročine, nima izcedla iz nosu, ali pa obarvanega izbljuvka. zdravnik je rekel, da nima kaj predpisat. da je kašljanje naravna pot, da telo odstrani odvečni sekret. zato me zanima, s čim bi ublažila kašelj. ravno sem ji dala na robček olje z 31 zelišči na blazino, da v spanju inhalira zelišča, pa se mi zdi da je malo bolje, ali pa je naklučje.




ona -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 22:18:00)

Če imaš slezov sirup,tudi malček pomaga!




mamči -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 22:46:58)

Mi imamo za take primere električni inhalator, ki res pomaga. Drugače pa navlaži zrak v spalnici z mokrimi brisačami, pa hladni zrak naj bo, pa vzglavje naj ima zvišano, pije naj dost tekočine, pa nosek redno čisti.

Jutri pa rajši spet do zdravnika, mogoče bo dobila vlažne inhalacije, pa bo veliko bolje.

Jaz sem prakticirala vlažne inhalacije, ko še nisem imela inhalatorja tako: v zelo velikem loncu zavreš vodo, noter daš npr. kamilice, ali pa kapljice za parni inhalator ( fine so A.Vogel, ki se dobijo v lekarni zraven Po-Ho inhalatorja), pol pa daš dva stola z visokim naslonjalom enega proti drugemu, preko napneš rjuho, tako da nastane šotor.
Spodaj daš lonec, nato se noter vsedeš z otrokom (PAZI NE PREBLIZU, DA SE NE OPEČE) in tako vdihuje paro. Tud pomaga.




KODA -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (24.3.2006 22:56:23)

Pri nas imamo že cel teden pestro.Od vročine,do kašljanja,driske,bruhanja,pa to kar oba.Pri tamalemu je bilo rečeno,da je viroza.Pri tastarejšem pa spet angina,tako,da je spet na antibiotikih.Sem že sita teh viroz in bolezni.Od božiča,si samo podajamo viruse.
Tamalega sem pa za pomiritev kašlja namazala po prsih in med lopaticam s kremo od Justa Materina dušica.




Anonimen -> RE: kašljanje, na pomoč!!!! (25.3.2006 14:48:04)

Pa zdajle, ko  bo (neverjetno) res končno pomlad, ne pozabite naribart smrekovih vršičkov. Pa eno plast vršičkov, eno plast skladkorja, pa spet plast vršičkov ..., vse to v steklenem velikem kozarcu, pa na sonce, da se scmari. Ta sirup je potem res učinkovit. Mi smo ga naredili sicer kar na sokovnik, pa ravno tako se mi zdi, da resnično zelo zaleže.




Stran: [1]