Še enkrat morje (potovanje) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 16:52:28)

No, saj, bolj se s kom pogovarjaš slabše je, sem ugotovila. Prej sva bila na obisku pri sosedih in me je soseda čist prestrašla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ko sem ji omenila, da greva na morje lih tolk, da ni rekla, če sva normalna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Baje, da sploh ni pametno potovat z avtom v nosečnosti. Mi2 imava že rezervirano in nekaj tudi plačano, seveda se tega fuuuul veseliva, zdaj pa to. Čist mi je dol padlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Kaj ve mislite, ko bova šla na morje bom proti koncu 5. meseca.




Anonimen -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 16:56:31)

jaz mislim, da sploh ni panike.edino malo več postankov imejta.




Zasanjana -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 16:58:07)

Eh... če nimaš kakih problemov greš lahko komot.




Anonimen -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 17:00:50)

Ma čist sva zdaj oba v dvomih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tudi jaz mislim, da ne bi smelo bit nič narobe, če nosečnost ni rizična.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ampak, kaj pa vem,...kaj pa ve? Greste noseče na morje?




tinkamiška -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 17:02:12)

hoj

jst sem šla lani malo pred tremi meseci na korčulo, pa ni bilo nobenega problema. sva se večkrat ustavila, popila sem ogromno vode in zato tudi primerno lulala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

jst mislim, da če se dobro počutiš, ni problema.


lp,
tinka




skuštrana -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 17:54:12)

Jaz sem bila "na morju" do konca nosečnosti. Domov sem prišla 1 mesec pred rokom, tako da...Če je vse ok si kar privošči. Nič skrbet. In ne poslušaj starih mamic kaj ti pravijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Dejča -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 18:07:23)

Jaz sem bila še na začetku devetega meseca, pa ni bilo panike. Čim manj kompliciraj, pa bo. Če bosta šla z lastnim prevozom, se tako lahko ustavita kjerkoli.




Jana4 -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 20:14:05)

Če boš lepo skrbela zase, pila dovolj vode se ne izpostavljala preveč direktnemu soncu, ko je najbolj vroče ti kar lepo pojdi. Za vsak slučaj povprašaj še svojega G za mnenje.
Poznam pa primer, ko je bila nosečnica sprejeta v porodnišnico zaradi dehidracijev 7 mesecu nosečnosti, tam je dobivala infuzijo pa so jo potem morali še v kliničnega peljat ker ledvice niso prav delale, ful je bila boga. Sam je rekla da je bila po cele dnve na soncu in je pozabila pit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Marogica -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 21:05:53)

TI pa imaš res čudno sosedo in ti priporočam, da hodiš kam drugam na kavo. Zakaj pa ne bi mogla iti v 5. mesecu nosečnosti na morje? KAkšna je razlika, če si doma ali pa na morju? Na morju se še bolj spočiješ-psihično in fizično, ker ti ni treba hoditi v službo, nimaš vsakdanjih problemov, pa dosti manj dela, da ne govorim o morskem zraku in vodi.
Sama sem šla v drugi nosečnosti z možem in 3 letnim sinkom z iglujem za 4 dni na Kolpo, kjer sem uživala, imela sem manj za pospravljat, kuhat, pa še stopnice so odpadle, ki jih imamo v bajti. Da o kampiranju v prikolici vsako leto sploh ne razlagam.
Torej, lepo na morje, pa piši kaj.....




stuhica -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 21:19:23)

Pozdravljena!

mislim da v 5 mesecu greš pa res lahko na morje ! Jaz sem sedaj v sedmem pa sem razmišljala ( sicer prej po poscvetu z zdravnikom) da bi šla vsaj za en vikend konec meseca maja ?! Res pa je da tud men vis pametujejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]da to pa ne! Bi pa šla takoj čez mejo na Reko kjer imava vikend!

Če si v petem mesecu mislim da ni panike se pa raje posvetuj za vsak primer z G in pa kot so ti že dekleta dala nasvet veliko postankov in veliko tekočine da ne bi dehidrirala in ne se preveč izpostavlat soncu!

Če ne bom šla se vrž v vodo še zame![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




KODA -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (11.5.2006 21:21:27)

Če nimaš problemov,pojdi in uživaj.




Nely -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 6:20:18)

Js sem bla med prvomajskimi za 1 teden na Krku v 31. tednu. Vse je bilo ok, še več.. prav pasalo mi je, saj so bolečine v hrbtu iziginile, križ me ni toliko bolel in res sem se zelo spočila. Zakaj ne bi torej šla? Pri meni so tudi vsi pametovali in se zmrdovali...  Poskrbi, da boš imela dovolj vode vedno s sabo, po poti tja in nazaj boš zihr mogla lulat in takrat se malo razmigaj, sprehodi, da te ne bo križ bolel, drugače pa UŽIVAJ!!!! Ti bo koristilo - to mi je rekla tudi moja ginekologinja.




majas -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 7:07:19)

Jaz tudi mislim, da ne nič narobe, še prav ti bo prišel počitek in naužitev svežega zraka. Pa čimveč plavaj, je tudi dobro[sm=smiley32.gif]
Pa uživajte...




malicki -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 7:21:20)

Jaz sem šla v 7. mesecu v Italijo, vožnja 5 ur mi sploh ni delala problemov, je pa res malo odvisno od avtomobila in sedežev. Pri meni je šlo brez problemov, pa mi je ena prijateljica tudi napovedovala, da mi bo ful mučno in to samo zato ker je bilo njej v 3. mesecu. Eh take moraš preslišat.
Edino so mi malo noge zaotekle, ampak sem si jih malo zmasirala in dvignila navzgor.

