|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
21.8.2018 12:12:38   
Ribica **
Ojej, nastja, pri tebi je še kar pestro. Gre Teo septembra v vrtec? Pri nas je že celo poletje v vrtcu, bolj ali manj so štale zjutraj, ker se vzgojiteljice skoz menjajo, po celem poletju me to počasi že moti. Študentke so kar naprej druge, tako da odštevam, da bo september, da se vrneta njeni vzgojiteljici, da bodo spet v svoji sobi in bo za vse lažje.

Ali boste/ste že začele dajati malčkom kake probiotike, vitamine? Jaz sem ji lani vitabiotics, pa D3 od Plivita, ni bilo nekega efekta, letos bi rada začela prej. Waye noče, mi ven pljuva, očitno ji okus/struktura nista všeč.

Mi smo se pred desetimi dnevi poslovili od naše kuže, je bilo hudo. user posted image Zdaj mi je vsak dan malo lažje, ampak jo res pogrešam. Trinajst let je bila z nami in enajst moj prvi "dojenček". user posted image Tako da smo zdaj veliko naokrog, ker nas doma nihče ne čaka, pa pridemo pozno domov, v živalskem vrtu smo kar naprej, tudi danes po službi greva. Sem bila že zjutraj okregana s ti, ti, ker grem v službo, ker si je mala zamislila, da gremo vsi trije v ZOO že zjutraj.

Drugega nič kaj novega, ene 14 dni se spet veliko zbuja ponoči in skoz k nama leze, sem že malo sita tega. prej sem jo vsaj dajala nazaj v njeno posteljo, ko me je pes budil, da ni bila ves čas pri nama, zdaj pa se zbudim samo kadar se mala zbuja, takrat je pa ne morem prestavljat, ker vstane in nazaj prileze. user posted image +bo treba kako noč žrtvovat očitno.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
   RE: Oktobrčki 2016
21.8.2018 14:40:07   
bucka*


Ojoj Ribica, moje sozalje 😓Ze ko si napisala da je bolna mi je bilo tako hudo, da tud komentirat nisem mogla 😓Spomnim se te bolecine, ko sem izgubila mucka, se danes me boli 🙁
Nastja jaz sem podobne srece glede pocitka, sem se ze sprijaznila, da ocitno meni ni namenjeno pocivat.
Tudi nasa lumpa ima trenutno obdobje, ko se ponoci zbuja in hoce k meni (nima opcije, da bi sama sla iz posteljice, se pa vcasih trudi cez zlezt, pa zaenkrat se ne upa), vcasih pa tudi zvecer noce zaspat. Jaz sem kar stroga, mora ostat v svoji posteljici, je ne jemljem ven, ampak se zdaj boriva ze ene 14 dni. Pa hoce roko, ji dam, se dere da noce, ji vzamem, pa spet tuli vuoka vuoka, potem spet ne ne.... to traja priblizno eno uro, potem zaspi nazaj, jaz pa kakor kdaj.Sem ji pa ze nekaj casa nazaj vzela dudo in nekak se mi zdi, da je to posledica, pac se ne zna pomirit, kadar se zbudi. Zdaj se ne spomni vec, da bi dudo imela (kar je bil tudi moj plan), tko da ima samo ninico.To sem se namenila predvsem zaradi vrtca.
Iz plenic se nisva spravile, ceprav je bla vecinoma nagica/v hlackah v teh vrocih dneh. Pa vseeno nima nekega haska, ker ne pove. Tko da razen lulanja v gatke nisem nicesar dosegla :-) v stranisce ali na kahlico pa noce. Se vsede gor, ampak niti kapljice ne spusti 🙂Komaj cakam vrtec, da si malo oddahnem, po drugi strani jo bom pa pogresala 🙂Dobila je dobre vzgojiteljice za prvo leto, fantek pa eno staro in eno novo, pa tudi zgleda zadovoljen 😊Zdaj v vrocih dneh so nesli sabo kopalke, brisace, vodne pistole, vodne baloncke in so se spricali :-) se ene bazencke so imeli napihnjene, tko da so res uzivali, je prav z veseljem sel. Pri nas je majhen vrtec, tako da otroci vse vzgojiteljice poznajo, ker se popoldne potem skupine zdruzujejo. Je pa res tudi meni najljubse potem, ko so vsak v svoji skupini, je vec reda 😊Kako ste ostale? Zatajila sem z organiziranjem srecanja, pa tudi pri tebi pikica nisem nic bila... sem imela neko cudno obdobje, upam da bo kmalu minilo.V nedeljo gremo na morje, nam je celo uspelo nekaj rezervirat, upam da se bomo imeli fajn.Javite se kaj, fino vas je brat 😘


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
   RE: Oktobrčki 2016
5.9.2018 15:21:48   
Malinca07

Zdravo mamice, da se še js mal javim po hm..predolgem času 😊 Tole poletje tak leti mimo nas.. 1, 2, 3 je konec dneva in preprosto ne utegnem nardit vsega kar si zadam, kaj šele da tuki kaj napišem. Pa je tu jesen, vrtec in kmalu že 2.rojstni dnevi naših paglavcev 😊 Pa šele načrtovale smo prvo praznovanje.

