|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: naporna 5-letnica
24.4.2014 13:48:04   
iikii
Mama si je kar sama odgovorila. Sicer nisem bral odgovorov ostalih uporabnikov ampak nekje na sredini je zapisala, da so se dogovorili, da risanke ne bo preden ni umita in zrihtana. Ali je pri tem ostalo? Ne. Torej njena beseda ne velja in ČE NI PRVIČ ZAKAJ BI POTEM DRUGIČ? Otroci so prebrisani. Ne jih podcenjevati. Imam enako stare in včasih se vprašam ali je moja naloga res le to da ves čas zgledam kot "terorist", ki se točno drži dogovrjenega (ne vem kako naj enostavneje povem tako da ne jemati dobesednouser posted image ).

Otroci so super! Škoda, da tako hitro rastejo..

_______________________
Iztok
poskusite narediti spletno stran brezplačno z web5.si

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: naporna 5-letnica
24.4.2014 14:02:40   
Balerina

IZVIRNO SPOROČILO: mika

sej zdaj se smejem, sam takrat se nisem

mateykauser posted image enako

En vikend sem se sredi noči zbudila, hčerke nikjer.... v trenutku zbudim moža, letim iz spalnice in zaslišim smeh iz spodnjega nadstropja....bila je pri tastu in sta igrala človek ne jezi seuser posted image ...tast je rekel, naj jo pustim, da bosta igrala. Mislim, da je bila ure nekje 4 zjutrajuser posted image . Kljub temu, da je tako zgodaj vstala, ni spala popoldan, zvečer pa borba za spanje.

Stanislava, ko si vsaka dva meseca na urgenci ali pa še prej, se ti hočeš-nočeš živčki stanjšajouser posted image

Ronja, iz redkih situacij se je tudi naučila, ampak res redkih.....izučila jo je mačka, ki jo je popraskala po obrazu...od brade pa čez oko. Na srečo jo je na rahlo popraskala ...eh, joj....nekaterih scen bolje da se ne spominjamuser posted image

Ja Mika to z urgenco pa tudi mi dobro poznamo. Smo imeli dobro leto s srednjim ta smo bili skoz na urgency, sedaj samo da si kaj naredi najprej joj ne saj je dobro ni treba k zdravniku.
No ja z mlajšim pa nas iz vrca sploh ne pokličejo več ker ima itak vsak dan kakšno novo buško ali pa ornk prasko. Si je pa opekel in sva šla na urgenco seveda je bil doma jok ker je imel res cello dlan ornk opečeno. Tam pa k da sva prišla na zabavo. Zdravnik verjet ni mogu že v operacijski je mali ferbec gledal kaj delajo, pri prevezah je vedno sodeloval. I še sedaj samo da je kaj sprašuje a greva k zdravniku, on bi bil skoz tam.
Pa kljub temu da je skoz pobuškan en in drug niso nič na miru skoz letajo in skačejo.

Sva pa ugotovila da če se manj vidijo, da so vsak na svojem koncu cel dan, da potem zvečer letajo do onemoglosti. Pa večjadva imata skupaj sobo in se nikakor ne moreta umirit, si imata toliko za pogovort. Ne vem se pač pogrešajo in to je do ene mere razumljivo. Je pa tudi res da mi bi pa radi da se umirijo in zvečer ob uri zaspojo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: naporna 5-letnica
24.4.2014 15:12:22   
skuštrana
Mi hvalabogu niso na urgenci ker je mulc full spreten, kot mala opica je. Pade full in mu ni nič, razen kakšne buške. Je bilo pa zadnjič kar malo čudno, sva imela sistematiko in se je moral slečt, pa ga začne gledat in je bil ves v modricah...user posted image Je izgeladalo kot da ga doma pretepamouser posted image

Naš ko je bil še mlajši(kakšne 2,5l) se je enkrat zjutraj zbudil, ob petih, šestih in šel ven. Mi še vsi spimo, mene je kar pokonci vrglo ko sem ga čula kako se dere pri sosedih maamamamma ob šestih zjutraj...user posted image Seadj ko je večji kar pobegne k sosedom, kar naenkrat ga ni... Pa nič ne pomaga da mu 100 krat na dan rečem da ora prej povedat..Hvalabogu da smo na vasi pa vsi vedo kam spada. Pri kakašnih 3,5l (šele dobro se je naučil vozit kolo) me enkrat poklice mama, pridi pogledat kaj znam...Pridem ven, on se pelje po cesti tako da z eno nogo stoji na sedežu, drugo pa v zrak (kot lastovka) in se spušča navzdol...Ma, skor me je kap, sploh ne vem kaj bi bilo če bi kakašne avto prišeluser posted image Ko je bil še majhen (pa še sedaj večkrat) mu kar preventivno dam na glavo čelado, ziher je ziheruser posted image

