RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


naraščaj -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (22.9.2007 19:56:21)

Bina, men trebuh konstantno otrdeva od 26. tedna, sedaj sem v 33t. Pijem 3x dnevno magnesol, veliko počivam, sem namreč od takrat dalje na bolniški. Ni nekega pisanega pravila kdaj in zakaj mi otrdi. Opažam pa, da mi zmer otrdi, ko me tišči na WC- no to je pa itak pogosto. Sprva sem bila ful panična, zdaj pa sem se že kr navadla, da je to venomer prisotno. Upam, da sem te mal potolažila. Drugače pa je moj MV tut še ok zaprt, zato je moja G. rekla, da zaenkrat ni panike. Še vedno pa mam kontrole na 4t.




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (23.9.2007 11:26:12)

Naraščaj, hvala. Torej ni panike da bi se začela odpirat, ne? Kako daleč pa si? Jaz sem v 30t in me to otrdevanje zdaj že moti, ker ne morem niti ravno stat. Se mi pa tudi tako kot tebi dogaja takrat, ko vstanem in ko imam poln mehur. Pa teh "popadkov" nimam samo 10 ali 15 na dan ampak full več. No, upam, da bova dobro prestale vse skupaj!




žanai -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (23.9.2007 13:59:50)

Ojla!

Meni je trebuh v 1. nosečnosti začel otrevati okrog 25. tedna, proti koncu nosečnosti pa po več kot desetkrat na dan, najpogosteje če nisem mirovala.... npr. če sem šla v zadnjih 2h tednih na sprehod, nisem mogla hitro hodit, ker mi je otrdeval non stop.

So se pa pravi popadki začeli prav z otrdevanjem, ki je bilo en dan pred porodom zelo pogosto (na 30- 20 min), potem pa me je začelo zraven še vedno bolj boleti.... odpiranje MV pa sem jaz čutila kot ostro špikanje globoko v nožnici. Rodila sem 2 dni čez rok, vse je bilo ok.

Ampak misli, da se s tem otrdevanjem ni za igrat, zlasti če je prepogosto, boleče in moti vsakodnevne aktivnosti. Takrat je treba pač na bolniško in počivat.

Pozdravček!





naraščaj -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (23.9.2007 15:01:39)

Bina28, jaz sem v 33t, tako da je to otrdevanje prisotno že 8-9 tednov in med tem časom se nisem nič odprla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa tut jaz mam teh otrdevanj več kot 10-15 na dan. Včasih cel dopoldne nič pol pa popoldne ful, al pa ravno obratno. Se pa ponoči zbudim s trdim trebuhom, ker me tišči na WC.
Se mi je pa v zadnjih dveh tednih pojavla bolečina pod rebri iz zadnje strani se širi naprej in boli ko 100 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], da ne morem ne sedet, ležim sam v določenem položaju, pol me pa še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] butne ene dvakrat tja, pol sem pa čist preč. Saj bomo še zdržali teh nekaj tednov. A,ne??




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (23.9.2007 19:30:50)

Jaz sem zaradi tega že v bolniški, samo pač ne znam počivat. Saj se zavedam, da moram vse skupaj vzeti bolj na izi, ampak prekipevam od energije in fenomenalno se počutim in zato mi je težko ležat ali pa sedet.

Me pa to otrdevanje, hvala bogu, ne boli, edino težko se popolnoma zravnam.
Upam, da se ne bom odpirala, ker potem se res lahko zgodi prezgodnji porod. Naj še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] malo ostane notri.
Pozdrav




lorch -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (23.9.2007 20:07:24)