 

Mi smo meli super poletje, uživali na morju, na bazenih, izletih. Ful rada se vozi zadaj na kolesu, tak da smo ogromno prekolesarli. Uglavnem, takoj podpišem še za kak mesec al pa dva poletja 😊

 

Ribica, žal mi je za tvojga psa, vrjamem da je blo hudo in bo težko prebolet, če je bil tolk časa s tabo. Drži se, vrjamem pa, da te mala E okupira in je dost lažje, če se zamotiš.

Pia grozno je blo prebrat tvojo izkušnjo iz morja. Sicer super, da sta se imeli fajn, ampak kaj ko ti pol en tak dogodek pokvari celoten dopust in vtis..žalostno, da nekateri res ne znajo pomislit na druge.

Dansas, za najino E sma se trudla skor eno leto in zgleda bo tudi v drugo podobna zgodba, ni še ne »gorskega« in ne »morskega« otročka…bo že, vse ob svojem času.

 

Kak je kaj v vrtcu, so se lepo navadli in sprejeli vse? Moja je bila (razen časa, ko smo bili na morju) skoz v vrtcu tako da nismo imeli problemov. Sicer je zamenjala vzgojiteljice, ampak ni blo panike. Mamo pa mi probleme drugje – hodit noče. Skoz in povsod jo je treba nosit. Tud poganjalček ni aktualen. Na sprehod z njo sploh ni mogoče it  Če jo pustim na tleh in grem sama naprej se pa vztrajno joče in se niti premakne ne. Sma stale tud že po pol ure na enem mestu, neuspešno..ne vem kaj še naj naredim. Kile pa tud vztrajno grejo gor, ker je strašna jedka 😃 Skoz bi jedla, ampak res skoz! 😃

 

Ena je spraševala, če devamo kaj za odpornost. Js čez poletje nisem nič, s septembrom pa sem začela spet z Viridiano – D vitamin in C vitamin v prahu. To je že lani jemala in morem trkat, da smo več kot uspešno pregurali vrtčevsko leto, tak da priporočam.

 

Redno sem vas prebirala ampak je tok časa nazaj že od nekaterih postov, da sem velik stvari pozabila komentirat😊 Javite se še kaj ostale, da ne zamre čisto naša tema tuki 😊


Neposredna povezava do sporočila: 1703
   RE: Oktobrčki 2016
8.9.2018 17:10:09   
Pia*
Zdravo punce.
Mi vam pa pošiljamo lepe pozdrave iz morja!Se naslednji teden uzivamo potem pa konec dopusta in zacetek vrtca in projekt selitev ( tako grozno zeljo sem imela iti na svoje, sedaj bi pa kar se malo odlasala).Vrtca me je kar strah! Upam, da letos zvozimo.
Ribica moje sozalje....si ne znam predstavljati kako se pocutis. Sem mojo sedaj tako stisnila, da je prav zacvila. Mi je se Pia rekla ti, ti mami.Upam, da ti je oz. vam je ze kaj lazje.


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
   RE: Oktobrčki 2016
20.9.2018 21:17:00   
Ribica **
O, nove objave. :) Mi smo na dopustu, končno imamo lepo vreme, doma sem pa skoraj že tri tedne, dva dni sem bila v službi. E je štartala novo šolsko leto z bolniško, je imela tak močan prehlad, hkrati sem še jaz podlegla, potem pa fasala še nove bacile od tavečjega, da sem na koncu pristala na antibiotikih - en dan pred dopustom, kaj češ lepšega. Očitno je letos leto, ko gre vse narobe.

Vrtec - zamenjali so sobo in vhod, ampak je ok, sicer takoj, ko oči odpre joka, da ne v vrtec, da mami pride, ampak tam pa potem ne joka več, odkar sta njeni vzg. nazaj (sploh pomočnico smo vsi komaj čakali, ker sem en mesec poslušala, da pride vsako jutro), tudi tam je menda zelo dobre volje in pridna. Da je skoz nasmejana, se zna pa seveda tudi strmat. Se mi zdi, da se začenja "terrible twos", ker ko ni kaj po njeno, začne vreščat in cepetat in se tudi ob tla meče. Eno babico je skoraj kap zadela zdaj en dan na plaži, ker sem jo najprej v morje namočila (se noče kopat, ji je premrzlo), pol sem pa odšla s plaže (mož je ostal na plaži, ni bila sama), ker ni nehala tulit in me je potrpljenje minilo. Uf, kako hitro je lahko bosa tekla po kamnih za mano, nič je ni bolelo. user posted image Drugače je pa pridna, zgovorna, povsod gre z mano, še vedno ne morem sama niti na wc, ker če ne je grozen jok in mami pride in take.
Kužka kar pogrešamo, tudi E se velikokrat spomni nanjo.

