|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvošolčki 2016
11.2.2016 12:24:22   
vetrnica
Starši letošnjih bodočih prvošolčkov - a že kaj nestrpno čakate na dogajanje, povezano z vstopom otrok v šolo? Ali se otroci veselijo prehoda iz vrtca v šolo?

Mi smo se šli včeraj že vpisati. Hčerka se veseli šole.user posted image

Prijeten prehod v šolsko obdobje želim vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvošolčki 2016
12.2.2016 17:52:58   
matkica
Tudi pri nas smo se že vpisali v prvi razred.Smo čist v pričakovanju,nekaj novega.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvošolčki 2016
14.2.2016 8:33:15   
TejkaPK
Tudi mi bomo imeli prvošolko user posted image

Imamo pa vpis šele zadnji teden v februarju. Pa torbice tudi že ogledujemo. Predvsem iz razloga, ker naša punca ni prav nič punčkasta in bo težko najti motiv na torbi, ki ji bo ustrezal.


_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvošolčki 2016
25.2.2016 8:08:08   
nusi
Naš se kar veseli. Na enkrat je dobil tudi velik interes za branje in pisanje - glede tega sicer ne pretiravamo, bo še dovolj vadil user posted image . Predvidevam, da bomo enkrat pred poletjem dobili seznam potrebščin in delovnih zvezkov, potem se nas bo pa verjetno lotila raziskovalno-nakupovalna mrzlica.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvošolčki 2016
28.2.2016 23:17:51   
TejkaPK
No, vpis je za nami. Naša punca se kar pripravlja na šolo (psihično). Je take sorte, da ji je treba kar dolgo vbijati v glavo, da se navadi nove situacije.

Mislim, da jo je malce strah minil, ker zadnje dneve, vsaj ne govori več, da v šolo ne bi šla. Je pa drugače zelo pridna. Zna celo abecedo in piše tudi že po malem. Če si sama sebi počasi črkuje ji kar gre. Jaz jo v nič ne silim, vendar jo akr zanima. Mislim, da jo je bilo bolj strah novega okolja kot šole same. Zelo rada se uči.

Pa.... torbo smo že nabavili. sva obšle vse papirnice v našem kraju in ji nobena ni bila posebno všeč. Potem sem pa našla eno na amazonu, ki ji je bila lepa in sem jo kr naročila. Zdaj imamo mir (in upam da še dve leti potem tudi).user posted image

Ostalo pa bomo nabavili poleti ko dobimo seznam (menda v juniju).

Sam..... a bodo samo naši 4 drugo leto šolarčki? Kje ste mamice iz 2010???

_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvošolčki 2016
29.2.2016 7:26:33   
nusi
Tole s torbo ni slaba ideja, ker so sedaj še kar znižane, sicer če si jo vzela preko spleta je verjetno vseeno. Daj me prosim razsvetli kaj je s to torbo za prvošolčke. Kakšna naj bi bila? Menda majhna in lahka, pa s podloženim hrbtom in trdimi stranmi... jaz bi rada, da bi imel vsaj 2 leti isto.

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvošolčki 2016
29.2.2016 21:36:34   
TejkaPK
Ma glej....sem malo brskala po spletu, predvsem po nemških straneh, da sem videla kaj se sploh prodaja. Na raznih forumih (tudi tu iz prejšnjih let) sem prebrala, da naj bi bilo hrbtišče ojačano, pa podloženo dno, pa naj bi sama stala pokonci itd... Malo sem v papirnicah vprašala, na koncu sem si naredila neko idejo (pa malo otroke po cesti tudi opazujem user posted image )

Ker smo imele problem za najdet ta pravi motiv (ja imam punco, ki ni čisto nič punčkasta). Če bi vprašala njo bi bila zadovoljna z ninja želvami user posted image . Pa sem vztrajala naj si poišče kak dekliški motiv (ni treba da je u iber pocukrana, sam dekliška še vedno) ker kaj vem kaj jo bo pičilo čez pol leta; lahko da bo postava vsa punčkasta, pa upala sem (in še vedno) da bo torba vsaj za dve leti, še raje za tri, kar je pa dolga doba da bi neke motive iz risank kupovala. Želela sem neutralno, da ne bo iz mode čez mesec ali dva.

