Fluonatril tablete - jemljete? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


TVN -> Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 10:49:52)

Včeraj smo bili prvič pri zobozdravniku in dobili Fluonatril tablete. Jemali naj bi jih 1x dnevno z vodo ali čajem vsaj eno uro pred/po obroku mleka.

Sicer se spomnim, da smo o tem imeli predavanje v materinski šoli, vendar ne vem zakaj, še kar malce čakam s temi tabletami. Rada bi prej govorila s svojo pediatrinjo o tem... Mi imamo že tako malce AD, notri v navodilih pa sem prebrala, da so možni stranski učinki tudi AD! A bo torej še slabše?

Koliko vas jemlje te tablete oz. kakšno drugo obliko fluora?




BUBU -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 10:59:58)

Brez skrbi lahko otroku daješ tablete. Pri meni je že tretji otrok, kateremu dajem, najprej po eno, zdaj pri dveh letih pa po dve. Nikoli še nisem opazila kakršnekoli stranske učinke. Bojo pa zobki bolj zdravi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




karla 04 -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:10:45)

Sama delam v zobozdravstvu in pri nas je tako, da predpisujemo le otrokom, ki so "bolj podvrzeni" zobni gnilobi. Ce imajo ze starsi bolj "slabe zobe" in ce ni higiena zadovoljiva.
Ce boste temeljito cistili zobke in ce bo otrocek pil nesladkane tekocine ni potrebno jemanje teh tabletk. Res pa je, da tudi uzivanje veliko raznih sirupov (zdravil), ki so zelo sladki, kvari zobke.
Vcasih smo predpisovali kar vsem povprek, sedaj pa zobozdravnik sam individualno doloci, ali je potrebno.LP




April -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:12:40)

Zadnje čase berem o vse bolj škodljivih učinkih fluora na organizem.

Sama sem vprašala o tem sinovo  zobozdravnico. Rekla mi je, da je to čisto moja odločitev, da mi ona lahko predpiše tabletke, da pa jih ona svojemu dvoletnemu sinu ne daje, ker je proti kakršnemukoli dadajanju takih snovi v organizem. In da je higiena dovolj. Jaz se strinjam z zobarico.




BUBU -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:13:45)

Meni je tablete predpisala pediatrinja, ne pa zobozdravnik. Ko sva bila pri zobozdravniku, je kljub temu, da nismo v dr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]užini podvrženi zobni gnilobi in ima sine lepe zobke rekla, naj jih kaj jemljemo.




Anonimen -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:14:09)

Mi jih nismo nikoli jemali.




KODA -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:15:45)

Mi tudi ne.




Anonimen -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:17:58)

Mi jih pa sploh nismo dobili oz. jih pri nas spolh ne dajejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




copka77 -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:25:28)

mi smo jih dobili pri pediatru, pri 6m, takoj ko sem omenila da ima prvi zobek. Mislim da jih bom kar dajala, vsaj do 1 leta.




dory -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:31:46)

Mi jih nismo niti dobili, saj je vedno vec razlogov proti jemanju...




Anonimen -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:34:22)

Smo dobili, pa nismo jemali zaradi zgoraj naštetih razlogov.




Anonimen -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 11:59:04)

Par stvari o fluoru z neta:

Fluor in njegovo jemanje oralno je že nekaj časa sporen, zaradi nalaganja v kosteh. V Belgiji je ministrica za zdravje celo prepovedala vsakršno uporabo fluora. Pri nas pa stroka modro molči, vendar tam kjer je dim, je običajno tudi ogenj.



Gniloba kariesa

V pitni vodi pa je še mnogo drugih nevarnih kemikalij, kot je npr. fluor. Pri fluoru se nam lepo pokaže vsa sprijenost kapitala, ki je ob pomoči neetične znanosti zasul svet z izjemno nevarnim fluorom pod geslom "Fluor preprečuje nastanek kariesa!" Prav neverjetno je, kako je industriji uspelo s fluorom prevarati strokovno javnost in prebivalstvo vsega sveta. Vredno je malce pobrskati po zgodovini! Vsi poznamo geslo "Fluor proti kariesu" in že desetletja vneto kupujemo zobne paste z vsebnostjo fluora v iskreni želji, da si ohranimo zdrave zobe. Ne zavedamo pa se, da smo s tem postali predmet globalne manipulacije industrije.

Prvo, kar je zelo pomembno vedeti in kar nam bo osvetlilo prikrito ozadje te manipulacije, je, da je spojina natrijev fluorid stranski produkt proizvodnje aluminija. Nič čudnega torej, da je glavno kampanjo o "zdravilnosti" fluoridov počel ravno Mellon Institut, najpomembnejša raziskovalna ustanova Aluminium Company of North America ALCOA. In ravno ALCOA je največji svetovni proizvajalec fluoridov. Zašumeli so silni aluminijski denarci in pričela se je nezaslišana kampanja o čudežni zdravilnosti fluora. Uboge otroke in nosečnice so dobesedno nabasali z fluoridi v obliki tabletk, napitkov in celo fluoriranih sladkarij. Kampanja s fluoriranjem je dosegla tudi to, da so začeli fluor namenoma dodajati celo v javne vodovode! Umetno povzročena obsedenost z bojem proti kariesu traja še dandanes pri zobnih pastah. Poglejmo si le tv - reklame!



Podatki WHO-ja govore, da imajo prebivalci Finske in Norveške najmanj kariesa, kljub temu, da fluorohisterija ni prešla meja teh držav.

Čas je, da si ogledamo dobrobiti fluoriranja. Najbolj so ogroženi otroci, ki uporabljajo s fluorom "obogateno" zobno pasto. Patološke spremembe ledvic nastajajo že pri koncentraciji fluora, manjši kot 100 ppm. Najnovejše študije so do fluora še bolj neprizanesljive. Že koncentracije 1 ppm fluora povzročajo spremembe kromosomov in zavirajo reparatorne mehanizme DNA!

Fluor je že od leta 1981 dokazano kancerogen in mutagen. Običajni spojini fluora, ki ga vnašamo v telo v želji, da preprečimo nastajanje kariesa, sta natrijev fluorid in hidrofluorosilicijeva kislina. Obe spojini pa sta celo bolj strupeni kot svinec in le malo manj od arzenika! Njuno toksično delovanje je uperjeno predvsem v uničevanje življenjsko pomembnih funkcij encimov.




karla 04 -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 12:07:55)

Fluonatril tablete so ZDRAVILO! Tako kot vsako zdravilo, imajo tudi te stranske ucinke. Jemati jih je potebno, ce vam jih je predpisal zdravnik (ce je presodil, da je potrebno) v TOCNO DOLOCENIH ODMERKIH. Prevelike kolicine so skodljive, tako kot pri vsakem zdravilu!


LP




CatJa -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 12:24:24)

Dobili, vendar mu jih ne dajem. Zakaj? Če se še dohterji ne znajo med seboj sporazumet in dokler obstaja kanček dvoma v koristnost oz. obstaja nevarnost, kot jih je podala Splišni, jih ne bo jedel.




lelaval -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 14:13:04)

Jaz sem jih dajala starejšima otrokoma in jih tudi najmlajši. Hčerka bo stara 9 let in nima popolnoma nobene luknjice. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sin pa pri 7,5 letih eno plombico (slabše zobe naj bi imel zaradi večletnega jemanja antibiotikov, saj je bil ogromno bolan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).




spacey -> RE: Fluonatril tablete - jemljete? (6.4.2006 16:11:59)

Samo 1x sem mu jo dala in nikoli več. Tudi v vrtcu, sem podpisala da mu jih ne dajejo. 




Stran: [1]