|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje dveh otrok
2.12.2013 21:40:33   
2crtici
Pozdravljene mamice,

potrebujem nasvet user posted image tistih, ki jim omenjeno v naslovu lepo "teče". Imamo 2 otročka, 4 in 1 leto.
Posamezno nista težavna; tuširanje, večerja, pravljica (oz. dojenje - mlajša), cartanje (čim dlje) in spita. Problem je samo v tem, ker pri zadnjem oba večinoma želita mamico, mene, ki ne morem na pol. Je pa tako, da uspavanje enega, nato pa drugega ne gre, ker se na ta način preveč razvleče, 4 letnik pa mora zjutraj v vrtec, poleg tega, starejši mlajšo večkrat zbudi s klepetanjem, navdušenim pripovedovanjem... Partner pomaga zelo veliko, je pripravljen na vse, vendar, velikokrat pri finišu, če ni mene, je jok pri tistem, s katerim nisem user posted image . Saj ga potolaži, pa vse uredi, ampak jaz bi res rada brez joka, prošenj za mamico, ker ful trpim. Aja, uspavanje obeh hkrati sicer gre, ampak le takrat, ko sta res že zelo zaspana in samo ležita ob meni. user posted image

Kakpen učinkovit potek prosim user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje dveh otrok
2.12.2013 21:49:44   
petea
Nekaj predlogov:

- sprejeti in ne popustiti v rutini - velja za celo družino - da en večer oče uspava enega otroka, drugi večer drugega

- prej začeti z večerno rutino

- najprej uspavati starejšega otroka

- skrajšati pogovor s sinom

- pri hkratnem uspavanju sinu pustiti nekaj minut pogovora, potem pa končati z govorjenjem





(odgovor članu 2crtici)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje dveh otrok
2.12.2013 22:15:11   
pomlad08
Pri meni se je od nekdaj najbolj obneslo skupno uspavanje - torej uspavanje obeh hkrati. Jaz sem ležala vmes, da se nista mogla preveč gledat in smejat in klepetat :) No, mlajši se je itak dojil, tako da je že en klepetavček manj :)
Klepetanje starejšega pa kar prekini, saj bo razumel. Če ne neha, naj gre pa za kazen k očiju user posted image
Pri nas je bilo to najbolj učinkovito.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uspavanje dveh otrok
3.12.2013 8:37:45   
josephine27
Moja dva sta tudi 3 leta razlike. Sem najprej poskusila tako kot pomlad 08, ker se mi je zdelo najbolj enostavno pa se pri nas žal ni obneslo. Zaspala sta sicer na koncu vseeno ampak je trajalo celo večnost. Kadar je bil mož doma itak ni bilo problema, ker je večji šel brez problema tudi z njim spat, če pa ne ( kar je bilo vsaj prvo leto zelo pogosto) je nastala pa težava. Mogoče moja metoda ni najblj vzgojna ampak edina možnost, da sem malega lahko v miru podojila in spravila spat, brez da bi večji imel izpade ljubosumja je ta, da sem ga po običajni rutini dala na kavč gledat risanke v tem času malega podojila in počakala, da je zaspal potem šla pa še večjega. To sem prakticirala dokler sem še dojila. Zdaj je pa tako da ta večji že ne rabi več da sem skoz ob njem. Mlajši pa hodi pozneje spat in se sam igra v dnevni sobi. Pa tudi mož je ob večerih več doma tako, da itak ni problema.

_____________________________



(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje dveh otrok
3.12.2013 9:07:45   
Izabelina
moj komentar ti ne bo v pomoč, pa ga vseeno napišem:

Moji sta narazen 2 leti. Zvečer mamo takole, pospravimo (to zdej na novo!) gremo na večerjo, potem obedve skupaj v tuš... potem pa odvisno a smo same al pa je doma tut ati. Če smo same, potem tamalo oblečem do konca jo uštimam, in dam v posteljico, dudica, igračka, pesmica in grem vn, tačasa si tavelka "umiva zobe" (v narekovajih zato, ker si nikol ne umije zob ampak se igra in preliva vodo v umivalniku) potem ji js dokončam zobe, se oblečeva in gre pogledat risanko za lahko noč, jo odnesem v posteljo poljubčkam in grem in zaprem vrata in sm svobodna user posted image