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 24.4.2014 15:20:30 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   [Brisano sporočilo]
25.4.2014 8:19:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   [Brisano sporočilo]
25.4.2014 8:22:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: naporna 5-letnica
14.5.2014 12:28:13   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

O naši naporni dečvi sem tukaj že pisala, sicer se je veliko obrnilo na bolje (zdaj ima 5 let), večino prej problematičnih stvari je prerasla ampak še vedno je naporna za znoret. Bratca je lepo sprejela in ga ima rada, tudi zaščitniška je do njega. Če je sama doma, se z njo kar da vozit, če pa je še 2-letni bratec, je pa norišnica. Ona bi z njim norela, seveda si tamali ne da 2x rečt, je takoj za akcijo in potem bezljata, pa sem že najmanj 100x rekla, da ne dovolim v spalnico, ker skačeta po postelji in lahko tamali pade, se udari z glavo v okensko polico ali v ostre ročaje komode. Pa se ji ne da utupit v glavo, vedno stori isto – gre v spalnico tamali pa za njo. V eni sekundi ji rečem da ne sme, v drugi sekundi je že ona tam. Saj sem poskusila tudi tako, da sem šla z njima ampak vedno pa tudi ne morem. Ali pa se tamali kaj zaigra, pa je takoj zraven in mu ali vleče iz rok igračo ali pa mu vsiljuje svoj način igre in tamali se seveda dere. Ma ves čas samo pregovarjanje. Pa nič ne zaleže, tudi kazni so bile, ni risanke, ni sladkarije, pa enostavno do naslednjič pozabi. Potem zvečer – sleci se in pejt se tuširat. Imamo pravilo, da do risanke mora biti zrihtana vključno z umitimi zobmi ampak ne, ona bo vsak dan poskušala izsiliti, da bi najprej gledala risanko. OK, pa sem rekla naj bo po njeno, če se bomo izognili dretju in bo po risanki res ubogala. Ampak ne, po risanki se je pa potem vedno, kadar sem to probala, zgodilo da je pa taaaaako utrujena, da ne more nič. Torej, ostajamo pri tem, da mora biti pred risanko zrihtana. Pa muti, zavlačuje, ji rečemo 10x, pa nič. Žal tudi povzdigneva glas, pa ne zaleže. Pa se je začela risanka in ker ni bila zrihtana, nisem dovolila gledat, pa je ne izuči do naslednjič. Pa ji rečem, da se bo potem sama rihtala, da ji ne bom pomagala in sem jo že pustila pa je jokala in obljubljala naslednji večer pa vse isto. Res se sprašujeva, a je sploh normalna. Čeprav za stvari, ki so njej v interesu, pa točno ve kako in kaj, da mora ubogat, slediti navodilom. Tudi sicer jo zanima veliko stvari, je vedoželjna tako da normalna seveda je samo mi vse to liči na kakšen hiperkinetičen sindrom, res ne vem , kaj naj si mislim. Pa jo skušava res čimveč zaposlit, razne naloge rada rešuje, riše in podobno, ampak najraje pa nori z bratcem po stanovanju in enostavno ne razume, da je enkrat dovolj, ko norita, se ji enostavno vse izklopi, sploh ne sliši kaj ji govoriš. Ima kdo kakšen nasvet, kako ukrepat? Kazni ne zaležejo, ker do naslednjič vse gladko pozabi. Če ji npr. ne dam risanke, ker ni zrihtana, prav užaljeno joka in se dere, zakaj ji ne dovolim risanke… Mislim halo, povedala sem ji že 1000x. Sicer pa je v vrtcu ok, sicer vzg. pravi, da ji mora kdaj pa kdaj kakšno stvar večkrat rečt da naredi vendar da je veliko takih.


Oprosti, ampak s tvojim otrokom ni nič narobe, s tabo je. Ti in mož sta tista, ki morata odločno postavit meje in se tega držat. Ma kakšen hiperdiper sindrom neki. Pri vama manjka ene 4 leta vzgoje. Ti si šef, otrok ne, pri vas je pa obratno.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: naporna 5-letnica
14.5.2014 12:45:28   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska
Kar se pa spalnice tiče – ja, večkrat sem jo že zaklenila vendar, tako kot je ena napisala, je to res dolgoročna rešitev? Mislim, da ne.


aha, ti predvidevaš da bo pri 10-tih letih še vedno z bratcem hotela po postelji skakat al kako? user posted image



Saj se sliši smešno pa vendarle ni. Ne, pri 10-tih ji to verjetno ne bo več zanimivo (ali pač) samo bo pa verjetno še kar nekaj časa to zanimiv šport.

