Pikice po celem telesu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


jota -> Pikice po celem telesu (9.5.2006 14:15:07)

Ravno smo se znebili mozoljčkov po obrazu, že smo dobili nove po celem telesu - alergija. To mi je potrdila tudi pediatrinja. Zanima pa me naslednje. Ali je možno, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobila alergijo zaradi pistacije? Predvčerajšnjim sem namreč pojedla kepico pistacijinega sladoleda (notri so bili celi koščki pistacij?, je pa polno dojena. Pikice do danes še niso izginile in me skrbi. Zdravnica mi je sicer predpisala Claritin, ampak ji ga kar ne upam dat. Stara je namreč šele 2 meseca. Ali ima mogoče katera izkušnje s pistacijo? Po kolikem času pikice izginejjo? Kdaj so vaše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] poslali na testiranje? Močno upam, da ni kaj drugega.

Hvala vsem.




darjatimci -> RE: Pikice po celem telesu (9.5.2006 14:27:54)

Da bi samo zaradi ene kepice sladoleda dobila pikice po vsem telesu malo dvomim, najbrž si pojedla še kaj bolj alergenega od tistih pistacij.Če je otroček res alergičen je veliko možnosti kaj vse lahko sproži alergijo.Poskusi malo paziti pri prehrani in mogoče boš ugotovila kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]škoduje.




Naja31 -> RE: Pikice po celem telesu (9.5.2006 14:50:52)

Moj je bil pikast zato ker sem jaz smoki jedla prejšnji dan.

Za pistacijev sladoled dvomim, da je not sploh kaj pistacije, je verjetno bolj kaksen ekstrakt, zato je mogoce kaksen drugi vzrok. Malo opazuj.
Pazi kaj ti jes, in potem opazuj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




trdozimc -> RE: Pikice po celem telesu (9.5.2006 18:14:42)

Se pridružujem mnenju, da poskusi malo eksperimentirati s svojo prehrano. Velikokrat so alergični na kravje mleko (če ga boš izločila pazi na mlečne izdelke in skrito mleko v pecivu, kruhu...), jajca, svinjsko meso, arašide (smokiji!). Našemu so pikice izginile v treh dneh, po tistem, ko sem izločila tudi ramo (v njej je tudi mleko!!!!!), testirali smo ga pa danes, ko je star tri mesece in en teden. Veliko sreče in čimprej ugotovi, kaj je krivo! LP




Stran: [1]