|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
30.10.2014 17:56:07   
november14
Kje si rodila v Ljubljani ali v Kranju?


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: novemberke 2014
1.11.2014 17:15:14   
Anonimen
Priporočam, se res splača ohranit take spomine: https://www.facebook.com/maliprstki?ref=bookmarks


(odgovor članu november14)
  Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: novemberke 2014
3.11.2014 14:09:58   
VIJOLINA
Živjo.
Sem nova na forumu in imam predviden rok poroda 19.11.
Sicer lažne popadke občutim zadnja dva tedna, je rekla ginekologinja, da je to čisto normalno in da se naj pripravim, da bodo čedalje močnejši in pogostejši.
Mii pa mali že tako dol prtiska, da zvezde vidim. Moram ves čas vložke uporabljat ker se mi veliko sluzi izloča in ko se vsedem nehote uide kakšna kapljica. Zelo zoprno. Pa sem pridno ivajala kegljeve vaje :(
Vsakič ko čutim,da teče, se ustrašim če je voda ali kaj drugega, ker je prozorno in prisotna bela sluz.
Nestrpno čakam, da se bo zgodilo. Vse imamo že pripravljeno, sobo, oblačila, košek torbo za v porodnišnico, samo še začeti se mora.

Kako je pa kaj pri vas ostalih, ki tudi komaj čakate. a se vam podobno dogaja ?

Lepo popoldan želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: novemberke 2014
3.11.2014 16:35:13   
savanah
Hey hey, evo meneuser posted image
kako ste? Zdaj je pa nas mesec tu in vsak cas bomo ena za drugo sle v dva kosauser posted image . No verjetno jih je kar nekaj ze rodilo...
Vijolina midve sva pa tam tam, moj pdp je 20.11. Tudi meni ze kar dol pritiska...pa vcasih opazim tako belo sluz ampak samo ko se obrisem, no se mi zdi da so hlacke tudi ves cas mokre, se sprasujem kaj ce je to plodovnica?? Pregled pa imam sele naslednji cetrtek ko bom tocno 39t. Mam obcutek da bom prej rodilauser posted image . Neve lazni popadki sploh nevem kako izgledajo mogoce jih pa imam pa nevem, trebuh mi otrdeva ampak sem mislila da zato ker se mali premikauser posted image . Kdo bi vedel.

drugace pa se torbe nimam pripravljeneuser posted image , sploh nevem kaj cakam, da se zacne? Ostalo vec ali manj je...no se vozicek sem danes preprala, pa eno policko nad previjalno mi morajo nastimatuser posted image . Danes bom pa torbo nastimala. A ste dve pripravljale? Eno zase eno za dojencka?

Nic punce porocajte kako ste in kaj se dogajauser posted image

(odgovor članu VIJOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: novemberke 2014
3.11.2014 16:57:07   
VIJOLINA
Živjo, me veseli da sva si blizu z datumi poroda, da me vsaj še nekdo razume, ker sem že sama sebi tečna in imam občutek, kot, da se to sam men dogaja, ker vse moje prijateljice, ki so rodile v tem letu, niso imele takih znakov.
Popadki pri meni izgledajo tako, da me velikokrat bolečina zbudi, sedaj pa včasih držijo kar čez dan. Boli, krči kot menstruacija, zbada in spet krči, trebuh otrdi in kar dihat ne moreš. Tako, da se čedalje bolj veselim, da je to to , da se bo končno nekaj zgodilo. Glede na to da je ta teden polna luna upam, da bo kaj pospešilo da končno držim mojega srčka v naročju. Torbo za v porodnišnico imam pa pripravljeno samo zase, za otročka ne potrebuješ ničesar, ker vse tam dobiš. Samo , ko greš domov, očka prinese stvari za dojenčka. Vsaj tako je pri nas v naši porodnišnici Nm.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: novemberke 2014
3.11.2014 17:09:38   
savanah
Uh potem pa se pri tebi kar dogaja..izgleda da sploh se nisem imela nobenih popadkovuser posted image ali pa jih drugace obcutim, kaj pa vem. Vcasih imam obcutekkot da bom dobila M ampak nitako hudo, in drzi kakih 5min? Samo bojim se da mi ne odteka voda jaz pa nevemuser posted image
kaj pa si dala v torbo za v p? Jaz se mislila se kako dudiko za malega pa svojo flasko..kremice in ostalo pa verjetno tam dobimo?

