a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


coca -> a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (16.6.2006 15:23:09)

V nedeljo sem gledala film po resničnih dogodkih o cepljenju otrok proti dvaici, ošpicam in tetanusu. Dogajalo se je v Angliji in to  2003, se pravi sedaj. Šlo pa je za to, da imamo po zakonu dolžnost cepljenja otrok proti tem trem boleznim. Vse bi bilo ok, če ne bi prišli na dan, da je kombinacija vseh treh cepiv za nekatere otroke usodna in sicer povzroča avtizem v nekaterih primerih. V angliji je neka mama to ugotovila (pridružilo se ji je več drugih z istimi izkušnjami) in nato s pomočjo nekega zdravnika začela javno opozarjati. Vse kar sta z zdravnikom, ki je raziskoval s svojo skupino to stvar v laboratoriju, da bi ta cepljenja postala ločena, da se jih ne bi kombiniralo v enem cepivu, ker potem drugače reagirajo. Angleško ministrstvo in vlada je pa vso stvar ustavila in "zatuškala". Zdravnika so onemogočili in sedaj dela in raziskuje v Ameriki. Meni se zdi takšna stvar grozna, ker zaradi interesov višjih (predvsem farmacevtskih gigantov in interesov oblasti) nastradajo nedolžni.  mi smo pri prvem sicer dali to cepljenje uspešno skozi, ampak me skrbi za drugega otroka zdaj ko vem kaj vse se lahko zgodi zaradi takšnih odločitev . Kaj menite? Film je bil posnet po resničnih dogodkih (naslov Prisluhnimo tišini)




suky -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (16.6.2006 15:29:52)

eh...in kaj ne zdej...ne cepim otroka???!!!! Kok je takih stvari, za katere še vemo ne pa jih delamo. Se ne obremenjujem preveč s tem filmom. Al pa nej otroka ne cepim in mi faše tetanus al pa davico?? Js se glih nam poglablala v to.So tud že bli smrtni primeri po cepljenju,pa se otroc še vedno cepijo.




Minkaa -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (16.6.2006 18:47:28)

jaz pa imam kar pomisleke glede cepljenja. Bomo stari že 15 mesecev pa še nismo bili cepljeni.

V takšnih primerih je zelo pomembno da je otrok pri cepljenju res povsem zdrav nobenega nahoda usodna pa je lahko vročina. Zato velja pri cepljenju opozoriti zdravnika, da je imel otrok pred kratkim vročino ali kaj drugega.






diva 4 -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (16.6.2006 21:25:39)

Jaz dajem moje otroke redno cepit.Je pa res , da previdnost ni nikoli odveč.Naša ped. vedno vpraša če je bil otrok kaj bolan , sploh pa če je bolan teden pred cepljenjem . Z Davidom bi morali imeti to sredo posvetovalnico in cepljenje ob enem letu, pa so prestavili , ker je imela sestrica drisko.Je res vredu naša ped.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




MajaPRO -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (17.6.2006 11:07:21)

Mislim, da imaš pravico otroke necepit proti Diteper-ju. Poznam primer, ko ima ena mamica 3 otroke in nobenega ni pustila cepit (razlogov ne poznam). Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je cepljen in je bil v času cepljenja povsem zdrav.




ZARA -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (17.6.2006 11:58:06)

Ojla! Tukej je ena full zanimiva diskusija o tem kar pišeš, coca...prijetno branje!

http://www.avtizem.com/forum/viewtopic.php?t=188&view=next




violinski -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (18.6.2006 21:06:25)

Živjo, meni tu nekaj ne gre skupaj: cepljenje, ki ga otroci stari do enega leta, je kombinacija cepiv proti davici (Di) Tetanusu (Te) in oslovskemu kašlju/pertusisu (Per), in ravno v zadnjih letih beležijo porast primerov oslovskega kašlja....
Medtem ko se proti Ošpicam cepi v kombinaciji s cepivom proti Mumpsu in Rdečkam (OMR) in je zakonsko obvezno v času, ko gre otrok v vrtec (ob 1 letu ali kasneje). coca, katera od teh dveh kombinacij je torej nevarna in naj bi povzročala avtizem?




Bonnie_RR -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (18.6.2006 21:17:58)

Ne vem... Jaz nisem gledala filma, ampak se mi zdi večji riziko otroka ne cepiti.

Pa, če bi se v vsako stvar tako zelo poglabljala in si razbijala glavo, bi lahko v današnjih časih samo še znorela...




katja pv -> RE: a ste gledali film o cepljenju?!!!!! (19.6.2006 0:25:38)

V filmu je težavo povzročilo cepljenje OMR.




Stran: [1]