|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponavljajoče se odmrtje
4.8.2015 14:49:22   
pikolinaa
Pozdravljene

Žal tudi sama spadam med tiste nesrečke nosečke, ki so po začetnem veselju kmalu ugotovile, da ni vse tako preprosto. Za mano sta že dve odmrtji ploda v 8. tednu nosečnosti.
user posted image user posted image
Ker mi po dveh SS preiskave ne prirpadajo mezanimajo predvsem izkušnje tistih, ki ste imele več SS in ste na lastno pest (tudi samoplačniško) šle v boj z raznimi preiskavami.

Kje se lotiti, kaj narediti?

Sama grem najrepj na kvalitetno preiskavo glede pregrade k prof. dr. Tomaževiču. Čeprav sta mi že dve ginekoliginji rekli, da pregrade nimam.
To je prvo.

Nato bi rada dala skozi tudi preiskave krvi (antifosfolipidni sindrom, trombofilija, lupus,...itd).

Ima katera kakšne izkušnje?

Še bolj bom vesela, če kakšna napiše kakšen pozitiven odziv, npr. uspešna nosečnost po SS :)

Hvala.


LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponavljajoče se odmrtje
11.8.2015 12:32:28   
~pikapoka~
Tudi sama sem v podobni situaciji user posted image v maju sem imela splav v 6. tednu. Začela sem krvaveti, vse se je sčistilo samo. Zdaj sem zopet noseča (v 7. tednu). Imam rjave krvavitve že od vsega začetka, pregled sem že imela. Nosečnosti ni videla v maternici, posumila je na IMN. Poleg tega pa je opazila, da imam mogoče še miome. Stara sem 28 let. Čez 1 teden imam pregled, da bi videle kakšna je situacija. Ampak že vem, da nič ne bo, ker sem danes začela zopet ful krvaveti, sveža kri. To pa že vem kaj pomeni...
Prvič sem zanosila brez problema, donosila in imamo doma navihano treiletnico. Sedaj dolgo nisem mogla zanositi in še ko nama je uspelo potem vedno sledi slaba novica user posted image
Upam, da se čez en teden na ultrazvoku vidi v ćem je problem, kaj mi povzroča splave. Čeprav ne pričakujem veliko odgovorov...

(odgovor članu pikolinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ponavljajoče se odmrtje
17.8.2015 10:15:21   
pikolinaa
Pozdravljena pikapoka,

hvala za odgovor.
Morda sedaj že veš kakšen je razplet tvoje zgodbe, morda vzrok?
Težko je, ko se naenkrat znajdeš na tej strani...ko nosečnost ni le stanje "srečk nosečk" in dejstvo, da iz pikice vedno zraste otrok.Ah...

(odgovor članu ~pikapoka~)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ponavljajoče se odmrtje
17.8.2015 21:44:36   
lara33
Prav moram napisati tole, da vas malo potolažim. Prva nosečnost vse ok. Potem pa 3 SS. Vsi so me gledali- moja ginekologinja, pa še 2x sem šla samoplačniško. In mi vsi zagotavljali, da je vse ok. No potem pa napotnica za dr. Tomaževiča. Še pogledal me ni, pa mi je že povedal, da imam pregradu. In res- z UZ jo je tudi takoj našel. Šla sem k njemu na operacijo, počakala eno menstruacijo, zanosila, donosila in danes imam 4,5 letnika. Po pregradi. Za prvo nosečnost mi je rekel, da sem imela pač srečo, da se je vse ok končalo. V sobi sem bila z dvema puncama. Ena težave z zanositvijo- danes ima že 2 otroka, druga 2 SS, danes tudi že 2 otroka. Mene je prepričal samo dr. Tomaževič. Sicer na trenutke malo "preveč direkten" , ampak res strokovnjak. Tudi v bolnici sem imela občutek, da je za njegove pacientke dobro poskrblejno. Srečno ;)

(odgovor članu pikolinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ponavljajoče se odmrtje
17.8.2015 22:04:33   
mala_roo
Pozdravljene,

Tudi jaz sem imela 3 zaporedne ss, dva v 9 tednu in enega v 7. Vedno sem takoj zanosila.
2 ginekologinji sta govorili da pregrade ni, nato sem sla k prof. Tomazevicu. Takoj je videl pregrado, mi jo odstranil, naredil vse perfektno, danes imamo 3 letno puncko in vsa zahvala za to gre njemu. Smo pa spet v veselem pricakovanju- v 20 tednu. Zelo smo mu hvalezni za vse. Premalo, premalo je takih strokovnjakov ki bi tako zelo zelo obvladali svoje podrocje, zato svetujem obisk in pregled pri njemu. Vso sreco, vem pa da je zelo hudo in da tiste ki niso nikoli sle cez to, tega enostavno ne razumejo.

