|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
26.7.2017 7:53:08   
Pia*
Rumena moja se zdalec od tega,da bi spala celo noc. Danes je bil alarm na 1uro. Sploh ne vem kje se me glava drzi.
Do 3meseca je super spla. Potem se je pa zacelo. So bile noci, ko sem jo skoraj celo noc bozala in praskala,da je vsaj ona kaj spala. Jaz upam, da bo 1x boljse. Ce ne prej, ko bo najstnica.user posted image

Pikica jutri greva domov. Sva bili sedaj 17dni na gorenjskem in je prav pasalo. Celo 3 knjige sem prebrala v tem casu, ker sem imela pomoc pri varovanju pie.

Jaz pa pocasi ze gledam kako naj bi izgleda zabava za 1.rojstni dan. Groza kako je slo hitrouser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
   RE: Oktobrčki 2016
26.7.2017 12:23:03   
dansas
malinca, sem identičen tricikel gledala en dan preden si ga ti tukaj "pokazala" user posted image ... he, he, ne moreš verjet. Pri vsej tej ponudbi, se v istega zapičiva. Jaz sem ga gledala in si zraven mislila: pa zakaj morajo imeti za punčke vse tako lepo, zafante pa tiste sive, rjave in modre barve. Saj modra je čist ok, samo vse modro met je pa tudi malo preveč monokromatsko za moj okus user posted image . Pri nas bo verjetno tricikel dobil za 1.rojstni dan. Ga niti ne more podedovati, ker so punce imele enega prastarega od nečakov in je sedaj pa res odslužil - je dal 6 otrok čez. Samo sem malo bolj preučila tricikle, pa vidim da so eni od iste firme, meni takole na pogled iz računalnika, skoraj identični, le da so 30 € cenejši in malo manj lepi... moram še malo po bolhi pogledat. Čeprav, če bo za darilo, ne morem ravno rabljenega kupit user posted image
In seveda bravo za prespano noč user posted image . Je to zdaj stalnica ali je bil le svetel preblisk? Upam, da prvo...

nastja, pikica - ne smrdi več, samo ko je včeraj zjutraj spet povlekel vonj in sem slišala sirene, sem si mislila:Pa kaj je spet!? Samo je zgleda bilo nekaj drugega, ker sem brala, da so do takrat že pogasili. Mi je pa malo sporno sedaj jesti stvari iz vrta in zalivati z deževnico (zdaj, ko je končno deževalo in sod napolnilo)user posted image Moj pravi, da naj ne paničarim, da kaj vse delajo s stvarmi iz trgovine, pa ne vemo.

rumena- joj, kake grozne noči imaš ti. Ampak neverjetno, kaj človek vse prenese. Kako pa spi čez dan, tudi tako nemirno?

Sem šla včeraj v službo in se zmenila za 6 urni delavnik in da bom imela prvi teden kar dopust. Takrat se bova ravno uvajala v vrtec in ga ne morem že kar v štartu pustit pa iti. Najbolj me skrbi spanje, upam, da se ne bo cel mesec tam drl, preden bo mirno zaspal user posted image . Sploh si ne predstavljam, kako bo sploh tam zaspal user posted image To je moj 4ti otrok, pa me do sedaj pri nobenem ni spanje tako skrbelo. Vse so imele dudo in so se z njo uspavale.


(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
   RE: Oktobrčki 2016
27.7.2017 1:48:11   
bucka*
Ah ja, kje naj zacnem... user posted image fantek se je pozdravil, prejsnji dan je imela vrocino, pa potem nic vec in niti ni bla tko visoka (ene 38), vceraj pa cel dan sitna in cel dan sem jo preoblacila, ker je slina kar lila iz nje. Ne, zobka se ni, ne spodaj, ne zgoraj, niti zadaj :-)
No, sem se pa vceraj se jst zacela nekej slabo pocutit in zdej, ko ze drugo noc ne spim, lahko uradno recem, da sem zbolela tudi jaz user posted image

Dansas, a se spomnis cernobila? Pa kako velika zelenjava je bla tisto leto? Pa kaksne velike gobe so rasle? No, spomnis iz pripovedi, da ne bos huda name user posted image
Nasa mami se dostikrat pohvali, kako so vse pojedli, jaz sem namrec cernobilsko dete in moja mami je bla tisto poletje noseca z mano :-) vcasih, ce me je kregala in sem bla zleht, sem ji zabrusila da se mi to pozna user posted image
No, ce cisto s kmecko logiko razmislis, je skoda ze narejena. Tista dezevnica je pa gotovo tudi onesnazena ja, samo do katere mere? Mislim da so zavajali z izjavami, da ni nevarnosti in da je vse "v mejah". Vsaj glede na smrad, ki ga vsi opisujete. Saj vsi vemo, kaksen vonj ima plastika in mnogi pravijo da to ni blo to...

