|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kalcij v sklepih
14.12.2007 14:11:13   
ellie
Ima mogoče katera s tem kakšne izkušnje??

Zaradi hudih bolečin v rami sem šla na UZ, kjer so mi ugotovili obsežne kalcinacije. Ker pa sem se jaz neroda zaletela z ramo v podboj vrat, je zaradi tega kalcija prišlo do hudega vnetja tetive, kar mi povzroča nevzdržne bolečine. Že 1 teden ne spim, ker je ležanje onemogočeno. Vleče in trga me v mišicah po celi roki in v vrat. Da ne govorim o tem, da se sama ne morem normalno  ne oblečt, ne stuširat, nič nič nič...ker roke sploh ne morem premaknit.

Je res, da te bolečine minejo same po sebi? To, da roke potem ne bom mogla dvignit in da bodo potrebne terapije mi je tako jasno...samo da vsaj bolelo ne bi takouser posted image  in da bi se končno lahko kaj naspala...

Upam, da mi zna kdo kaj povedat iz lastnih izkušenj...


Lp

P.S.: če ni pravi forum, me prosim prestavite...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 14:25:52   
cukr07
Katero tetivo pa imaš vneto?
Ramo hladi z ledom (lahko na vsake 2 uri), pa obvezno kaj proti bolečinam vzemi.

Do vnetja pa po vsej verjetnosti ni prišlo zaradi enkratnega udarca v ramo, ampak zaradi nenehnega draženja tetive. Lahko kot posledica drgnjenja ob kalcinat.

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 14.12.2007 14:26:53 >

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 14:28:41   
Barbs
Kako pa tipkaš?user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 15:08:25   
al1*
Jap, poznam. Letos maja sem bila en teden na bolniški zaradi problemov ramenom. En teden je bolelo kot hudič - niti spati nisem mogla. Dr. mi je dal napotnico za protibolečinsko, kjer je čakalna doba 2 meseca. Ampak ne vem, če bi se odločila za blokado - baje ima precej stranskih učinkov. Niso mi pa dali nobenih terapij. Možna je tudi operacija.

En kiropraktik pa mi je predlagal, dodatno uživam D vitamin. 

_____________________________

lp


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 15:11:30   
ellie
cukr07 vneto imam tetivo supraspinatusa...mi pa led nekak ni pasal. Sem pa si zdaj nabavila TENS aparat in se mi zdi, da pa mogoče malo pomaga. Če ne druga mi paše, ko mi mišico masira.

Barbs levo roko še imam zaenkrat gibljivo...čeprav mišica že malo trpi, ker vse počnem zdaj s to roko. Čeprav je prava umetnost držat miško in tipkat samo z levo roko.


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 15:19:16   
Magi*
moja sestra je imela probleme s tem, ampak na nogah. jo bom prosila, da ti kaj napiše.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 15:20:26   
ellie
al1* meni je tudi kolega fiziater blokado odsvetoval...je rekel samo terapije (ko bo bolečina čisto prenehala) oz. v skrajnem primeru operacija. Imam pa tako močno vnetje, da bom še kar nekaj časa v bolniški. Ker delam v vrtcu pa sploh ne pride v poštev, da bi šla prehitro delat.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 15:56:45   
cukr07
Ellie, meni se je to vnetje ponavljalo kakšne štiri leta, približno dvakrat na leto. Vsakič je bilo hujše in je trajalo daljši čas. Letos oktobra pa sem bila primorana it na na operacijo kjer so mi prestavili narastišče kite, ker bi se mi drugače zaradi ponavljajočih vnetij strgala. Zdaj sem nekje na sredini rehabilitacije. Tistih groznih bolečin nimam več in končno lahko spet spim na tej rami. Je pa res, da je roka po opraciji popolnoma oslabela zaradi mirovanja in se moram vseh gibov ˝ponovno˝ učiti.

Meni je tudi TENS ful pomagal, uporabljam ga še sedaj za lajšanje pooperativnih bolečin. Da o ledu sploh ne govorim - brez njega ne vem kako bi zdržala.

