Dežurni zdravnik (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


Anonimen -> Dežurni zdravnik (14.4.2006 14:04:07)

Sem klicala v ZD, ker me je zanimalo, če je moja zdravnica dežurna in niso hoteli povedati kdo je dežuren! Je to v splošni praksi ali je imela sestra slab dan? Ker res ne vem zakaj je tako težko povedati kdo je dežuren?




Gina -> RE: Dežurni zdravnik (14.4.2006 14:28:00)

Pri nas nekateri nočejo tega povedat, ker pravijo, da če je dežurna ambulanta, da je dežurna, torej za nujne primere in da ni važno, kdo dela. Če je nujno ti ta podatek ne bo važen, če pa ni nujno, potem pa pridi k tistemu zdravniku, ki ti je všeč takrat, ko on dela. Te pa jaz čisto razumem, kar jaz včasih ne glede na nujno zdravstveno stanje zelo razmislim, če ne bi počakala 12 ur, da bi prišel tisti zdravnik, ki mu 100% zaupam, saj sem v nasprotnih primerih, ko so mi dali napačno diagnozo, imela trikrat toliko slabega počutja, kot če bi počakala 12 ur na nekoga sposobnega, ki bi v prvo zadel, kaj mi je (ali otrokom, seveda).
Jaz če je nujno, kličem na dežurni telefon, kjer dobim direkt zdravnika(-co) in po ZD, ki niso veliki, ponavadi človeka spoznaš po glasu, kateri je ali pa se ti jih večina celo predstavi. Dobro opravi, pa čim manj dežurne službe.




Stran: [1]