Hoja - kakor jo prime, včasih lahko veliko prehodi, včasih se hoče nosit. Zdaj na morju hodi peš na in iz plaže, v voziček pa damo vse kar rabimo. Tudi od vrtca do doma mora zdaj hodit peš, zjutraj tega ne prakticiram, ker sva vedno pozni. user posted image

Kaj še .. aha, jaz sem začela s kuro imunoglukana junior, za probiotike sem bila že prepozna, ker je itak zbolela. Zdaj je končno ok, ampak bo menda spet ohladitev pri nas, pa nazaj v vrtec, pa bomo na standardnem smrkastem programu.

Rojstni dan se prehitro bliža, moram počasi začet študirat, kakšna bo torta in kako bomo okrasili zabavo user posted image

Malinca, škoda, da tudi zdaj tako dolgo traja. Jaz upam, da bo pri nama šlo tako hitro kot prvič (oz. drugič), ker je čakanje kar mučno. user posted image

Dansas, Pikica, rumena - ste še žive? :)
Nastja, kako ste?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
   RE: Oktobrčki 2016
24.9.2018 13:55:56   
pikica 4
ojla,

še sem živa. user posted image

leto je šlo hitro na okoli še malo pa bomo praznovali drugo svečko.

N je super ampak veliko bolj trmasta kot fanta.

samo da se je vrtec pričel polniti sva na bolniški je že od konca avgusta bolana, in imam sedaj malo daljšo nego da pride k sebi. v lekarni so mi priporočili imunoglukan za otroke da spodbuja imunski sistem. nikoli nisem nič dajala otrokom, mogoče kakšne vitamine od pikovita. upam da bo manj zbolevala. sem bila prepričana da bo letos bolje.

poleti sva prišli na vrsto za test laktozne intolerance bil je pozitiven. tamala se je itak drla vsake pol ure ko so ji kri jemali, eh...se vedno.

pia in ribica sem redno prebirala, žal mi je.

sprehodi - ona ne bi hodila, ona bi brkljala po dvorišču ali pa se nosila.

malinca želim vam ,da se cim prej razveselite nove nosečnosti.

ko smo ravno pri nosečnostih me je prijelo za novo stručko, ampak željo uspešno potlačim.

mala še vedno spi v moji sobi tako da letos do konca leta osvežim njeno sobo in jo preselim. jaz bi jo že pa ima možek samo nekaj za preštemati, da zmontiramo klimo pa ga čakam že sigurno pol leta. se bo treba razhudit da bo kajuser posted image .

hej nastja koako ste??

poletje je mimo skoda da se nismo vidle. letos bi bilo bolj živahno.

s katerimi igračami se vaši igrajo?





(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
   RE: Oktobrčki 2016
25.9.2018 20:15:48   
Pia*
SVIT vse najboljše!!
Upam, da ste lepo praznovali.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
   RE: Oktobrčki 2016
26.9.2018 22:28:52   
dansas
hej, hej!
Evo me... od mrtvih vstala user posted image

Sem se hotela pohvaliti za uspešno odpihano drugo svečko, pa vidim, da se je Pia že spomnila na nas user posted image user posted image
Smo otvorili sezono dvojkic... Se še ni zavedal, kaj se dogaja. Mu je hotela starejša sestrica čestitati in ga poljubčkati, pa ji je tak šamar stisnil, ker se mu je očitno zdelo, da je vstopila (pregloboko) v njegov osebni prostoruser posted image .
Tortico in družino na zabavi smo imeli že v nedeljo. Je od babic in nas dobil združeno "samo" eno veliko darilo: delavnica smoby (orodje+žeblji+žaga+vrtalnik+avto za sestavit+...) in pa lego bagra. Obojega je bil vesel, ampak seveda, ni ga čez bagra user posted image Je v eno ponavljal bagi, bagi, bagi, bagi,... dokler ni bil čisto zaripel v obraz, ker je to ponavljal že 10 min skupaj user posted image

Mene je tudi nostalgija prijela, ko sem zdajle okrog S roj. dneva gledala njegove dojenčkaste slike in se mi je kar malo milo storilo, da ne bomo več imeli male štruce... potem pa pridem v službo in se pogovarjam z novopečenim očkatom in mi razlaga, kako tamal (1 mes) težko zaspi, ker ima refluks, pa starejši ima neke fore, da hoče v spalnici spat, tako da mama spi z malim in starejšim, možakar pa se je na sedežno preselil... in mi je kr fajn, da imam noči nazaj, da je samo od mene odvisno če bom naspana (pa hodim tako pozno spat, da običajno itak nisem naspana)

Imamo pa vseeno novega družinskega člana, oz. spet članico... muco! Sem bila zmeraj bolj človek za pse, pa opažam, da so mi tudi mačke OK (to je bila velika želja naše najstarejše). Je pa tako, da ne moremo sobivati vsi skupaj, ker ko jo S zagleda, brez vsake delikatnosti steče proti njej in jo hoče zagrabiti. Mačka ga seveda ne čaka, ampak jo podurha čim dje od njega - pametno!user posted image

Ribica, mi je bilo žal, ko sem prebrala za vašo kužiko. Že kaj razmišljate o novem kužiju? E jo verjetno pogreša in išče.

