Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


HuAnita -> Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (3.6.2006 22:36:38)

Po novem jo izvajajo na Dobrni, po 36m nosečnosti. Bi si privoščila 5 obiskov (12500 sit), pa me zanimajo vaše izkušnje.

Aja, pa danes na Altermedu sem dobila letak o 'smejočem' porodu, imate kakšne izkušnje s tem?




Ro-La -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (3.6.2006 22:38:59)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Po novem jo izvajajo na Dobrni, po 36m nosečnosti. Bi si privoščila 5 obiskov (12500 sit), pa me zanimajo vaše izkušnje.



to bo za mene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], nič ne kaže da bi prej rodila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




soncece24 -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (3.6.2006 22:57:19)

Akupunktura po mojem deluje,če verjameš da bo delovala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],vse te "alter" variante delujejo na tem sistemu. Za ziher pa rajši EA vzami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 0:08:45)

Naša K. je uspela pred porodom 2x iti na akupunkturo in je precej težko rodila.

Ena forumovka je hodila na tale predvanja o "smejočem porodu". Kolikor vem, se ni nič smejala, ker se je strašno počasi odpirala in se je zelo dolgo matrala. Mogoče bo videla tole in se sama javila.

Skratka, jaz grem rodit kar tako. Bo, kar bo.




Jančika_ -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 0:11:22)

Aja, ne vem, če ni naša Smrčka hodila na akupunkturo in je bila zadovoljna. 




vampirka -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 9:25:47)

Moja kolegica je pred dvemi meseci rodila (pred tem je obiskovala predavanja za "smejoči porod") in zadevo toplo priporoča. Smejala se verjetno med samim porodom še nobena ni (tudi EA baje ne pripravi do smejanja...  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])...gre predvsem za neke vrste "avtogeni trening" - vaje, ki pomagajo mamico psihično pripraviti na lažji porod (podrobnosti še nisem uspela izvedeti...ampak nameravam, ker vsaj psihično potrebujem neko alternativo - za EA se namreč ne bom odločila).




skuštrana -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 9:28:00)

Moja prijateljica je hodila na akupunkturo pred porodom, pa je kasneje rekla da je res imela lahek porod. Samo jaz nisem prepričana da je to od akupunkture, ker jaz nisem hodila, pa sem vseeno imela lahek porod.
Mislim, da je vse v tvoji glavi. Čisto lepo se lahko tudi sama prihično pripraviš...In greš. Kar bo pa bo..




Naty*Taja -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 20:02:04)

Se pridružujem Lenki - vsa stvar je v glavi. Sam eni se znamo sami prepričat in naučit drugače mislit, drugi pač potrebujejo pomoč, bodisi v obliki svetovanje, akopunkture, knjig....




Dejča -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (4.6.2006 20:11:58)

Moja svakinja je nekajkrat pred porodom šla, pa je imela zelo težek porod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sama pa nisem, pa je šlo kot po maslu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tako da - najbrž ne vpliva kaj dosti.




tinkamiška -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (5.6.2006 19:56:52)

Hoj!

Jančika je verjetno imela mene v mislih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja jst sem hodila na ta tečaj in res nisem rojevala smeje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, nevem, ni mi žal, da sem šla, ker sem na porod začela gledat še malo iz drugačnega zornega kota-predvsem kako se počuti otroček in kako njemu čimbolj olajšat to izkušnjo, ampak ni pa delovalo tako, kot sem si predstavljala-vsaj kar se mojih bolečin in odpiranja tiče.

Ko bom šla naslednjič rodit, upam, da nama bo še enkrat ratalo zanosit, bom pa šla na akopunkturo, ker so vse do zdej, ki jih poznam, rodile zelo hitro. Se pravi, da je tista preva porodna faza minila hitro in se se hitro odpirale.

LP,
Tinka




tinkamiška -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (5.6.2006 19:59:43)

Aja, pa še tole o prepričanju, verjetno je nekaj res na tem, ampak vse pa tudi ne. Namreč pri meni je bil problem, da sem se kr dosti ukvarjala z aerobiko in sem se zato potem težje odpirala, maternični vrat je tudi mišica,...

lp,
tinka




Jančika_ -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (5.6.2006 21:05:34)

Ja, tebe sem mislila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Fajn, da si videla tole, sem ti pozabila povedat danes.




tinkamiška -> RE: Akopunktura za nosečnice, smejoči porod?! (6.6.2006 15:03:06)

Se mi je zdelo, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jst sem ti pa pozabla povedat, da te ful občudujem kako jemlješ energijo od nevem kod in s tvojim lepim baušijem rihtaš še Vasjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Res, kapo dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Fajn bot!

Tinka




Stran: [1]