|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ovulacija ?
15.10.2018 18:45:15   
Aleksandra91
Punce pozdravljene.
Spremljam vas ze dlje casa... sedaj pa bi potrebovala vaso pomoc...Stara sem 26let.. M imam na 27 dni, traja pa 5dni... Zadnjo M sem imela 26.9., med tem casom sva imela ves cas nezascitene odnose.. Po vseh izracunih je ovulacija med 12-16 dnevom, v tem vmesnem casu me je tudi grozno spikalo v jajcnikih, izcedka pa ni bilo (ga imam precej redko)... Torej bi naj ovulacija bila takrat.. Vceraj se mi je pojavil gost bel izcedek, danes pa je postal vlecljiv... Danes je torej 20. dan ciklusa... Dr. Pusenjak je rekel, da ob rednem 27. dnevnem ciklusu (katerega imam rednega ze vec let) sedaj ne more biti ovulacija.. glede na to da M pricakujem naslednji teden 23.10. 
Ne vem kaj se dogaja v mojem telesu... pijem ta ciklus prvic caj krvomocnice...
Kaj mislite ve punce :/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ovulacija ?
15.10.2018 20:51:32   
Mariposa08
Nič nisi napisala ali načrtno  delata na zanositvi in te to zanima, če je to bila ovulacija ali da je možno že kakšen znak , da bi zanosila ? Če dalj časa opazuješ ovulacijo in točno veš na kateri dan jo imaš , potem bi zdaj res težko bila O , ko pa imaš še 1 tedn do M. Jaz ponavadi ta bel izcedek dobim malo pred M . Če sta delala na zanositvi in sta ujela tudi dni , ko naj bi imela po tvojem občutku ovulacijo potem lahko samo počakaš do predvidene M , če te pa samo zanima kdaj imaš ovulacijo je pa dobro,  da si kupiš ubistvu v vsakem primeru ovulacijske teste in z njimi preverjaš in ugotoviš točno kdaj imaš ovulacijo, sicer se pa vsak mesec ovulacija spreminja tudi če je cikel vedno reden. Čaj krvomočnice jaz nisem pila , sem pa pila tinkturo od krvomočnice pa mi nič ni pomagala . 

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ovulacija ?
15.10.2018 21:43:27   
Aleksandra91
Ja pozabila sem omeniti, da nacrtno delava na narascaju. Sedaj je za nama ze 4 krog.. tako da sem z vsakim ciklom bolj napeta ko se priblizuje M in ko le ta pride...Tudi jaz dobim ponavadi 2-3 dni pred M bel izcedek.. danes je pa prav vlecljiv... ko nisva nacrtovala nosecnosti se prav spomnem, da sem nekajkrat na sredini ciklusa dobila taksen izcedek.. po vecini pa ga nikoli ni bilo... zdaj pa se je prvic pojavil 1 teden pred predvideno M.. Ovulacijo zaenkrat prepoznam samo po spikanju v jajcnikih in po statisticnih izracunih :) zaenkrat se ne bi s temi ovulacijskimi testi, ker vem, da bom potem se bolj "napsihirana" z vsem tem... Sva pa od zadnjega dne M pa do vceraj izkoristila kar vsak dan... 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 8:32:02   
naty1989
Aleksandra91
Po izračunih naj bi bila O nekje na polovici ciklusa. Ti si imela M 26.9, cikel imaš dolg 27 dni. Kar pomeni da je sredina cikla 13,5 dni. No teh 13,5 prišteješ k 26 ( prvi dan M in prvi dan novega cikla ), dobiš datum 8.10. Od te cifre pa jaz odštejem 3 dni in prištejem 5 dni. Od 8 - ke. Kar pomeni da bi naj tvoja O bila od 5.10 - 13.10. Tu vmes nekje. Zdaj pa točen dan je zelo težko trofit, edino res z ovulacijskimi testi ali pri G. Ampak tako kot si rekla, je boljše malo počakat, glede na to da si 4.krog zaključila še ni panike. Da zanosiš lahko traja tudi leto dni. Oz.je pri okrog 30 - ih letih to povprečna doba. Zdaj ti si še mlada in imaš to prednost, je pa res da mora biti vse vredu, vse prehodno, kvalitetno pri tebi in partnerju tudi. 
Zdaj ker nam jo O malo zagode kdaj, je sicer težko da bi jo imela zdaj ko je 20 dan cikla. Ampak nikoli se ne ve, jaz tega ne bi izključila. Lahko so se cikli malo pomešali. Ne vem, težko je rečt.
Špikanje napoveduje O, najbolj pa pokaže sluz, ki mislim da je najprej vodena, potem pa vedno bolj gosta in vlečljiva. Nato pa izgine. Sicer pa tako pravijo da naj bi bili sp.odnosi na 2 - 3 dni, pa baje ne moreš zgrešit.
Sej pravim res moraš imeti kar veliko srečo, da se vse poklopi. Je cela čarovnija vse skupaj. Ampak 1x že rata. Samo sproščeno in vztrajno še naprej. Pa ne se preveč sekirat če ne bo. Včasih ravno tisto kar želimo ni in ni. 
Upam, da sem kaj pomagala?