Pri nas je še vedno voziček aktualen. Sej lepo hodi in vse ampak kaj ko se redko drži načtovane poti - on bi kar nekam po svoje odmaširal, potem se pa krega, ko ga za sabo vlečem. Po možnosti imam še psa s sabo in je to kar težko pokombinirat. Mi je še najlaže, če dam malega v voziček, psa na povodec in šibamo naokrog user posted image

Lepo praznujte vaše dvojke in upam, da se kaj več oglašamo (z mano na čelu:)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
   RE: Oktobrčki 2016
30.9.2018 20:55:38   
dansas
Pia, tudi vam vse najboljše user posted image user posted image Upam, da ste (včeraj) lepo praznovali.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
   RE: Oktobrčki 2016
1.10.2018 23:17:02   
nastja1
Zivijo punce. Ojoj kako cas hitro leti.. tolikokrat sm mislila na forum pa vedno pride nekaj vmes. Pa tudi zdej bom na hitro ker sem ze v postelji, mala je komaj zaspala in tudi jaz komaj cakam da zaprem oci. Ta zadnji mesec je noro! Ko sem ze mislila da nemore biti bolj, pa je lahko... smo zaceli delat fasado na hisi in seveda ni nikjer nobenega da pomaga, samo jaz, moj moz in malo tast. Si je moj vzel en teden dopusta da smo vsej do polovice naredili, sedaj pa pocasi ko pride iz sluzbe do vecera... vmes kuhaj, pospravljaj... z malimi nori.. tasce ali pa koga od mojih pa nikjer cel teden na vidiku.. 🤬
Nas teo se najraje igra z traktorjem ima stiri kolesa, volan, pisko in pedala.. odzadaj pa prikolico in kopac 😂 in to lepo poganja okoli hise in nameta pesek,,,Obozuje hodit, tect... malo evelin dam v kengurujcka in sibamo po semicu vsi trije, teo s takim poganjalcem s tremi kolesi.. razmisljamo da bi mu za rojstni dan kuoili avto na akumolator.. bomk videli malo je drag...
Mi je pa moj dragi zamenjal avto... jaz sem imela se vedno moj prvi avto, star 19 let 🙄 no in mi je kupu malo noveji renault... ceprav ga on pelje v sluzbo, jaz peljem njegov wv pasat 😜
Nasa mala evelin ima ze dva zobka, povase se ze plazi, zna se ze vsest...Smo bili pa tudi mi vsi prehlajeni., jaz ko imam najvec posla pa ko bi potrebovala najvec energije, me je najbolj zadelo 😡 noben ni cele noci spal, vsi kihali, kasljali.. ah kr neki. Dobro da gre pocasi na boljse. 
Oo svit vse najboljse 😘 upam da ste lepo praznovali. 
Grem spat ker me bo pobralo. Punce pisite kaj. Lepo vas je brat, 

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
   RE: Oktobrčki 2016
4.10.2018 23:47:08   
Ribica **
Čer. Tudi jaz bom na hitro (ampak kot običajno na dolgo, drugače ne znam user posted image ), ker bi bilo fajn, da grem kaj spat.

Vse najboljše, Svit in Pia! E gre za vama v nedeljo, v soboto bo žurka kar spet na Dolenjskem, da imam vse naenkrat in ne pečem kar naprej tort.

Igra se pa različno, še vedno največ z dojenčki, za darilo dobi voziček za dojenčke mal bolj orng, ta je celo za dvojčke, da bo lahko oba okrog vozila in bo mir. Poleg tega se igra z ikeino kuhinjo, kuha figurice in kocke od človek ne jezi se (to je kakav, ki ga moramo vsi piti potem), pa lego kocke imajo imena vsi človečki, stolpe sestavlja, knjige so še vedno ves čas aktualne, sem in tja se igra z lesenimi vtikankami in avti od starejšega brata.

Dansas, tudi mi smo še veliko uporabljali voziček, da smo lahko šli skupaj zvečer ali dopoldne čez vikend na sprehod. PA tudi do mesta npr. gremo peš in gremo z vozičkom itd. V vrtec jo vozim z vozičkom, ker če ne jo moram nosit in predolgo traja, imam fitnes še preden v službo pridem (tja tudi hodim peš, luksuz).
Kuža pa manjka .. zdaj pravi E., da ni zaspala, da ni bolana, da jutri pride. user posted image Enkrat se je prav razjezila, da mora prit nazaj. O novem pa razmišljam, ampak ne še zdaj, malo se moram odpočit, mladički so naporni. Bomo ga pa enkrat spet imeli, tam v roku dveh let nekako imamo zdaj v planu. Bomo se sproti prilagajali. Malo gledam zavetiške, pa še nisem pripravljena ponoči spet vstajat.


