|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim punce, pomagajte mi s svojimi izkušnjami
16.9.2014 11:09:42   
Anonimen
Živjo!
Torej; trenutno sem noseča 25tednov, tretja nosečnost. Že par dni skupaj mi otrdeva trebuh in imam krče v spodnjem delu trebuha-ne tako hudo močne ampak ravno toliko, da me skrbiuser posted image
Zarad tega sem šla včeraj na pregled h svoji gin., ki je poslušala srček od naše pikice in mi z ultrazvokom izmerila MV, ki je menda dolg 50mm. Je pa vseeno nagnala paniko. Češ, da lahko otrdi trebuh ampak tega ne smem čutit v smislu bolečine/krča ampak samo kot bi delala trebušnjake. Vse lepo in prav ampak..ravno zarad tega sem šla k njej, ker imam (blažje)krče in me je skrbelo, da bi prišlo do prezgodnjega poroda. Rekla je, naj ne pretiravam z delom. Ampak če se prav spomnem, sem tudi v drugi nosečnosti imela malo boleče otrdevanje trebuha pa je rekla, da je to normalnouser posted image user posted image
Sploh ne vem več kaj naj naredim. Sicer je menda tretja nosečnost kar precej "razgibana" ker je vse že bolj raztegnjeno in bolj občutljivo kot npr. prvič- tako so rekli moji sestri, ko je bila noseča in jo je bolel trebuh. Ampak ona je imela neko konstantno bolečino. Torej nič krčev.

Zato vas prosim, da poveste svoja mnenja oziroma izkušnje. Ker tole mi ne da miru. Sicer imam naslednji pregled čez 3tedne. Vse to me še toliko bolj potre in spravlja v skrbi, ker sem zaradi ponovne zanositve morala prekiniti terapijo z antidepresivi-poporodna depresija po drugem porodu- in sem psihična razvalina zarad teh skrbi. Imam namreč anksioznost s poudarjenim strahom pred boleznimi oziroma pred hospitalizacijo in te se najbolj bojim. Da bi me ločili od mojih dveh sončkov in bi morala nosečnost preležati v porodnišniciuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim punce, pomagajte mi s svojimi izku...
16.9.2014 11:25:47   
Anonimen
Meni je začelo tiščati dol in otrdevati (boleče) tudi tam nekje pri 25t. Četrta user posted image . MV skrajšan (26mm), mehak. Edino, kar je pomagalo, je bil počitek, ležanje, noge gor. Sem zmogla in donosila user posted image .

Torej, moj nasvet (in izkušnja): počivaj, če imaš koga, ki ti lahko pomaga pri otrocih, prosi. Vse bo OK!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prosim punce, pomagajte mi s svojimi izku...
16.9.2014 12:58:25   
Anonimen
Mislim, da ti je že Pušenjak odgovoril na MON. Maternični vrat, dolg 50 mm, je ful dolg in sploh ne kaže na zgodnji porod.
Imaš pač lažne popadke in ti so lahko neprijetni, celo boleči, pa tvoja psiha jih verjetno še potencira. In če je to tretja nosečnost, je vse skupaj že bolj zrahljano in občutljivo in verjetno tudi zato otrok bolj "pritiska navzdol".
Sprosti se in uživaj v preostanku nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prosim punce, pomagajte mi s svojimi izku...
20.9.2014 7:10:43   
EVAN78
Jaz sem tudi v tretje noseča in sem imela že od nuhalne občutek, da bom kjer trebuh izgubila, da ne govorim od krčev in tredga trebuha. Gin. mi je predpisala magnesom (je samoplačniško, šumeče tablete v lekarni) 3 na dan in je bilo malce boljše-moraš vedet dva otroka doma, pranje, delo in vse ostalo prinese za sabo. Kljub temu sem šla brez bolovanja do konca, Rok imam 12.10 in sem še enkrat v enem kosu je pa res, da prejšnji teden je ctg zagnal, krče tudi sama jih čutim, maternični vrat imam pa totalno že zmehčan. Naj povem, da za prvi dve nosečnosti nisem sploh kmalu imela popadkov od urce pred porodom, skratka niti ctg ni še zaznal popakdov ko sem bila že skoraj 10 prstov odprta..
Počitek kar se da in magnesom...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prosim punce, pomagajte mi s svojimi izku...
2.10.2014 19:36:16   
_Mavrica_
Vaše popadke povzroča vaše psihično stanje in ne grozi vam prezgodnji porod. Vzemite Magnesol oz. katerekoli magnezijeve šumečke in se pomirite. S takim kompliciranjem delate samo škodo sebi in svojemu otroku. Prepričajte se da ni nič narobe in tudi krči bodo minili! Zamotite se s kakšnim delom. Pri tako dolgem MV raje ne počivajte preveč ker imate tako preveč časa da si čakate na te krče! Resno! 


_____________________________

Hope is necessary in every condition.

(odgovor članu EVAN78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?