|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 25 [26]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marcevke 2018
20.5.2018 15:02:28   
neznanka89
Ambigua vau, pri vas pa imate res urejeno glede vzgoje. Otroci so verjetno super vzgojeniuser posted image .

No prinas sicer neke hujse trme ni, se pa vseeno pozna sprememba v vedenju starejsega sina. Ga je potrebno bolj na trdo "prijeti". Ko samo malenkost popustim ze zacne izkoriscati in trmariti. Ko pa vidi, da sem odlocna, pa je mir.

Uff jaz upam, da se par mesecev nebo obiska teteuser posted image . Prvic sem jo dobila po 8 mesecih, tako, da racunam, da bo sedaj podobno.

Ja jaz se tudi se nisem odlocila glede zascite. Nekaj casa bova verjetno na kondomu (dokler dojim), potem se bom pa verjetno tudi za mireno odlocila oz nekaj podobnega. Bi zelela malo trajnejso zasciti, ker otrok vec ne nameravam imeti (vem ja, zarecenega kruha se najvec pojeuser posted image ).

Jooj moja se tudi tako lepo nasmehne, da se kar stopim. Se sinek je celi navduseni, ker se seveda ravno njemu najveckrat nasmehne.

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 626
   RE: Marcevke 2018
22.5.2018 20:16:12   
ambigua
Hehe, glede vzgoje si nič kaj preveč ne čestitava, ker se v glavnem še učimo, prilagajamo in pravila občasno dograjujemo, spreminjamo. Nas je kot družino veliko naučila taščina bolezen in sva predvsem midva morala dozoreti, otroka pa sta zgodaj dobila odgovornost in sta morala postati bolj samostojna, prevzeti določena gospodinjska opravila.

Pri Mireni 56% žensk "tete" nima user posted image

Naš ima tudi že tak lep osvajujoč nasmeh user posted image


(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 627
   RE: Marcevke 2018
22.5.2018 20:29:31   
sončkimoji
waw ambigua user posted image super mate to poslihtan.
sta potem oba kar poslusna?

ma evo konec prve M, sem mislila da bom izkrvavela... tko mi pa se med cisco ni slo user posted image

hja trma je, posebi k neki hoce samo nesme bit popuscanja. do sestrce je pa krasen, se lepo igra z njo jo obrise ce slucajno malo polije, pomaga previjat, pelje, uspava v zibelki.. nimam besed krasno jo je sprejet ... tko da upam da trkmovalnosti med njima nebo. veliki bratec je zato da cuva svojo sestrico user posted image

glih danes smo imeli spec. pedag. je rekla da je izredno samostojen in da nej mu kar pustiva. pa malo me je nahrulila da nisem dovol odlocna da zato trma user posted image bom mogla mal prebrt ksno knjigo/ pobrat nasvet ...
drugace ni tezav, posebi mi je fajn k tko rd pomaga mi pospravljat, brisat, zlagat perilo uziva v tem user posted image

evo jaz bom vaginalni vlozek/obrocek vzela za 3leta mislm da bo kr ok :) po potrebi se lahko vzame vn tudi prej sam pomoje ne user posted image

bote kej sportale? jaz imam -5kg ze ampak bi z veseljem zgubila se 15kg ali 20kg user posted image iscem motivacijoo ... sej pogledam ksno babo k ma lepo postavco sam to traja 5sekund po pa ni casa volje da bi sla sportat. user posted image


(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 628
   RE: Marcevke 2018
23.5.2018 14:17:08   
Keri123
Pozdravljene nosečke,
sem študentka 3. letnika Fakultete za vede o zdravju in bi Vas lepo lepo prosila, če si vzamete minutko časa in rešite anketo, ki mi bo v veliko pomoč pri izdelavi diplomske naloge.
Hvala!! user posted image
https://www.1ka.si/a/168374

