|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bruhanje zaradi mandarin
9.11.2012 20:53:28   
FOCUS13
Je mogoče,da otrok bruha zaradi preveč pojedenih mandarin?

_____________________________

it,s a beautiful day.... Tanja :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bruhanje zaradi mandarin
9.11.2012 21:01:31   
pelin
seveda je možno...če se česa preveč najemo in je želodec preveč nabasan, nam je lahko slabo po vsaki hrani...odvisno pa je tudi koliko je otrok star in sposoben zadevo prebavljati...svoje naredi  seveda tudi kislina., ki zna biti precej agresivna za želodčno sluznico..
Drugače pa se s temi citrusi na splošno ni preveč zaigrati...v otroštvu sem imela prijateljico, ki je bila skupaj s sestro hospitalizirana zaradi tega, ker sta pojedli veliko mandarin naenkrat, ki so bile škropljene...bolj kot količina pojedenega sadja, jima je škodilo škropivo , ki ga je vsebovala lupina in sta ga z rokami prenesli še na sredico in posledično v organizem.... tudi onidve sta bruhali...

< Sporočilo je popravil pelin -- 9.11.2012 21:02:33 >

(odgovor članu FOCUS13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bruhanje zaradi mandarin
12.11.2012 11:11:56   
bskrle
jA, naša je alergična, poje lahko samo eno mandarino, tudi jaz mislim,da so kriva škropiva.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bruhanje zaradi mandarin
28.12.2012 16:51:28   
Poka
En najin znanec je zadnjič pojedel zelo veliko amndarin, ker je rekel, da bo zdravo živel - njegova žena je ravno umrla za rakom. In se zastupil. Zdravnik je rekel, da zaradi mandarin, pa zdaj ne vem - a zato ker so špricane, zaradi kisline - ampak diagnoza je bila zastrupitev.

Drug znanec zdravnik in njegova žena zdravnica, je bila pa ona presnojedka oziroma, je jedla skoraj samo surove stvari. Živela "zdravo", no pa ne vem, če je bila ravno čisto presnojedka, mislim da je jedla vse, s poudarkom na presni hrani. Umrla za rakom. Dal je naredit obdukcijo, ki je pokazala, da ima v telesu polno pesticidov.

Tako, da na žalost - možno je, pa tudi ne veš več, kako naj živiš, da bo OK, po mojem kolikor imaš srečo in si odporen.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bruhanje zaradi mandarin
4.6.2013 8:51:05   
Maxy
Super post, star, pa bom vseeno odgovorila. Lani novembra me je klicala vzgojiteljica iz vrtca in mi razlagala, da je moj triletnik čisto flekast. Ko sem ga prevzela v vrtcu, je bil že po celem telesu poln izpuščajev. Letimo po Claritin in k pediatrinji. Vmes še razmišljam, kaj vse je pojedel. Prišli smo do zaključka, da je jedel Klementine (verjetno iz Španije). Je rekla naša pediatrinja, naj se izogibamo mandarin (še posebej španskih), ker so polne pesticidov. Tako smo bili nekaj časa na dieti brez citrusov. Ker je zimske sezone konec, pa sedaj jemo samo še jabolka. Toliko o zdravi prehrani!

< Sporočilo je popravil Maxy -- 4.6.2013 8:52:36 >


_____________________________

Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bljižnic. B.Sills

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bruhanje zaradi mandarin
7.7.2014 15:47:34   
majkeljanuar
Bruhanje zaradi mandarin je možno! Alergije niso vidne le na zunaj. Obstojajo tudi alergije prebavil, ki dražijo želodec in prebavo na splošno.

(odgovor članu Maxy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bruhanje zaradi mandarin
19.12.2018 12:19:26   
laura13 RR
Ja čisto možno, naši punci dobita tako rdečo hrapavo kožo ali pa mozoljčke če jij pojesta preveč, starejša je tudi imela cudno prebavo zaradi tega ...

(odgovor članu majkeljanuar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bruhanje zaradi mandarin
19.12.2018 12:45:42   
Sunshine357
Moj sin je že bruhal zaradi mandarin...ne prežveči in potem bruhne cele kose ven. Ne vedno, je pa zdaj kr pravilo, da je nadzor nad sadjem s krhlji in opozarjanje, da mora prežvečiti.

(odgovor članu laura13 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?