|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok vidi podobe
21.1.2015 9:20:41   
sajablue
Zdravo starsi!

Srcno upam, da se mi pridruzite v diskusiji, deljenju svojih izkusenj:kako ste sprejeli, da vas otrok vidi razne podobe,ki jih vi niste?

Nas primer zelo na kratk:hci je pri 2.5 letih cez noc zelela spati ob prizgani luci, se na vso moc upirala spanju v svoji postelji... po pogovoru se z eno mamico in 10dnevnem prerekanju in dobesednem trpljenju (kricanje, brcanje...) sem hci vprasala, ce je kdo ob nas... in res.. opise podobo-zeloooo visok stric, rumeni lasje, rumena ocala... pa smo se z njo pogovarjali kaj pocne, naj ga vprasa kdo je, zakaj je prisel itd. Scasoma smo spoznali kako z njim rokovat. Izvedeli smo vse, samo zakaj prihaja ne. Ni prisel vsak vecer, odsel je sam, ce smo ga prosili... Ubogal je pa samo hcerkico. Enkrat sva imela z mozem ob 3 zjutraj dovolj-prijel ga je za roko in sta ga skupaj odpeljala iz stanovanja. Bil je prav grozljiv moment-kam prijet, kje ima roke...mala se je kar tresla ko je gledala, da ga je ati prijel. Ko smo ga peljali ven, mu rekli,naj ne hodi nazaj ker ni tukaj doma... Mir je bil 1 mesec. Vmes sem rodila drugo hcerkico... Evo spet en vecer:mami, stric je tukaj. Pa spet-sama ga je peljala ven... zanimivo, da je ni bilo strah. Pa ves cas je gledala v tla. Izvem, da je zelo majhen. Verjetno zato ni toliko strahu. Za razliko od prvega, ima ta prijazen obraz, ni tako resen kot prvi. Skratka, ni hotel ostati zunaj, ves cas je hodil nazaj. Ni nama bilo jasno kako hci ve, da je se v stanovanju, ce se vrat nismo zaprli do konca...nakar nama kapne,,da ga slisi. Seveda sem se kot ze mnogokrat prej zjokala od vsega-utrujenost, strah, nespanje hcerke itd. No pa izvem, da sta dva-stri in teta, vemo kako jima je ime, sta majhna... ker ne vemo kako se ju resiti,sva sprejela vse inju zvecer poklicemo, seveda se vcasih igrata v njeni sobi, vcasih jo jezita...ne ubogata je vedno ko jima rece, da naj gresta domov...

Polno stvari je se, ki jih nisem napisala... sem mislila, kaj nas je zdaj to doletelo...v zadnjih 3 dneh sem izvedela,da se zdaaaaalec nismo osamljen primer.

Preden mi kdo rece, da je to njena domisljija-ko bi bila vsaj!! Zal ni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 9:37:48   
bskrle
Če ste verni blagoslovite prostore, molite, pokličite duhovnika, darujte za maše.
Če niste verni, potem svetujem kakega psihologa.
Stiska otroka je resna stvar.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 10:03:00   
JozicaH
Jaz bom pa takole rekla, super, da ste sprejeli strica, teto. Jaz se ne bi šla eksorcizem, niti psihologa, daleč stran... jaz verjamem, da otroci vidijo, čutijo, vejo več kot mi odrasli. Mislim, da ste na dobri poti, verjetno bodo tudi tile strici in tete šli, verjetno celo prišli drugi, je pa super, da jo v tem "podpirate", da ji verjamete, da ste z njo. Ni hujšega kot to, da starš ne verjame otroku, kaj se mu dogaja. Pa četudi bi bila to samo domišljija (oa tudi sama menim, da ni to samo to), se mi zdi da je prav, da držimo z otrokom.

Mogoče bo kaka mamica s podobno izkušnjo napisala kak pameten nasvet kako in kaj, jaz mislim, da delate dobro.

