Prijava na Zavodu za zaposlovanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bambolina -> Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 13:08:48)

Ali je kdo tukaj brezposeln in ni prijavljen na Zavodu kot Iskalec zaposlitve? Vem, da zahtevajo potrdilo, da si prijavljen kot Iskalec zaposlitve, pri oddaji vloge za znižano plačilo vrtca. Zadeva je taka; jaz sem zaposlena, moj mož pa ne in po novem tudi ni več prijavljen na Zavodu. Me pa zanima kako bo, ko bo treba oddati Vlogo za znižano plačilo vrtca, ker nimamo potrdila, da je Iskalec zaposlitve, dohodkov pa tudi nima. Ker vem, da so nazadnje to zahtevali, sicer bi morali pa plačati kar polno plačilo vrtca???

tulip -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 14:11:55)

Zadeva je taka; jaz sem zaposlena, moj mož pa ne in po novem tudi ni več prijavljen na Zavodu. Me pa zanima kako bo, ko bo treba oddati Vlogo za znižano plačilo vrtca, ker nimamo potrdila, da je Iskalec zaposlitve, dohodkov pa tudi nima. Ker vem, da so nazadnje to zahtevali, sicer bi morali pa plačati kar polno plačilo vrtca???

[/quote]
Če ni več iskalec zaposlitve, ne glede da je brezposeln, verjetno niste več upravičeni do znižanega plačila...

bambolina -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 14:20:49)

Zakaj misliš, da nismo več upravičeni do znižanega plačila?
Večina ljudi, ki jih jaz poznam (moji kolegi, prijatelji, sorodniki) imajo večje dohodke kot midva in imajo pravico do znižanega plačila vrtca - plačujejo tam ok. 30 - 40.000 sit vrtca. Midva pa zato, ker on ni več iskalec ne bova al kako? Bova mogla plačat pa 80.000 sit? A to samo zato, ker nimava potrdila?

tulip -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 14:48:31)

Zna bit da se motim.....  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sem mogoče prehitro napisala odgovor, sorry...[sm=rozica.gif]

tinatona -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 17:06:06)

Hej!

Ma sej ni res. Vrtec se itak plačuje glede na dohodke. Tko da če jih mož nima, napišeš da jih nima in to je to. Sem bila ravno danes v vrtcu...

LP Tina

bambolina -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 20:09:25)

ja, sej vem, da napišeš, da jih pač nima, ampak so tko smotani, da ti rečejo, da mora biti prijavljen na Zavodu,....mislim a ni to odločitev vsakega posameznika a hoče iskat službo preko Zavoda ali ne? Vem, da je men enkrat zatežila, da, če ne bo potrdila, ne bo subvencije...Zato pa sprašujem, če je katera oddajala pač brez dohodkov za enega od staršev in brez potrdila?
Vseeno hvala za vajin nasvet!

Anonimen -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 20:12:37)

Znesek za plačilo vrtca se določa na podlagi skupnega dohodka družine. Prijava na RZZ nima s tem nič, saj dohodek ni odvisen od prijave na RZZ. Poleg tega pa je prijava na RZZ odvisna od vsakega posameznika, tudi brezposelnega. Nihče te v prijavo ne more prisiliti, poleg tega pa vrtec tudi NE SME določiti plačilnega razreda na podlagi prijave ali ne-prijave na RZZ. Edino na podlagi dohodka družine. Kar omeni jim to. Naj pa vseeno, za ljubi mir, napiše lastnoročno podpisano izjavo o tem, zakaj ni prijavljen na RZZ. To sicer ni potrebno in tudi tega ne smejo zahtevati, ampak pride pa vseeno prav, da manj komplicirajo. Ali pa naj gre na RZZ še po potrdilo, da tam NI prijavljen. Karkoli več pa je že stvar za pritožbo na Ministrstvo.

Anonimen -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (26.6.2006 20:48:10)

Ja, meni so tudi enkrat rekli, da moram prinesti potrdilo od Zavoda, da drugače ne bo nič. Izgleda, da to res tako je.

tina104 -> RE: Prijava na Zavodu za zaposlovanje (4.7.2006 16:07:24)

Pri nas so rekli, da v takem primeru oseba napiše izjavo, da ni prijavljena na Zavodu in priloži fotokopijo delovne knjižice.

Stran: [1]