Kaj storiti? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> Kaj storiti? (17.4.2006 10:53:13)

Zaposlena sem v zelo bednem podjetju (seveda je od začetka kazalo,da je vse super),kjer imam plače 84000 SIT.Poleg vsega sem zaposlena le za 24 ur na teden, vsak teden pa delam čisto lepo normalen delavnik-40 ur torej.Vse kar je nad 24 ur naj bi bile nadure,ki pa jih nikoli ne izplačajo.Nimamo dodatka za izmensko delo,nedelje niso plačane nič...Skratka beda.Velikokrat se dela tudi do enih zjutraj (nočne ure niso plačane),potem pa gremo zjutraj ob šestih spet v službo.Torej na spanje lahko kar pozabimo.
Sprašujem se,ali sem zato delala 4-letno ekonomsko šolo?
V glavnem pa me nekaj zanima- nameravam biti tako zanič delavka,da me bojo odpustili.Ker, če bi dala sama odpoved,ne dobim ničesar od zavoda.Me pa zanima,če katera ve-koliko bi dobila od zavoda v tem primeru?Uradno sem tudi samohranilka.Ali bi dobila tudi na CSD kaj denarja?
Seveda si že sedaj iščem boljšo službo,ampak delo tam me res ubija.Čisto sem izmozgana!Bojim se,da bom enkrat samo skupaj zlezla v službi.
Nekje sem slišala,da na CSD ne moreš dobiti denarja,če nisi vsaj dva meseca brez dohodkov.Ali je to res?
Hvala že vnaprej za odgovore!




Sibil_ -> RE: Kaj storiti? (17.4.2006 11:39:28)

Pazi kaj delaš ker iz zavoda nič ne dobiš tudi če si sama kriva za odpoved.Kar pomeni da tudi če boš zanič delala in te odpustijo, od zavoda ne dobiš nič.
Zavod šteje za odpoved ki ni po tvoji krivdi recimo presežek delavcev, zmanjšano količino dela, zaprtje firme, stečaj itd.
Za socialno pa gledajo zadnja tri izplačila.Ampak tudi ne vem kako je če si sama kriva za odpoved?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
LP,
Sibil

P.s.:Jaz bi jih prijavila inšpekciji in tam poudarila naj pridejo ko delate recimo ponoči oziroma ko kršijo pogodbo.




LARIKA -> RE: Kaj storiti? (17.4.2006 12:15:50)

Jaz sem sama dala odpoved v prejšnjem podjetju,pa sem na zavodu vseeno dobivala 3 mesece denar. Tako da ne vem, najboje je da tam vprašaš, tako sem jaz naredila.




Stran: [1]