Joj, Nastja, ob tvojih objavah sem kar vesela, da živimo v bloku. Med dopustom smo samo belili, pa sem šla spet totalno zmatrana v službo, ko je bilo treba pospravit vse in dat stvari na svoje mesto. Za zlikat imam spet tri košare, sploh ne vem, kdaj bom. user posted image

Bolni/prehlajeni sva pa tudi že cel mesec, jaz še vedno/spet kašljam, mala tudi, samo na morju je bila kar ok.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
   RE: Oktobrčki 2016
5.10.2018 11:56:29   
pikica 4
Svit in Pia vse najboljšeuser posted image user posted image

ma ja dansas me malo nostalgija daje saj bo bolje. čeprav pri nas so bile noči prespane. pa še vedno so. imam srečo. super za muco. so bolj mirne in crkljive.

vozička pri nas nikoli ni marala in še vedno je tako. sprehodi pa saj veste kakšni so, vsak kamenček je treba trikrat pogledat pa rožico potem bi se pa gospa že nesla. edino na igralih ji pa ni problem tekati.

uf nastja ja tole je pa naporno, si mogoče razmisljala o varuški kakšni iz svojega kraja katero poznaš oz. iz žlahte, ali pa gospo za pomoč pri hišnih opravilih za nekaj časa da se razbremeniš. stari starši pa kakor so nekateri so res zlati drugi imajo pa radi mir.

ribica navadiš se na kuza. bo velika fešta uzivajte. mislim da si napisala da si E kupila imunoglukan. meni je rekla v lekarni 1 mesec dajem 2ml potem pa 14 dni pavza pa potem spet. kakšna navodila so tebi dali?

pri nas se zaigra z dojenčki, jih hrani, ziba spat daje, redko z vozičkom pelje, poganjalec je super bolj se zaleti v kuhinjske omarice glasnejši je smeh, najraje pa zahaja v fantovske sobe in brska. imata kar ne sme že preventivno viške na policah. njene duplo kocke ji niso zanimive te male v fantovskih sobah pa. kupila sem ji zapestnice otroške jih daje na roke in na noge lepo jo je gledat kako se afna. zelo rada riše - no vleče črte, edino flukije sem ji vzela ker je bilo preveč ustvarjanja po drugih podlagah, pa iz stene sem že radirala modro barvico dol pa je slo, nisem mogla verjet.


Želim vam lep sončen dan.user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
   RE: Oktobrčki 2016
12.10.2018 0:05:09   
Ribica **
Pikica4, a veš, da sem pozabila, kako so mi rekli, da naj dajem imunoglukan, jaz ji ga dajem brez pavze od 3.9. dalje. Vmes sem ji dala tri dni po 3ml, ko lahko po potrebi pojačaš dozo. Sem pa vprašala včeraj v ZD pediatrinjo in je rekla, da lahko 6 mesecev neprekinjeno se daje imunoglukan.

Zabava je uspela, vreme je zdržalo, smo bili lahko ves čas zunaj, pa še nov nadstrešek imamo pri starih starših (mojih), pa je bilo prav fino. Mami mi je spet ful pomagala, jaz sem naredila dve torti. Ponoči potem pa nismo spali, se je vnelo uho tamali in je tako prav na svoj drugi RD dobila prvi antibiotik. :( Zdaj je že ok, ji pa rastejo še petke, zaenkrat sem odkrila špi-čk-e po eno spodaj in zgoraj, jo moram malo požgečkat jutri, da bo na široko usta odprla, da preverim stanje. :)
Sem jo tehtala in merila, ima 85,5-86 cm in 11,1 kg. :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
   RE: Oktobrčki 2016
15.10.2018 12:45:24   
Pia*
Erin vse najboljše!


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2018 10:11:04   
pikica 4
ribica super zabava uspela, najboljše je imeti tako število ljudi zunaj pa da otroci lahko tekajo. super da ste imeli dokaj dobro vreme. vse najboljše tudi mali Erinuser posted image user posted image . uf vnetje ušesa.
Hvala za informacijo za sirup. ne vem ali je od sirupa ampak N tudi ne smrka. sedaj teče tretji teden in je še vedno zdrava in v vrtcu. jo bom pa ker imam možnost ob srednjem prehladu in kašlju obdržala doma, pa se mogoče ognem bolnicam. lansko leto je bilo naporno.

najhujšo trmo iz med treh otrok doživljam pri N ona je pa neuničljiva. se ne da. tipično se nakremži in obrne okrog. po tleh se mi sedaj vrže še res v ekstremnih situacijah in to vedno med ljudmi. doma jo na tla položim pa počakam, da mine, med ljudmi je pa neprijetno. naj bi minilo pri treh letih, se eno leto.user posted image

mi bomo konec meseca praznovali v družinskem krogu, komaj čakam. sem ji naročila šotor za r. dan.