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 629
   RE: Marcevke 2018
24.5.2018 12:10:02   
ambigua
Hmm, ne vem če bom tole prav napisala oz. razložila. Nočem, da sta "pridna in poslušna", rada bi, da bi bila odgovorna in samostojna, da znata sodelovati in reševati težave. V glavnem ravnotežje, da je otrok ravno prav ubogljiv, hkrati pa ohrani nek zdrav uporniški duh. V praksi vzgajati je veliko težje kot v teoriji :) Nekako vzgoja deluje tako, da tudi sebe vzgajaš oz. da rasteš z otroki. Ko se ti dozdeva, da imaš lepo vzgojene otroke, samo uživaš v momentu in si ne čestitaš preveč, ker veš, da je nov izziv tik pred vrati in spet bo 3 mesece dela za cca 14 dni "lepo vzgojenih otrok". Pa vzgoja mora "pasat" na osebnost staršev, drugač hitro ustreli kakšen najstniški bistrež: "spet knjiga o vzgoji..." Knjige o vzgoji so že fajn, samo jih ne preveč dobesedno jemat.

Za šport bomo že našle čas malce kasneje, ko bomo začele s hranjenjem, drugih babnic pa ne gledat. user posted image

(odgovor članu Keri123)
Neposredna povezava do sporočila: 630
   RE: Marcevke 2018
24.5.2018 17:05:36   
sončkimoji
sej zato pa meni bi jasno kaj nej bi po njenem menju delala narobe?!
ko nekaj zahtevam to more narest, ne popuscam. so izpadi sam mislim da so pri useh user posted image ko neki on hoce to pove po potrebi pocaka, ce pa ne dobi ker sem mnenja da ne so izpadi ampak ne popuscam. torej na besedo ne zna burno reagirat. sam kaj nej bi jst kle narobe delala oz bla neodlocna? zato ker me otrok na prvo "ne" ne uboga? res mi ni jasno...

evoooo dans sma mele pregled v dobrih 2t je zrasla 5cm pa 300g pridobila user posted image

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 631
   RE: Marcevke 2018
30.6.2018 21:28:10   
neznanka89
Živjo punce. Se že dooolgo ni nobena oglasila, pa da jaz malo povem novosti.

Ne morem verjeti, da je naša punca stara že 3 mesece. Je še vedno zelo pridna. Zaspi zvečer med 8 in 9 uro in spi do 5 zjutraj, se podoji in spi naprej do 8user posted image . Tako naspana že dolgo nisem bilauser posted image .

V torek sva imeli posvetovalnico. Punca pridno raste. Ima pri 3 mesecih 62cm in pa 5000kg. Glavico ima že kar stabilno in pa en teden pred tretjim mesecem me je presenetila z obračanjem iz hrbta na trebuh. Sem najprej mislila, da se ji je posrečilo, ampak ko sem jo že četrtič zapored obrnila na hrbet in se je v šusu obrnila nazaj na trebuh sem videla, da je to to. Skoraj nisem mogla verjeti glede na to, da se je starejši bratec obrnil komaj malo pred šestim mesecem. Sedaj pa je vsaki dan telovadba. Se obrne na trebuh, vztraja 2 minuti, se začne dreti, jo obrnem na hrbet pa se v sekundi spet obrne na trebuh. Pa ponavljamo to polovico dnevauser posted image .

Sem pa bla zadnji mesec pod izjemnim stresom, kar se je poznalo tudi na mleku. Se je punca zadnji mesec zredila samo 270g. Sicer pediater ni delal večje panike, ker je prva dva meseca pridobila po 1 kg, tako, da se vstrajamo z dojenjem in mislim, da se zadeva počasi izboljšuje.
Tastu se je zadnji mesec stanje zelo poslabšalo. Trpel je neznosne bolečine, večino časa je blodil, ni jedel, ne pil, v plenicah... Skrb za takšnega človeka, malega dojenčka in pa še 4 letnega otroka je res napor. Se je pa en teden nazaj rešil muk in zaspal, tako, da sem se pomirila in se posvetila svoji družini in pa predvsem otrokoma. Se je tudi sin počutil odrinjenega, ker je bil vedno zadnji navrsti. Najprej sem mogla poskrbeti za tasta, potem sem mogla seveda urediti punčko on pa je vedno čakal. Se je kar začelo poznati na obnašanju. So se začeli izpadi trme in pa tako.

Ufff mogla sem se malo spovedatiuser posted image komaj čakam na dopust čež 14 dni, da malo odklopim od vsega.