Tudi jaz imam težave s prepogostim otrdevanjem trebuha, zato sem po novem v bolniški.Od jutri sem v 31.tednu, otrdeva pa mi že kakih 7 ali 8 tednov, samo da prej nekoliko manj, pa tudi nisem se preveč obremenjevala s tem, ker sem to vzela kot nekaj normalnega kar pač spremlja nosečnost. No zdaj pa vem, da  mi otrdeva malo preveč, zato se malo bolj pazim, saj mi je poleg tega tudi trebušna stena popustila v veliki meri, pa tudi medenično vstavo imam, zato je verjetno dobro, da sem s tem tednom ostala doma, ker v vrtcu se pa res ne bi mogla vsest kadar bi to potrebovala. V službi je pač tako, da je treba svoje delo opraviti, sploh če delaš tako delo kot jaz. Otroci niso krivi, da imam jaz težave in ne morejo počakat, da mene mine slabo počutje, določenim naporom se tam pač nisem mogla izognit.
Zdaj jih že sicer pogrešam, ampak bom že preživela.
Moram pa povedat da sploh ni več nekega vzorca kdaj mi trebuh otrdeva. Celo med sedenjem pri kosilu mi otrdi, da ne govorim, da ne smem niti 50m naredit pa smo že trdi ko kamen.

No v glavnem veliko nas je takih, pa bomo že nekako, sam da so naše pikice vredu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




barni -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (1.10.2007 11:03:58)

Tudi meni trebuh cez dan nekajkrat otrdi, venar razlicno intenzivno. Vcasih bolj izrazito, ko se del trebuha kar izboci (to je ful neprijeten obcutek), vcasih pa samo malo, na eni strani postane trsi na otip.

Prav tako me ponavadi potem prime na malo potrebo. Pijem magnesol in obcasno jem buscopan, ceprav se mi zdi, da to ne pomaga kaj dosti.

MV je zaenkrat se vredu, malo se od znotrj pricenja odpirati, vendar se ni krize. Trenutno sem dopilnila 29 teden. Tudi ce cel dan lezim, mi trebuh vseeno otrdi. Ker sem enkrat ze prezgodaj rodila, sem preventivno prejsnji teden dobila FLosteron.




Brundula -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (8.10.2007 20:54:06)

Jaz sem imela te lažne popadke že od petega meseca dalje; takoj ko sem začela čutiti otroka. Ginekologinja mi je priporočila počitek in pitje magnezijevih tablet- Magnesol. Lahko malo mi je omililo, ampak načeloma ne. Imela pa sem jih čez cel dan in to kar ful, tako da so se vsi čudili. V 36. tednu sem prenehal s pitjem tablet in rodila sem en dan pred rokom.




lorch -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (10.10.2007 13:48:12)

jaz pa se vam javljam iz bolnisnice SG,kjer sem pristala ravno zaradi otrdevanja treuha in sem tu ze 5 dni.danes sem dobila prvo injekcijo za razvoj pljuc, jutri pa spet sem pa sedaj v 33.tednu.odpiram se sicer ne, ampak preventivno so se odlocili, da je bolje da mi dajo te injekcije. spremljajo me s ctg in z uz. drugace sem pa vredu.




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (11.10.2007 15:43:39)

Ojoj. Upam, da si v redu in da ri ni preveč dolgčas. Bejbiju pa naroči, naj še kar ostane notri.
Mene je dežurna gin. tudi hotela dati v bolnico prav zaradi tega, brez da me je pregledala. Pa nisem šla. Potem pa sem šla naslednji dan k mojemu G in me je pregledal ter ugotovil, da se ne odpiram in mi ni treba v bolnico. Hvala bogu. Me pa je dal na bolniško in moram mirovat. čeprav jaz ne mirujem, ker ne znam in ne morem. Kljub temu nemirovanju se nisem nič odprla. Trebuh pa mi non stop otrdeva in sem se že kar navadila.
Lep pozdrav




lorch -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (12.10.2007 18:33:55)