Kako ste ostale?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2018 12:04:01   
Pia*
Punce jaz sem pa na hitro prišla samo eno novico povedati.
Naša pia bo aprila dobila bratca ali sestrico.
Glede na to kako pa bruham in se skratka pocutim ravno tako katastrofalno kot v prvi nosecnosti bo mislim, da se ena puncka.
Obcutki! Cisto drugacni kot prvic. Sedaj me je strah ampak resnicno grozno strah. Tako, da je tudi temu primerno pocutje.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2018 13:01:44   
Ribica **
A daj, Pia, čestitke! user posted image Sem te imela na sumu, ne vem zakaj, ampak se mi j ezdelo, da boš kmalu povedala tako novico user posted image Naj se bruhanje čim prej neha, sklepam, da so prvi trije meseci že mimo. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
   RE: Oktobrčki 2016
17.10.2018 13:32:16   
Malinca07
Pia, cestitke, zelo vesela za vas! :) upam, da cimprej mine slabost in slabo pocutje. Zakaj te je pa strah? Odmisli vse, sj pravijo da v drugo ni nic isto kot prvic. Vse bo ok :)Pia je vesela, se veseli nove vloge? :) 
Pri nas pa vse po starem. E je pridna, zdrava, rada gre v vrtec, tud je se vedno rada, to najrajs 😁 se malo pa bomo tud mi praznovali :) Sej res, se je pa pri nas ful popravla hoja. Skoz hodi, ni ji vec tezko. Tricikla sploh ne rabimo vec, ker rajsi hodi kod da se vozi v njem :) tud z vrtcem grejoze ven na sprehod, se zgleda tud to pozna :) uglavnem, moj kriz je zelo hvalezen :) 
O Ribica, drobna je tvoja E. Moja ma polnih 13kg pa se ni dopolnala 2.leti :) 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
   RE: Oktobrčki 2016
18.10.2018 22:28:09   
dansas
Erin in Ribica, vse najboljše še za nazaj! user posted image In super za lepo praznovanje, na Dolenjskem je zmeraj dober žur user posted image user posted image

Piaaaa? O, to pa je presenečenje! user posted image Ker pač nisi vedela, ali bi sploh še... Ampak čestitke!!! Lepo. Si pa lahko predstavljam, da ti ni enostavno, ker je bil začetek pri Pii tako naporen. Ampak ker si vse hudo pokasirala že v prvo, bo v drugo ziher mimogrede... Držim pesti, da slabosti hitro minejo. Kdaj imaš PDP?

Nastja, vam tudi vse najboljše! Upam, da bodo tvoji končno pokapirali, da rabite več pomoči... Mogoče bodo pa pri tretjem user posted image

Mi smo imeli ta teden 2 kostanjeva piknika za naše vrtičkarje, jutri še en rojstni dan, pa do pozno v službi... komaj čakam vikend.

Vam pa tudi lep vikend in izkoristite vreme, ker bo baje od nedelje dalje mrzlo in čisto (spodobno) jesensko.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
   RE: Oktobrčki 2016
20.10.2018 7:41:06   
nastja1
živijo punce.
ribica ojoj pravis fitnes pred sluzbo ko jo moreš nosit. dobro da potem še nima toliko kg kot teo (15) user posted image naš teo pa ni variante da je v bilo kakem vozičku, on pa res veliko z mano prehodi ko gremo z vozičkom. je rekla soseda ko imajo tudi 2 letnika da njihov mali noče dlje hodit kot okoli hiše.
super da je zabava uspela.
o že petke rastejo super user posted image

pikica4 ma nisem razmišljala o varuški.. sej še malo pa bo že februar tuki ko bosta šla oba v vrtec, jaz v službo.. tako da bom še malo izkoristla da smo skupaj, čeprav je res noro. user posted image

pia supeeer čestitkee user posted image user posted image o nič se bat, vse bo vredu. držim pesti da bo lažje in hitrejše kot prvič user posted image poročaj o trebušlčku. user posted image

mi smo pa Teu z 2.rd kupili bicikel s pomožnimi koleščki. kaj to malo bitje šiba z njim.. goni kot nor user posted image samo je problem ko včasih pozabi kako zabremzat pa kliče mamiiiiiiii.. pol ga pa lovim.. user posted image a sej se bo navadil..
naša Evelin je pa že začela šibat o kolenih.. če grem v kako sobo ali kopalnico pa da vidi luč.. takoj je za mano user posted image pa tudi že vstajat se je počasi začela.. je že kar 7 mesecev stara.. kam gre tako hitro...
je pa tudi moj imel rd.. sem dala otroke k tašči v varstvo in sem nam plačala Zoisovo kopel v toplicah.. oo sem rabila 2 ure da sva malo sama... se komaj vidiva sedaj ko ali dela v službi ali pa na hiši..

