začimbe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


livia -> začimbe (31.5.2006 15:20:22)

Tašča mi je prinesla v enem loncu posejanih več začimb, pa ne vem čist točno kaj naj z vsemi.
Vse mi je jasno kaj z baziliko, peteršiljem in drobnjakom.
Kaj pa naj z žajblom, origanom in črno meto? Vem, da je žajbel za čaj, pa meta tud, samo a jih morem posušit? H kakšnim jedem naj dodajam te tri začimbe sveže?
Kaj pa naj z listi od gomoljne zelene? A samo za juho? Gomolj rabim za lazanjo, kaj pa liste?




Anonimen -> RE: začimbe (31.5.2006 15:30:33)

Ne, za čaj jih na rabiš sušit. Ostalega pa ne vem.




Anonimen -> RE: začimbe (31.5.2006 20:27:16)

Posušen žajbelj: za čaj. Lahko se skuha tudi na mleku, z dodatkom medu, zelo dobro pri prehladu. To pozimi zelo rada pijem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Posušen origano: za pizze, solate, mesne omake.

Posušena meta: za čaj.





dulcinea -> RE: začimbe (31.5.2006 21:14:15)

Naša mami pa meto s cukrom da na okno da se stopi pol pa s šnopsom zalije. Je isto kot mentol in ponudi k dobi obiske. Enim paše malo osvežilnega.




baby baby -> RE: začimbe (13.6.2006 7:29:56)

Žajbel lahko uporabiš ocvrt na olju (sveže listke na hitro ocvreš v olju), da postane malo hrustljav in postrežeš na steakih. Lahko ga narežeš in uporabiš v solatnih prelivih z bučnim oljem na solati iz zelene leče ipd. Meto pa uporabi za mojitose :), ali za pečenega piščanca, za na mlad kuhan krompir (skupaj z baziliko in petršiljem, česnom in limono, pa malo gorčice - glej salsa verde) ali pa za razne juhe npr iz graga s svežo meto, rižoto z grahom ali pa na kuhanem svežem grahu (ful dobra kombinacija okusov), ali pa samo narezana sveža meta na ananasu z malo sladkorja...nešteto možnosti.
Vprašaj, da ne naštevam...




Stran: [1]