RIBE - RES ŠKODLJIVE? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


E.C. -> RIBE - RES ŠKODLJIVE? (19.6.2006 21:17:32)

HOJLA!

Sem v 7. tednu [sm=nosecka.gif]...
Zanima me, kako je z ribami...nekje sem prebrala, da jih je priporočljivo jest...drugje da ne - ker lahko vsebujejo kovine...[sm=smiley24.gif]? Najbolj mi diši tuna s skuto...[sm=smiley20.gif] Mnjami!!!

Lep večer še naprej....

[sm=smiley20.gif]




mamči -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (19.6.2006 21:50:49)

Men je tuna blazno dišala v obeh nosečnostih. Pa sem jo jedla in ostale ribe tud in to kar pogosto, vsaj 1-2 x na teden.
Sem tud brala, da bi naj predvsem tune vsebovala velike količine težkih kovin. Ampak tako blazno velikih porcij si pa spet ne privoščiš in tud vsak dan ne.  Po drugi strani pa, kako je zdrava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vglavnem, jaz se nisem nič nazaj držala, otroka sta zdrava in  oba sta tudi velika ljubitelja rib.




sarazan -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (19.6.2006 22:13:37)

Če ti paše, jih kar jej.

A veš koliko "škodljivih" snovi že imaš v telesu in koliko jih vdihneš vsak dan, sploh, če so okoli tebe kadilci ali pa živiš v mestu v izpušnih plinih avtov? V tem primeru je škodljivost rib res smešna.

Ne se preveč sekirat, če se le prehranjuješ s svežo hrano, oprano in v primernih količinah.




Anonimen -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (19.6.2006 22:16:38)

Sveža riba je prva liga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tuna vsebuje veliko konzervansov (ali nevemžekakšnih aditivov) in se ne priporoča. V konzervi zdrži zelo dolgo, če pa jo odpreš in pustiš v hladilniku stati pol dneva, boš pa videla, kakšna je. Ogromno kemije.




natalia -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (19.6.2006 22:18:10)

ti si kar privošči!

lp




skuštrana -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (20.6.2006 6:48:57)

Tuna se ne priporoča zaradi tega, ker jo večina prihaja iz onesnaženega morja in vsebuje ogromno težkih kovin ( ki se nahajajo v morju, tunino meso pa jih lepo skladišči).
Jaz sem jo sicer jedla celo nosečnost, ker jo imam zelo rada. 




Primoza -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (20.6.2006 7:24:11)

Tisega modrega znakca pri vas, ki nakazuje mošku spol sicer ne razumem, vendar pa to ni tema odgovora.

Če si boste privoščili tunino parkrat v nosečnosti ne bo zaradi tega nič narobe. Vendar pa je ne imejte za vsakodnevno hrano. Res so ribe precej obremenjene z živim srebrom in ostalimi kovinami, posebno tiste, ki pojejo ogromno manjših rib (tune, morski psi ipd) .




Anonimen -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (20.6.2006 8:34:55)

Kaj pa ni še zastrupljeno,dan danes?Po vsem tem,naj ne bi jedli prav nič.Niti zelenjave,ker je v zraku težkih kovin na pretek in se usedajo na zelenjavo na njivah,ali pa z zalivanjem z vodo dodajaš tudi strupe.Pa dihamo,kaj dihamo?
Same strupe!Jej,če ti paše!!!!Jaz se spomnim,da sem pri tretji nosečnosti pojedla veliko škampov,vsak teden so me peljali na porcijo,ker so mi tako dišali.Moj sin nima posledic,no nič mu ne manjka,nič se mu ne pozna,razen tega,da jih on ne mara-škampov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Pa je bolje tako,ker so tako zasoljene cene.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Naja30 -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (20.6.2006 9:22:51)

Se strinjam z Nevo!
Ti kar jej, kar ti paše. Po eni strani pravijo, kako je tuna škodljiva, po drugi pa kako zdrava je zaradi omega maščob. Tako da če človek posluša vse, je lahko samo zmeden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




KaMa -> RE: RIBE - RES ŠKODLJIVE? (3.7.2006 9:59:33)

Zanimivo, meni se je pa ravno med nosecnostjo tuna zagabla :/ Jem pa veliko drugih rib, vsaj vsak petek me babica povabi na sveze ribe :) Mislim, da pri nas niso tako nevarne, ker so iz cistejsih morij. Americane verjetno opozarjajo, ker jim tam ziher servirajo ribe iz kakih umazanih pristanisc...




Stran: [1]