Vidva kar pojdita in uživajta [sm=smiley2.gif]






NATAŠI -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 7:22:07)

Če nimaš nobenih težav greš čist brez problema. Jaz bom šla v 7 mesecu za 10 dni v Šibenik z avtom... Vsi okrog mene so full pametni (domači in prijatelji) ampak saj sam veš... če se ok počutiš ni panike... Postanki, klima v avtu, voda in to je to...




Maja22 -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 7:42:12)

pred dvema letoma sem bila na morju cel mesec in sicer od srede julija do srede avgusta, rodila pa sem začetek oktobra. glede na to, da ni bilo nobenih problemov, je ginekolog rekel, da naj kar grem. upam, da bo tudi letos tako, kajti tudi tokrat nameravam na morju ostati kar 5 tednov in se domov vrniti slab mesec pred PDPjem. poleg ostalih priporočil, ki so ti jih dale punce, ti v primeru, da gresta na morje z avtom, svetujem tudi to, da gresta na pot (na morje in potem nazaj domov) raje med tednom, ko naj na cestah ne bi bilo toliko gužve kot med vikendi. pa lepo se imejta!




ella2006 -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 8:24:30)

Sploh ni nobene panike , če je nosečnost normalna.
Jaz sem v prvi nosečnosti konec 5 meseca šla v Tunizijo, saj te na letalo pustijo do 7 meseca nosečnosti.
Zdaj v drugo pa sploh uživamo ko lazimo okoli: februarja smo bili 1 teden na smučanju v Avstriji, za prvi maj smo bili 1 teden v Šibeniku in julija ko bom v 8 mesecu pa gremo še na morje. Rok imam septembra.
Pa še pred prvi majem sem bila službeno v Italiji na sejmu, kjer sem tudi brez problema bila cele dneve na nogah.




Splet.Ka -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 9:26:56)

Če je vse ok, potem sploh ni problema.

Jaz sem nameravala na morje za 2 tedna sredi julija, konec 7. meseca.  Bi šla, če bi bilo vse ok, ampak sem včeraj padla v "košaro rizičnih nosečnic" s predpisanim strogim ležanjem.

Če ni nič narobe, le pojdi, morski zrak ti bo koristil, plavanje tudi. Samo pazi na zdravje, da si ne prehladiš mehurja, da ti veter ne vname ušes in podobno.

In lepe počitnice![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 11:07:45)

Punce zlate ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], hvala vam.




mammika -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 20:07:27)

Jaaa pejd nč skrbet, na dve uri se ustavita da  se mal shodiš potem pa naprej. Pa velik vode... mimogrede jaz sem bila v dalmaciji v sedmem mesecu nosečnosti


pa lepo se mejte




cmokec -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 20:16:58)

Jaz sem tud bila na morju 14 dni v 6 mesecu, pa sem imela status rizične nosečnosti. Tolk, kot sem tam počivala, doma nisem nikoli, ker sem imela polni penzion. Nisem kuhala, cel dan sem lepo v senčki počivala. Plavati zaradi gibanja nisem upala, mi je pa voda zelo pomagala proti krčem v nogah in zatekanju. Tudi križ me ni tako bolel. Če nebi bilo vse skupaj povezano s financami, bi bila na morju še dlje.




TONČI. -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (12.5.2006 20:22:47)

Ma ne skrbet. Tud jaz sem bila rizično noseča pa so mi celo svetovali da naj bom na morju čim dlje. Sej če bi imela več dinarčkov bi bila še dlje kot 2krat po 14 dni. Vidva sam pejta in uživejta! Pa tud kopaš se lahko v morju.




Billi -> RE: Še enkrat morje (potovanje) (13.5.2006 11:09:21)

Eni so pa res hecni s temi nasveti. Kaj pa tiste nosečke, ki živijo na morju ali pa kje kjer imajo še celo toplejšo klimo. A se morajo potem med nosečnostjo na Greenlandijo evakuirat? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Na poti moraš pa itak pazit, da ne dehidriraš, tudi kadar nisi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Pomojem je čisto od posameznice odvisno kako se počuti. Če ti je pa ful slabo ali pa imaš rizično nosečnost pa itak ne greš... A ni tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.5.2006 23:25:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.5.2006 22:05:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>