samohranilka in očetovski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Naja31 -> samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 10:19:29)

Ojla,

moja prijateljica ima avgusta rok. S fantom živita skupaj, ampak je on prijavljen na drugem naslovu. Ker njuno finančno stanje že tako ni bleščeče, ona razmišlja, da bi se prijavila kot samohranilka. Ampak njen fant bi pa rad  po rojstvu otroka izkoristil očetovski dopust. Zdaj pa ne vesta če ima on pravico do očetovskega dopusta, če je ona uradno samohranilka?

Hvala za odgovore!
Lp, Naja

total -> RE: samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 10:24:14)

Če otroka prizna,mislim da lahko komot to koristi.

piščanc -> RE: samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 10:30:50)

sodelavec in njegova partnerka sta v podobnem položaju.

ona ima status samohranilke, on je pri obeh otrocih izkoristil očetovski dopust

Anonimen -> RE: samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 10:32:25)

Tole pa tud mene zelo zanima!

Anonimen -> RE: samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 10:36:44)

Saj on je še vedno oče, a ni?

Prekinjena partnerska veza še ne pomeni, da se mu odvzamejo tudi očetovske pravice. Še zmeraj ima dolžnosti do otroka in še naprej mu pripadajo pravice do njega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

benika -> RE: samohranilka in očetovski dopust (14.6.2006 18:56:32)

Moj ga je brez problema izkoristil. Niso nič komplicirali.

klaja -> RE: samohranilka in očetovski dopust (15.6.2006 11:22:22)

Midva imava isto stanje, vsak je prijavljen na svojem naslovu in se bom prijavila kot samohranilka. In sva ravno včeraj oddala vlogo za očetovski dopust in nadomestilo v času dopusta na centru za socialno delo. Ko sem za sebe urejala papirje za porodniško, sem vprašala kako je s tem in je rekla, da ima vseeno pravico do dopusta in mi dala vse potrebne papirje, ki jih je moral izpolniti in dati potrditi v službi.

Stran: [1]