|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamica samohranilka
26.2.2013 22:47:39   
Anonimen
Lepo pozdravljene

Vsaka ženska si želi biti mamica in to je doletelo tudi mene. Žal ne tako kot sem si zamišljala.
Sem študentka zanosila sem s fantom, ki je zelo različen od mene otrok ni bil načrtovan kljub zaščiti sem zanosila.
Fant, ki naj bi bil oče otročička je moral nazaj v svojo državo, ker ni dobil papirjev niti sanja se mu ne da sem noseča.Prav tako je
študent po vrh vsega pa prihajava iz različnega okolja. Sem v dvomih ne vem kaj naj naredim .. Ne vem če bom zmogla vse sama
finančno in psihično bom obremenila svje starše če se odločim za mamico samohranilko.. fantu ne upam povedati da sem noseča ker
me bo po vsej verjetnosti zavrnil.. hmmm splav ne nikakor to vendar bo moj otročiček ... prosim vas pomagajte mi ..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamica samohranilka
27.2.2013 6:29:45   
Tippi
Praviš da splav nikakor, torej boš mamica samohranilka. Torej kako bi ti lahko še drugače svetovali/pomagali glede odločitve?
Kakorkoli.

Ni ti luštno, te razumem, in vse kar lahko, ti rečem par toplih besed. Boš zmogla! Mamice so levinje,ko se je treba boriti za svojega otroka. Pa naj bo v materialnem ali kakšnem drugem smislu. Tega otroka boš ljubila, s partnerjem ali brez.

Lahko bi sicer še zelo na dolgo in široko filozofirala, sploh tam okrog partnerja, morebitne njegove vrnitve, sploh ko bo izvedel, da bo oče, ampak mislim, da veš na kakšni točki si in kako naprej. In je res vsaka beseda odveč.

Bivšemu čim prej sporoči. To je njegova pravica!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamica samohranilka
27.2.2013 7:07:50   
ajataja
Hja jaz ne bi razmišljala kako in kaj preden ne bi povedala očetu otroka.Njegova pravica je da izve pa naj se odloči kakorkoli.Šele potem razmišljaj naprej ko boš videla ,če ti je ta moški pripravljen stati ob strani.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamica samohranilka
27.2.2013 10:35:06   
tix
Jaz ti svetujem, da mu poveš, da je oče, če se ne bo zanj brigal bo to vsaj na njegovi vesti, ne tvoji, končno te pa lahko tudi preseneti.

Sem ful vesela, da ne razmišljaš apriori o splavu in vjamem da ti bo uspelo tudi kot mamici samohranilki, otrok ti je bil očitno namenjen, če se je najavil kljub kontracepciji.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamica samohranilka
27.2.2013 11:08:18   
MojaV
Tudi jaz mislim, da bi mu morala povedati, vseeno pa se pripravi na najhujše (grd odziv), sploh na začetku, ko bo šokiran. Morda te bo pa pozitivno presenetil. Pa tudi če ne, bosta vsaj vedela, pri čem sta.

Če si otroka želiš obdržati, si čim prej naredi okvirni načrt (kot študentka lahko verjetno dobiš delo prek študenta in nekaj malega zaslužiš, nekaj ugodnosti boš imela na faksu - podaljšan status, nekaj dodatnih bonov itd). Če imaš normalne starše, ti bodo tudi oni pomagali po svojih močeh. Glede otroške opreme in oblačil ti po mojem ni treba skrbeti. Vedno se najde kdo, ki česa ne potrebuje. Če se boš za otroka odločila, se mi lahko oglasiš na zs in ti lahko (vsaj malo) pomagam. Kdaj imaš predviden datum poroda?

Moraš pa vedeti, da se ti življenje z otročičkom korenito spremeni. Če si pripravljena sprejeti odgovornost in se nekaterim stvarem odreči, se nimaš česa bati. Kot je napisala že ena pred mano - mame se borimo za svoje otroke in ni vrag, da ti ne bo uspelo. Mlade mamice so pa sploh motivirane in imajo en tak poseben žar.

Šolo pa le dokončaj, čeprav morda s kakšnim letom zamika. Srečno, punca, pa oglasi se še kaj!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
28.2.2013 17:08:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MojaV)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamica samohranilka
1.3.2013 8:56:47   
Nastija
Zdravo,

se še jaz oglasim...jaz sem tudi mamica študentka, prvo hčerkico sem rodila pri 20. v prvem letniku faksa in v maju pričakujemo še fantka, izpite sem vse opravila...tako da študij naj te ne skrbi. Imela boš veliko več motivacije pa tudi nekaj ugodnosti ti bo pripadalo. (10 dodatnih bonov, dodatno leto študija....)