punce javite se kaj.. lep vikend.,

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
   RE: Oktobrčki 2016
20.10.2018 8:58:52   
Pia*
Hvala za čestitke.
Dansas ne ni bilo v planu. Vsaj pri meni se ne. Zato je bilo pa zame velik šok. Trenutno mi je psihologinja naredila srečanja na vsaki teden.Malo dvomim, da mi boto terapije kaj pomagale ampak bomo videli.
Ribica kako si me nasmejala. Jaz bi prej rekla, da boste vse ze imele po enega člana več predno bom jaz zbrala pogum in se zavestno odločila.
Morala bi se veseliti in vsem razlagati o nosečnosti no jaz sem še vedno tiho čeprav sem že v 14tednu.Prav slabo vest imam, ker ni v meni takega navdusenja kot je bilo pri Pii. Cele dneve samo študiram kako bom preživela porod in kako bom brez pomoči sama z 2 otrokoma. 
Včasih mi je res tezko. Počutje je grozno, slabosti se sploh ne umirijo. Do hrane mi ni. Zopet izgubljam tezo tako kot sem jo pri Pii. Za pomoc pa nikogar. Mami je predelec. (Za vikend pride da mi pomaga pri hisi)Tašča ni vredna omembe. Niti ene same besede o moji nosecnosti in slabem pocutju. Njo ne zanima kako in kaj. Skratka nima smisla razlagati.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
   RE: Oktobrčki 2016
20.10.2018 10:31:26   
me83
Pia - sem sicer pri septemberkah 2017,.... sicer ne poznam tvoje prve porodne izkusnje, ampak jaz bi se cimprej vkljucila na kaksno jogo za nosecnice ali kaj takega,... da recimo vodi kaksna doula,... mogoce si jo celo omislis kot spremljevalko na porodu. Jaz sem v vseh treh nosecnostih hodila na ta srecanja in mi je to res ful pomagalo no,... ce imas tako slabo izkusnjo pa se toliko bolj. Sicer pa kot so ti ze punce rekle - vsak porod je zgodba za sebe in ce si v prvo imela slabo izkusnjo to ne pomeni, da bo v drugo enako! Sedaj imas se res dovolj casa, da se s kaksno dobro spremljevalko poroda v miru pripravis na lep porod! pa saj je potem dejansko ne rabis imet na porodu, ce ne zelis,... ampak so pa to ponavadi tako tople osebe pa seveda polne znanj o nekih dobrih napotkov,... probaj no!
Pa tudi za potem po porodu - bos vidla, da bos zmogla! Mamice vse zmoremo! Saj najprej je naporno, ampak pac reces vsak dan bo lazje in lepse!
Drzi se!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
   RE: Oktobrčki 2016
23.10.2018 22:50:07   
nastja1
pia res ti želim čim bolj sproščeno nosečnost in čim manj skrbi.
glede tega ko razmišljaš kako sama z 2 brez pomoči.. tuki smo na istem. mene je tudi bilo zelo strah. moj ponavadi dela po 12ur, če je pa že kaj duma, pa je vedno dela s hišo...
najležje mi je bilo da sem si točno organizirala dan.. mi se zbudimo 6.30.. zunaj smo z teom pa evelin do 10.30.. potem v hišo, evelin dam spat, teu naredim južno.. še njega spat.. naredit kosilo za mojga... ko se otroci zbudijo spet ven do eno 5h, še psa na sprehod peljemo.. potem pa oba skopat, večerja in spat.. jaz pa zvečer pospravljam, likam, perem... ponavadi do 00.00..
boš videla ko si enkrt splaniraš kako ti bojo dnevi najlažje potekali.. potem gre.. malo je res naporno, ker te še dojenje utrudi,, ampak to so malenkosti. user posted image
po resnici povedano, jaz da bi sedaj zopet zanosila, bi bila zelo vesela user posted image
jaz imam 2 sestre, smo 3 v šterih letih.. in kot male smo se vedno tako super razumele in igrale, da moji niso imeli nobenih problemov.
pa tudi s taščo smo neki na istem.. user posted image moja mami je pa 3km stran od mene, pa še manj pomoči ko tvoja tebi user posted image

samo pomisli kako lepo majhno bitjece raste v tebi, da boš kmalu spoznala to štručko in upam da se boš takoj bolje počutila user posted image

pri nas pa še kar noče biti konca s to fasado... si sploh nisem mislila koliko dela je s tem... groza. user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
   RE: Oktobrčki 2016
24.10.2018 22:43:02   
Ribica **
Pia, saj boš šla kam drugam rodit, a ne, kot pa ta prvič? Imaš možnost it v Avstrijo? V tvojem primeru bi se zagotovo pozanimala o opciji dogovorjenega CR, glede na konstitucijo in zgodbo pri Pii, pa sem daleč od tega, da bi zagovarjala CR, ker je bilo meni okrevanje zelo naporno in sama izkušnja ne ravno prijetna. Jaz imam še zdaj travme, kako bo naslednjič, ko bo tako ali tako dogovorjen CR, pa še budna želim biti, česar me je grozno strah, ampak to, da si pa po narkozi cel zadet in da ne vidiš takoj otroka, mi pa tudi ni všeč. Skušam se ne ukvarjat s tem. Me je pa prej tamala spet božala po brazgotini in je rekla, da bo jutri šla nazaj v trebušček, ja veš da, nikoli več user posted image
Drugič je itak vedno drugače, pa nimaš časa toliko se posvečat nosečnosti kot ta prvič, čeprav jaz sem si obljubila, da si naslednjič kupim 5 nosečniških testov, slikala se bom tudi vsak mesec, takoj, ko bo z UZ potrjeno, si kupim nosečkin dnevnik (ne v 30. tednu kot ta prvič user posted image ) in take, hehe. Je tako v planu samo še enkrat in je treba to izkoristit. Počasi se že približujemo časovnemu obdobju, ko bova tudi midva spet na tem. Se mi zdi, da je prava poplava nosečnic okrog mene.