S tem nimam izkušenj, imam pa izkušnje s tem, da moja tudi 2,5 letna hči nekatere stvari kar ve. Vedela je za obe moje nosečnosti predno sem ji povedala, za eno je vedela celo pred mano, pred testom (mi je rekla, da imam v trebuščku dojenčka in ko sem jo vprašala, kako ona to ve, je rekla, da ji je dojenček povedal). Zadnjič je rekel moj dragi, da pride na obisk k babi, medve pa sva bile že tam, njej nisem nič omenila, pa se je v igri z medvedki igrala, da pride nekdo na obisk, pa sem vprašala, kdo pa pride, pa je rekla ati. (pa niso to neke vsakdanje običajne situacije). Jaz sem tudi to sprejela, včasih ob kaki taki izjavi me še malo srh spreleti, ampak se zavem, da so tako mali otroci še tako zelo v stiku s svojim pristnim jaz in svojimi čuti, da verjetno ni to nič običajnega.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 10:20:34   
malaMravljica
saj ne vem kaj ti napisat in ti niti ne bom kaj dosti, ker me bodo razglasili za nenormalno.
Skratka, jaz bi tvoji hcerkici verjela, ker se meni tudi dogaja nekaj podobnega. Ne tako pogosto in ne cisto tako, samo jaz bi ji verjela. In tudi moj otrok je enkrat jokal sredi noci, par momentov za tem, ko se je to zgodilo meni.

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:01:21   
sajablue
Hvala vsem. Ja verjamem ji, ker sva se z mojo teto pogovarjali in mi rece,da je sestricna prav tako videvala podobe ampak da so bile zelo srhljive. Sicer to ni razlog, da verjamem hcerkici ampak ko me zadnjic teta klice, mi rece, da je starejso hci obiskala ena podoba. Pa je mala v 4.razredu. Jo je sestricna opisala... ISTA! Se barva hlac je bila ista. Mi rece teta, ce smo vprasali kako mu/ji je ime. Sem ob vsem rekla, da ne in mi rece, da je sestricna rekla, da je Brin. Mene je spreletel srh, ker mi je 1h pred tem pogovorom moja hcerkica rekla, da je teti ime Brina in njemu Brin. Skratka to je bila samo potrditev v obcasne moje dvome... Seveda sem se spet zjokala, ker sem parkrat res podvomila v mojo malo deklico.

Vesela sem, da se vas je nekaj oglasilo bodisi z izkusnjo ali ne. S hcerkico predelujemo strah, se o tem pogovarjamo. Ker na zacetku nisem vedela ali se ji to dogaja tudi v vrtcu pred spanjem, sem zadevo opisala na sestanku vzgojiteljicam, ki so vse vzele smrtno resno in sem jim hvalezna! Prosila sem jih, naj hcerkici nikoli ne recejo, da ni nikogar, ce bi se ona slucajno kaj bala ali pa se s kom pogovarjala (in to ne bi bilo del njene igre s punckami, igrackami itd.). Tukaj vsekakor ne gre za namisljene prijatelje.

Poznam se zgodbo kolegice:njena hci vidi crno podobo gospoda, ki ji sledi, jo nadzoruje, ji ukazuje. Z njo je tudi v soli... ona hodi v 7.razred in ker je seveda tako velika,se je bala doma povedati, da ne bo izpadla nora...skrivala je vse dotlej, ko je mamica videla sliko lobanje in jo malo povprasala zakaj je to narisala in zakaj je tako zaprta vase.Odgovor je bil:slika je po narocilu podobe..otrok se je zjokal in vse povedal. Ne bom o podrobnostih...


(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:16:20   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: sajablue
Ne bom o podrobnostih...


zakaj ne?
tudi (nekateri) tisti, ki se s takšnimi primeri še nismo srečali, nas zanima kaj več o teh zadevah

tudi za to, da se vas, MM in ostale, ne razglasimo za nenormalne user posted image

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:20:00   
JozicaH
Sajablue, točno zaradi takih zgodb, kot je zadnja, se meni zdi prav, da verjamemo otrokom. Jaz sem imela kot otrok velikokrat zelo žive sanje oz. lahko da se mi je tudi kaj dogajalo, a me nihče ni niti dobro poslušal, kaj šele verjel... pa sem se sama borila s temi morami...
Kot je iz tvojih zapisov razbrati si zelo razumevajoča in ljubeča mami. Le tako naprej. Rešitev bo prišla sama po sebi, če jo sploh potrebujete... Jaz mislim, da vam gre kar dobro. Se pa mogoče pozanimajte o teh osebah, ali so iz preteklosti, so mogoče živeli v teh hišah, kje blizu, so mogoče kaki sorodniki... Sicer sama ne vem, kako bi se tega lotila. Res vam želim srečo, potrpljenje, ljubezni pa, koliko lahko vidim, imate ogromno!