Druga stvar... kopiranje besedila user posted image seveda znam skopirati besedilo, saj kopiram linke in se kaj... samo ni mi blo na misel, da bi skopirala tu user posted image
Mislim da je cas, da grem po peroksid :-) (brez zamere pia) user posted image

Tretje... ne sekiraj se zaradi uspavanja, v vrtcu vsi spijo :-) saj to ves :-) in vsi pijejo iz kozarckov in vsi pridno hodijo na sprehod in se igrajo :-) mislim da bo ok. Ko je sel nas fantek prvic v vrtec, je vzgojiteljica prosila za seznam... kaj ga potolazi, kaj mu je vsec, cesa se boji, kako ga pomirit, uspavat... cisto na kratko, ene smernice. Se mi zdi pametno, mogoce napisi kaj podobnega, gotovo bodo z veseljem vzeli (predvidevam).

Uf... predolgo se nisem javila :-)

Rumena, super za pospravljanje in obujanje spominov... midva dostikrat nacneva to temo, kako je blo fino, ko sva lahko kjerkoli in kadarkoli ... user posted image
Pa kako si sel lahko spat popoldne, ali pa na izlet, brez skrbi kako se bodo obnasali otroci... ah ja :-)

Pikica, super da sta se fanta lepo imela, jaz nisem dvomila :-) nisem se probala kave v mcdonaldsu, lahko greva skupaj. Ko ugotovim kaj je narobe z mano in se pozdravim :-)

Malinca, juhu, prespana noc! Mi smo meli to vcasih skos na sporedu, zdaj se pa spet zbuja.... glede na vase opise, kolikokrat jeste, jo najbrz "premalo futram" [sm=smiley36.gif*]
Midve se dojiva, potem jeva kasico, potem se spet dojiva, potem je kosilo, vecerja in spet dojenje user posted image poje pa veliko, 200ml+, razen vecerje poje manj. Sem pa vceraj probala dat prej kosilo, pa ji ni slo, je samo razpolovila, se pravi polovico pojedla prej, polovico pa ob obicajni uri. Se pravi, da nisem tako kisnila :-)

Zdej jo je povsod polno, odpira predale, sortira vsebino, fantkove igracke (rumena, brez slabe vesti, ne sme bit vse sterilno), vedno se najde kaj prepovedanega :-)
Najhuje so pa protesti... ce zlicka s hrano ne potuje dovolj hitro v usta, ce kdo kaj je (zaenkrat jo skorjica utisa), ce smo v drugem prostoru, ce jo odlozim v posteljico, ce ji kaj prepovem... ajoj! Hujsa je kot tavelik razbojnik :-)

Ah, tok zaenkrat... morm spat, mislim da je zagrabil tablet :-)
Aja, tricikel... fantek ga ni imel, mogoce pa ona dobi kaksnega rabljenega. Tale od malince je tudi meni vsec, nekaj podobnega imajo sosedje, pa precej prepotujejo z njim.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
   RE: Oktobrčki 2016
27.7.2017 17:19:09   
pikica 4
Bucka sem mislila da je ribica pisala je ona ponavadi bolj pozna. Hm ja sedaj imas gotovo neko virozo.kaj pa na splosno si bolje? Ja bova odvozickale na kavo? Jaz sem cisto prosta se do sredine oktobra. Se ze dolgo meniva se pio sva zamudile.Pa se kasneje ne vem koliko bom lahko delala.Sta se otroka pozdravila? Pa imas res smolo s temi virozami.tega me je strah ko bo sla neza v vrtec, bom stalna stranka pri pediatru.

user posted image neza je spuzala par dni nazaj, sedaj pa ze raziskuje stanovanje. Se velece t priblizno tako kot od ribice in bucke. Moj ze dela ograjce ker so lesene nesramno drage. Me pa zanima bucka in ribica a sta vajini zaceli po vseh 4 puzat? Ker moja fanta sta takoj po kolenih neza se pa vlece. Pa odkar puza se mi zdi da vec poje.

Hm dansas zanimivo ze druga tovarna v slo v kratkem casu. Ja gotovo ni cisto vredu z vrta ampak v trgovini je lahko pa se slabse kot bucka sem mnenja.

Tole hladno vreme sem izkoristila za vozickanje sem se nahodila v parih dneh kot ze dolgo ne. Pa berem da bo zopet vrocinski valuser posted image .

Pia eh skoda sem mislila da sele 18 prides. Naslednjic pa se moramo dobiti. Si se pa gotovo odpocila.

Tricikel jaz sem ga imela. Res smo se veliko prevozili. Samo sem ga uporabljala kar se spomnim okoli enega leta dalje. Vse sorte smo s sprehodov v sprednji kosarici domov pripeljali rozice kamenjr storze... Vcasih so bili bolj preprosti, sedaj so pa ze dobro opremljeni.

Upavanje je pa pri nas katastrofalno.vcasih sem jo odlozila pa je zaspala. Sedaj se pa joka pa piha skos usta.hm ne vem kje sem falila.

Je pa pri nas kljub temu da je kislo vreme soparno.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
   RE: Oktobrčki 2016
27.7.2017 17:27:27   
Ribica **
Moja se je najprej premikala po trebuhu kot vojak, potem pa po kolenih, z rokami na tleh. Tako se še sedaj plazi, včasih se pa dvigne na vse štiri, z rito v luft in skuša tako hodit, pa ji nekako ne gre. :)
Zdaj spi že dve uri in pol, jaz malo berem knjigo, malo sem šivala. Nisem nekaj olimpijsko ta teden, ne vem, a je krivo vreme ali kaj. Danes je tudi v LJ soparno, na soncu je takoj vroče.

