Nohti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


BODOČA 77 -> Nohti (14.8.2007 11:48:17)

Mene pa zanima, ali je res, da ko greš rodit ne smeš imet nohtov na rokah nalakiranih, ker če bi blo kaj narobe s tabo se kao najprej reakcije vidijo na nohtih?To velja baje za vse operacije. KAj pa je z nohti na nogah? Vem da je čudno vprašanje, ampak me vseeno zanima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pajac -> RE: Nohti (14.8.2007 11:57:48)

Prosojen lak lahko imaš brez kakršnih koli skrbi... Na nogah pa še v barvi mislim da ne bi bil problem... vsaj pri nas nikoli nismo komplicirali... Na rokah je fajn da je prosojen zaradi oksimetra (tiste zadevice za na prst, ki meri koncentracijo kisika v krvi...), ki deluje na principu spektrofotometrije, kar bi lak v barvi lahko oviral, prosojen pa ne...




Nika v službi -> RE: Nohti (29.8.2007 13:30:12)

Nope, ne bo držalo. Jaz sem morala lak odstraniti na rokah in nogah (v Lj pred 2 leti), je bil pa res barvni. Ker če pride do komplikacij, se to tudi na nogah baje vidi (tromboza ali kaj?).





benika -> RE: Nohti (30.8.2007 10:10:45)

Kaj pa umetni nohti? A te maš lahko gor prpopane?




Tinča1 -> RE: Nohti (30.8.2007 12:39:41)

Naj vam poven, kaj so nas učili v sr. zdravstveni šoli. Porodnica ne sme imeti niti nalakiranih nihtov (izjema je prozorni lak), niti umetnih nohtov, ker se na nohtah vidi, če pride do kakšnih problemov med ali po poriodu. Tako, da če imate karkoli namazano ali prpopano, boste mogle odstraniti. Pa saj je konec koncev vseeno, če ste tistih par dni brez laka ali nohtov, ker nas itak nobeden ne bo gledal, pač pa samo naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Aja, pa nohto morajo biti pristriženi, da ne poškodujete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ko ga začnete previjati in pristavljati. Baje so novopečene mamice bolj nerodne in tako prej pride do poškodb.

Upam, da sem kaj pomagala.
Lp




livia -> RE: Nohti (7.9.2007 10:30:05)

Punce, kmalu po tem, ko boste postale mamice boste videle, da ni praktično imeti več nalakiranih nohtov, še manj pa umetnih, tako da je najbolje, da oboje že prej odstranite.
Začenja se novo življenje, malo drugačno kot do sedaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




benika -> RE: Nohti (7.9.2007 11:43:11)

Punce, kmalu po tem, ko boste postale mamice boste videle, da ni praktično imeti več nalakiranih nohtov, še manj pa umetnih, tako da je najbolje, da oboje že prej odstranite.
Začenja se novo življenje, malo drugačno kot do sedaj.


Zakaj že? A če imaš naravno dolge nohte jih moraš mar postrič? Ah, dej no. Sej otročka ne raztrgaš z nohti.




* Mateja * -> RE: Nohti (19.9.2007 23:40:46)

jaz mam skoz dolge nohte ( ne pol metrske ), sem jih mela ko sva bila na intenzivni, na pediatriji, pa ni nikoli noben nič reku, pa tudi Nejca nisem nikoli poškodovala. Se spomnim da je mela ena sestra na intenzivni na frišno nalepljenje umetne in se mi je prišla mal pokazat. To mi je bilo pa obup. Tega ne odobravam, da ima človek na takem delovnem mestu take kremple! 




Anonimen -> RE: Nohti (20.9.2007 10:35:00)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Punce, kmalu po tem, ko boste postale mamice boste videle, da ni praktično imeti več nalakiranih nohtov, še manj pa umetnih, tako da je najbolje, da oboje že prej odstranite.
Začenja se novo življenje, malo drugačno kot do sedaj.


Zakaj že? A če imaš naravno dolge nohte jih moraš mar postrič? Ah, dej no. Sej otročka ne raztrgaš z nohti.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Ah, zaradi higijene, pa manj časa imaš, da jih vzdržuješ.




Nika v službi -> RE: Nohti (20.9.2007 11:08:42)

Higiene? No, ja, saj si večkrat dnevno umivamo roke, a ne? In naj ne bi imeli nič črnega za nohti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Bacile, klice, viruse in ostalo golazen pa lahko fašeš še kje drugje, ne zgolj zaradi dolgih nohtov. To se mi zdi res malo mimo in ful pretiravanje.

Logično mi je, da se pač v porodnišnici oz. v kateri koli bolnici zaradi posegov, poroda in ne vem česa še, prilagodiš in nimaš nalakiranih nohtov. Dolžina je pa irelevantna. Jaz povsem dobro funkcioniram z dolgimi nohti in si jih zaradi poroda nisem krajšala. Kdor pa meni, da mu je lažje s krajšimi nohti, izvolite, prosim.

Samo ne komplicirat in dajat izjav, ki so res mimo.





Anonimen -> RE: Nohti (20.9.2007 11:48:27)

Evo zanimivost iz porodnišnice:
Jaz sem imela na nogah nalakirane nohte in na obisku sta bila moja sesta in njen moz.
Sestra je porodnicarka, moz pa kirurg.
Bilo je dva dni po CR, ko je svak opazil, kako sem ze vredu, da sem si uspela urediti nohte na nogah. Jaz pa ga preseneceno pogledam in odgovorim, da sem to storila ze pred porodom. On pa me okara, ces da nebi smela na operaciji imeti nalakiranih nohtov, je tudi povedal zakaj, ampak ga nisem ravno poslusala, ker se je sestra vmesala, da na njihovam oddelku pa niso tako zategnjeni in porodnice lahko imajo nalakirane nohte.

Ocitno je odvisno od oddelka do oddelka posebej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Nohti (21.9.2007 13:25:06)

Nika, ne leti zdej to nate, ampak... Z dolgimi nohti lažje zajemeš vso svinjarijo. Itak, da si umivaš roke, si podrgneš za nohti s krtačko in jih imaš tipa top, ampak meni enostavno zmanjka časa ob našem malem, ki je kot živo srebro. Mogoče sem malce nerodna, ampak meni se ob dolgih nohtih vse packa za norti - sploh ob kuhi.
Sicer pa malo bacilov ne škoduje za odpornost.

In ne vem zakaj razburjanje, če je eno mnenje drugačno od drugega?! Pač tisti ki paše naj ima pol metrske in nalakirane nohte v porodnišnici, če jih ne bo smela imeti, se mi zdi da imajo tam tudi kaj takšnega, da jim lak odstranijo.




Stran: [1]