Tole vnetje res boli kot user posted image , zato ti želim da se ti čimprej umiri.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 16:45:43   
ellie
cukr07 hvala ti za izčrpen odgovor. Bomo vidli kak bo z mojo roko ja...me kar malo skrbi. Čeprav bom zaenkrat najbolj srečna, ko bom lahko spala.

Tebi pa želim čimprejšnje okrevanje...

Lp

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 17:28:26   
barbara b
Tudi jaz bi se pridružila vašemu ''klubu''.
Pred slabim letom dni me je bolela desna rama in ultrazvok je pokazal kalcij v ramenskem sklepu. Po mesecu ali dveh je bolečina izginila. Evo sedaj  imam pa user posted image bolečine v levi rami. Meni paše, da se ponoči močno zavijem v kovter in da mi je toplo v ramo.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kalcij v sklepih
14.12.2007 21:13:15   
Anonimen
Pred 4 leti leva rama,blazne bolečine,šla v Valdoltroin so mi dali blokado.Nobenih stranskih učinkov,ampak čez dva dni krasno,sprostitev,brez bolečin,roka spet gibljiva.Letos enkrat sredi leta,groza,desna rama,bolečine,da ni za zdržat včasih,pravkar mi popušča tableta.Kljuva celo do komolca,boli celo v vrat in pod pazduho.Pi opravljanjugodpodinjdkih del je muka,obešanje perila,jemanje stvari iz zgornjih polic,brisanje parhu,pometanje,čiščenje šip itd.Ko razboli po delu se iskre krešejo.
čakam ponoven pregled v Valdoltri,mal me je strah,da bom morala na razbijanje kalcinatov.

(odgovor članu barbara b)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kalcij v sklepih
15.12.2007 15:48:45   
robinzon
Kalcinacija je res nekaj zelo bolečega, vendar se mi zdi, da tistih , ki ste odklonilne  blokade, ni zadosti bolelo. Mene je tako, da bi si dala tud roko odrezat, ne pa, da bi mislila na stranske učinke blokade, čeprav me na to ni noben opozoril. Dala mi jo je ortopedinja in mi ji še isti dan odleglo. Preden sem prišla po vezah do nje - jasno, da me je zagrabilo v petek popoldan, sem tri dni jedla ketonale in od njih se mi je vnela želodčna sluznica, tako, da sem si prislužila še  gastroskopijo.

Ortopedinja mi je rekla, da je treba to roko šparat, jo čim manj dvigovat, ker ponovna blokada ni več tako učinkovita. Par let sem imela mir, letos na morju pa sem čutila, da z ramo ni čisto v redu, sploh pri ležanju me je bolela. Zgleda, da tudi plavanje škoduje. Jeseni sem bila pri enem kiropraktiku in mu omenila kalcinacijo. Roko mi je zvijal v vse smeri, da so mi solze tekle od bolečin, po tej terapiji je spet z ramo vse v redu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kalcij v sklepih
15.12.2007 21:58:36   
cukr07
Jaz sem tudi dobila dve blokadi. Prva mi je prijela po kakšnih štirih dneh in držala približno mesec in pol. Takrat sem čutila res tako olajšanje, da ni za povedat. Druga pa mi je držala samo kakšnih štirinajst dni. Glede na to, da sem za to diagnozo dokaj mlada, je bila najboljša varianta, da sem se odločila za operacijo, ker bi dodatne blokade negativno vplivale na spremembe sklepnega hrustanca.
Zadnja dva meseca pred operacijo so bile bolečine nevzdržne, tako da sem že komaj čakala, da se rešim muk.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kalcij v sklepih
6.3.2015 21:43:08   
Kalcinacije
Spoštovani,

Vsi, ki imate težave z kalcinacijami ne spreglejte terapije z globinskimi udarnimi valovi! V dveh letih pridobivanja izkušenj ter mnenj je približno 90% pacientov opazilo občutno zmanjšanje bolečine. Po ponovnem pregledu po 8 mesecih ali enem letu kalcifikat skoraj popolnoma zgine ("se raztopi").
V kolikor vas bi zanimalo več smo vam na voljo na:

http://www.fizis.si/samoplacniska-ambulanta/eswt
Fizis d.o.o. Fizioterapija
Cesta Proletarskih brigad 79
2000 Maribor
GSM: 031 603 763
Danica Bigec, viš. fth.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?