Kar se finančno tiče je bil moj partner brezposelen in jaz študentka ko sva dobila tijano, torej lahko predvidevaš da so bili prihodki bolj skromni. Oblekic sem veliko dobila in prepričana sem da jih boš tudi ti, malo poglej na podarimo.si pa na kakšen forum kaj napiši, saj se najdejo dobri ljudje, ki pomagajo.
Svetujem ti, da prijaviš lastno gospodinjstvo, četudi živiš pri starših in tako se bodo upoštevali samo tvoji dohodki, kar pa mislim da jih ni veliko in še delili se bodo na 2 (nate in na sončka ki ga nosiš pod srcem).
Kot študentka si upravičena do državne štipendije (jaz jo prejemam 190 EUR) in ker boš na porodniški, ti prvo leto pripada 250 EUR porodniške, zraven pa prištej še otroške doklade (v mojem primeru 114 EUR). To ti v prvem letu nanese 550 EUR/mesečno in se mi zdi da staršev ne boš zelo finančno obremenila, bolj v smislu čuvanja itd. (aja pa prištej še preživnino za otročka, če on nima sredstev jo dobivaš iz preživninskega sklada).

Ko bo šel malček v vrtec boš plačevala najmanj kot je mogoče 40 EUR, ker se vsi tvoji prihodki delijo na 2....zraven boš lahko tudi delala preko štud. servisa (tudi jaz tako delam), res je da ti ne teče delovna doba ampak veliko lažje dobiš službo. Če se boš malo potrudila in če boš imela s strani staršev podporo ti svetujem da že tisto leto ko si na porodniški narediš kakšen izpit, ker boš potem imela manj in boš lahko več delala. Izpite lahko delaš tudi z izrednimi študenti, ker boš imela status materinstva in lahko na predavanja hodiš popoldan, če dopoldan ne bo mogle noben počuvat malčka. To da si študentka ima tudi še eno prednost in sicer ko bo otroček v vrtcu, ga boš lahko prej pobirala in kasneje vozila, ne bo te rabil čakat od 7:30 do 4:30. Jaz mojo peljem ob 8:10 je ponavadi tam, da sem do pol devetih v službi in jo pobiram ob 15:00 ko se zbudi. Kar se mi zdi zelo velika prednost, vsaj tako imaš kaj od otročka :).

Kar se pa partnerja tiče pa tako, pravico ima da izve, ker je to tudi njegov otrok...če bo odreagiral slabo se ne sekiraj, poznam dve punci, ki sta isto bili zavrnjeni s strani partnerja (bivšega) in obe imata zdaj nove partnerje, ena zdaj celo pričakuje z novim še enega otročka, prva hčerkica pa novega kliče tati....lej mlada si in ne vidim razloga da si ne bi kakšnega drugega našla. In kar se tiče skrbništva bi bilo tako bolje, ker otrok ne bi bil razdvojen med mamo in očetom in nekaj časa pri enem, nekaj pri drugem. To lahko na otroka slabo vpliva. Pomisli če si pripravljena sprejeti dejstvo, da bo otroček mogoče kdaj 1 teden v drugi državi, tebe ne bo zraven in ne veš kaj se z njim dogaja...moja soseda ima tak primer, fantek je zdaj star 4 leta in hodi k očiju v Italijo, vmes ji je bilo zelo težko, zdaj ji pa paše, da je lahko kakšen vikend frej. Dobiva tudi preživnino od partnerja in tako naprej. Razmisli kaj in kako, ampak otrok je 50% mama in 50% oče, zvedeti mora. Morda bi pa tu nadaljeval študij, če se poročita (na lj. gradu je to zastonj) dobi takoj pravico do bivanja tu in s tem tudi študiranja. Poleg tega si otrok zasluži spoznati očeta.

Če rabiš še kak nasvet kar pogumno....pa čestitke tebi in tvojemu malčku. Verjemi biti mlada mamica je nekaj najboljšega kar se ti lahko zgodi, jaz ne bi zamenjala za nič na svetu, za nobeno zabavo, ko ti reče mami rada te imam je to tvoj smisel. Poleg tega tudi druge stvari dobijo smisel v življenju, npr. za kaj in za koga študiraš :). Kako daleč pa si s študijem?
Že veš mogoče kaj bo, fantek ali punčka? Pa čimprej povej staršem, prvi odziv bo verjetno negativen, saj pri meni je bil v smislu lahko bi najprej doštudirala in potem imela službo in itd. pa sem vztrajala pri svojem da študija ne mislim pustiti in po 14 dneh smo se že vsi veselili. Sploh ker je bila prva vnukinja, pa še babice so dosti fit, da laufajo z njo na okoli. Zdaj jim pomeni vse, celo več kot jaz, mami pravi, ti si že odrasla, ona pa je moja mala princeska - samo prvo je bil pa šok tako da to vzemi v zakup.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mamica samohranilka
1.3.2013 20:33:53   
Anonimen
Jooj punce hvala vam za lepe in tople besede. To mi veliko pomeni.
Hvala vam za nasvete in napotke. Imam najboljšo mami in očija na svetu vem da mi bosta stala ob strani.
Seveda bo to na njih 3 vnuk ali vnučka user posted image
Ampak žal mi je otročka ko bo spraševal kje je moj očkka, kdo je moj očka ker sem nekako kar prepričana da bo zavrnil otroka.
Ampak takoj ko bo mogoče mu bom povedala lepo novico.
Hvala vam še enkrat. Ne vem še ali bo fantek ali punčka sedaj sem komaj v 6 tednu tako da ne vem še nič vam bom pa sporočilac