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 9:22:51   
Aleksandra91
Ja, tako nekako sem si tudi sama "izračunala" dneve ovulacije... oziroma sem nekako domnevala, da so, ker je bila sredina in sva pač to tudi izkoristila... Kot pravim, me je sedaj 20. dan cikla presenetil ta značilen izcedek, ki se ponavadi zgodi med ovulacijo... Prej tega izcedka nisem imela že odkar načrtujeva zanositev... Vrjetno veliko pripomore tudi psiha, katere ne znam izklopit user posted image
Špikanje sem imela 4 dni skupaj, prav cukalo me je, enkrat v levem, drugič v desnem, zadnji 4. dan pa se je špikanje prestavilo na spodnji del trebuha (maternica), potem je bil 4 dni mir in včeraj ta vlecljiv izcedek...
Čudno bi mi bilo (čeprav se lahko zgodi), da bi se mi po letih urejenega ciklusa na 27 dni, le ta zamaknil... torej ovulacija na 20.dan... Ne vem, čudno.

Danes je točno 1 teden do M... bomo videli user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 10:13:42   
Mariposa08
Zdaj počakaj M pa boš videla, kot je rekla Naty si še mlada pod 30 let tako da ni panike , da ne bi uspelo . Včasih pač ne moreš poklopit tisti pravi čas pa potem ne uspe. Drugače pa v prihodnje ti priporočam da ravno vsak dan od mončane M ne izkoristita , ker semenke rabijo vsaj dan ali dva da se “napolnijo” , da jih je več in so hitrejše , tako da je bolje na 2 dni. Glede na to , da veš kdaj imaš O si izračunaj kdaj po M začneta, da ulovita ravno tiste najbolj plodne dneve :) jaz se tudi trudim že 8 krog je zdaj, ravno po O sem in čakam , če bo končno kaj :) drugače imam oa že 1 ss za sabo ampak ostajam optimistična :) imam oa PCO tako , da zaradi tega tusi takoj ne more uspeti . Drugega nam nič ne preostane kot da čakamo ;) ne se pa preveč sejirat ker takoj ni uspelo . Pravijo, da teko rabi čas , da se navadi na to , da bo sprejelo bitje v sebe, tako da včasih potem malo traja pa zato še ni rečeno , da bi kaj bilo narobe.

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 18:42:10   
Aleksandra91
Oo Mariposa zal mi je za tvojo pikico :( Ja saj vem, da se se ni za sekirat.. ampak trenutno je tak baby boom povsod okoli mene, da je potem zelja se toliko vecja in tudi razocaranje...Sem pa cisto zmedena.. ravnokar iz wcja in sem imela takoooo obilen izcedek, prav gost, kot majhna kepica, ki se vlece (upam da ni opis prevec "bljak"), res ne vem kaj naj si mislim... M pa natanko naslednji torek... 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 20:00:37   
Mariposa08
Tudi mene baby boom povsod špikne v srce, da me kar zaboli in stisne pri srcu :/ vesela sem za vse nosečke ampak se hkrati sprašujem kdaj bom tudi jaz končno dočakala svojo pikico , ki mi bo rastla v trebuščku , ampak vse bomo dočakale :) Hmmm , kepico ? Kaj pa vem, povečan izcedek je lahko včasih pred M ali pa znak  nosečnosti ?? Ne bi vedela , jaz takrat nobenega izcedka nisem imela. Če sem prav razumela imaš 3 otročke :) ? Lepo , si jih imela mlada , no saj si še vedno mlada :) probaj se ne preveč sekirati , včasih pomaga ko tu na forumu malo pojamramo , je takoj lažje:) jaz sem ravno po O in čakam a bo končno uspelo , ali bo še letos ? Leta me malo preganjajo , za prvega otroka ravno najmlajša ne bom, sicer jih kažem vsaj 10 let manj ampak vseeno , starejši kot si je včasih težje ampak ne mislim biti pesimistična :) kako pa se kaj počutiš? Si v prejšnjih nosečnostih tudi imela take izcedke, da bi malo s tem primerjala ?