(odgovor članu VIJOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: novemberke 2014
3.11.2014 17:49:19   
VIJOLINA
Jaz sem si tudi prekuhala dudiko za tamalega pa dala v škatlico, ker menda znajo zatežit na vizitah ko vidijo da ma dudo v ustih, da jo tist čas vzamem in pospravim v škatlico. Drugače sem si pa v torbo pripravila : nogavice zame, 2 paketa mrežastih hlačk od TOTO, vse skupaj jih je 10 komadov, prsne blazinice za mleko, 1 paketov vložkov za mame od TOTO . Kljub temu da jih v porodnišnici dobiš vir 80, sem vzela še te, če bi bila slučajno šivana, ni fajn da se bi mi šiv zapletel v mreživo pri vir 80 vložkih. Krokice za hodit, 2 krat po 1 liter vode v plastenki za v porodno sobo. Polnilec za mobi, vse za osebno nego in kozmetične pripomočke ki jih uporabljam. Lanolin za bradavice, bepanthen mazilo, in obvezno labelo, ker bom verjetno v porodni kar izsušena in hitro ustnice popokajo. Pa naravne pastile za grlo, za vlažitev suhih ust.
Itak pa materinska, napotnica, potrdilo o očetovstvu, osebna izkaznica. Tako nekako izgleda moja torba :)

Za malega imam pa posebej pripravljeno, da bo očka prinesel ko gremo domov.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: novemberke 2014
4.11.2014 6:10:48   
VIJOLINA
Pri meni se je ponoči ob 3h zjutraj odluščil čep, potem pa blagi popadki na 1 uro. Sedaj pa čakam, kaj bo, al se bo stopnjevalo, al je bil lažni alarm.
Srčno upam, da se je začelo.

(odgovor članu VIJOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: novemberke 2014
4.11.2014 9:45:43   
savanah
Joj vijolina drzim pesti da je to zacetek in mocno upam da ti hitro mineuser posted image user posted image user posted image te bom spremljala.
super, tvoja torba mi je vsecuser posted image , grem jo kar zdaj pripravit, si mi dala mislituser posted image

s tem dudam, kaj pa ti imajo tam govorit?? Saj je tvoj otrokuser posted image ..nevem no malo mi je smesno.

vijolina porocaj ce bos slauser posted image

(odgovor članu VIJOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: novemberke 2014
4.11.2014 13:49:16   
MiniLu
O fino... jaz bi tudi rada da se naravno začne. Tako je najbolje, se boš v miru lepo pripravila in ko bo čas lepo greš. Mene pa tukaj v bolnišnici že tudi nekaj grabi. Je zdravnica rekla, da gremo zdaj proti temu, da sprožimo porod... Upam, da nam tale polna luna kaj pomaga, da bo šlo brez raznih gelov in umetnih popadkov.

Veliko sreče Vijolina, naj se ti ne mudi v porodnišnico, jaz jih tule spremljam že deset dni in nekatere prehitro pridejo in potem čakajo in čakajo. Jih prime potem mine in spet prime, nekaterim se vleče že skor cel teden... Tako da v miru in v domačem okolju boš najbolje predihala popadke!

LP

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: novemberke 2014
8.11.2014 8:55:25   
savanah
Hey punce, kje ste vse? A sem sama ostala tukaj na forumu??user posted image
evo jaz imam koncno vse pripravljeno, zdaj pa samo se odstevam...mi ze tako dol pritiska, sploh nemorem biti prevec v pogonu, vceraj po eni uri hoje po trgovinah skoraj nisem vec mogla hodit..trebuh tezak, boli hrbet, lulam itak na 10minuser posted image . Sem si kar trebuh prijela in navzgor privzdignila, pa sem malega pojezila je zacel z akrobacijami,to je sele bolelouser posted image
Sem ugotovila da je bil res zadnji cas za nakupeuser posted image . Se 12 dniuser posted image

Malo porocajte kako ste.

(odgovor članu MiniLu)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: novemberke 2014
11.11.2014 15:08:37   
sonček85
če bi kateri prišel prav tale komplet (nova svetlo roza vreča pride v PP 50€)ga prodam za 25e ,saj resnično želim da ga prodam in hčerkici kupim kaj lepega :)
user posted image
user posted image