Tavelka ma tak način uspavanja že odskoz, ker ji najbolj paše (če sm njej kdaj hotela pustit odprta vrata, da bi mela kao mal svetlobe se je vedno prtožila, nej jih zaprem, da bo imela mir), tamala je itak čist druga pesem še do kšnga mesca nazaj sm jo uspavala na rokah, pa gor pa dol sm mogla kr hitro hodit, uspavanje je trajal po 1 uro (čist me je izmozgaval to) potem je pa naša P rekla, da naj se odločim in presekam, in sm res sm jo pustila v postelji in se je drla pa tulila (ker ne zna jokat) pa mi to ni dopustno, sm jo vzela vn pa se ulegla z njo pa je blo isto... skratka, da zaključim, rabila je mir ampak ne tko kot tavelka, par dni se je drla (js sm stala zravn posteljice in jo tolažla) zdej pa zaspi skor isto sekundo ko jo položim notr v posteljico, samo da njej ne smem zaprev vrat ampak morjo bit odprta, da je bolj svetlo... ko gre spat tavelka pa samo zaprem in je mir...

ponoč se tavelka ne zbuja, tamala pa če se zbudi in ji dam flaško, če ne zaspi nazaj jo pobašem v zakonsko posteljo in spimo dalje, če pa zaspi nazaj pa še tok boljš... pije pa flaško še 1krat do 2krat na noč... ma pa tut momemente, ko se sred noči zbudi in je ko čuk, al pa se dere... takrat pa jo spet pobašem in v dnevno na blazine, js spim zraven ona pa pač kar če, prsil da spi je itak ne morm, prej al slej tut ona omaga in lepo zaspi poleg mene... upam pa da bo tega vedno manj!

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 3.12.2013 9:08:04 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje dveh otrok
3.12.2013 9:31:27   
ronja
A da bi bili vsi 3je na eni postelji, ap ni možno? Pri nas so kar vsi trije z mano v postelji, zaspijo, potem jih pa znosiva v njihove postelje (resnici na ljubo jih navadno samo oči prenaša). Sama fliknem malega, da se doji, punci se pa uležeta vsaka na eno stran in so vsi trije zadovoljni. Imamo pravilo, da če se mali doji, da bo zaspal, ne klepetamo, ampak smo tiho in se cartamo.

Uvedi pravilo pri tavelikemu, saj ni tako mali, da ne bi razumel - enako star kot moja tamala: povej, da če hoče, je lahko zraven tebe in tako zaspi, ampak samo če oz. dokler bo tiho in ne bo budil sestrice. Če začne klepetat, pa ga vzame oči - tako ne bo sam ali karkoli, samo se bo pa naučil, da se ob uspavanju ne klepeče.

Lahko jima zapoješ pesmico, da ne bi kdo začel čvekat, včasih pomaga.

Sicer punci tudi sami zaspita, vendar jima to, da se lahko stisneta zvečer k meni in tam zaspita res veliko pomeni, tako da zdaj, ko so bolj naubtani dnevi, to pustiva, ker je pač lažje očiju ju znosit v postelje kot njima bit brez tega.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu 2crtici)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uspavanje dveh otrok
3.12.2013 9:32:02   
ronja
hehe, pomlad, imamo enake sistemeuser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.12.2013 16:04:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uspavanje dveh otrok
4.12.2013 8:01:54   
Polona31
Pri nas je imamo dva mulčka...ta večji 4 leta, ta mali 17 mes. Uspavam skoraj vedno oba hkrati, ker...je najbolj racionalno. Jaz sem na sredini, fanta se stisneta k meni in to je to. Včasih poskušata nagajati, ampak...ju obvladam, tako da...nam uspavanje uspeva brez težav.

(odgovor članu 2crtici)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uspavanje dveh otrok
2.10.2014 23:59:53   
2crtici
Hvala za vse nasvete. Ja, je minilo že skoraj eno leto.
Večinoma ju uspavam skupaj, preberemo pravljico in bi naj spala. Ampak so včasih težave, predvsem takrat, ko smo pozni in so pravljice bolj na hitro. starejši bi še klepetal...
Ja, saj vem, da razume, da se uspavamo, ampak me muči predvsem to, da zvečer, ko se umiri, bi se on pogovarjal. Ne karkoli, velikokrat mi pove svoja razmišljanja, kaj se mu je dogajalo čez dan... In to mi zelo veliko pomeni. Rada pa bi to ohranila za kasneje, ko bo imel kakšne težave, da bi ohranila to navajenost, da zaupa.
Ampak pri uspavanju, če klepetava, pa predrami sestrico, ki se razživi in potem se vse skupaj zavleče na vsaj eno uro. Namreč se hihitata in težje umirita za spanje in vse skupaj traja predolgo. Potem pa je zjutraj težko vstati.
Tuhtam in tuhtam kako ustvariti novo rutino, da bi se naklepetali, prebrali pravljice, nacartali in da ne bi to trajalo predolgo. Pa da ne bi bilo joka, ker še vedno hočeta za uspavanje mene.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uspavanje dveh otrok
3.10.2014 0:15:29   
petea
Nekaj predlogov:

- začni prej z večerno rutino,
- pogovor z otrokom poskusi imeti, še preden greste spat,
- skušaj ga prepričati, da se malo pogovorite, nato naj malo sam razmišlja, dokler sestrica ne zaspi, potem pa si vzamita čas za vajin pogovor o dnevu,
- uspavaj najprej enega, nato drugega.

(odgovor članu 2crtici)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uspavanje dveh otrok
16.10.2014 9:05:12   
3Sonček3
Se strinjam z večino napisanega. Tudi pri nas imamo 4 letnico in skoraj 1 letnika, držim se večerne rutine in ne popuščam, do zdaj še nisem imela problemov. Torej če je treba starejši umit glavo se začne že malenkost prej, jo umijem , posušim, potem ob 20.00 oba skupaj večerjata (če ona poje prej lahko gleda risanke) potem gremo skupaj v kopalnico dokler js kopam malega si ona umije zobe, potem gremo v sobo, js oblečem mlajšega ona se obleče sama v pižamico in potem vsak v svojo posteljo. Mali itak ne rabi posebnega uspavanja se zna sam uspavat ona me prosi za božanje pred spanjem, ki ponavadi traja tako dolgo dokler mami prešteje do deset. Zdej ko je fantek že večji bom pa spet začela uvajat obvezno pravljico za lahko noč, tako bosta oba dojela da nisem pri nobenem a hkrati z obema. Mogoče se nekaterim zdi neprimerna ura ampak js imam ob 20.30 oba otroka v postelji (kljub temu da starejša vstane ob 6.00 za v vrtec) in ponavadi ob tej uri tudi že zaspita, brez joka, trme, in nevem česa še vse in še vedno dovolj časa da zrihtam še sebe, pospravim hišo in se pocrklam s partnerjem.


< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 16.10.2014 9:06:43 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uspavanje dveh otrok
17.11.2014 14:36:51   
kalbo
Ampak si pa delate delo. Uspavanje 4 letnika, no zdaj že petletnika. O jezus, pa kaj je z vami? Saj vsak po svoje, samo zmazite si otroke potem pa jamranje. Moj petletnik se že vsaj leto in pol popedena sam in gre v posteljo na pograd skupaj s svojim 9 letnim bratcem, 7 letna sestrica gre pa v sosednjo sobo. Ko je čas za spanje ni nobenih pogovorov, takrat se spi in konec.

Aja, pa to leti na avtorico teme. uspavanje z božanjem 10 sekund ali pa pravljico za lahko noč ne štejem pod to.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 17.11.2014 14:41:31 >

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uspavanje dveh otrok
17.11.2014 15:29:31   
nusi
Spraviti spat 9 letnika in 4 letnika je precej drugače kot 4 letnika in 1 letnika. Mlajši posnema starejšega in pri 4 ih se je seveda sposoben spraviti spat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Uspavanje dveh otrok
18.11.2014 8:11:24   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

Spraviti spat 9 letnika in 4 letnika je precej drugače kot 4 letnika in 1 letnika. Mlajši posnema starejšega in pri 4 ih se je seveda sposoben spraviti spat.


A jest sem pa otroke kar včeraj posvojil in so že od nekdaj stari od 5 do 9 let? Malo je treba pomislit preden udariš traparijo ven. Zdaj devetletnika po njegovem drugem letu nismo nikol uspaval, tudi takrat ne, ko je bil star 4 leta in sta bla za njim dveletna sestrica in bratec novorojenček.

4 letnik je sposoben točno toliko, kot mu pustiš.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 18.11.2014 8:13:08 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Uspavanje dveh otrok
18.11.2014 8:52:16   
nusi
sori, ne verjamem ti, da je dve, tri ali štiri letnik sam zaspal v sobi z dojenčkom, in še mlajšo sestrico, razen če ste imeli dojenčka, ki je zaspal sam brez oglašanja v 10ih sekundah božanja, kot si napisal. A si vse tri odpeljal v sobo ugasnil luč in ste mirno spali? Možno, samo na ta način te čaka eno obdobje divjega joka zvečer ali pa ste pač tako kot avtorica imeli obdobje, ko ste se lovili in iskali način.

