Kila v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


MATEJA -> Kila v nosečnosti (3.5.2006 15:26:39)

Živijo, danes (sem v 34. tednu) sva z zdravnico ugotovili, da sem na levi strani (v dimljah) dobila kilo.Sicer ni to nič novega zame - pred 18. leti sem bila operirana na desni strani (tudi kila velikosti oreha). Čim sem zagledala tisto bulico, sem vedela za kaj se gre. Sranje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. A je mogoče katera izmed vas imela tak primer? Upam, da to ne bo oviralo naravnega poroda??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Hvala za odgovore in lep sončen dan.




SNOBRA -> RE: Kila v nosečnosti (3.5.2006 16:15:39)

Pozdravljena!

Imela sem podobne težave lansko poletje in sicer so se pojavile okoli 23. - 24. tedna nosečnosti. V začetku je bila samo bolečina, nato pa je prišlo tako daleč, da še hodit nisem mogla več, izboklina je bila precej velika in skupaj z ginekologom in specialistom za te zadeve (Bolnica Petra Držaja) smo se odločili, da kilo operiramo kljub nosečnosti. Kajti lahko bi prišlo do uklešnenja  (zaradi rasti otročka in s tem še hujšega pritiska na trebušno prepono)  pozneje v nosečnosti, pri čemer bi bila operacija bolj tvegana. Operacijo so strokovno in vestno izpeljali samo z parimi lokalnimi inekcijami, čeprav se taka operacija ponavadi naredi pod narkozo. Okrevala sem zelo hitro in tudi porod je bil čisto naraven in brez zapletov.
Ko pa smo se odločali za operacijo pa so mi tako dali vedet, da operacija je neizbežna, samo kdaj je bolj primeren čas je bilo vprašanje. Zagotovili pa so mi, tudi če se ne odločim za operacijo, da kila ne bi vplivala na potek poroda, še vedno pride v poštev naraven porod.
Ti pa si že tako in tako v previsoki nosečnosti za kakršnokoli operacijo, ki ni nujna..... potem boš pa verjetno dojila pa še spet ne bo primerno - si par dni v bolnici, pa še čakalne vrste so 18 mesecev - v Ljubljani, edino če ni nujno...

Če te ne ovira tako zelo, potrpi do poroda potem boš pa vidla kako bo. Mogoče pa bo s porodom bolje, ker ne bo več takega pritiska na trebušno prepono.

Pa srečno!

[sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]




BlankaT -> RE: Kila v nosečnosti (3.5.2006 22:59:46)

Jaz sem jo dobila v 20. tednu in preden sem odšla do kirurga sem bila že v 24. tednu, torej je bilo prepozno za operacijo. Mi je pa takrat kirurg rekel, da ko bom nehala dojiti naj pridem nazaj, da bom mogla na operacijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ko pa sem ga vprašala kaj lahko storim, pa mi je rekel, da naj si večkrat kilo porinem nazaj not in da pač naj bol mirujem.

Sedaj pa da te malo razveselim. Imela sem naraven porod in me kila ni nič obirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].  Po porodu pa je kila izginila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sedaj je že mala stara 4 mesece in jaz nimam nobenih problemov s kilo.




eva1 -> RE: Kila v nosečnosti (3.5.2006 23:09:34)

Milsim da je za operacijo malo pozno-piši na privat, pa bom malo vprašala kako in kaj(delam namreč v bolnici petra držaja)!





Stran: [1]