obe velikosti sta 62-68

Seveda lahko tudi posamezno

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 11.11.2014 15:15:37 >


_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: novemberke 2014
12.11.2014 20:25:54   
Simona26
Živijo pupike moje user posted image Prvo bi čestitala RH82 user posted image si me prehitela za dva dni user posted image meni je voda začela odtekat v petek ob 8h zjutraj...sem še odracala na dekompresijo, potem sem šla domov počivat in počakat dragega...malo pred 12h sva se odpravila peš v P user posted image so me takoj sprejeli in po opravljenih začetnih postopkih (britje, klistir, tuš) sem ob 14h že dobila svojo porodno sobo user posted image , dobila sem infuzijo in nekaj za maternico ˝zbudit˝, kmalu zatem masko user posted image (top šit!! user posted image ) in novo infuzijo in umetne popadke...ko se je začelo sem dobila ultivo...ampak mi jo je ko je bilo najhuj zmanjkalo in je trajalo preden se je anesteziologinja nazaj primajala in dala novo dozo...potem sem samo še parkrat pritisnila in so mi vzeli knof user posted image ...potem sem še parkrat pritisnila in po 16h se je nekaj do 4h zjutraj rodila naša Maja user posted image imela je 3065 g, 51 cm on obseg glavice 34 cm user posted image
Mami je dobila samo en mini notranji šiv in v ponedeljek so naju že spustili domov user posted image
Do včeraj sem imela doma mojo staro mamo, ki nama je pomagala da sva z Majo prišle h sebi in ujeli ritem za spanje in hranjenje user posted image sva imeli malo težav ampak sva jih hitro uredili (hb za mamo user posted image )
Zadnje čase sem bila manj aktivna ker sem okoli letala in urejala še zadnje stvari...v sredo pred porodom sem bila še na sociali in sva podpisala očetovstvo, popoldne sem šla še na faks...vglavnem leteča do zadnjega user posted image
savanah vidim da se še kar držiš user posted image je pa že sitno vse vkup najbrž user posted image
Aja pa dobrodošle vse nove ki vas še nisem uspela pozdravit...sem spremljala vmes ampak pisat pa žal nisem imela časa user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: novemberke 2014
13.11.2014 18:09:32   
RH82
Po dolgem času še glas od mene. Včeraj zvečer so nas končno priklopili na internet. Brez smo bili od selitve 31. 10. Pri prvem ponudniku smo oddali izpolnjeno pogodbo za naročilo že 27.10., pa so jo vmes izgubili, v soboto so naju pa obvestili, da bo priklop mogoč 20. 11. Mojemu je prekipelo in sva klicala drugega ponudnika. Tam se je sicer izkazalo, da je imela prejšnja lastnica, ki je že pokojna, dolg do njih, o katerem pa dedičev niso obvestili, midva pa se zato nisva mogla takoj priklopit. So pa dediči dolg poravnali v ponedeljek in včeraj so nas priklopili. Vse skupaj 5 dni, od tega le 3 delovni. Me ima, da bi to napisala prvemu ponudniku, ki naju je prepričeval, da povsod priklop traja tako dolgo.

Smo se pa uspešno preselili, sicer še nekaj časa ne bo vse pospravljeno, ampak gre počasi na bolje. Z našim fantkom sva imela v začetku težave s hranjenjem, ker nisem imela dovolj mleka, je še precej shujšal doma, zato sva morala na flaško preklopit. Pri flaški mu gre pa lažje in je na joške čisto pozabil. Si ga še pristavljam, pa mu stiskam kapljice na jeziček, ker niti ne zagrabi dobro. Mi je pa druga patronažna rekla, da ga sicer lepo pristavim, ampak da imam premajhno bradavico, da bi jo lahko zagrabil, nastavki ga pa tudi ovirajo. Sicer se še nekaj matram s črpanjem, ampak izgubljam motivacijo, ker rabim več kot pol ure za 5 ml iz ene joške. Ta druga je pa itak lena, ker nima nič, pa še vdrta bradavica je. Bo že, važno mi je, da je dobil do sedaj vsaj teh 5 ml dnevno od mene, pa da se je začel rediti.

Drugače pa še nimamo rutine. Veliko sva sama doma, ker imam moj natrpan urnik v službi. Čez dan spi bolj malo in je kar naporno, ker mu je hitro dolgčas in je potem jok. Od nedelje hodiva vsak dan ven, zdaj je sprehod dolg vsaj 2 uri, da čimveč odspi, ker se zbudi po nekaj minutah, ko ga prinesem v stanovanje. Meni pa tudi paše na svežem zraku, čeprav bi šla kdaj rajši spat takrat. Ponoči pa spi kar v redu, vsaj zadnje noči je bilo tako. Zaspi ponavadi med 20. in 21. uro, pa nekje do polnoči, ko ima krizo. Na mojo srečo je to ura, ki jo je prevzel moj partner (prednost flaške, da lahko kdaj spim naprej). Ponavadi sta pokonci vsaj kako uro in pol, da le zaspi nazaj. Zbudi se še okrog 4 in potem okrog 7ih, nekje na tri ure, odvisno kako zaspi zvečer. Takrat kar hitro zaspi nazaj, je pa kdaj že ob sedmih spet zaspal in potegnil do desetih, midva pa zraven. user posted image Meni bi sicer pasalo, da bi že imeli malo bolj urnik izdelan, da lažje vem, kako koristit čas. Me še najbolj moti to, da ne vem, kdaj utegnem pripraviti kaj za kosilo, spiti čaj, iti lulat...

