Cepljenje otrok proti gripi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Stajerka -> Cepljenje otrok proti gripi (27.4.2006 21:35:55)

Ko sem bila v zdravstvenem domu, sem prebrala, da se je potrebno za cepljenje proti gripi prijaviti do konca aprila, da ZD nabavi zadostno količino cepiva.

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo septembra ko bo potekalo cepljenje stare 1 leto in pol. Pediatrinja nam je cepljenje toplo priporočila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Mene pa moti to, da ga je proti gripi potrebno cepiti kar dvakrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]!!!! Kar pomeni, da bi ga morali do konca let (skupaj z revakcinacije) trikrat preluknjati [sm=sad.gif].

Ali boste ve cepile svoje malčke (in koliko so stari) proti gripi ali ne?




Marogica -> RE: Cepljenje otrok proti gripi (28.4.2006 7:02:47)

Vidiš, kako so razmišljanja in odgovori pediatrov različni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Mi dva sva hotela ta večjega cepiti proti gripi, pa nam je pediatrinja rekla, da se pri otročki ne izplača, ker so relativno hitro zdravi in se jih ne "loti" tako močno kot odrasle. Je rekla, da ga naj raje prot klopnemu meningitisu cepimu, ki je dosti bolj nevaren, predvsem če je otrok neprestano zunaj, tako kot naš.
Tako smo tudi naredili. In po pravici, naš otroček še ni fasal gripe, pa je star 5 let. Imel je kar nekaj viroz in prehladov, vendar nič drastičnega.




puncica -> RE: Cepljenje otrok proti gripi (28.4.2006 11:00:40)

Verjetno ne. 




Stran: [1]