kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčki



Sporočilo


pi -> kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (16.5.2006 15:16:55)

Naši dvojčici sta stari 7,5 mesecev in še ne sedita, starejša punčka pa je že sama sedela pri 6,5 mesecih.
Skrbi me da ni kaj narobe z njima, zato me zanima kdaj so začeli sedeti vaši dvojčki.

Lp




*pepelka* -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (16.5.2006 18:06:46)

Naša je sedela okrog 6. meseca. Ne se sekirat preveč. Pusti času čas, pa bodo tudi tvoji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sedeli. Dosti primerov je, ko otroci sedijo šele pri 9. mesecu, ali pa celo kasneje, pa za to ni nič narobe. Vedeti moraš, da je to odvisno od vsakega posameznika.




darja.grm -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (17.5.2006 12:47:37)

Kot je rekla že hafi je to odvisno od otroka.Moja dva sta sedela pri 6,5 mesecih eden mal prej drug pa mal kasneje.S tvojima no nič narobe.Je pa tud to odvisno kako gledaš kdaj sedi.eni pravjo da sedi takrat ko se otroka sam vsede, drugi pa takrat ko ga ti posedeš.Torej po tem gledano sta pa moja dva tud dost kasneje sedela.Ne se sekirat sam pust jih naj sami nardita kar želita, pa bosta kmal tud sedeli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




petraCBU -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (28.5.2006 19:21:45)

Očitno so pa med dvojčki pri razvoju tudi ful razlike. Naša Kristina je sedela pri 6 mesecih, pri 8 mesecih se je začela plaziti in zdaj, pri 11 mesecih že hodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Njen dvojček Tristan pa sedi šele dobra dva meseca, se še ne plazi in ne postavlja  na noge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pa menda nič narobe s tem. Hecno je, ampak na koncu itak vsi shodijo in govorijo.
P.




SISI25 -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (30.5.2006 13:16:11)

Naša dva sta sedela okoli 8 meseca. Res čisto, čisto samostojno pa šele okoli 9 meseca, plaziti sta se začela okoli 11 meseca, shodila pa sta pri 16 mesecih. Jaz sem pričakovala, da bosta kasneje sedela, ker sta tudi glavico malo kasneje začela dvigovati, ampak vse pride ob času, tako da se en sekiraj. Malo še počakajte pa bo.




pi -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (30.5.2006 19:16:51)

SISI25, sedaj si me malo potolažila. Sicer sta punci danes stari 8 mesecev in še vedno ne sedita, ampak vem da enkrat pa že bosta.
Zanima me če ste hodili na kakšno fizioterapijo in če so ti kaj podaljšali zaradi tega porodniško in za koliko časa ?
Najlepša hvala in lep pozdrav !





SISI25 -> RE: kdaj so vaši dvojčki sedeli ? (31.5.2006 9:23:30)

Ja mi smo hodili na fizioterapijo, ampak smo jo imeli enkrat na 14 dni. Nam pa ni bilo treba več hoditi pri enem letu, ker sta se takrat že plazila in začela postavljati na noge in je rekla, da znata vse za svojo starost.




Stran: [1]