Je pa mali danes star 3 tedne in postaja vedno bolj zanimiv. Veliko že gleda okrog, čeprav nima ravno koncentracije za kaj več gledat. Všeč mu je petje očija, maminega petja pa ne prenese (ker nimam posluha). Meni je pa najbolj lušten, ko spi - je tako miren, pa občasno ga zalotim, da mu pol ust potegne v nasmešek - je prav hecen.

Simona26, čestitke za Majo! Pa bravo za tako dolg porod. Jaz sem bila izmučena po 6 urah v porodnišnici, od tega 5 ur v porodni do poroda. Sicer me je zmučilo tudi to, da nisem navajena bedeti celo noč in se kljub bolečinam vsake toliko prosila, da bi malo odspala, pa da bi potem nadaljevali. user posted image Ja, sem imela kar dobro dozo zdravil. user posted image Si ne predstavljam, da bi trajalo še dlje. Sem pa tudi jaz gumb za Ultivo pritiskala kar pogosteje, kot je bilo treba, pa za dušikov oksid me je moral moj kdaj malo spomnit, da umaknem masko.

Kako ste pa ostale?

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: novemberke 2014
13.11.2014 19:04:18   
savanah
joooj RH82 in Simona26, kako sem vaju veselauser posted image user posted image user posted image .
Simona26, čestitke za malo princeskouser posted image user posted image , pa RH82, tudi tebi še enkratuser posted image

jaz pa sem danes točno 39t, še en teden do dneva D. sem mislila da se vsaj malo že dogaja ampak je očitno to le mali ki mi tako dol pritiska. Sem imela danes pregled in CTG pa ni še nič nakazoval...ampak važno da je mali vredu in srček lepo dela. Sem pa dva tedna nazaj dobila antibiotik zaradi bakterij v urinu, no pa takoj ko sem končala z antibiotikom fasala vnetje, glivice...k sreči sem imela doma še škatlo canestena, tko da sem sedaj ok...IN PRIPRAVLJENA DA GREM RODITuser posted image . Sicer se počutim super, ampak bolj malo spim ponoči me tako matra želodec...prav kepo imam pa še zgaga me daje. ostalo pa ok, nič ne zatekam, trebuh bolj pri malih, tako da me vsaj ne ovira. edino kar se težko obujemuser posted image

ko pa berem kako ste že rodile in o malih štručkah si pa zelo želim biti na vašem mestuuser posted image ...komaj čakam da spoznam mojega junačkauser posted image . Poroda me niti ni strah, zaenkrat...verjetno me bo panika zagrabila ko bo šlo zares. Sem pa baje živčna, vsaj tako opažajo drugi okrog meneuser posted image ...verjetno nekje v podzavesti se bojim.

Vse imam končno pripravljeno in res samo čakam. Samo želim si da se začne samo od sebe. Saj bo hitro, če samo pomislim kako hitro je minilo teh 9 mesecevuser posted image

nič punce vesela sem da sta se oglasili, kar poročajta še kako so vajine štručkeuser posted image . želim vam vse dobrouser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: novemberke 2014
13.11.2014 21:17:15   
RH82
Savanah, ne skrbi glede poroda. Poti nazaj itak ni in bejbi mora ven. user posted image Mene je tudi to skrbelo, pa me je panika grabla, še preden sem bila noseča. Da ne omenim, kako je bilo, ko sem prišla v sprejemno. Bolečine še niso bile tako hude, so bili pa popadki pogosti in sva šla zato v P. V sprejemni pa nisem znala nič - svoj rojstni datum, od mojega datum in telefon, se mi je čist zapletal. Pa ko se je bilo treba preobleči, mi tudi ni bilo nič jasno kaj in kako. Sestra v sprejemni mi je pa več čas govorila, naj se pomirim, sprostim in brez panike. Meni je pa po glavi hodilo samo, da je njej lahko reči, ko jo ne čaka porod. user posted image Mi je bilo pa neprijetno, ker sem bila v sprejemni sama, so naju takoj ločili in sva šla vsak posebej na oddelek v zg. nadstropje. Mi je bilo potem lažje, ko sva lahko s fantom skupaj čakala naprej.

Meni je bilo fino po porodu, ko sem videla, kaj me je čakalo, pa mi je kar odleglo, da je bilo prej. Je vseeno bolje malo prej kot kasneje, v vsakem primeru pa mora ven. Pa mene je fant pohvalil, da sem ful dobro zdržala, ker je pričakoval, da bo huje.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 566
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?