Lepo bodite punce in javite se kaj.

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 632
   RE: Marcevke 2018
4.7.2018 10:42:50   
renata7
Sem Renata Javornik, študentka zaključnega letnika podiplomskega študija psihologije v Mariboru. V sklopu magistrske naloge raziskujem povezavo med kakovostjo partnerskega odnosa in občutkom kompetentnosti za opravljanje starševske vloge med nosečimi pari.

Drage nosečke in bodoči očki,
vzemite si par minutk in mi s tem pomagajte pri magistrski nalogi.
POZOR!
Raziskava je namenjena tako bodočim mamicam KOT TUDI OČKOM! :) Zato prosim, če rešita oba:)

Hitro klik na naslednjo povezavo: https://www.1ka.si/a/175908

Če pa poznate še kakšen par v veselem pričakovanju, pa zadevo le sporočite naprej:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 633
   RE: Marcevke 2018
7.7.2018 20:43:15   
sončkimoji
zdravo upam da imam zdaj cas da odpisem koncno do konca, do zdaj 3x neuspesno user posted image

nasa je isto tako zrasla ... nemorem vrjet, ubistvu je ze lepo na tem da ujeme bratca. pri 3m je imela 61cm pa 5250kg. Meni osebno gre tako hitro use, je pa lepo ko jo stisnem k sebi in se mi tako nasmehne user posted image user posted image drugace pa spi tam od 20.00 pa do 7-9zjutraj.

waw kar sama? ane da punce ocitno hitreje kot fantje opazam tudi jaz. Moja se prime iz obeh strani kosare kjer ima obeseni igracki jih potegne in se kar dviga, sprva sem bila kar sokirana. Use jo zanima! VSE hoce vidt tko da je najbol zadovoljna ko je nekje da ima vse na oceh. Igrace so zelo zanimljive jih ze prijema in vlaci po ustih user posted image

Drugace pa sva imeli ceplenje, ni bilo neke panike malo je samo gorela je bila temp. tam med 37 in 38. hb user posted image

neznanka89 upam da je zdaj kaj bolje in si lahko malo bolj osredotocena na druzino. pa probi sina cim bolj ukljucit v nego pri sestrici, najbol je pa zdaj ko jo ze lahko polozis na tla, pa sin namece igrace se kao igrata ona pa mu veselo ceblja user posted image mam mir saj 20min.

Mi smo bili drugace ze na morju, super je bilo, glede na to kok sm delala paniko ker gremo tako dalec iz slo, sem bila potem srecna da se je vse ok izslo. oba sta uzivala sto na uro user posted image samo nje nisem dala v vodo ampak sem uzela sabo lavorcek pustila na soncu in jo potem po malem namakala notri user posted image

se še kaj pisemo, pozdrav user posted image

(odgovor članu renata7)
Neposredna povezava do sporočila: 634
   RE: Marcevke 2018
8.7.2018 17:59:16   
ambigua
Oj, da se še jaz pofočkam.

Mi smo tudi že z morja :)

Neznanka tebi izrekam še sožalje za tasta.

Sicer pa pri nas še vedno ne spimo, tudi vozi se ne rad, tako da že tretjega otroka prenašam naokoli kot mačka mlade in delam vse z eno roko, tudi tipkam...
Raste pa raste... Tudi se že obrača s trebuha na hrbet in obratno kakšen teden.

Le pozdrav!

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 635
   RE: Marcevke 2018
13.7.2018 20:37:08   
sončkimoji
en lep pozdrav,

evo oba spita tako da imam 5min casa da malo vec napisem...

torej to z hrbtom mojo sploh ne zanima user posted image ona se samo skoos dviguje tako da se ne cudim ce bo cez 1m ze samostojno sedela.

kopanje- jao to tako vriska od srece ko jo namilim user posted image uziva ko brca v vodi, jo pa kopam vsak dan, in 2x na teden se glavo.

temenca- kle sem v slepi ulici nasa ima povno glavo, mazem z mandeljevim oljem usake 2dni z glavnikom, nohti ind pa skoraj nic negre dol user posted image ma kera se kaksen predlog,resitev?