Skratka avtorici teme - moja sta bila tudi taka, oba sta hotela mamico zvečer in (zanimivo) starejši tega sploh ni delal, dokler ni dobil bratca. Jaz sem se zvečer vsedla na stol med obema posteljama - jima povedala, da pri obeh ne morem biti, če bom pri enem pa bo drugi jokal, zato bom sdela na sredi, lahko jih držim za roke in povem pravljico... in je vžgalo. Tudi zaspala sta hitro (ne že taprvič), še vedno imamo tak ritual, jaz ali mož se vsedeva v sobo poveva pravljico, sediva še kakšno minuto in to je to - mora bit pa obvezno tema in po pravljici se ne pogovarjamo več. res pa je, da ne zaspita sama, zaspita namreč onavadi že med pravljico.

< Sporočilo je popravil nusi -- 18.11.2014 8:53:59 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Uspavanje dveh otrok
18.11.2014 8:59:58   
kalbo
Prav, pa ne verjemi. Nikol, ampak res nikol ni noben pr nobenmu ležal in ga božal. Če pa bi, bi blo pa tko še danes. Ne rečem, da gre brez priganjanja, opozarjanja pregovarjanja, samo gre, ker je od nekdaj pravilo, da se gre zvečer spat, pa če se zemlja v drugo smer začne vrtet. In ja, tud izsiljevanje z divjim jokom je blo kdaj, in? Mene to ni niti mal ganil.

In ja, vse tri sem dal v sobe in ugasnil luč in potem smo mirno spali in spimo tko že lep čas.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 18.11.2014 9:02:25 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Uspavanje dveh otrok
18.11.2014 11:26:15   
caramel
Kaj pa če bi večerno rutino izvedli npr. v dnevni sobi, potem pa v posteljo in spat brez pogovarjanja. Mi delamo tako, sicer imata vsak svojo sobo, ampak ko gresta v sobo je to to, brez pregovarjanja in pogovarjanja.
Je bilo pa tudi pri nas pri obeh (dveletnik in 3,5 letnica) precej dolgo tako, da sta za uspavanje "zahtevala mene" in se je včasih vse skupaj predolgo vleklo. "Zaspat" pa ju je naučil oči (meni pomoje še do zdaj ne bi uspelo) - oba nekje pri letu in pol. Pri prvi ko smo se pripravljali, na prihod drugega, pri drugem pa ko je bila mamica že malo tečna zaradi dolgotrajnih uspavanj. Ni pa bilo pri tem učenju nobenega hudega joka - je bil pač odločen in sta dojela, da tako pač bo.

IZVIRNO SPOROČILO: 2crtici
Pa da ne bi bilo joka, ker še vedno hočeta za uspavanje mene.

Meni se zdi, da je tole bolj v glavah nas mamic. Jaz sem bila res presenečena, kako hitro ju je mož naučil spat in priznam, da mu gre to veliko bolj gladko od rok. Saj sta prvič jokala, ker sem ju pač navadila na to, da ju zmeraj jaz uspavam ampak saj sta včasih jokala tudi kljub temu, da sem ju jaz uspavala.


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Uspavanje dveh otrok
24.11.2014 13:28:30   
SU
Tudi pri nas sta 4,5 letnik in 2,5 letnica sama zaspala v svojih sobah...
No, bila je prižgana luč na hodniku in prižgana zvezdica z uspavanko... In na začetku sva z možem izmenično sedela na hodniku, pred sobo, da naju je mlajša videla... Ampak potem sta sama zaspala in tako je bilo potem tudi naprej.
"Na roko" nama je šlo tudi to, da smo se v tem času selili in sta bla oba navdušena nad novima sobicama... in itak sta hotela oba v SVOJI novi, lepi sobici zaspat! user posted image
Ampak res... rabiš en velik kup in še večji kup potrpljenja!!! ...priznam, men ga je včasih skoraj zmanjkalo (ob vsem prigovarjanju, tudi jokcanju, jamranju........)...
In tudi je res, da ponavadi atekom to veliko bolj steče kot mamicam...user posted image
Ko sem se odločila, da je konec večernega dojenja (beri: crkljanja), je mož popokal malo in jo uspaval hitro kot, prej meni, ni uspelo "na zizi"... user posted image

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?