za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mia-2 -> za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 21:32:00)

Namreč danes zjutraj sem opazila da je našemu fantu (1leto) zelo zatekel lulček.Sicer nama kožica še vedno ne gre čist dol ampak nikoli nisva imela težav s tem(vnetji).Ko sem zjutraj pogledala če je pod kožico kaj gnojno ni bilo, zdele sem ga pa dala kopat je mel pa vse rumeno pod kožico.Sem vse lepo očistila s fiziološko, čeprav ni ravno pustil-zgleda da ga boli.Drugače ga pa ne boli, samo ko kožico dol vlečem.Ali mi lahko katera svetuje kaj še naj naredim.Ali bi morala zjutraj iti do pediatra al mu lahko kako sama pomagam?Najlepša hvala za odgovore.LP




eya -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 21:48:14)

Žal ti ne morem pomagati...mislim pa, da mu ti sama tud nimaš več kaj dosti pomagati. Mogoče bo oteklina čez noč splahnela, ker si mu očistila...
Če pa ne bo, pa se pejta pokazat pediatru.
Pa sporoči, kako sta rešila problem (če se nam kdaj kaj takega zgodi).




Anonimen -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 22:07:46)

hm. Jaz bi očistila s fiziološko, namazala z Bepantenom in če jutri ne bi bilo bolše, bi šla k pediatru.




Mojca P. -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 22:07:51)

Uhh, to se pa ne slisi lepo. Pa si mu redno umivala in nezno umikala kozico???Si menjala milo, plenicke??

...na tvojem mestu bi sla kar takoj k pediatru..ker ne ves zakaj in kaj je dvomim, da bi izbrala pravi nacin, da bi zadevo sama doma pozdravila.

Sporoci, kaj je bilo!




mia-2 -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 22:55:51)

Skoz sem mu lepo umivala ker sem se ravno tega bala da bi zaradi kožice ki ne gre dol dobil vnetje.Mila in pleničk pa nisva menjala.(mislim firme)




kofetek2010 -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (16.6.2006 22:59:32)

kr Bepanthen mu notr stisni, tistega, ki dezinficira in celi - umij samo z vodo in namaži po vsaki menjavi pleničke oz. dokler se ne bo pozdravilo mu pogosteje menjavaj pleničko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dory -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 8:01:11)

Tole kar pises sem ze brala na drugih forumih...in baje se na vsake tolk vname lulcek zato,ker kozica ne gre dol in pol se notr vse sorte bakterije nabirajo..

Ti fajn z vodo speri in potem namazi z bepanthenom...nimas kej sfalit...




Seven* -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 8:41:41)

Nam je specialist UROLOG narocil, da se kozice ne vlaci dol, ker je zarascena in dokler je zarascena tako ne bo sla dol. To je menda naravno natko narejeno. Smo bili v bolnici na pregledu zaradi jajck, ki se nocejo spustiti.




MajaPRO -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 11:17:20)

Če je pod kožico rumeno, je po mojem gnoj...lahko, da je prišlo do kakega vnetja, sploh, če je lulček zatečen. Jaz bi poklicala pediatra in ga vprašala, kaj storiti.




Anonimen -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 16:03:37)

Ja Seven, tudi nam je bilo tako rečeno, da naj kožico pustimo pri miru in da ima otrok vsaj nekaj let časa, da gre samo dol. Kot sem brala na tujih spletnih straneh - na vseh nemških naprimer piše, da roke stran od lulčka in kožice in da se otroka samo nežno umije ob kopanju. S takim vlečenjem poškodujemo lulčka tako, da nastajajo drobne zarezice oz. brazgotine, kar slej ko prej privede do operacije. Sicer pa si glede te teme niso enotni tudi zdravniki urologi.  




Naja31 -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 21:09:51)

To pa ni tako nedolžno.

Fantku moje prijateljice se je 14 dni nazaj  vnel lulček. Bilo je tako hudo, nič ni pomagalo, niti kreme, niti antibiotiki, da so na koncu končali na kirurgiji, ker mu je zdravnik moral prerezati, da je šel gnoj ven.





Laubica -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (17.6.2006 22:07:08)

To se je mojemu sinu tudi enkrat zgodilo in smo dobili antibiotikin absolutno idi k dr. moj sin se mi je tako smilil ga je ful bolelo še vročino je dobil in smo tudi imeli ta problem da mu kožica ne gre čisto gor še zdaj pri skoraj 7 let pa še ima malo zleplenega.Sem pa od takrat stritno gledala da sem mu res vsak dan kožico gor vlekla in ga dobro umila -po naročilu dr.




mia-2 -> RE: za tiste ki imate fantke-rabim pomoč (18.6.2006 21:09:03)

Hojla punce sva bila pri zdravniku in je rekel da se mu ne zdi tako hudo.Je rekla naj najprej poskusim z Bepanthenom plus če ne bo pomagalo pa naj prideva nazaj.Hvala bogu je bilo takoj pa nanosu (3ure) že veliko boljše, danes pa je sploh v redu.Hvala vam vsem za odgovore.LP




Stran: [1]