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 21:28:55   
Aleksandra91
Nenene, nimam se nic otrockov. Tako, da je vse to za mene nekaj cisto novega.. mislim da ravno zato vse skupaj dozivljamo tako intenzivno..Tudi mene bodo leta pocasi zacela preganjati...Se mi zdi, da vsak potencialni znak prevec analiziram... zdaj me je se sp.del trebuha zacel bolet... :(

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 22:55:21   
Mariposa08
O joj oprosti :s sem malo zamešala z drugim forumom , hihi se opravičujem :) ja potem je pa normalno , da ti je vse še novo in , da ne veš kaj pričakovati . Nič ne bodi žalostna ker teebuh boli , ni nujno , da bo M prišla , le počakaj saj imaš še cel teden pred sabo :) jaz poskušam ne preveč misliti na to , ker sem potem kar razočarana ko ne uspe. Drugače se nam pa lahko pridružiš tudi v temi Noseča vsak mesec znova , nas je 4 aktivnih tam pa si tako čas krajšamo od M do O pa spet do M pa v upanju da bomo ugledale kmalu ta plusek :)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ovulacija ?
16.10.2018 23:31:57   
naty1989
Aleksandra91
Nič preveč ne skrbi kot pravi mariposa08. Vem kako je, ko si neučakan in bi rad zadeve pospešil, dal vse v šesto prestavo...ampak ne gre tako hitro. Bolj se mi zdi hitiš, manj je možnosti za uspeh. Zelo težko se je odklopit, sploh prve mesece. Ampak sej bo, počasi sčasoma mogoče začneš gledat na stvari malo drugače. Predvsem da se ne mudi tako zelo, da bi kar zdaj že imel otroka. Naše telo res rabi veliko časa, da se pripravi na to da bo imelo novo življenje v sebi. To ni mala stvar. Mogoče še pa nismo pripravljene in življenje res ve kaj dela.
Glede izcedka pa ti ne znam povedat, ker se meni tudi to pojavlja, takrat ob O in zdaj se mi je tudi. Pa potem jaz tud ne vem, če je to narobe svet ali kaj?haha. V glavnem sem v temi glede O še kr. 

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ovulacija ?
17.10.2018 7:54:15   
Lillyy
Aleksandra, čim manj razmišljaj o znakih, izcedku. Nas je več takih, ki čakamo in smo kateri mesec že čisto preveč obsedene. Ti samo poskrbi, da boš dovolj slončkala in slej ko prej bo. Jaz sem tudi en mesec pila krvomočnico. En mesec O teste, vsak izcedek analizirala. Potem sva skoraj vsak dan slončkala .. pa se tudi ni prijelo, ker postaneš malo preveč obseden. Zdaj sem imela 1 mesec pavze zaradi zdravstvenih težav, naslednji mesec bom pa poskusila čim bolj sproščeno. G mi je rekla, da naj nič ne štejem in preveč razmišljam. Sem se pa počutila veliko bolje, ker mi je naredila ultrazvok in mi povedala, da nimam cist, pregrad, ki bi lahko ovirale. Morda to svetujem tudi tebi, ker imaš npr. lahko PCO in potrebuješ kakšno spodbudo.Stiskam pesti, da čim prej uspe :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ovulacija ?
17.10.2018 9:06:10   
Aleksandra91
Mariposa, nič hudegauser posted image
No ok punce, nadaljujem v vaši temi user posted image

(odgovor članu Lillyy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Moram delodajalcu razkriti načrtovano nose...
Ali ste dolžni delodajalcu zaupati svoje načrte glede morebitnih nosečnosti, ko podaljšujete ali na novo sklepate delovn...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?