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:24:31   
sajablue
O podrobnostih nocem, ker ne zelim ravno opisovat zgodbe drugih... Lahko samo svoje izkusnje. Vem pa, da tista deklica dobiva tudi fizicne poskodbe. 😨

Zanimivo je, da nas tale nasedva B in B ne ubogata, ko smo ju peljali ven iz stanovanja. Oz on bi se sel ampak ona noce. Hecno, zadnjic se je moz vsedel na tla, ker je mala rekla, da sta spet prisla,pa zavpije: ati pa ne se na teto vsest!

Se vecjo stos:prosim hcerkico,ce mi ju da na moje dlani, da se jima zahvalim za obisk in naj nas daj pustita na miru, da gremo spat... Pa se pogovarjam s svojimi dlanmi in gledam najprej levo dlan nato se desno in mi hcerkica rece:mami s kom se pa pogovarjas? Jaz zardim in recem: a ju nimam na rokah? Mi odvrne: ja stric je, teta se je sla pa igrat.
V tistem trenutku sem se jaz hcerkici zdela cudna ampak ji ves cas govoriva, da ju midva ne vidiva in naj pove kje sta, kaj pocneta itd.. Tako ji lahko vsaj ovrednoriva vse skupaj in ji priznava vse.

Je pa kar tezko, pobere veliko energije vse skupaj, sploh ker imamo se 1-mesecnico doma ki jo non stop matrajo krci.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:30:25   
mojca*
Zdravo
tudi naš otrok je imel tako izkušnjo, ko je bil star 3, 4 leta...zbujal se je ponoči, ker je bil stric v sobi. V joku je kazal s prstom ves prestrašen na nekoga v sobi. Najprej sem mislila, da tako živo sanja, nato me je skoraj kap, ker mislim, da je res nekoga videl.....user posted image
takrat sem se vrgla v splet in iskala in marsikaj našla, otroci do 4.leta naj bi imeli vsi sposobnost videt "tiste okoli nas". Po tem letu običajno da to prerastejo. To je zelo na kratko. No, pri nas se je potem počasi to nehalo in je zdaj mir...trkam na les.

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 11:36:15   
sajablue
JozicaH- hvala.

Mojca- ja vem, sicer mi je cudno, da mlajsa sestricna, ki je stara 7 let, to videva ze 4 leta. Starejsi sestricni se je "nas" stric prvic pojavil zdaj, ko je v 4.razredu. Sprejmem tudi to, da jih bo hcerkica mords videvala dooolgo casa... vazno mi je, da se ne pocuti neprijetno-ceprav, ce prideta ponoci, ona vsa objokana pride k nama v spalnico.. Ne vem, morda ju samo slisi ponoci in ne vidi,pa se zato ustrasi. Sicer starejsa sestricna pravi, da se ju boji, ker jo stric opazuje tako od blizu, cisto zraven obraza. 😕

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrok vidi podobe
21.1.2015 12:13:25   
zelda35
Večina izmed nas ima oz. je imela kakšno podobno doživetje... traja toliko časa, dokler ne zanikamo svojih sposobnosti oz nam jih ne "ubijejo" drugi.
Veliko bolj so za te zadevce "občutljivi" otroci. Zato ker je sama energija otroka drugačna. Tudi dojenček preden prepozna obraze vidi barve (auro), če ste pozorni, večina mlajših otrok z večino oseb s katerimi komunicira nima očesnega stika, ampak gleda višje (čelo, teme).
Pri nas smo ta videnja vzeli kot nekaj normalnega, pustila sem in puščam prehode skozi naš bivalni prostor, nikoli, pa ne dovolim, da se "duhovi" zadržujejo, NIKOLI nisem dovolila, da otroci z njimi komunicirajo, saj se s tem splete vez, ki pritegne "obiskovalca" da ostane v vaši bližini.

Stanovanje prečistite s kadilom suhega žajblja, tudi sol preprečuje vstop nepovabljenim gostom...le-to je potrebno potresti okrog hiše /stanovanja (lahko tudi znotraj) v tem primeru se pusti nekaj dni in potem počisti.