vozicek- ga obozuje, tudi rada spi v njem, ampak kot sem rekla zelo se vlece gor, razmisljam da bi ji dala sportni del v pol sedeci polozaj, bi bilo prehitro?

ceblanje ji kar gre najraje se pogovarja z bratcom user posted image

kako kej spijo cez dan? ker nasa nima nekega urnika, zjutraj ob 8h ustane, cez dan ko smo doma je v zibelki umes malo zadrema 5-30min priblizno 4x na dan. pravijo da je to premalo samo ni pa tecka... razen ce me nima na ucu user posted image takrat znori!

kako pa glede goste hrane sta kaj razmisljale? po 4m se lahko ze uvaja.
startala bom z dop. malico samo se nwm s katero zelenjavo. nebi korenja ker zapira, krompir mogoce ampak sladki ... za ostalo pa res nevem.

drugace sem pa jaz osebno po porodu ze super, kot da ga sploh nebi imela user posted image pa ve? sivi ind?
z sinom imam tezave drugace spet driska.. pa neha 2dni ok pa potem spet. res sumim da nam tezave dela mleko oz mlecni izdelki. samo ga pediatrinja ne zeli testirati. ce nebi bil taki ljubitelj pudinga bi blo se ok...

vreme super? user posted image nic nebo od poletja, mogoce sele avgusta, smo mislili malo iti se na slovensko obalo konec meseca sam ce bo tako kot zdaj je brezveze, septembra gremo pa se v umag malo user posted image ce bo dovolj toplo morje se bo nasa lahko prvic kopala user posted image

javite se kaj.

< Sporočilo je popravil sončkimoji -- 13.7.2018 20:44:37 >

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 636
   RE: Marcevke 2018
13.7.2018 22:46:06   
neznanka89
Hei. Moji tudi ze spijo tako da ima mami malo casa.

Uf se mi se skoraj malo prehitro zdi za sportni del. Sem pa jaz se vedno napsihirana iz razvojne od sina, tako, da mogoce malo prevec kompliciram. Je pa nasa tudi rada v vozicku. Je kar dosti v njem. Se pa zaenkrat se nic ne vlece pokonci. Ona se vedno ttenira to obracanje. Se v vozicku se mi obraca na trebuhuser posted image .

Mi smo temenc imeli samo malo in smo jih uspesno odpravili z mandljevim oljem, je pa kolegica, ki ima en mesec starejsega sina v lekarni kupila neko peno, ker jih je mali tudi imel polno in ni nic pomagalo drugo. S tem pa mu je 2x umila in je bil brez.

Ja meni je tudi rekel pediater, da naj pri 4 zacnem ampak jaz bom verjetno tam okrog petega zacela. Se mi zdi malo prehitro to. Prvi je zacel pri 6 komaj in je imel v roku 1 meseca vse obroke uvedene, dojenje pa je takrat zavrnil in do 1 leta sploh ni pil vec mleka. Uff to sem se presekiralauser posted image . Bom pa jaz verjetno kar z buckami zacela. Potem pa verjetno brokoli, cvetaca... Sem ravno danes razmisljala, da ne smem pozabiti dodajati olje.

Ja nasa se tudi rada kopa. Se je ravno v banjici prvic na glas zasmejala. Sedaj se pa seveda najvec krat glasno zasmeji bratcu. On pa kar sije od ponosa.
Jo pa kopam vsaki drugi dan s tem da samo 1x tedensko s samponom ostalo pa samo z vodo.

Mi pa gremo jutri na dopust. Me lar zanima kako bo. Vreme mi pa letos kar pase, da ni tiste vrocine.

Cez dan mi kar dosti spi. Ima neki ritem. Ponavadi se zbudi okrog 7 in potem celi dan ponavlja ena ura spanja in ena ura in pol budnosti. Je pa zelo obcutljiva, ce slucajno zamudim njeno uro in je ne uspavam pravi cas. Se je sposobnal tudi pol ure skupaj jokati. Pa ne da se je pomiriti. Ne pomaga ne duda ne dojka ne nosenje ne nic. Ponavadi ce se to zgodi jo pac nosim in cakam da se pomiri.

