Slab urinski izvid (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Stonoga -> Slab urinski izvid (20.5.2008 21:36:57)

Pozdravljene!

Do sedaj sem forum le prebirala, zdaj pa rabim vaše nasvete, izkušnje ...
Danes me je namreč klicala sestra iz ginekološke ambulante, da je moj urinski test slab. Nič točnega ni povedala, le da moram prit v četrtek, da mi ginekologinja vzame bris, da ne čakamo na naslednji pregled, ki ga imam čez 14 dni. Sem v 18. tednu, v četrek začnem 19. teden. Na prejšnjem pregledu je že rekla, da urin ni bil najboljši in mi je dala tri svečke, zdaj pa očitnotudi po svečkahni nič boljše! :(
Skrbi me, nobena od mojih prijateljic med nosečnostjo ni imela slabega urina. Pritisk imam OK, kri tudi. Počutim se super, polna sem energije, nič me ne boli, veliko se gibam, to, da premalo pijem pa vem, ampak kaj če ne spravim več kot 1,5 litra tekočine dol na dan - enostavno ne gre, kako naj se prisilim?
Torej: kaj bi to pomenilo, daimam slab urinski test in da moram takoj dat bris? Kaj je pa možno videti na brisu?

Lp, Stonoga




Naja30 -> RE: Slab urinski izvid (20.5.2008 21:53:50)

Meni so v vsaki nos. vzeli bris zaradi slabega urina. Temu pregledu se reče urikult in ga na nek poseben način pregledajo. V glavnem - nič posebnega. Če bo izvid slab, boš dobila antibiotike, da se pozdraviš.




benika -> RE: Slab urinski izvid (20.5.2008 23:02:24)

Vseeno se boš morala potrudit in popit več vode. Drugače imaš pa verjetno kakšne bakterije ali usedline v vodi. Dobila boš antibiotike in to je to.




bskrle -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 8:11:24)

Ne pij le vode, ampak čaje koprivo, preslico ipd.
Če je pač kakšna bakterija, so potrebna zdravila.





Maja T. -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 8:32:17)

Ne pij le vode, ampak čaje koprivo, preslico ipd.
Če je pač kakšna bakterija, so potrebna zdravila.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

meni je tudi pomagalo, da pijem brusnični čaj. Kupi se v lekarni in si ga res vsako jutro pripravim in spijem - ima dober okus.

Jaz tudi nisem morala piti toliko tekočine, zdaj pa si napolnim 4 stekleničke po 1/2 litra in zvečer morajo biti prazne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Psihološko je lažje popiti 1/2 l in 1/2 l ..., kot pa npr. 1,5 l skupaj.

Ko boš pa telo in celice navadila na tekočino, boš videla, da bo telo samo zahtevalo tekočino in ti potem sploh ne bo več problema spiti tudi do 3 l na dan.

Res moraš piti, ker drugače boš imela slab urin, pa še vnetje lahko fašeš...




PikicaStonoga -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 9:45:26)

Dekleta, hvala za tolažbo (sem spremenila nick, ker me je neki hecalo pri geslu), torej vse,k ar lahko sama naredim je, da VELIKO pijem - se bom potrudilaza voljo najinega dojenčka! :)




rozica984 -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 9:53:25)

Jaz sem imela probleme z ledvičnimi kamni, in bi migla spiti čez 3 litre! No to mi glih ne uspe, se pa potrudim, da spijem od dva do tri litre vode na dan. Jaz tudipijem iz pol litrske flaše, saj mi je tako najlažje.
Moraš se res potrudit, da piješ veliko. Jaz sem zadnjič, ko sem ćla v laboratorij, še v avtu spila eno flašo vode, pa že doma sem jo čez dan veliko, in tako sem imela tudi zelo lep izvid urina! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




gajka -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 9:59:43)

Poznam tako zgodbo in sem sama že prav nesrečna zaradi tega. Prve svečke sem dobila okrog 15. tedna. Potem sem pred prvomajskimi spet dobila neke svečke, potem šla na ponovni odvzem urina, pa je spet pokazalo, da vnetje ni izginilo. Zdaj spet končujem zdravljenje z novo varianto nekih zoprnih antibiotikov...  Sem že skoraj testni zajček za vse antibiotike, ki so jih kdajkoli farmacevtske družbe izdelale v te namene! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Upam, da bo vsaj zdaj vnetje izginilo, ker mi je to že prav nadležno! Pa ni fore, da ne bi pila dovolj! Tudi peče me nič ne in tudi izcedka ni prav nič več kot ponavadi, samo v urinskih testih se vedno neko vnetje kaže... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 10:07:08)

Ne pij le vode, ampak čaje koprivo, preslico ipd.
Če je pač kakšna bakterija, so potrebna zdravila.