Ja, fizično smo že prekinjali, tudi čez rit je že priletelo, ampak nima efekta, ker bo ob prvi priliki spet v spalnici. Še najbolj učinkovito je, če grem z njima in da ju imam pod kontrolo da tamali kam ne useka in tudi velikokrat gre eden od naju z njima ampak vedno pa pač ne gre.

O ja, tamali je velikokrat pobudnik in starejšo zvabi v spalnico (valjda je pogruntal, da se imata tam luštno) in tudi njemu prepovedujeva, ne samo tastarejši.


Čaki mal, enkrat pišeš, da ne dovoliš v spalnico in skakat po postelji, spet zdaj, da greš pa tja in nadzoruješ. Ja a ti ne prikaplja, da otrok ne more vedet, kdaj je lahko not in kdaj ne. V spalnico se ne hodi, po postelji se ne skače, pika, amen. Seveda moraš pa poleg kazni in doslednosti (to po prebranem sodeč definitivno nisi) uvest tudi pohvalo in seveda pravičnost. V takšnih družinah, kjer je starejši otrok naporen ponavadi štapcirajo in kritizirajo samo tega, mlajši pa hvata krivine in se šlepa na starejšega. Otrok rabi jasno določene meje in jasno določena pravila. Seveda so nekatere stvari stvar pogajanj, nekatere pa niti pod razno ne.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: naporna 5-letnica
14.5.2014 13:21:56   
kalbo
Aja, pa pri nas je najmlajši kmalu petletnik "s sindromom", sam jest ne jamram ob njegovih vragolijah čeprav sem že doktoriral, magistriral in diplomiral z njim. Nazadnje sva imela dretje pred Konzumom sredi Murterja, ker mu ni jasno, da če gremo s kolesom v mesto mora vozit po pravilih. Je kolo letelo v smetnjak, ker sem mu to pač obljubil po neštetih pridigah, kaj vse se lahko zgodi... (da ga bom prodal je precej neverjetna stvar, kontejner je pa direktni šok) No na koncu sva po pogovoru in dogovoru, da je blo to zadnje opozorilo vzela kolo iz smetnjaka in vozila vzorno, bo treba pa pred vsako vožnjo seveda ponoviti pravila, na njegovem nivoju z jasnim pogledom v oči in njegovo 100% pozornostjo in seveda zagroziti s smetnjakom.

Ker je bilo obdobje, ko si ga vlekel iz ene traparije na drugo vedno nekaj so se temu otroku zasvetle oči, ko si mu rekel...mladi mož, zdajle si bil pa ful priden... pohvala pri njemu še vedno dela čudeže. Ko smo prišli z mesta nazaj je seveda padla" Mladi mož, tko pa veliki fantje vozjo kolo, čestitam" in padla je petka. Vem, da bo treba to še vsaj 20krat ponovit, sam je moja dolžnost, da to počnem.
Je pa spet druga stvar res, naloge, ki so bolj za otrasle ga veselijo (sesa avto, tko kot avto posesa mali, ga v nobeni pralnici ne, zlaga posodo iz pomivalca, se od čisto malega sam oblači, si spakira kufre za na morje...

Lahko pišem prigode cel dan, tud kak siv las imam, samo zgovarjanje na neke sindrome je blo zame nesprejemljivo, pa čeprav sem bil oziroma sva bila z ženo že precej obupana. Doslednost, veliko energije, pravičnost, opravičilo, ko so živci popustili, ker smo samo ljudje in ne stroji in marsikaka čez rit, ker je to edino palilo v določenem obdobju, zdaj je že prevelik za to in zadnje leto se da z njim veliko dogovorit in pogovorit. Je pa res, da ko ga zgrabi trma, pali ne takoj zdaj, drugače bo to in to, ker ga briga, ampak imaš minuto časa in se potem odzove v nekaj sekundah. Pritisk mi pa dvigne takojšnje označevanje z nekimi sindromi. Aja, pa pri avtorici pogrešam moško roko, kje je mož. Imam občutek, da je nekje v podrejenem ozadju.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: naporna 5-letnica
14.5.2014 18:21:40   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pritisk mi pa dvigne takojšnje označevanje z nekimi sindromi. Aja, pa pri avtorici pogrešam moško roko, kje je mož. Imam občutek, da je nekje v podrejenem ozadju.


Iz zdravih otrok delamo bolne.
Se strinjam tudi z zadnjim opažanjem.