Dopoldne sva imeli avto, sem mogla v Mengeš po polnilo za blazine, pa sem šla najprej do Kamnika v trgovino, ko je že ravno spala. Nazaj grede se mi je drla od Trzina do ZOO-ja, hudič je, ker je ne morem imet spredaj. Tudi v živalskem vrtu in bila ravno prešerne volje, sva šli samo en krog na hitro, je bilo vroče in polno ljudi.

Jo je pa tako fino gledat par minut na dan, ko sedi ob omari s knjigami in lista sama kartonke. Ostali čas pleza k psu, se dviga ob TVju ali mojih nogah. Če je pa razpoložena pa ful klepeta. :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
   RE: Oktobrčki 2016
28.7.2017 16:52:23   
Pupa88
Živijo punce, evo naju po dolgem času.

Smo se na morju, tako da bom na hitro poročala. Sem zdej vse prebrala za nazaj, ampak itak ste že vse predebatirale.

Samo na hitro kar se spomnem: tricikel-pri nas ga bo verjetno dobila za rojstni dan.sem pa tudi sama podobne gledala.
O uspavanju in spanju raje nebi, se tolažim da bo v vrtcu že nekako ko bo druge videla. Drugače najlažje jo uspavam z joško itak... skrivno orožje

Sva pa pred morjem bili na pregledu pri alergolgu. Ugotovili so ji kar močno alergijo na beljakovine ki so v mleku in vseh mlečnih izdelkih. Tako da je to sedaj strogo prepovedano, v sledovih pa moram poizkusiti pa bomo videli... aaa, se kar otepam tega preizkušanja. Ji bom verjetno kar na klopci pred ZD kruh ponudilauser posted image . Me je pripadlo samo to, da baje takim s tako hudimi reakcijami ta alergija v večini primerov izzveni v roku 2 let. Bomo videli, upam! Dobili sva sirup, pa kreditni če pride v stik..če pa poje kaj, pa sirup in v avto na urgenco user posted image . No vsaj meni ni treba biti na dieti, kjer sem do sedaj vse jedla pa ni bilo težav.

Drugače pa, mleko ali nekaj mlečnega je v sledovih skoraj povsod, se v hrenovkah in cevapih ..Tako da Pia, zdej te razumem ko si govorila da berem deklaracije ko zmesana.

Aja še to, smo morali zgleda na dopust da smo zobek dobili..je bila eh n dan služba pa z vročino, danes je pa zunaj...

Lepo se imejte, bucka pozdravite se

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
   RE: Oktobrčki 2016
28.7.2017 16:57:03   
Pupa88
Aaa koliko napak...se opravičujem, telefon dela svoje popravke.

Ugl. Sva dobili sirup in kremo za alergijo...

Pa pri zobku, sem hotela napisati da je bila sitna (ne pa kredit?) in imela vrocino...

No, upam de je sedaj kej bolj razumljivo...al pa tudi ne user posted image .

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
   RE: Oktobrčki 2016
28.7.2017 21:49:25   
nastja1
pia ojoj upam da se vam čim prej zrihtajo te noči. user posted image uh ne reči.. jaz sem tudi že gledala na kako temo mu bom zrihtala zabavo. al bojo smrkci al minoni al cars.. user posted image

dansas joj jz upam da nisi kje preveč blizu te ferme. ja sej to pa tud res... po enem mescu končno napolni sod, sedaj vas pa nekaj strašijo.. user posted image ja to kaj pa mi jemo iz trgovine je pa tudi kak razred zase.. če maš pozimi sočno lepe paradižnike in papriko tako ko da si jo narisu... pitaj boga user posted image uh mene tudi najbolj skrbi kako bo s spanjem v vrtcu.. tam ga nebojo nosili gor pa dol da bo zaspal.. user posted image a to bo pa tako hitro tuki.. ga morm že doma prej navajat da bi sam zaspal, samo dvomim.. user posted image

bučka.. uh si že kaj boljše? ni hujega ko biti v taki vročini bolan. user posted image haha sm se nasmejala... cernobilsko dete user posted image

pikica super da je spuzala user posted image v dveh tednih bo že ko raketa user posted image

pupa88 o škoda za alergijo user posted image upam da bo res izvenelo čimprej. aa v čevapih pa hrenovki mlečno? sploh nebi ražmišljala o tem.. user posted image super pa za zobek user posted image a ne sekiri se zaradi napak.. vse razumljivo user posted image

mi smo pa sedaj imeli 3 noči tako super, se niti enkrat ni zbudil od 9h zvečer-6h vjutro.. user posted image sem že rekla da mogoče je pa to to.. ahaaa, sem danes pa celo porcijo še za nazaj dobila.. kar ni hotel zaspat.. samo se je obračal, pa neki sitnaril.. ob 3h se je razbudu pa bi se frajer kar igral.. joj jaz pa ko se zbudim mi je pa vedno takoo slabo, tako da sem bila ob pol 4h že na wc-ju.. pa mali je kriču ko me je isku (moj je v nočni).. ma zmešnjava user posted image user posted image upam da bo danes spet bolje ker sm crknjenaa user posted image

mirno noč punce.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
   RE: Oktobrčki 2016
29.7.2017 11:41:45   
pikica 4
Ribica tole more lustno zgledat kako E puza, kot polzek. Neza se z rokam naprej vlece pa s prstki pomaga. Jih je fajn malo pogledat ko se sami zamotijo. Prejsnji dan sem srednjega gledala ko jo je imel v narocju in ji kartonko bral, ni zdrzala dolgo kaki dve strani potem pa jemorala knjiga v usta.