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ponavljajoče se odmrtje
20.8.2015 14:09:08   
pikolinaa
Pozdravljene! Hvala za vaše izkušnje.
Sama sem bila včeraj samoplačniško na pregledu pri dr. Tomaževiču. Rekel je, da lahko skoraj z zagotovostjo potrdi, da imam majhno pregrado. Zakaj ni 100%, ker se ni najbolje videlo(nepravi čas v ciklusu).
Po eni strani sem si oddahnila, sploh ko slišim pozitivne zgodbe in izide nosečnosti po odstranitvi pregrade.
Me je pa malo strah, če bom sploh dobila od moje ginekologinje napotnico za ponoven pregled v stari porodnišnici in morebitno operacijo...pač glede na to, da ona trdi, da pregrade nimam in da sem šla na pregled k dr. Tomaževiču samoplačniško.

Kako dolgo ste pa čakale na operacijo?

Jaz bi se je rada čim prej znebila, da gremo lahko naprej v boje :)

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ponavljajoče se odmrtje
20.8.2015 16:24:11   
lara33
Ja kar nekaj cas sem cakala na operacijo. Oktobra pregled, marca pa sem bila na operaciji. Ampak je bilo vredno čakati.

(odgovor članu pikolinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ponavljajoče se odmrtje
20.8.2015 22:58:23   
mala_roo
Jaz sem dobila od gin napotnico za pregled(tudi moja ne verjame v pregrade) ampak bi blo predolgo za cakat pa sem sla samoplacnisko. Potem sem ji povedala da rabim napotnico za operacijo in sem nato cakala nekaj dlje, ker sem zelela da me prof. Tomazevic operira. Cakala sem pa tudi kar nekaj casa. Cimprej v akcijo, ker je zelo zaseden. Drugace sem pa tudi jaz imela pregrado veliko samo 1,5cm, pa mi je delala take tezave. Kar pogumno!

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ponavljajoče se odmrtje
21.8.2015 6:53:11   
pikolinaa
Ojla!


O hvala!! Ta pregrada mi daje prav upanje, da bo enkrat vse OK.
Ne vem kdaj ste bile ve pri njemu na operaciji, ampak, DR. Tomaževič pravi, da ne operira več (menda je upokojen). Tako, da mi je priporočil dr. Banovo. Zaenkratzaupam v njegovo presojo, drugega tako ne preostane.

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ponavljajoče se odmrtje
19.10.2015 11:31:34   
Anonimen
Preverite se scitnico. Pa ne samo hormone, ampak tudi scitniska protitelesa. Povisana protitelesa so zame pomenila splav.

(odgovor članu pikolinaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ponavljajoče se odmrtje
27.11.2015 12:16:08   
Lanika007
Pozdravljena pikolinaa!

Spontani splav je resnično ena od najbolj groznih in travmatičnih reči, ki jih lahko ženska oz. par doživi.

