borbe pred spanjem... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


bobek05 -> borbe pred spanjem... (5.7.2006 20:17:50)

Naš 1-letnik ima spet neko novo obdobje in večino časa, ko se spravlja spat (podnevi in zvečer) imamo borbe (noče ležat, tuli, se premetava, pa že skoraj spi, pa spet pokonci, z glavo buta v rob postelje...). Naj omenim, da Anej dosti spi za svojo starost (zbudi se med 6.30 in 7h, okrog 10-11h spet gre spat in spi 1-1,5h, popolne pa ponavadi med 14-16h za 1,5-2h)... in skoraj vedno je ista pesem. Spat ga dava, ko kaže vse znake utrujenosti (menca očke, vlači ušesa, zeha, začne tečnarit...).

Sva mislila, da ni dovolj utrujen, pa sva ga probala malo dlje pokonci držat - ni palilo. Pa sva mislila, da je preveč utrujen, pa se je tudi tulil... Najhuje ga je pomiriti, ko se 1x začne dret, čeprav potem ko se pomiri zaspi v 5 min. Pa zdaj ima neko novo finto, da bi zaspal na nama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prav hoče, da si daš na prsni koš blazinico, on se gor uleže, dudo v usta, pleničko k sebi in tak nahitreje zaspi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se mi zdi, da naju že malo izkorišča ampak ne vem kaj naj.. Imate kakšen nasvet?

P.S.: Spi vedno v najini postelji (podnevi in ponoči) - kaj hočeš, začeli smo lepo (in je skoraj do 10. m spal v svoji posteljci), potem pa je imel obodje, ko je bil kar precej prehlajen, pa zobki so pospešeno začeli rasti in je bilo lažje, da je bil pri nama, ker se je ponoči veliko zbujal in sva ga tako hitreje in lažje nazaj uspavala... Mislite, da bi bilo kaj lažje če bi spal v svoji posteljci? Pri moji mami (ko smo tam) ima tudi ta majhno posteljco pa noče v njej spat - kakor hitro v spanju z rokami začuti rešetke, je pokonci in se tuli... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Sva ga razvadila? Kako mu lahko pomagava oz. kaj se da spremenit? Ali naj samo čakam, da bo to minilo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




piščanc -> RE: borbe pred spanjem... (5.7.2006 21:26:58)

jaz spalnih navad ne bi spreminjala - naj gre spat tako, da bo najhitreje zaspal - pa če je to na tebi, pa naj bo tako, zakaj pa ne?

glede tuljenja pa, kaj pa če ima dvakrat na dan spanje preveč in bi uvedli samo spanje enkrat na dan, ko pa je čez dan utrujen pa greste na kakšen sprehod ali ven, da ne tečnari?




Stran: [1]