(odgovor članu Nastija)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamica samohranilka
1.3.2013 21:57:34   
ronja
Pa saj še ne veš, da bo fant zavrnil dete, daj mu šanso! Mogoče se bo tudi najprej neprimerno odzval, pa potem razmislil, včasih blesavo reagiramo v šoku. Mogoče te pa tudi pozitivno preseneti.
Kar se tiče ostalega pa so ti že vse napisale - študentke mamice imajo pri nas kar precej ugodnosti in tudi otrok ti da več motivacije kot karkoli drugega - ker nočeš bluzit časa, ko nisi z otrokom. Pa še starša te podpirata, torej se nimaš česa bat. Normalno, da te je strah, jasno, če ni planirano, samo hočem rečt, da se bo vse uredilo:). Morda tudi ostaneta s tem očkom skupaj. Pa tudi če ne bi - saj si še mlada, skoraj gotovo boš našla nekoga in bo to potem otrokov oči (mislim pravi oči, ne biološki, ampak tisti, ki je z otrokom, ga vzgaja in ga ima rad in skrbi zanj).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mamica samohranilka
4.3.2013 8:42:00   
Nastija
Tako kot je napisala ronja - mlada si še, očka pa je tisti ki otroka vzgaja in ne tisti ki ga je zaplogil....mogoče boš spoznala koga še preden bo otrok znal rečti kdo je moj očka? Drugače pa mu lahko razložiš da pač njegov očka živi v drugi državi in zato ne more priti k vama, ga ima pa ravno tako rad...ko bo starejši bo pa tudi lažje razumel in bo vesel da bo imel tako dobro mamico kot boš ti :)
Zdaj se pa le veseli naraščujočega trebuška :) Jaz sem zadnjič gledala filem Asterix in Obelix in sem se počutila kot Obelix, res imam že ogromen trebušček (če mu še lahko rečem trebušček) hehehe - 30. teden user posted image


lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mamica samohranilka
26.1.2015 22:14:39   
zmedena20
pozdravljeni, jaz tudi imam problem, vem da sem noseca trenutno 5dni, jutri se bom oglasila pri ginekologu ampak to ni problem
imam problem da me je zelo strah, stara sem 20 let in pred kratkim sva se z fantom razsla
razmisljam o splavu ampak mi srce nekako neda, razmisljam kdo mi bo pomagou ponoci in podnevi kako mi bo sploh uspelo iti brez strahu pod tus.
in ce bi se odlocila za splav ali bom po tem sploh se ista kokr sm bla.
oce mi pravi da mi bo financno pomagal mami mi pravi da sem se premlada, nikakor nevem kako nej se odlocim
ali si bom dejansko res unicila ziuljenje z otrokom ali z splavom. bojim se ker sem bila jest celo ziuljenje sama z ocetom
in sem dajala skozi veliko stvari ampak je najbolsi ocka na svetu. me je pa strah tudi otrokovo povprasanje po ocetu in seveda da bo bivsi delal raznorazne probleme user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mamica samohranilka
28.1.2015 6:21:28   
lily32
Odločitev prav gotovo ni lahka. Dobro moraš razmisliti o vsem. A si dovolj močna za tako dejanje? S tem sprejemaš na svoja ramena odgovornost obeh staršev. Jaz osebno zase vem, da tega ne bi zmogla, imam dva otroka, a brez pomoči moža bi se mi včasih strgalo.

Druga stvar, ki je pomembna, je, kaj si želiš za svojega otroka. Sama praviš, da si na lastni koži doživela marsikaj, ker si morala živeti le z očetom. Želiš torej podobno situacijo prenesti na svojega otroka? Osebno si za svoje otroke želim, da bi imeli oba starša in na tvojem mestu bi se verjetno odločila za splav. Vem, da bodo sedaj določene skočile po meni, a to je moje mnenje.

Nikomur ni misel na splav prijetna, a verjamem, da je vsaka od nas kdaj znašla v situaciji, ko je razmišljala o tem. Jaz sem, ko sem bila v tvojih letih in sem bila v vezi s fantom, kateremu ni bilo dosti mar zame in je bil z mano bolj za zabavo. Ko mi je menstruacija zamujala, sem premlevala različne variante, a potem je vseeno prišla M. Res se grozno obremenjujemo s splavom, po drugi strani pa brez slabe vesti uporabljamo kontracepcijo, ki deluje na istem principu.

Številne ženske uporabljajo mireno oz. hormonski maternični vložek, ki deluje tako, da s pomočjo hormonov stanjša maternično sluznico do te mere, da prepreči ugnezditev in s tem nadaljnji razvoj nosečnosti. Torej jajčece propade 6-8 dni po oploditvi in gre formalno za zgodnji splav, a ga nihče tako ne obravnava. Če narediš splav s tabletko takoj ob izostanku M, si dejansko pustil oplojenemu jajčecu, da se je razvijalo še naslednjih slabih deset dni. To je vsa razlika. Mogoče bo to omililo slabo vest, če se odločiš za prvo možnost.

(odgovor članu zmedena20)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?