A to lahko? Mislim, da sem nekje prebrala, da se čaj preslice v nosečnosti odsvetuje oz. jaz na svojo roko ne bi, bi prej vprašala G.




rizelj -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 10:26:06)

Tudi jaz sem imela slab izvid - neka bakterija. Sem dobila antibiotike za 5 dni, bomo vidli kaj bo pri naslednjem odvzemu urina...optimizem, to je vse.




Maja T. -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 11:05:44)

Gajka res, to pa nisem vedela, da imaš take težave z vnetji in da si na antibiotikih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Drži se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]...




gajka -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 12:56:57)

Maja T. - se mi ne da vedno jamrat, ker se mi itak ves čas ista zgodba ponavlja. Pa, ker nimam ravno občutka, da me to kakorkoli omejuje, niti ne mislim preveč na to.




CIPRESA -> RE: Slab urinski izvid (21.5.2008 14:07:20)

Oj!

No danes sem tudi jaz dobila izvid da imam beljakovine v urinu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (bakterije). In da moram jutri ponovno dat vodo in da se urin še enkrat pregleda.
Nekaj je govorila po telefonu o št. 4 - mogoče ve katera kaj to pomeni, koliko je dovoljeno in kje je meja?




PikicaStonoga -> RE: Slab urinski izvid (23.5.2008 10:14:30)

Cipresa, žal ne vem, kaj bi ta štirica pomenila.
Ko je mene sestra poklicala, tudi ni nič razlagala, samo da naj pridem, da ne čakam na naslednji pregled.
V sredo sem morala do osebne zdravnice po ene recepte pa sem jo sproti še vprašala, kako je z vodo v nosečnosti in mi je povedala, da to hitro pride, da je urin slab in da vse, kar lahko naredim je, da pazim, kako dajem urin. potrebno je namreč s čistimi rokami sramno ustnico razpreti, se malo polulati in v lonček spustiti srednji curek. Če tega ne naredimo, je veliko večja možnost, da izvid pokaže kakšno bakterijo. ko sem ji povedala, da ko sem dajala urin, sploh nisem mogla dat in sem iztisnila zadnje kapližjice, je rekla, da potem pa ni čudno, če ni bil srednji curek in sem komaj malo dala, ker na sramnih ustnicah pa bakterije vedno so prisotne. In da če je tako, daj ne skrbim.
No včeraj sem bila potem pri ginekologinji, me je pogledala, vzela bris, ampak že takoj rekla, da nič ne vidi niti srbečice, malo sicer rdeče, ampka da naj veliko pijem, in v ponedeljek ponovno dam urin, da sicer izvid kaže na neko bakterijo v nožnici ampka verjetno je to samo posledica tega, da sem dala premalo urina. In ponovno je povedala, kako pomembno je, da damo srednji curek. Torej upam na najboljše in me nič več ne skrbi! :)

 




benika -> RE: Slab urinski izvid (23.5.2008 11:35:44)

Meni je G glede dajanaja urina svetoval takole. Najprej pod tuš, se stuširat, spodaj z vodo umit, potem pa v lonček dat srednji curek urina.

Jaz sem lonček za urin vedno vzela domov in doma lulala vanj in ga potem nesla v laboratorij.




Naja30 -> RE: Slab urinski izvid (23.5.2008 13:19:33)

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

beljakovine v urinu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (bakterije).


Si imela beljakovine ali bakterije?
Pri bakterijah gre za vnetje, ki se pozdravi z AB. Beljakovine pa lahko nakazujejo kaj drugega.




CIPRESA -> RE: Slab urinski izvid (23.5.2008 14:39:23)

Ja pojma nimam kaj je bilo, po telefonu  sem slišala o nekih beljakovinah in potem sem jo vprašala kaj je to pa je rekla da so prisotne bakterije. In še neka št. 4 se je slišala - pa nisem toliko spraševala naprej.