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otrok vidi podobe
26.2.2015 12:06:31   
dreamhorse
Tako kot je že ena omenila.. Jaz bi se pozanimala o temu B in B. Kdo sta, kako navezo imata z vašo hčerko in sestrično, kaj imata onidve skupnega in kako je to povezano z B in B. Tudi preverila, kdo in kaj je bilo pred vami v vaši hiši oz na vaši zemlji. Ampak predvidevam, da sestrična ne živi pod isto streho in najbrž razlog ni v tem.. Da je te nekdo, ki je pred vami bil v tej okolici... Ali pa, zatret v kali.. čeprav, jaz si mislim.. Ne potlačit takega daru... Zdaj je verjetno mora in mučno, če pa bo to trajalo in bo hči znala to pokoristit v svoj prid, je to izjemen dar... Le barikado mora narediti, da jih ne spusti preblizu..
Jaz sem si vedno želela tega (čeprav verjetno ni prijetno), sploh po tem, ko mi je umrl oče.
Poiščite odraslega, ki zna s temi, da vam pomaga, na lep način... Vem za nekoga, če slučajno rabite pomoč. (in ni blefer)

(odgovor članu zelda35)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otrok vidi podobe
27.2.2015 0:04:07   
ronja
Ubogal je pa samo hcerkico.

Ja, če ga je pa samo ona videla. Ne moreš ti ukazovat njeni domišljiji...

Moji niso nikoli imeli kaj dosti mor, verjetno pa zato, ker so toliko stari še vsako noč kampirali pri nama vsaj del noči:D. Če spiš v postelji staršev se namreč prikazni ne prikazujejo. Poizkusite, mogoče bo pomagalo:).

Mir je bil 1 mesec. Vmes sem rodila drugo hcerkico... Evo spet en vecer:mami, stric je tukaj.

A mogoče vidiš vzorec? "Stric" se pojavi takrat, kadar hčerkica rabi varnost, pozornost... Ko je šla mami v p. in je nekaj časa ni bilo in se je malo bolj ukvarjala z dojenčkom... se ni več počutila tako varno in stric se je spet pojavil. Super, če ji daje oporo, veliko otrok ima namišljene prijatelje, kadar rabijo nekoga in lahko pomagajo. Vseeno se splača ukvarjat z njo, da ga ne bo več potrebovala. Pa če je resničen ali ne. Fajn je, če bi se lahko zanesla na otipljive ljudi tu in drugih ne bi rabila klicat iz drugih svetov.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   otrok vidi podobe
24.6.2015 9:10:43   
zajcek26
to je zelo kruto .... user posted image









najcenejša avtovleka http://www.povratna-avtovleka.si

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: otrok vidi podobe
4.9.2015 21:23:03   
sajablue
Ronja, sele zdaj sem se vrnila na to temo...ponovno smo v tem krogu. Takole ti bom rekla: vem da slovis po svoji direktnosti in ne ovinkaris in si brez dlake na jeziku pa vendar:

Namisljeni prijatelji so PRIJATELJI kar pomeni, da si ne bos izmislil nekoga, ki te ga bo na smrt strah. Otrok ni tipal po zunanjem svetu ampak je to ocitno nekaj kar ti ne bos nikoli razumela in lahko si kvecjemu hvalezna. Ne bom govorila o nobenih vzorcih, ker tukaj govorim o stvareh, ki presegajo mene kot mamo, ki se z otrokoma ukvarja, ju cuti, predeluje vsa afektivna stanja in razume stvari dalec naprej in nazaj. Vsekakor je fino bit vedno najboljsa mama in se postavljat pred drugimi v najlepsi luci ampak ce s tem raste tvoj ego naj bo. Ne govorim o nocnih morah...jih ni....govorim o ljudeh ki mi stojijo sredi sobe in se jih otrok na SMRT boji, jaz pa jih ne vidim... in seveda, zdaj je pa ze toliko stara, da ve, da jih ne bi smela videti zato sem sele danes po 4 dneh upiranja da noce v vrtec izvedela kje je kec.... in ja...pogovor z njo mi je zaledenel kri in ce bi napisala knjigo o tem bi me se kam zaprli. Verjamem da je pescica, ki verjame, ogromno pa takih ki svojim otrokom ne verjamejo, prisluhnejo in jim to potlacijo.

Po eni strani sem vesela, da vem za vzrok nenadnega cudnega vedenja otroka, po drugi strani spet ne vem s kom tocno imamo opravka...

Ne glede na vse pa: JAZ OTROKU VERJAMEM.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: otrok vidi podobe
11.12.2015 9:41:24   
skrvavca
Jaz bi otroku verjela. Vsak odzive svojega otroka pozna in mislim, da tudi vsak ve kdaj izsiljujejo. To kar opisuje Sajablue, je daleč od namišljenih prijateljev (igrač). Bodi otroku v oporo.

LP

(odgovor članu sajablue)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?