Uf pupa huda alergija, upam da izzveni v 2 letih, da se ne obdrzi. Eh napake, jaz jih se na racunalbiku delam, saj se vse nekako pokombinira klub napakam. Uzivajte na morju. Je rada v vodi? Bravo za zobekuser posted image

Nastja mislim da ne bo kot raketa, ima bolj zakomplicirano tehniko premikanja.user posted image . Kako si malo povej, kdaj imas se en pregled prihodnji teden? Slabosti?

Jaz sem ji zacela dajati zajtrk.imam sedaj cudno zjutraj se dojiva ko vstane, ona ponoci ne je. Potem sem pa dala kar tako kot ribica ob pol devetih zajtrk brez dojenja, ubistvu sem ji samo dodala se en obrok, kasco, vse pojedla. Moram mlecne uvajat zacet. Sem ji ze ene parkrat dala skorjico mruha pa mi vse v usta pozoka, kako jim ve date kruh, na manjse koscke nalomite.

Danes ponici sem vsa okna na stezaj odpirala, vroce.

Dansas v vrtcu vsi spijo in vsi pridejo cisti domov. Ne vem kako jim uspe.

Zelim vam prijeten vikend.user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
   RE: Oktobrčki 2016
29.7.2017 11:43:54   
pikica 4
Uf kolk napakuser posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
   RE: Oktobrčki 2016
29.7.2017 12:01:34   
nastja1
pikica jaz mu tudi dam zjutraj flaško ob 7h, ob 9h pa malčko. tudi naš se ponoči več ne zbuja za jest. končnouser posted image pregled imam v torek ob pol 8h zvečer. uh sem že tako živčna user posted image joj slabosti.. čez cel dan.. in mi sploh nič ne paše jest.. tudi če pojem, pojem glih toliko kot T user posted image tako je bilo tudi v 1 nosečnosti... so prve 3 mesce kile padale navzdol... user posted image upam da čim prej mine ta slabost, je že kar nadležno user posted image

danes smo pa končno spet lepo spali celo noč.. gremo pa naslednji ponedljek na morje.. že komaj čakam.. user posted image
lep dan punce.,

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 11:08:40   
nastja1
živijo punce. vidim da je zatišje, se skrivate v senčki ? user posted image groza vsakič ko berem piše da bo pri nas v beli krajini najbolj vroče user posted image

jaz bi vas vprašala kaj ste ve že kaj svoje male naročile k zobozdravniku? meni je P rekla da morm do enega leta naročit.
dansas rekla mi je da ga morem v novo mesto peljat. kaj veš kam to pokličem h keremu zobozdravniku?

jz pa odštevam minute do pregleda jutri. :) če bo vse ok.. bom pa morala počasi do šefice da ji povem. čeprav smo zdej novo dobili in sem slišala da ni nič kaj prijazna user posted image

lep dan.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 18:30:34   
dansas
Naš fante se je par dni nazaj začel vstajat. Pa ravno en dan pred tem sem se zmenila,da grem po napotnico za v razvojno,da bi mi pokazali kake vaje,da bi se začel vstajati user posted image . No,pa mi ni trebauser posted image

pikica,imaš pa lepo vzgojene fante,da so čisti prihajali domov. Naše so redko lahko 2x isto oblačilo zapored oblekle... Spanje je pri puncah hitro lepo steklo,samo so imele dudiko za pomiritev,tale ma pa samo joško. Bomo videli,sem si vzela en teden dopusta za uvajanje.

Nastja, jutri imaš pregled pri 8ih tednih? Lepo od T, da lepše spi. Rabiš počitek user posted image .
Za zobarja pa ne vem,mi smo od začetka (ko jim zrastejo zobje) že pri šolskem, z dojenčki,z izjemo starejše, nismo hodili k zobarju.

Koliko spancev imajo kaj vaši pikci čez dan? Naš gre še vedno 2x čez dan spat, posledično gre na nočno spanje dokaj pozno-šele okrog pol desetih. Le 2x je do zdaj šel samo enkrat spat čez dan in je prav pasalo,ker je potem že ob osmih zaspal user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 20:06:28   
Pia*
Mi2 sva pa zobozdravnika imeli pri 6m. Dal nama je scetko in povedal kako cistiti zobke.
Imava ga zopet pri 1letu.

Jaz sem pa danes dobila odlocbo od csd. ZAVRNJENO podaljsanje porodniske.
Pediatrinja je sokirana, fizioterapevtka hoce videti odlocbo.
Pravijo naj se pritozim. Jaz pa ne vem, ce je smiselno. Mislim, da nas bodo zavrnili tudi v 2.
Prav razocarana sem.
Bom pa doma ostala v vsakem primeru za 3mesece.Pia se vedno ne puza. Dviguje ob opori se ampak samo v lezecem ali sedecem polozaju.
Jaz bi rada, da zakljuciva z razvojno. Da bi pa shodila so pa gotovo pobozne zelje. Ampak vseeno v vrtec jo ne dam. Bomo iskali varusko jaz pa se bom dogovorila za 4urni delovni cas.