Danes sem klicala ponovno ker sem dala spet urin in je rekla da so izvidi delni in da so ti vredu, da se je tokrat stvar popravila, del izvida pa dobim v ponedeljek ker traja 24 ur da ga dobijo. Kaj so mi tam gledali nevem. sem pa spet ujela vmes besedo "ulkus" - to je neka razjeda al kaj je to?

Pojma nimam le nekaj na hitro  povejo in jaz nimam blage veze o tem zato nič ne zastopim. mam pa občutek da ni kaj resnega ker me nič ne boli in nič ne srbi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




PikicaStonoga -> RE: Slab urinski izvid (23.5.2008 23:13:38)

Po mojem nimamo za kaj skrbeti ...skrbimo za higieno, pijmo veliko, pa se bo vse uredilo ... ;)




CIPRESA -> RE: Slab urinski izvid (24.5.2008 7:49:54)

Še to me zanima ali imate kaj rumenkastega izcedka tiste ki imate težave z vodo? Jaz opažam da na vsake toliko časa dobim bolj rumenkastorjav izcedek apak sem ga imela takega že pred nosečnostjo zeloooo velikokrat. Takrat se nisem preveč obremenjevala s tem sedaj me pa malo skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




PikicaStonoga -> RE: Slab urinski izvid (25.5.2008 21:46:40)

Jaz niti nimam kaj izcedka, če pa že je, je bolj bel ...




luna8 -> RE: Slab urinski izvid (26.5.2008 7:29:38)

Tudi jaz sem imela bakterije v urinu in to kar precej in sem dobila antibiotike Aminokislav.




jajula -> RE: Slab urinski izvid (27.5.2008 17:05:26)

važno je da preden greste v laboratorij spijete dosti vode in daste srednji curek. jst sm najprej mislila, da moram na tešče pridt in sm mela kar slab izvid in me je m.sestra opozorila, da naj spijem dost vode preden oddam urin in je blo naslednjič res ful boljš .




PikicaStonoga -> RE: Slab urinski izvid (28.5.2008 8:27:33)

No jaz sem dala vodo, pa spet nib la ok, mah ne vem neke bakterije. Mi je rekla sestra da naj velik pijem in v PON spet dam vodo, čeprav mi ni logično kako bi blo moćno da se te bakterije same od sebe izpereje iz nožnice samo s tem, da velikko pijem ...ok, če bi ble kje druigje ne pa v nožnici, no ne vem, jaz se trudim pit, damo ne morem več kot 2 litra, paše to zslo life, mal vode, cedevito, voda mi ne gre dol, sem že bruhala zarad nje ...ne gre ...no v pon dam vodo pa da vidimo :) od brisa še nimam izvidov, če pa ne boljše bo pa zdravnica prepdisala terapijo (1x sem že imela svečke), bomo vidli, kako se bo končalo ;)




Marogica -> RE: Slab urinski izvid (28.5.2008 8:40:44)

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

No jaz sem dala vodo, pa spet nib la ok, mah ne vem neke bakterije. Mi je rekla sestra da naj velik pijem in v PON spet dam vodo, čeprav mi ni logično kako bi blo moćno da se te bakterije same od sebe izpereje iz nožnice samo s tem, da velikko pijem ...


Piti moraš zato, da se te bakterije izločijo z lulanjem. TOrej več piješ, več lulaš, večja je verjetnost, da jih "izlulaš"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sama sem jih tudi imela v drugi nosečnosti. Mi pitje ni pomagalo, sem dobila antibiotik. POtem je bilo vse OK.




srki -> RE: Slab urinski izvid (28.5.2008 8:50:03)

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Še to me zanima ali imate kaj rumenkastega izcedka tiste ki imate težave z vodo? Jaz opažam da na vsake toliko časa dobim bolj rumenkastorjav izcedek apak sem ga imela takega že pred nosečnostjo zeloooo velikokrat. Takrat se nisem preveč obremenjevala s tem sedaj me pa malo skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Jaz imam rumenkast izcedek, rjav ne, že cel čas nosečnosti. G mi je na zadnjem pregledu dal Canestem tableto, vendar  je izcedek še vedno prisoten. Ni smrdeč, pregledal mi je tudi MV, ki je bil v normalnem stanju in zaprt. Vendar mu moram omeniti, da je izcedek še vedno prisoten.

Če ti je G rekel, da je vse OK, se ne sekiraj. Če pa mu še nisi tega omenila, pa mu le daj.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>