Tudi jaz se še ne odpiram ampak MV imam pa nekoliko krajši, nič kritičnega, pa vseeno je bolje biti pozoren in počivat, so rekli. Nikjer pa ne piše, da če še nisem nič odprta, da se to ne bo zgodilo v bližnji prihodnosti, zato so raje naredili nekaj preiskav in ugotovili po štirih dneh opazovanja, UZjev, CTGjev in spazmexa, da pa bo le bolje če mi dajo še injekcije za dozorevanje pljuč. Zdaj sem sicer doma, ampak moram počivat in zelo omejit napore (predvsem hojo po stopnicah, sklanjanje, dvigovanje...).
Dolgočasno, a če se mora, se mora. Za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.10.2007 13:46:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lorch -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (18.10.2007 15:49:30)

Lažni popadki so Braxton Hicks popadki oz.krči. Ker popadek je kontrakcija, po naše krč in ko ti maternico zagrabi krč, mišica otrdi in to so ta otrdevanja oz lažni popadki o katerih smo govorile. praviloma niso boleči, so pa neprijetni in ker smo si različne, jih lahko tudi nekoliko različno doživljamo.




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (18.10.2007 22:30:06)

Jaz otrdevanje trebuha enačim s temi popadki, ker jih dejansko tako čutim. Nič me ne bolijo, samo "krč me zgrabi", trebuh postane zelo trd, drži 20sek in popusti.

V glavnem, sem v 33t in imam strašno pogoste lažne popadke. Pojavljajo se celi dan, tudi kadar počivam. Včasih jih imam po 7,8 v eni uri.Res me že skrbi in komaj čakam jutrišnji pregled, da mi G pove ali se odpiram ali je še vse ok.




x -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (16.11.2007 13:23:21)

Živjo! sicer sem nova a naj povem da sem  v 33 tednu nosečnosti pa mi že približno 2 mes. trebuh otrdi pa še zmerjaj ni blo nič. Zadnje čase me začenja nekaj ščipat v trebuhu kot med menstruacijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V torek imam pregled in me je zelo strah. Saj mi je na prejšnjem pregledu povedala da če ji naslednjič ko pridem povem da mi trebuh še zmeraj otrdi me bo dala v porodnišnico. Zanima me če je katera šla zaradi tega not in kako dolgo je bila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (16.11.2007 16:52:37)

Pozdravljena na forumu!
Mene so hoteli dat v bolnico, ampak ravno takrat ni blo mojega G in me neka druga doktorca ni niti pogledala, zato sem rekla, da ne grem. Naslednji dan sem šla k svojemu G in me je vaginalno pogledal, ugotovil je,da se ne odpiram in ni bilo potrebe po bolnici. Če prebereš malo višje, je "lorch" bila v bolnici zaradi tega. Naredili so ji neke preiskave, pa je šla domov.

Evo, jaz sem s temi lažnimi popadki pregurala do 38t, nič se nisem odpirala, dal me je v bolniško (v 30t), ker obstaja pač možnost, da se začneš odpirat in se lahko zgodi prezgodnji porod. Bolniška mi je ful pasala, samo nisem nič počivala, tako kot mi je bilo naročeno, ker sem pač bolj taki energičen tip, pa se kljub temu ni nič zgodilo. Pila sem Magnesol in mi ni nič pomagal.
V glavnem, te popadke sem imela res zelo dolgo, ampak niso povzročili nobene škode.




Anonimen -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (21.11.2007 13:49:08)

Pozdravljene!

Jaz sm v 18.tednu, sm sinoči dobila tak čuden občutej+k v trebuhu, kot bi mela eno kepo v trebuhu, sicer to ni bilo boleče, trebuh na otip tud ni bil trd - torej to ni otrdevanje?
Ni me bolelo, samo tak neprijeten občutek, ki ga točno ne znam opisat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




x -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (21.11.2007 15:40:47)

Živjo! Sem bila na pregledu in hvala bogu me ni poslala v bolnišnico.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Pregled imam čez 4 t. takrat bom v 37t. Rekla mi je da naj zdržim do pregleda. Ker verjetno nočem imeti nedonošenčka. Mislim hudo je. Saj nisem jaz kriva če mi otrdeva trebuh in da že vse nisko nosim. rok imam 9. januarja. Ampak res mislim da bo prej. Tablete Spasmex jemljem že ves čas pa mi to nič ne pomaga.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Imam strogo počivanje ampak kljub temu mi trebuh otrdeva. Začelo me je že špikanje v nožnici. Upam da je vse v redu. niti počitek mi ravno ne koristi.  Znima me če vse ubogate g. in imate počitek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




x -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (21.11.2007 15:43:26)