Sem govorila z ravnateljico in sem ji povedala za alergije. Me je potolazila ( ce se lahko sploh tako izrazim), da Pia ne bi bila edina. Da pa je fino,ce otrok samostojno se usede in kobaca naokoli.

Ah ja...nasa preljuba drzava!

Nastja drzim pesti, da bo jutri vse super.

No pa da ne bom samo slabe novice pisala... Pia ima uvedene 4obroke goste hrane. Za 1x je se vse pasirano ampak pocasi nama bo uspelo. ( ce pomislim 1mesec nazaj, sem mislila, da tega dneva ne bom docakala).

Mirno noc punce.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 21:56:03   
Ribica **
Uf, Pia, škoda. Seveda se pritoži, zgubit nimaš kaj, razen evra pa nekaj za priporočeno pošiljanje pritožbe. user posted image Nam so pa na MOL-u odobrili enomesečno rezervacijo, tako da gre v vrtec z 9.10., ko bo stara eno leto. Mene pa vsak dan bolj stiska tale služba, nekako ne morem odmislit, prehitro mi gre. user posted image

Bi se kaj javila, pa je dan precej enak dnevu, zdajle sem utrujena in slabe volje, ker sem jo uspavala eno minuto manj kot eno uro. user posted image Poln kufer imam tega maratonskega uspavanja, ker je zaspana, pa ne zaspi, ampak pleza po meni, po postelji, se igra, se stokrat naštima. Na koncu sem jo dala v posteljico, itak, da je jokala, sem jo šla poležt, pa nima smisla, ker je v sekundi pokonci. Odkar zna vstat ob opori in se plazit čez opore je tole naporno. Nošenja itak ne pusti, med dojenjem ne zaspi (pa še tu akrobacije zganja) ...

Čez dan spi večinoma dvakrat - zdaj ali zaspi ob 10h (redko) ali pa šele ob 12h, spi pa od pol do dve uri. Zadnjič je spala od 12-14h in šla spat šele ob 20h, če pa spi popoldne dve uri (tam najkasneje do 17h, 17:30 jo pustim), pa tako ne gre spat pred 21-21.30, včasih tudi ob 22h, kar je meni skrajno prepozno, ker nimam nič od večera. Čez vikend sem bila spet precej utrujena, jaz takole pozno šele "zaživim", ker vem, da imam mir. Pa ponoči se še kar doji, počasi me vso to malo izčrpava. Po dolgem času sem se tehtala in imam še en kg manj, ne vem kdaj sem jih nazadnje imela tako malo, ni čudno, da mi je vse preveliko po trgovinah (in doma). Saj vem, da bo takoj drugače v službi, ko bom osem ur+ sedela in imela več časa za jest (tudi za čokolado in piškote user posted image ), ampak to vse za seboj povleče.

Večerje še vedno slabo jé, kot ptiček, ostale obroke tudi, razen kosila zmore malo več. Danes je veliko pojedla. Za zajtrk mogoče pet žličk (njenih ) skute, zunaj en piškot (moram še voziček očistit), doma pol nektarine z breskovim sokom in žličko ovsenih kosmičev, za kosilo cvetačo, brokoli, riž in piščanca v smetanovi omaki (enako kot mi, samo da mi nismo imeli zelenjave), pa potem je za večerjo pojedla par žličk sadnega jogurta. SE ji je pa nektarina za malico dvakrat zataknila, je postala čisto rdeča in kašljala, enkrat sem jo že skoraj na glavo obrnila, tako da sem ji jo potem spasirala. Prodajajo povsod same trde in tega s tremi zobki še ne more pojest.

Tako da ja .. nič posebno novega, vroče imamo. user posted image

Nastja, srečno jutri na pregledu!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 22:16:47   
Pupa88
Pia: valda da se pritozi!!! Pa se osebno pojdi tezit 😏.. kaj jim pa ni jasno...
Mah ta drzava, naj gre vseh 60 poslancev 1x na dan manj sra*, itak drugega jot da ga serj*** ne delajo. Pa bodo porabili manj rolic papirja in bo draaca imela za tvojo porodnisko. Ma kaksne, kje se spara no...kr nekiuser posted image

Ribica: a to moras prov oddat prosno al kaj na mol? Da gre v vrtec kasneje in ti mesto rezervirajo?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
   RE: Oktobrčki 2016
31.7.2017 23:05:55   
Ribica **
Ja, če dobiš vrtec in podpišeš pogodbo z 11m od otroka, pa hočeš dat kasneje, uveljavljaš zdravstveno rezervacijo. Menda brez težav potrdijo, samo od zdravnika rabiš potrdilo, vloga je na netu. Plačaš potem samo 30% cene, lahko pa v koledarskem letu koristiš max dva meseca rezervacije - ali počitniško (1.6.-30.9.) ali zdravstveno, minimum je en mesec. Sicer plačaš polno ceno minus prehrana.