Sama ti lahko pomagam tako, da ti povem svojo izkušnjo.
Pred 5 leti sem prvič zanosila. Najprej je kazalo vse v redu, razen blagih jutranjih slabosti sem se počutila v redu.
V 10. tednu sem imela SS (močni krči in krvavitev). Odmrli plod in ostanke nosečnosti so mi odstranili z abrazijo v splošni anesteziji. Naslednji dan sem šla domov.
Po nekaj dneh je prišlo do vnetja. Trebuh se mi je napihnil kot da sem v 4,5 mesecu, neznosne bolečine že na rahel dotik, povišana telesna temp. in močna krvavitev.
V bolnišnici sem ostala še vsaj teden dni, od tega so mi 5 dni dajali antibiotike, da se je vse pomirilo, šele potem so me spet dali na abrazijo.
Ugotovili so, da mi prvič maternice niso dobro očistili, saj niso pred prvo abrazijo opravili UZ. Če bi ga opravili, bi opazili, da imam pregrado. Tako pa so mi očistili le eno polovico maternice.
V drugo sem zanosila letos v začetku leta, torej po 5 letih od prvega SS. Resnično me je bilo strah! Že v 5. tednu sem imela grozne slabosti (brez bruhanja), nenehno krčenje maternice in slabo počutje. Po pregledu pri gin, mi je zagotovila, da je vse OK in naj tudi glede manjših rozastih izcedkov ne skrbim, dokler niso krvavi.
Čez nekaj dni sem ponoči pristala ponovno v bolnišnici zaradi močnejših krčev in ponavljajočega izcedka. Tako sem bolnišnico ob vseh mogočih urah obiskala kar 6x v enem mesecu. Vsakič so me poslali domov z receptom za Dabroston in protibolečinskim tabletam z navodili naj dosti počivam ter da je vse le posledica širjenja maternice.
V 8. tednu sem na izvenrednem pregledu ugotovila, da plod nima več utripa. Ostala sem v bolnišnici in drugi dan so ponovili UZ še 2x. Oba krat utripa ni bilo, zato se je primarij odločil, da nosečnost prekinemo, saj nima smisla. Tako sem dobila tabletke za sprožitev in odšla domov. Ponoči sem se vrnila zaradi močnih krčev in krvavitve (nisem niti na nogah mogla stat!!!!). Doktor je ambulantno odstranil še ostanke nosečnosti.
Po vseh grozotah, ki sem jih doživela sem se želela pogovoriti z doktorjem kako naprej. Bil je sicer zelo prijazen, a mi je pojasnil, da operacija ne pride v poštev, saj je pregrada prevelika. Ko sem ga čisto obupana vprašala kaj mi torej preostane, je skomignil z rameni in mi rekel, da mi ne morejo pomagati - prevedeno: pač, da ne bom nikoli donosila.

Vsa obupana sem se odločila, da grem po drugo mnenje. Napotila sem se v Postojno.
Po prvem pregledu se je gin odločil, da opravimo operacijo pregrade, a le delno. Torej, ne bodo odstranili celotne pregrade, saj potem maternica izgubi oporo na katero je navajena.
Operacijo sem prestala in še isti dan odšla domov.

Sedaj lahko veselo rečem, da sem 5 mesecev po operaciji spet zagledala 2 črtici na testu user posted image user posted image user posted image user posted image
Kar ne morem verjeti!!!! Opravila sem 2 testa (oba +) pa še kar ne dojamem. Vse se mi je zdelo tako zelo brezupno, sedaj pa tole presenečenje.
Dobila pa sem šla na pregled že v 5. tednu in dobila Utrogestan kapsule za podporo nosečnosti in preprečevanje splava. Poskušam jesti zdravo, jemljem folno kislino in ne dvigujem nič težjega od 1kg. Ko sem utrujena počivam, mislim pa vnaprej kako bo lepo, saj dobre misli pomagajo.


Iskreno ti lahko povem, da me je po 2 SS na smrt strah kako se bo odvila moja nosečnost, vendar vem, da prej ali slej mora uspeti.
Razumem tudi, da narava naredi svoje in da smo nemočni proti njej.
NIKAR NE OBUPAJ!!!! Negativne misli privlačijo negativo, pozitivne misli pa pozitivo! Imej v mislih le lepe stvari, ne obremenjuj se preveč kdaj bo uspelo in ali bo uspelo, saj si boš s stresom bolj škodovala kot koristila. Verjamem, da ti bo uspelo!

Jaz ti želim vse lepo in predvsem ne obupaj, saj za vsakim dežjem posije sonček! En velik objem zate, drži se!user posted image user posted image

(odgovor članu pikolinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ponavljajoče se odmrtje
11.1.2016 16:58:42   
pikolinaa
Pozdravljena!

Najlpša hvala za odgovor in podeljeno izkušnjo.

Sama sem v tem času prestala operacijo pregrade. Po mnenju ginekologinje, ki me je operirala, je bila pregrada zelo majhna. Sama upam, da je bil to vzrok za moje neuspešne nosečnosti.

Sem pa vesela zate in tvoj plusek! Kako napreduje nosečnost?
Kdaj po operaciji pa sta pričela delat na dojenčku?

Lp

(odgovor članu Lanika007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?