2,5-mesečni dojenček kašlja. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ines. -> 2,5-mesečni dojenček kašlja. (13.5.2006 22:39:32)

Živjo!


Moj 2 in pol meseca star fantek je danes zjutraj začel kašljati. Kašlja mehko. V nosku pa nismo imeli ne vem koliko sluzi, niti zjutraj ne. Tudi vročine nima. Je pa danes malo bolj siten kot ponavadi. Drugače se polno dojiva.

Ali naj ga odpeljem k zdravniku? Ali je imela še katera podobno situacijo s svojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in če, kaj ste storile?


Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav!


Ines.




Mojca P. -> RE: 2,5-mesečni dojenček kašlja. (13.5.2006 22:47:43)

Jaka ni bil niti mesec dni star, ko je dobil od bratca angino. Je pa imel poleg kaslja tudi vrocino, ko je ta padla smo se kar nekaj tednov borili s kasljem.

MOj nasvet: K zdravniku pojdi, ce bo dobil vrocino ali ce se bo kaselj vlekel dlje, kot teden dni..prej ni potrebe.
Nasvet pediatra pri kaslju je pa bil: absolutno vzrajat pri dojenju zaradi protitelesc, ki jih dobi od mame..za lazje dihanje in hranjenje cistit nosek. 3 x na dan s fiziolosko, drugace pa s pumpico, da cim manj "smrkelckov" poje, saj zaradi tega kaslja. Drugega pri tako malem ne mores, poskrbi pa, da je zrak v sobi, kjer spi vlazen in to je to...
Upam, da cimprej mine...sicer pa sploh ne skrbi dokler nima vrocine.
LP




Bonnie_RR -> RE: 2,5-mesečni dojenček kašlja. (13.5.2006 23:06:42)

No, nam so pa pri pediatru na pregledu rekli, da ni treba skrbeti, če dojenček kiha, smrka, kolca in ne vem kaj še vse, samo kašljati ne sme. Če bi začel kašljati, naj bi šla z njim do zdravnika.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Se nam pa to še ni zgodilo tako, da s tem na srečo nimam izkušenj. Bi pa verjetno šla s tamalim k zdravniku.

Lp




Marogica -> RE: 2,5-mesečni dojenček kašlja. (13.5.2006 23:17:59)

Kadar se pri mojima dvema karkoli "dogaja", počakam, kakšen dan, in če ni zboljšanja, vedno pokličem pediatrinjo, opišem simptome, nakar ona odloči, ali se naj pridemo pokazat ali ne. Kajti nikoli se ne ve, koliko je nevarno ali ne.




Stran: [1]