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
   RE: Oktobrčki 2016
1.8.2017 9:11:56   
dansas
Pia, kr ne morem verjet,da ti niso podaljšali porodniške! Seveda se moraš pritožit! Mogoče pa ti vseeno odobrijo.
Si potem sprejela tisti 4 urni šiht?

Nastja,kako je šlo danes?

Malinca,je mega fešta uspela? In pa vse najboljšeuser posted image

Ribica,joj, hvala enako. Pri nas je tudi bolj naporno odkar sedi in se plazi in se dviguje. Sekundo ni na miru. Le če se med spanjem doji je kolikor toliko pri miru,sicer pa še na joški ne more mirovati user posted image . Če ga med dojenjem držim v naročju,z nogami brca in se hoče prevračat,če pa leživa, se obrača,z rito miga gor in dol,pleza po meni,ampak vse to med zizanjem user posted image . Pa kako je hiter! Včasih imam občutek,da ima sposobnosti teleportacije,ker pogledam samo malo stran,pa je že na drugem koncu stanovanja user posted image
Mene tudi preganja misel na službo.
Kako pa boš z varstvom zadnji mesec? Boš imela dopust?



< Sporočilo je popravil dansas -- 1.8.2017 9:13:39 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
   RE: Oktobrčki 2016
1.8.2017 9:34:39   
darhaha84
Pia, kot bi brala sebe pred dvema leti. Jaz sem bila sigurna, da bom imela podaljšano porodniško vendar sem imela tudi zavrnjeno. Kot sem že v prvem mailu pisala se naša tudi ni plazila (sedela je v vrtcu sicer že). Se je pa tam potem splazila, ker je druge opazovala in da se je lahko primikala. Tudi jest je po nekaj mesecih začela. Meni se je takrat sesul svet, ko sem jo tako dala v vrtec. Drugi otroci so bili mobilni (se plazili, hodili) naša pa nič. Dobra stran tega je bila, da se je ful povezala z pomočnico in sta res prijateljici. Tudi, če je dalj časa doma sprašuje po njej… jaz ne morem biti pametna, ker najbolj poznaš ti svojega otroka, vendar pa sigurno nisi edina. Pritoži se, ker te res nič ne stane, pa boš vdela. Jaz se nisem, … Za fizioterapijo ti pa svetujem, da hodiš in ti naj pokaže vaje. Malo telovadi z njo preko igre. Ker so vaje res dobre in ji lahko pomagajo pri nadalnjem razvoju, drži, lepši hoji… Shodila pa zaradi tega verjetno res ne bo hitreje.
Ribica, naj te potolažim, da tole uspavanje pa bo še trajalo, … pri nas pri skoraj treh letih še vedno traja… Zvečer, ko se umije prebere/-m pravljico, se božava, pogovarjava (traja cca.1/2 ure) potem pa ona začne hecat - vstajat, še očiju oz. mamici lahko noč, pa bratcu lahko noč, pa lulat, pit, pa sama bom pila in čez 2 sek. ne ti boš mi dala… ni da ni, dokler ne p*** pa jo pustim v postelji, da se zjoka (5min) in grem do nje, si obriše solzice, reče lahko noč in zaspi. In to dan na dan, tako, da čisto izmučena pridem od nje in tega pregovarjanja. Eni mi sicer pravijo, da jo naj dam v posteljo, da se zjoka in bo že zaspala, vendar nimam srca, ker bi jo rada navadila, da zvečer kaj prebereva, se pocrkljava, kaj rečeva in potem poljubčkava in lahko noč. Tako imava s sinom in mi je super, ker zvečer, ko se umiri marsikaj izvem in imava čas zase. Tamala je pa trmasta… Saj jo bomo ukrotili 
Uživajte punce

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
   RE: Oktobrčki 2016
1.8.2017 11:02:54   
Malinca07
Hvala Dansas! :) krst in praznovanje je super uspelo, nad pricakovanji :) smo se meli zelo fajn, mala je bil pa tud zelo pridna! :)

Zdej pa ze stojimo v vrsti za na trajekt. Sem se bala voznje. Ob 4h smo startali in mi je uspelo jo speco dat v avto tak da je 3/4 poti prespala :) zdej pa 14 dni odklopa od vsega. Vec kot pasalo bo!

Pia, tud js bi se pritozla na tvojem mestu. Drzava nam ze tak prevec uzame, je treba zahtevat kar nam pripada. Drugace se pa ne sekiraj prevec..vsi so shodli, eni prej, drugi kasnej. Moja je bila vceraj stara 9.mesecev pa ze hodi ob opori..pa ji pravim naj se ji ne mudi. Pol bo sele laufanja za mamico :)

Nase noci so ok, flase nima vec ponoci, se pa se parkrat zbudi za dudo. Bomo vidli kak bo na morju...

Za spanje in vrtec pa tud mene malo skrbi kak bo...E rabi nekoga zraven da zaspi, tam pa se ji ne bodo mogli tok posvecat. Ampak, se vsi so preziveli vrtec :)

Nastja, kak je bil pregled, vse ok?

Lepo in zdravi bodte..se javim kaj z morskimi pozdravi :)

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
   RE: Oktobrčki 2016
1.8.2017 14:29:41   
bucka*
Zivjo!