Gledala sem tu <http://www.schulranzen-onlineshop.de/> <http://www.schulranzen.com/> <http://www.schulranzen.net/> <https://www.kofferprofi.de/Schule/Schulranzen/>
Torbe iz omenjenih linkov imajo tudi v Mullerju (sevda ne take izire) in cenovno so približno na istem. Zato sem se odločila in naročila preko amazona (je pa prodajalec bil kofferprofi) in naročila Scoutovo. Zadnji kos v motivu ki ji je bil všeč. Ni bila najcenejša, tudi najlažja ni - cca 1100g; se dobi tudi lažje (pa tudi težje), sam naši punci nobena ni bila všeč,. Opazi se da je zelo dobro zašita; šivi ravni, enakomerni, zelo ojačano hrbtišče. Vzeli smo model scout Sunny. tako... <http://www.mojalbum.com/tejkap/za-bodoco-prvosolko/foto/22950837>

Upam, da bo zdržala 3 leta... potem me glava ne bo več pekla zaradi cene user posted image

Jih pa pri nas nosijo vsaki dan domov tako da bo v uporabi že takoj v prvem razredu.



_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvošolčki 2016
29.2.2016 21:37:20   
TejkaPK
Kaj sem zafrknila z linki???

_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvošolčki 2016
16.3.2016 13:42:29   
vetrnica
No, midve sva tudi včeraj naročili torbo kar na ebay-u.
Najprej sem jaz čakala, ker pošiljajo samo v Nemčijo in Avstrijo. Ko sem pa dobila naslov od kolega, kamor lahko pošljejo, pa ni več motiva, ki si ga je pred tem izbrala. No, včeraj je rekla, da ne bo čakala, da spet dobijo tisti motiv, in je izbrala drugega.

Sva pa naročili torbo od Herlitz-a:
http://schoolbags.herlitz.eu/en/schoolbags/primary-school/midi.html#Dolphin%20Love
Jo ima tudi starejša, ki je sedaj 2. razred in je torba takšna, kot nova. No ni enaka, ker je umazana user posted image . Je med lažjimi torbami in ima manj kot 1 kg. Sedaj zgleda, da bo lahko v uporabi 3 leta. Problem je edino v tem, da je potrebno otroka prepričati, da naj bo zadovoljen s staro torbo, ker so eni že v 2. razredu dobili spet novo.

_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvošolčki 2016
13.5.2016 21:31:58   
mayci
Še ena mamica bodoče prvošolke se javlja user posted image
Naša punca se šole že zelo veseli, zadnjih nekaj mesecev je dobila tudi veliko navdušenje nad črkami in pisanjem ter branjem, tako da je kar spotoma usvojila pisanje velikih tiskanih črk in branje malih in velikih tiskanih. Se ji zdi fino, da je "velika" kot starejši brat. user posted image

Torbico imamo že kupljeno, čakamo pa na prvo srečanje prvošolčkov, ki je običajno konec maja ali v začetku junija. Tam se srečamo starši in otroci z učiteljico. Upam, da bo čim prej, ker v drugi polovici junija dobimo novorojenčka.. user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prvošolčki 2016
12.6.2016 12:16:59   
TejkaPK
Jeeeej! Prvi roditeljski sestanek je za nami.

Dobili smo seznam potrebščin in učbenikov/delovnih zvezkov.

Ker imamo večino potrebščin že doma (jah, mami je sekana na raznorazne barvice itd...) finančni izdatek sploh ne bo hud. Dokupit moramo nekaj malenkost, zvezke (lih ene 4 rabijo) in delovne zvezke.

V avgustu bomo imeli še enkrat sestanek, takrat z otročki, ko bomo spoznali učiteljico. Do takrat pa veselo na počitnice. Iz vrtca sva jo že izpisala, no pravzaprav bo izpisana z 27.6. Letos bo imela prve prave poletne počitnice. Komaj že čakamo - vsi. Meni ta vrtec že čez glavo preseda.

Kako je bilo pri vas?

_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prvošolčki 2016
24.8.2016 15:46:52   
TejkaPK
No, bodoči prvošolčki in mamice.. Ste že kaj v pričakovanju in na trnih?

Pri nas je kar malce hmmmm hudo. Sicer nič ne reče, vendar vem da jo mariskaj skrbi. Sitnoba tolče da se kar kadi. Menjava razpoloženja iz minute v minuto... kot da imamo pubertetnika doma :)

Kkako se imate vi?


_____________________________

THINK PINK :)

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prvošolčki 2016
2.9.2016 11:06:00   
ronja
Vsem prvošolčkom želim lepo šolsko leto, da bi čas letel do počitnic in da bi našli krasne prijatelje, da jih ne bi nihče brcal ali žalil, da bi bile učiteljice prijazne in snov zanimiva.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?