konec statusa-zavarovanje? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodajaSporočilo


clea -> konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 11:37:27)

Ima katera mogoče izkušnje z zavarovanjem kot občan?Kje se to zavaruješ?Ta teden mi poteče status in bi se rada zavarovala.Za dodatno že vem,na Vzajemni,za osnovno pa ne vem kam naj se obrnem.
Hvala že vnaprej za pomoč!
zoya_ -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 11:41:05)

najprej se prijaviš na zavod za zaposlovanje, tam ti dajo potrdilo za zavarovanje, greš na Občino, kjer te vpišejo v evidenco (tako zavarovanje je zastonj) pa pol greš na Vzajemno ali Adriatic, kjer skleneš dodatno zavarovanje... drugače pa lahko obvezno zdrav. zavarovanje urediš na ZZZS... v Ljubljani je na Miklošičevi...

pupika -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 11:49:46)

Ojla clea, kakšno zdr. zavarovanje pa lahko skleneš v vzajemni, doživljenjsko ali 12 letno. Namreč jaz sem imela kar nekaj problemov pri tem, ker je oče v mojem imenu podpisal tisto k so takrat pošiljali, brez moje vednosti. Jaz sem bila pa v tistem času full proti tistemu kar so takrat pošiljali.
Nato sem se pritožila in povedala kako je na stvari, pa so mi že februarja obljubili, da bodo dalinazaj na doživljenjsko če jim pošljem novo pogodbo. jaz jim pošljem pogodbo takoj naslednji dan, na doživljesnko pa še sedaj niso dali. Zgleda da se bom morala spet malo zbunit, da bo ka iz tega.
SaaS -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 13:10:17)

Da se zavaruješ kot občan, se ni potrebno prijavit na zavodu za zaposlovanje. Jaz sem se po izgubi statusa študenta za dve leti zavarovala kot občan. Nobenega zavoda. Greš na občino, z osebno izkaznico, in se tam prijaviš, nikamor drugam ni treba. Kje na občini, to urediš, pa vprašaj tam vratarja..
Dodatno pa potem na zavarovalnici.
Pajaca -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 13:28:08)

Jaz sem bila na tem 4 leta nazaj, lahko da se je stvar kaj spremenila.

Torej najprej sem šla na občino al clo na davčno (pri meni nasproti kina vič, torej nasproti občine vič), kjer sem dobila potrdilo o premoženju, to sem nesla na kaj vem kaj je tam... na dalmatinovi 2, nasproti metalke... prva stavba poleg bivšega slovenijašporta. Tam so me zavarovali kot občana. Ne plačaš nič.

No potem sem šla na malo ulico, kjer je vzajemna in se želela dodatno zavarovati, pa je fora ta..... ker je bil pač 1.10 (sem urejala ko mi je potekel status) mi je zavarovanje začelo veljati s 1.11, ker pač vedno velja s 1. Sem rekla da je neumno, pa so rekli da bodo popravli.... mogoče clo so. En mesec sem pač bila brez dodatnega zavarovanja.... tako da ti svetujem da se dodatno zavaruješ še ta teden, ker drgač ti bo veljal šele novembra, če je zadeva še vedno ista.

Do decembra sem bila zavarovana kot občan, plačala nič, le dodatno zavarovanje prek trajnika..... ko sem se zaposlila, sem jim to javla in so me odjavli in prijavli v službi. Dodatno si naprej plačujem sama.... je bolj fajn če kaj menjaš službo... pa isto je a ti trga služba pa nakaže, al ti trgajo s tr.

Ne vem če je še tako, a najbolje da pokličeš na dalmatinovo, al pa se tam oglasiš in jih vprašaš kaj točno potrebuješ.

Pa ja pri vzajemni oz adriaticu se pozanimaj kaj se bolj splača... jaz tudi nisem hotela podpisat za 12 let, sem obdržala doživljensko.

Tako da urejaj to še ta teden..... bo bolje.


SaaS -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 13:33:43)

Tudi jaz se zdaj spomnim potrdila o premoženjskem stanju. Samo res ne vem, če sem ga rabila za zavarovanje kot občan ali za kaj drugega. Vem, da sem ga ene dvakrat dvigovala..
Najbolje, da pokličeš na občino in tam ti bodo povedali, če rabiš še kaj drugega poleg osebne.
san -> RE: konec statusa-zavarovanje? (27.9.2005 13:57:40)

jaz sem to urejala ravno vceraj
da se zavarujes kot obcan potrebujes potrdilo o premozenju iz davcnega urada, kjer si prijavljena, ce si iz lj gres nato na dalmatinovo 1 s tem potrdilom in fotokopijo osebne in dobis potrdilo. dodatno sem se jaz zavarovala pri triglavu, 3.370,00/mesecno (do 30 let, nad 31 pa je znesek okoli 4.000,00 sit).
lp s
Stran: [1]