Mi smo zdravi, ni blo hujsega, v dveh dneh sva se midve s puncko prebolele, karkoli je ze bilo :-)

Sem bla pa ful jezna na mojga... je bil malo frej in je spal cele dni in bedel cele noci (pac po svojem urnikj), ampak sem bla jst spet sama za vse (rihtanje za spanje, uspavanje, kosilo, posoda, cunje, smeti...) in sem bla najbolj jezna zato, ker je vedel da se slabo pocutim, pa mi vseeno ni nic pomagal, niti bil z otroci... sej vem da je utrujen, samo moti me, ker misli, da jaz pa nisem?!

No, ko sem se boljs pocutla, sem mu jih napela in potem je (najbrz ne za dolgo) uvidel stvari v drugi luci. Sem hotla da gremo skup na bazen, pa res ni bil pri volji, pa sem si izborila vsaj, da je pazil tamalo in sva sla midva s sinkom, sama :-) tkoooo nama je pasalo, bomo mogli veckrat kej tacga izvest, da bova z malim sama, ker potrebujeva to. Da se mu lahko 100% posvetim, ne da bi se po tamali ozirala.
Naslednji dan smo sli zvecer, fantek s skirojem, punci z vozickom, midva pa lavfala, da smo se malo zdivjali in je blo tud fajn. Mislim da je clo ati ugotovil, da ni tako slabo casa prezivljat s svojo druzino user posted image
Ok, sej je prov, da si odpocije, samo cele dneve na postelji mi gre pa tud na zivce ze...

Puncka ima pregled cez dober teden, koncno bom imela podatke za v tabelo :-) spi pridno, je tudi, brez pripomb. Je pa tudi nasa malo bolj tecna zdaj, ko je vroce. Zobkov se ni. Mami preverja vsak dan :-)
Pri nas ve, kdaj se gre spat... pogasnemo luci, ugasnemo risanko, vcasih, ce ni pri volji, ji prizgem zvezdico, ki na strop projecira neke zivalce in seveda poje uspavanke. Ta zvezdica jo pomirja. Vcasih sicer vstaja, ampak je ne dajem nazaj lezat. Jo kar pustim. Ce se prevec joce, jo potolazim in dam nazaj. Ponavadi lepo zaspi. Bolj me sinko utrudi, on ma pa podobne fore, kot opisuje darhaha :-)

Nastja, porocaj kako je blo na pregledu :-) upam da zdrzis to vrocino, drzi se v senci in dovolj pij. Lahko pa prides k nam user posted image tu je kar zmerno, veter pihlja in v sencki je se vedno fajn. V avtu, ali pa v mestu je pa norisnica. Hodim v trgovino zjutraj, ko malega peljem v vrtec.

Malinca, juhu, super! Vse najboljse in lepo se imejte na morju, sem vam kar fovs :-) jst bi tud nujno potrebovala odmor :-)

Ribica, upam da so preglavice z uspavanjem samo muha enodnevnica in bo kmalu minilo! Jst bi okrivila vrocino, sej so kar ubogi teli nasi dojencki :-)

Pia, vlozi pritozbo! Nimas kaj zgubit in res mislim, da ti pripada!

Ah, morm it, nasa tecnobica je tudi sitna :-)

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
   RE: Oktobrčki 2016
1.8.2017 17:29:40   
pikica 4
Pri nas vroceuser posted image

Pia jaz bi se pritozila so meni tudi bolnisko med nosecnostjo zavrnili pa sem dala dodatni izvid pa se enkrat sva z dojtarco dol pisali pa so podalsali do konca. Probaj. Meni pediater se ni omenil zobarja.

Bucka vem ja pase biti malo brez male. Super za bazen, jaz sem zadnje dni samo se taxi jih vozim z bazena pa na bazen. No pa se bankomat za otrokeuser posted image , vedno prideta k meni po denar ati j bl gorenc. Eh smo ze imele debato o tem kdo je v sluzbi in kdo dela ker me itak samo pocivamo na negi, pa sem mojmu ze kar dostkrat jih napovedala, pa je ko zlata ribica, rad pozabi, imam par slabih izkusenj. Ze pri nas je znosno v senci, pri vas je pa se bolje. Mislim da samo na gorenjskem ni suse.

Ribica upam da vama cim prej mine tole uspavanje. Jaz sem jo par dni nazaj dajala spat eno uro in poluser posted image , sedaj dva dni pa zaspala na joski. Da cez dan ne govorim obvezno se mora jokati za spat ampak jo kar pustim zadnje dni. O super ze uvajate skupni jedilnik.to si pri 10 zacela. Jaz ji kosila se vedno kuham posebej s to razliko da ji pol zelenjave pretlacim na grobo pol pa zmiksam, da ima kremno juho z dodatki. Danes je banano po kosckih jedla, gre pocasi, vem pa da sem pozna s koscki.

Malinca vse najboljse, sem vesela da je zur uspel. Uzivajte na morju.

Darhaha oh ne govori jaz sem s srednjim imela enake probleme s spanjem. Ko nisem imela volje je zaspal pri meni na kavvu potem pa sem ga nesla v posteljo. Ni pa smel gledati tv, pa je bil za cuda miren in hitro zaspal.samo zvecer pase kaksna minuta zase.