Res pa je tudi, da se jaz ne obremenjujem, kako bo, ko bosta dva, itak bo razlika vsaj 3 leta, pa je potem E bolj samostojna, še vedno bo v vrtcu, popoldne je itak tudi mož aktiven, od začetka bo na očetovskem tako kot prvič, če bi želela, pa mi lahko vsi pomagajo - mami, obe sestri, tudi tašča, če jo spustim blizu in če je doma (ampak nanjo se ne zanašam). Mene skrbi samo, če bo šlo hitro, če bo vse ok z dojenčkom in kako bom jaz spet prenesla masaker. Da bom mogla dat šivanje na stran, mi je pa že kristalno jasno, ker sem ga že sedaj morala precej omejit. Pa še od praznikov ne bom imela kaj dosti, ker oddajamo en razpis v službi po praznikih in je pestro, hodim ob petih domov, beda.

Kako ste pa ostali s projektom brez plenic? Naša dama se je v nedeljo odločila, da bo le oblekla gatke in je hodila lulat na wc, pa še pokakala se je v kahlico. Kakšno navdušenje, teka po stanovanju in vriska lulalaaaa! in si ploska, pa vsi moramo gledat. Pokakala se je v kahlo sredi dnevne bratu pod nos user posted image Čez teden pa zaenkrat to prakticiramo samo, ko smo doma, danes se ni nič polulala, v nedeljo se je dvakrat, res pa da hodi kar naprej lulat, tudi na 10 min in da se vsakič polula. A je to normalno, da tolikokrat lulajo na začetku?

Aja, ima pa že 11,5 kg, se je taktično zredila po RD, da ni takrat tehtnica previsoke številke pokazala user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 24.10.2018 22:44:25 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
   RE: Oktobrčki 2016
3.11.2018 11:44:54   
Pia*
Roditi ne grem nikoli vec v MS. Tako, da to je fix. Odlocam se med Avstrijo in Kranjem. Kranj bi mi bil ze iz vidika Pie bistveno bolsi ze zato, ker bi bila pri moji mami in bi bila mirna. Bo pa tudi moj doma ampak potem pa ostanem sama. Mami kar bo lahko za vikende/praznike.
Nastja ti si mlada polna energije hehe se pozna. Jaz pa cez 30 se pocutim kot opokojenka. S pio hodim spat, dan pa tudi komaj prezivim. Sicer so se slabosti zelooo umirile ampak utrujenost je pa kar prisotna. 
Ribica jaz te razumem. Pri prvem je res vse drugace v drugo se bomo pa ucitno ukvarjale z vsem drugim. Imas pa ti bistveno vec prakse, ker imas se starejsega fanta in si le ze od majhnega vpeta v njegovo vzgojo.Mogoce bos pa kasneje nasla tudi cas za sivanje.Jaz vem, da sem se kar malo zanemarla. Nic vec se ne mazem. Koncno sem se spravila do frizerja, ker sem izgledala kot strasilo. Pred nosecnostno mi je to kar slo.
Pri nas smo se plenic odvadili na morju. Tako, da je v vrtec brez startala. Sedaj je kaksen mesec brez tudi med popoldanskim spanjem.To so jo v vrtcu odvadile mi doma smo ji jo se dolgo dajali dokler ni pia sama povedala, da je v vrtcu nima.Ponoci jo ima se vedno. Kdaj je polna, kdaj je prazna. Pa kar ne upam, da ji je ne bi dala.
Je pa pri nas tudi sedela celi ljubi dan na kahli. Smo jo pa morali motivirati z nagrado. Prvi mesec ji je v vrtcu se kdaj uslo. Sedaj pa ze dolgo nismo dobili vrecke na omarici.Ce jo ze dobim je to majica, ker gospodicna stalno umiva roke in bi pacala po vodi.
Je pa trma tudi pri nas. V vrtcu vse pospravi doma se skregava skoraj vsaki dan, da vsaj kaj pospravi.
Ima pa 11kg in tam okol 86cm mogoce kaksen milimeter manj. Pa sploh ne izgleda podhranjena ima kar fino zaoblen trebuscek in ritko.
Jaz pa tudi ze pocasi cutim brcanje. No bolj nezno bozanje kot brcanje. Trebuh se mi pa posteno vidi. Pri pii sem ga lahko dolgo skrivala. Kg so za 1x v minusu ampak ce me kdo pogleda v trebuh se to ne vidi.
Boste kaj piskote pekle v decembru? Jaz bi probala a pio kaj ustvarjat. Ima kera kaksen dober predvsem pa enostaven recept?


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?