Sicer pa idealnih otrok ni, tako kot ni idealnih staršev.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: naporna 5-letnica
15.5.2014 8:24:28   
kalbo
Ja, nažalost je tako. Tvoj zadnji stavek je pa zelo resničen, ker seveda nismo roboti, ampak ljudje.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: naporna 5-letnica
26.5.2014 16:23:22   
pipapopa
Kalbo popoln podpis pod vse napisanouser posted image
sem že sama hotela komentirat, da je čisto normalna petletnica, pa se raje ugriznem v jezik, ko vidim kam pes taco moli- beri: najlažje je otroka označiti, da "ni normalen"

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: naporna 5-letnica
27.5.2014 9:12:05   
Balerina
Končno je nekdo napisal da je normalna 5 letnica, živahna, ampak zato ni nič narobe z njo.
Ker ko sem jaz to napisala in potem šele brala komentarje drugih sem si mislila sedaj bodo pa še za moje rekli da so za psihologu in da imajo cel kup enih sindromov.

Res se mi zdi da je obdobje ko bi imeli permasivno vzgojo potem pa če otroci ne sedijo kot pribiti, če se nam tako tisti trenutek zdi da bi mogli, so pa hiperaktivni, pa ne vem kaj še.

So pač razigrani otroci ki poskušajo meje in če jih ni pač jih ni. In ne morejo bi kar na enkrat ko bi jih pa mi imeli. Jih moramo začeti graditi od 1. dneva naprej.

Ja Kalbo pri nas je tudi že kaj šlo na Rdeči križ ali pa v smeti ker se ni ravnalo tako kot je predvideno. ali se je uničevalo ali še huje ogrožalo sebe in še koga zraven ali pa samo ne posprevijo. Se sedaj lahko sami odločijo kdo bo sobo pospravil ali midva z možem ali sami, in za čuda vedno izberejo sami user posted image .

(odgovor članu pipapopa)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: naporna 5-letnica
21.7.2014 15:11:38   
LuLu30
Ko sem bila jaz majhna, so bile risanke vedno dopoldan ponovitve. In veeedno je bil problem it taprav čas v šolo. No, mama mi je rekla prvič, da je čas, treba it. Rekla mi je drugič, tretjič me je poklicala GLASNO po imenu in priimku, četrtič je prišla do mene, dobila 2x čez rit in sem šla v šolo z rdečo ritjo user posted image . Seveda, ko zdaj gledam...moja hči je začela s "podobimi znaki", razlika je le v temu, da ji ne dam čez rit (takrat ko ji - mogoče 1x na 3 mesece- mora biti res hudo), ampak se zaderem TAKOJ!!! Ali pa glasno zaderem njeno ime...se pa res ustraši, ker sem po naravi tiha in mirna. Tudi pogovarjam se zelo tiho, zato to zaleže, ker ko mi stopi na živec in se zaderem, si verjetno misli, da je pa res hudo in da mislim resno user posted image Zankrat zaleže user posted image user posted image

Ja tudi jaz sem že slišala za novo metodo (sedenje pri miru na stolu). Mogoče kdaj preiskusim pa poročam. Sem se spomnila, da sem že nekje videla tak način na tv enkrat...se mi zdi da je bil naslov Nanny - varuška angleška oddaja oz. kaj žeuser posted image , ki pride izurjena varuška na dom "pomagat" privgojit otroke za nekaj dni k njim domov. Bi mogla po netu mal pobrskat. Glavno spomnim se da je uporabila metodo nagrajevanja in sedenja. Ful mi je bla ušeč oddaja. Bi jo še enkrat pogledala.user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: naporna 5-letnica
24.7.2014 11:22:13   
majkeljanuar
Ja tudi jaz sem že slišala za novo metodo (sedenje pri miru na stolu). Mogoče kdaj preiskusim pa poročam. Sem se spomnila, da sem že nekje videla tak način na tv enkrat...se mi zdi da je bil naslov Nanny - varuška angleška oddaja oz. kaj žeuser posted image , ki pride izurjena varuška na dom "pomagat" privgojit otroke za nekaj dni k njim domov. Bi mogla po netu mal pobrskat. Glavno spomnim se da je uporabila metodo nagrajevanja in sedenja. Ful mi je bla ušeč oddaja. Bi jo še enkrat pogledala.user posted image


Ja, tale oddaja je super! Jaz sem po TV-ju parkrat gledal "Nanny 911". Resnično dobiš hude ideje za vzgojo in discipliniranje svojih otrok user posted image

(odgovor članu LuLu30)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: naporna 5-letnica
8.5.2015 16:48:56   
MarjanJ
Zdravo,

če koga zanima je tukaj: SPLETNA RAZPRODAJA z največjimi popusti v Sloveniji.
Zaloge so omejene.

lp

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 115
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?