Aja pa moja za razliko od prvega,ki je zaspal isto sekundo kot smo speljali ne mara avta in voznje. Se mi je ze 3x zgodilo, da sem mogla ustaviti, ker se je jokala.

Sem mislila, da sem si popolnoma opomogla od poroda ampak zgleda, da bom mogla nazaj na pregled. Imam na vhodu v noznico nneko tkivo ki obcasno zakrvavi. Nevem ali je od sivov ali kaj bi naj bilo. Boli me ne nic in tudi cutim ne ampak me moti, da je vedno ko se po potrebi obrisem na papirju kri.

Se pa moram pohvaliti da mi do predporodne teze manjka se samo 5kg, kar je glede na to, da sem se zredila za 26kg vec kot odlicno.

Fajn se imejte

(odgovor članu sončkimoji)
Neposredna povezava do sporočila: 637
   RE: Marcevke 2018
13.7.2018 22:47:08   
neznanka89
Se opravicujem za pravopisne napake. Pisem s tel.

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 638
   RE: Marcevke 2018
16.7.2018 18:25:06   
ambigua
sončkimoji,

obilje in trdovratnost temenc je včasih povezano z alergijo na kravje mleko. Ne bi omenjala, če ne bi tudi pri sinu opisovala težav. Ne verjemem, da bi sin imel že laktozno intoleranco, možnost je majhna, verjetnost za alergijo je večja.

Lahko poskusiš z izključitveno dieto 2 tedna (odstraniš mleko, mlečme izdelke IN skrite alergene - mleko v kruhu, hrenovkah, paštetah, pecivu...)

LPA

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 639
   RE: Marcevke 2018
25.7.2018 21:59:16   
neznanka89
Vau je preurejen forum. Se komaj znajdem. 

No da javim da sem vseeno sla na pregled zaradi tistega tkiva. Imam na brazgotinah polipe, ki jih je potrebno odstraniti, tako da me caka se en neprijeten poseg. Zgleda ni bilo dovolj, da sem imela ogromno sivov in vsega. Me je kar groza.

Ze dajate gosto hrano otrockom? Jaz bom se malo pocakala. Tam okrog petega meseca bom zacela. 

Je pa tudi nas dopust koncan. Smo se imeli super. Odlicno vreme, topla voda... Sin uzival v cofotanju, mala pa vecina morja prespala. 

(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 640
   RE: Marcevke 2018
27.7.2018 16:51:57   
ambigua
Mhm, jaz moram z uvajanjem goste prehrane počakati vsaj do dopolnjenega 5. meseca je naročil pediater zaradi alergij. Sem tudi na dieti brez mleka in jajc, ker ima mali atopijski dermatitis. Smo pri nas vsi atopiki :(
No, z dieto je koža od dojenčka, ekm, gladka in mehka kot pri dojenčku :)

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 641
   RE: Marcevke 2018
5.10.2018 20:57:03   
neznanka89
Hei. Vidim, da nas forum sameva ampak vseeno, da se malo javim. Nasa puncka je imela pregled pri 6 mesecih. S 6150g je se vedno med tadrobnimi punckami. Velika je pa 68cm. Z gosto hrano kar pridno napredujema. Ima uveden 1 dnevni obrok (kosilo), zacela bom pa verjetno pocasi z vecerjo ampak sem totalno v temi, kaj ji naj ponudim. Teh raznih zitnih kasic ne mara, kravjega mleka se naj nebi, da bi ji skuhala kaksni zdrob ali kaj... Morem se razmisliti.  Se pa se ogromno doji. Pravi zizoholik. Spanje ponoci je zadnji mesec katastrofa. Budi se nekje na 2 uri in vedno zahteva dojko. Hvala bogu se pomiri in brez problema zaspi nazaj.
Gibalno je kar spretna. Obraca se v obe smeri, se kotali, zadnje par dni se je zacela postavljati na kolena, tako da bo kar hitro postala mobilna zgleda. Samostojno pa se ne sedi. 
Fajn bodite.



(odgovor članu ambigua)
Neposredna povezava do sporočila: 642
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 24 25 [26]
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 24 25 [26]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?