Bina kdaj si pa ti rodila?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




bina30 -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (21.11.2007 23:01:31)

IZVIRNO SPOROČILO: x

Bina kdaj si pa ti rodila?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Hehe, nisem še. Ko sem napisala, da sem pregurala do 38t, sem s tem mislila povedat, da sem sedaj v 38t. Lažnih popadkov imam vedno manj, s 36t sem nehala pit Magnesol in so čudežno prenehali. Sedaj pa čakamo na tiste prave....




Anonimen -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (28.11.2007 14:01:19)

Kakšen teden nazaj, v mojem skoraj 30. tednu,sem imela redni pregled pri ginekologu. Omenila sem, otrdevanja trebuha, ki pa se pojavljajo od približno 20 tedna. G se je odločila za CTG - v tistih 20 min mi je trebuh 3krat otrdel (v nerednih intervalih), maternični vrat je bil zaprt. Poslala me je na pregled v porodnišnico, če bi bilo potrebno naj bi dobila Flosteron. V porodnišnici so postopek ponovili, zdravniku se ni zdelo nič nenavadnega, vsaj glede na to da je maternični vrat zaprt (malce razmehčan) in poslali so me domov. Brez zagotovila, da ne bomrodila prekmalu. Zanima me koliko dejansko profitiraš če dobiš Flosteron. Se pljučka neprimerno bolje razvijejo, v kolikšnem času???




XLARA -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (1.12.2007 14:22:28)

LP.
JAZ SEM V 40 TEDNU, TAKO DA ŽE NESTRPNO PRIČAKUJEM, KDAJ SE BO MOJ SONČEK ODLOČIL PRITI NA TA SVET. ZADNA DVA TEDNA MI TREBUH REDNO POSTAJA TRD ZA NEKAJ MINUT, IZBOKLINE SO KAR NEPRIJETNO BOLEČE. PA ME ZANIM, ČE JE KATERA TUDI KAJ PODOBNEGA DOŽIVELA. ČAULI BAULI




bsasab -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (1.12.2007 20:01:06)

Pozdravljene...

Tudi jaz prehajam v 40. teden in sem opazila, da mi zadnja dva tedna trebuh mocno otrdeva, vcasih vec vcasih manj-krat na dan, pa tudi spikanje je postalo v zadnjem tednu dost mocnejse, intenzivnejse in bolj pogosto..., sicer mi je G. se ta teden rekla da nisem nic odprta, predvidevam da se en cas ne bo nic, ali lahko vsi ti "znaki", kaj vpilvajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala, za mnenja...




MetiLu -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (7.12.2007 18:03:58)

Bina, mislim, da sem jaz na istem kot si bila ti. Danes sem doplonila 30. tednov, torej sva z malim štartala v 31. tega. Včeraj sem šla v P na CTG zaradi otrdevanja trebuha na 1o min. MV je še zaprt,  pravih popadkov na CTG ni bilo videt, otrdevanje so mi namerili na 8 min. Z današnjim dnem sem na bolniški. Upam, da se ne bom začela odpirat, ker otrdevanje ni nič popustilo (trebuh mi otrdi po cca.6x/uro) in da preguram še vsaj 6 tednov.




izgubljena_ovcka -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (19.1.2008 9:53:41)

No, ne boste verejle ampak meni se to otrdevanje (ki je btw prav zoprno in včasih prav boleče) pojavlja že zdaj, v 18. tednu. Vse kar lahko naredim je en Spasmex na vsake tolko, če je res hudo, magnezij in seveda počitek ampakl tudi to ne predolgo skupaj. Očitno bo tole moj stalni nosečniški spremljevalec...




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>