Nastjjjjaaaaa kako je bilo?user posted image

Danes sem ji dala malo cajno zlico jogurta, pa kaksne face je to delala. Reakcije pa ni bilo. Moram postopno dodajat mlecne izdelke.

A vasi ze po vecini jedo kosila z vami, samo brez zacimb?

Popoldne ni hotela zaspat v postli sem jo mal prerukala po makedamu sedaj pa spi.




(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
   RE: Oktobrčki 2016
2.8.2017 12:25:38   
nastja1
živijo punce samo na hitro.. včeraj sem šele ob 20.30 domov prišla iz pregleda.. sej imela pozno termin ob 19h pa sem čakala do 8h da sem prišla na vrsto..
vse je OK, PDP je 17.3. smo pa že poslušali srčka in zdej je velik 12mm user posted image
sem bila pa danes v službi pri šefici.. kar ni mogla vrjet da grem spet na porodniško kmal.. user posted image ah sami problemi..

pišem kaj popoldne ko bo čas. treba delat južno. sem bila celo dopoldne pri šefici, tajnici, računovodkinji.. ahh., user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
   RE: Oktobrčki 2016
3.8.2017 13:18:58   
Pia*
Zdravo punce....

Tale vrocina je cist prevec zame. Pia je tudi zelo razdrazljiva. Kosila mi skoraj nic ne poje ze 2dan zaporedoma.
In seveda se gospodicna doji. Pa ze tako fino sva prisli na ritem 1x na dan. Ostalo pa ponoci. To pa se vedno 2x je. Da je pa noc katastrofalna pa sploh ne stejem, ker imam obcutek da se celo noc samo doji.
Spodaj nam gre ze 3 zobek ven in mislim, da mogoce zato zavraca gh. Ali ji je pa prevroce. Namrec sadja poje 2x vec kot ga je pa prej pojedla za 1obrok.

Pri nas Pia se nic ne je kar jeva mi2. Niti kosckov ne daje v usta. Ko ji narezem jabolko, ga vrze na tla pote mu pa maha, ko ga gleda iz stolcka. Skratka vse poleti na tla.
Danes sem sebi naredila palacinke z borovnicevo marmelado. Sem ji na koscke natrgala palacinko, je celo pes pojedel ona pa 1x v usta ostalo pa na tla.

S porodnisko sva se pa tako odlocila. Bomo se pritozili. Zraven bosta napisali mnenje pediatrinja in fizioterapevtka.
Sama sem mnenja,da nas bodo ponovno zavrnili.

Zalostno, da se ne zavedajo,da bodo tocno te otroci delali za njihove penzije! Banda!! Kar me pa sploh spravi v slabo voljo je pa to, da " sparajo" na otrocih.

Bom pa ostala do 1.12 doma potem pa v sluzbo za 4ure. ( nimam se odobreno). Bi pa potem delala od 9h pa do 13h. In nama v 1uro odaljeni Ptuj nikakor ne uspe priti.
Da ostanem doma sva se pa odlocila zato, ker drugace bi morala prekiniti fizioterapijo saj jo dopoldan nihce ne more voziti ( to bi mi bilo pa resss hudo,ker nama je ratalo super in tudi napredek je viden).

Mah razocarana sem res!!

Uspavanje pri nas je tudi kar dolgotrajno. Ko jo kopam, komaj se gleda se dere. Ampak, ko pa prideva do spalnice pa cudezno uzivi in bi se gospodicna zabavala. Jaz pa vsa nervozna, ker me caka kuhinja za spucati.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
   RE: Oktobrčki 2016
3.8.2017 17:03:55   
nastja1
živijo punce. joj končno malo časa.. te dane je katastrofa, pa moj je doma na dopustu pa je skus treba neki...

dansas naš spi ob 11h za kako urco in potem spet od 3h-4h. ob 8h pa spanje user posted image hehe ja res so hitri ko da imajo sposobnost teleportacije user posted image

pia joj a kr zavrnjeno? ja pa res niso normalni no.. ja valda da dej pritožbo.. kam gre ta svet user posted image super da napredujeta z GH user posted image upam da se vama uspešno reši s pritožbo za podaljšanje.

ribica ojoj poznam taka uspavanja ja.. je kr mučno.. user posted image

malinca o vse najboljše z zamudu upam da ste lepo praznovali user posted image sploh pa uživajte na morju in držite se senčke user posted image

bucka hehe jaz tudi morm mojga včasih malo okregat al mu pa kr rečem da naj gre to ali pa to naredit.. ah ko bi oni razumeli.. user posted image user posted image joj upam da bo čim prej ta zobek vni user posted image oo mi se kuhamo, ti mi pa pišeš o senčki pa vetrčku.. sm kr malo favš veš user posted image

pikica jaz našemu že skoraj vse dam jest to kar mi jemo.. edino kako svinjino še ne dam.. večino pa da in tako rad je.. danes je prvič jedel zdrobove cmočke pa zelenjavno omako.. ojoj več je pojel ko jaz skor user posted image

mi je pa vsak dan bolj slabo.. že 2 dni zapored po južni in večerji letim na WC in gre vse ven.. mi je že tako groza.. pa jem po malem in lahko hrano.. ampak vseeno. slabosti še kr čez cel dan.. potem pa še ta vročina.. ah ja.. bo kmal mimo user posted image

lep dan punce,

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?